İsviçre toplasın dolarları alsın götürsün ABD bonolarına yatırsın..faizleri daha yüksek..:cool:
En son SNB'nin ABD borsalarında 80 milyar dolar civarında hissesi vardı..ABD borsalarıda hergün artıyor maşallah..:)
Printable View
dolar 3.50ye düşecekmiş, short açıın, köşeyi dönün... Tüm twitter ahalisi short...
Ya faizi yükseltmezsek, zayıf halka olmaya ne dersin..takke düşer, kel görünür mü?
123 milyar dolar sıcak para girerken akıl neredeydi..
Madolyonun iki yüzünün olduğu unutulmamalıdır..
Faiz lobisi kimmiş, sn. Karakemal okusun:
* Hazine aşırı borçlanmayı yapmasaydı, tahvil piyasasına gelen sıcak para, faizleri düşürecek ve sıcak para açısından cazibesi azalacaktı. Hazine’nin aşırı borçlanması, gelen sıcak paranın faizleri düşürmesini önledi ve sıcak para girişinin devamını sağladı.
* Hazine yeni tahvil arzı ile yüksek faizi “koruyup” sıcak paranın gönlünü hoş tutmasaydı, portföy yatırımlarında da krediler ve doğrudan yatırımlar gibi düşüş olabilirdi. Bu durumda döviz rezervlerindeki 8 aylık erime 1.4 milyar doların üzerine çıktığı gibi ithalat azalmasına bağlı olarak ekonomide durgunluk ortaya çıkabilirdi.
Alıntı:
Hazine sıcak parayı küstürmemek için mi aşırı borçlandı?
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ha...rclandi/388847
Dolar yükseliyor
Borsa yükseliyor
Vade sonu
Dolar düşer se borsa ne olur
Yoksa borsa mı düşecek dolar ön hazırlık içinde
Hayır hayır doları yükseltiyorlar ki borsaya adam gelsin
Dolar olarak ucuz kaldıkk..
Hayır ne alaka
tl olarak pahalıız..
Yukarıdaki sorular kafalarda..
100.000 den tepişini görünce 110.000 i geçirtecekler dedim di.
Çünkü BU psikolojiye insanları anca dediğim türde bi hareket olursa sokabileceklerdi..
Önceden kendini piyasaya yapıcının yerine koymak lazım.
3.90 den 3.90 a giderken dolar birisi borsada mal topluyorsa
Bu adam 110 da yapar 120 de 140 da..
Kimse kızamaz..
Her satarken o alıyordu..
Şimdi buradan poz açan adamın alnını karışlarım..
Cem yılmaz ın espirisi ile..Buralar komple benim..İyide basmıyorum ki..
Piyasa yapıcı artık nereye sürse kazanacak..
Ya poz açanlar..
Yüzde 50 50..
Bu kaybettin demektir..
Geçmiş olsun
50 50 yatırım olmaz poz da olmaz..
Akıllı treader (kazanan kazanacak olan diyelim) fifty fifty poz açmaz..
Bu borsa sadece AL-SAT yok..
SAT-AL da var..
Mal çekilecek ise fiyat düşürme..
Mal satılacak ise fiyat yükseltme..
Malın yüzde 90 ı sende ise mi fiyat kolay yükseltilir..
Yoksa yüzde 40 ı sende iken mi..
Peki malın yüzde 90 ını çaktırmadan ve fiyatı yükseltmeden nasıl toplarsın..
Malın bir kere yüzde 90 ı toplandı mı fiyatın , tekniğin temelin önemi kalırmı..
Peki neyin önemi kalır..
Tek birşeyin 90 lık babanın keyfinin..
Sn. Gundwane bence en büyük hatan dolar düşünce 2000 yıllardaki trendle, şu anki trendi eşleştirmen..
Birde enterasan, QE infinity savunan dolar tutuyor, savunmayan dolar tutmuyor..bir gariplik var bu işte..:)
Neyse, şeytan ayrıntıda gizlidir..umarım dün yazdığım detayları okumuşsundur..
Zaten daha önce verdiğim rakamlara da pek aldırış etmemişsin, anladığım..bence önemli, tekrar gözatmakta fayda var..hatta bu konuda Japonya örneğini iyi incelemek gerekiyor..ha yinede belirteyim bu sıkıntıları en az zararla atlatabilecek bir tek ABD var bence..
Şimdi Draghi ne yaptı..tamam 30 milyar Euro kesti, ben yanıldım..ama Draghi bu kadar güvercin olunca başta İtalyan bonoları kıpırdayamadı, üstelik faizleri aşağı düştü..yani 30 kesip, esip gürleseydi, ortalık çok karışırdı..neydi Draghi'yi güvercin yapan..taper'i açık uçlu yapaması, gerekirse devam ederim, arttırım demesiydi..tıpkı Yellen gibi..korku dağları bekliyor..
Ha iyikide öyle yapmış..en son EURO bölgesi enflasyon düşük geldi..malum bu işler agresif olmaya gelmez, stop oluverir ekonomi..bir çuval incir berbat olur..:)
Neyse seneye FED ve ECB ile QT hız kanacak..kendilerine BOJ, SNB'nin QE'leri ve ECB'nin 30 milyar Euro'su belki yeter..fakat EM'ler ne yapacak..Dolar topiğine yazdım, Metodhon eksikliğinden sinir gerginlikleri, nöbetler geçirecekler..öyle gözüküyor..:)
Enki MB senin baktığın grafiklere bakarak iş yapmıyorlar.
Ellerinde ki data seti kimsede yok.
Şu enflasyona o kadar da takma.
Biraz ağırdır kendisi..Geriden gelir..Durdurması da güçtür..Gemi misali..otomobil gibi değildir.
QE dönemi kapandı.Kapanıyor..Kapanacak.
ABD de yanılmıyorsam büyükme rakamı tahmini 3 geldi 3. çeyrek..PMI lar uçuyor 60 larında üzerinde 65 mi ne.
Kafalar hala bol QE yükselsin borsalarda..
Oysaki masa döndü çoktan
Borsaların ateşleyicisi artık büyüyen ekonomiler olacak..
Faiz arttıkça DJI yükselir..
Yani normale dönüş..
2008 önceside böyle idi..
Haa QE USDTRY ilişkisi bizim dizi filmlerindenki aşk ilişkilerinden bile berbat
try 2001 den beri en berbat değer kaybını QE döneminde yaşadı..
Arz talep meselesi hep diyorum..
2001 devalüasyon oldu 13 sene yattı ..
O zaman kime söylesen inanmazdı..Hatta bazıları 13 sene içinde toprak altına bile indi..
O işler öyle 2 grafik 3 tane veri ile olmaz..
ECB ve FED tabikide dengeli konuşacaklar..Piyasaları fazla sarsmak istemiyorlar.
Ağır abi bunlar.Birde artık böyle bi jargon gelişti..
SÖZLÜ YÖNLENDİRME..
Eskiden bu derece yoktu.
Bizim kide onlara özenmeye başladı bu arada bakma..
Söz lü yönlendirme falan yapıyor :oleyo:
cücük kadar ekonominin neresini yönlendirecekse..
3 milyar dolar girince 3.40 oluyoruz 2 milyar dolar çıkınca 3.70..ahahaha
Bu arada bir bilgi daha..Acemilere..
Büyük para (dışarıdan girecek çıkacak para) sen ben Ahmet Mehmet gibi satim de 2 gün sonra dolarımı alim OLMAZ..
Onlar satmadan almaya almadan satmaya muktedirler..:)
3.83 ye ragman 113.000 borsa..
Mala girip dolar mı satacaklar..
Yoksa maldan çıkarken ken borsayıda mı yükseltiyorlar.
Treader lar bilir bu konuyu..:) Onları işi büyük paraya yol açmakdır.
Batı da kredi mevduat ilişkisi sanırım bizim sistemden çok çok farklı..
Bu KGF adı altında bizde de bu sisteme geçilmek isteniyor esasında diye düşünüyorum..
Yani artık mevduat a muhtaç olmak istemiyor devlet..
Kendi paramı kendim veririm bankalara modunda..
Yanılmıyorsam batıdaki bankalarda öyle vatandaşdan toplim de sağa sola kredi satim derdin de değil..
İyicene bilen varsa yazarsa sevinirim..
Bu çok köklü bir değişikliğe işaret eder gelecek 10 senenin hatta 15 senenin trend ini belirler..
KGF eğer TL mevduatı çöp edecekse benim her türlü işime gelir GUND. yapsınlar hatta bol bol TL basıp bankalara versinler. :halay:
para bu kadar bolsa asgari ücret 3000 yapılıp emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapılsa kgf den daha büyük etki yapardı ! Memur zammında yüzde 7 zorla verildi sebep olarak bütçe dengesi gösterildi ! Eğer dediğin gibi her şey kolay olsa mb para politikasına, fed ecb politikalarını dörtgözle takip etmeye falan gerek kalmaz tasarruf yapmanın bir önemi de zerre kadar kalmazdı dünyada cari fazla veren ülkelerle kendimizi kıyaslamak bize yanlış yorum yaptırır
Bahri haklısın amma velakin..
Mevduat için yüksek faiz e muhtaçlar.
Mevduat faizi yüksek olunca kredi faizide yüksek oluyor..
kiii burada bunların bağırdıkları konu bu..
Eee bankacılar ile ne zaman toplansalar bankacılar mevduat faizleri düşmeden kredi faizleri düşmez diye ayak diretiyorlar ki haklılar..
Mevduat faizini düşürmeye çalışsalar millet dolarize olacak..
Bundan 6-7 ay önce bi hükümet sözcüsü çok enteresan bir metot uyguluyoruz demiş idi..
Bu metot işte bu..
KGF adı altında kredi ye boğ.
Diğer yandan swap lama ve forex de bizzat oyuncu olma yolları ile dolar da fiyat oluştur..(zaten forex i yasakladılar )
Arkanda back up olarak katar..
Dışsal şoklarda bi telefon hop dolar gelsin..
Böyle gidiyoruz..
Yani doların 3.80 olmasının da 1 ay evvel 3.40 olmasının da piyasa dinamikleri ile alakası yok..
usdtry tam bir spek kağıdı gibi hareket ediyor şu aşamada..
Temel ve teknik analiz bile artık tutmaz bence..
3.50 nin altında topladığı dolarları MB buralardan satmıyorsa bende birşey bilmiyorum ..
TR üzerinden forex yasaklandı.
Yabancı forex sitelerine erişim engellendi.
50.000 tl alt limi getirildi..
Benim bildiğim bu..
Haa sen forex gibi milisaniyelik bir işe vpn kullanarak araya ayrı bi server sokarak girerim oradan adresleme yaparım diyorsan senin bileceğin iş..:)
Onun dışında londra da tabikide forex oynayabilirsin..Karşına TCMB ını alarak..
Karşı bacak o çünkü..
Haaa tl shortlamak içinde tl bulmalısın bir yerlerden..
Dolar da 3.77 ler aşşa kırıldı mı hele haber eşliğinde..
Millet dolar satmak için birbirini ezer..
Demedi demeyin sonra.
Soluğu 3.60 larda hızla..
Hayırlısı bakalım
4.50 olursa vatandaş para kazanır.
Çok dövizci var çevremde..
Olur mu
belkide olur..
belkide olmaz..
görecez..
en son vatandaş böyle sağlam dolarize 2001 krizinden sonra oldu idi
2005 e kadar da fırlayacak diye sıkı sıkıya dolar tutan buldukça alan adam tanıyorum ben..:)
Topic gerilerde kalmış..düşecek dediği için bir başlık bu kadarda cezalandırılamaz ki canım..neyse bir enter tuşuna bakar..:)
Şimdi gelelim esas hikayeye..en azından benim tarafımdan gözüken hikayeye..
Adamlar normalleşiyor ki..:cool: verdikleri methadonun bir kısmını kesmeye karar verdiler..mecburen..yoksa bir süre sonra piyasaların baltayı taşa vurmaları kaçınılmazdı ve sentral bankerlerce bir hoop-çüşşş denilmesi gerekiyordu..şimdi bunu iyicene güvercinleşerek başardılar..En azından Draghi..:)
Neyse bizi ilgilendiren kısım,bu aşamada bizim daha hızlı normalleşecek olmamız.:kahkah:
Neden..2018 ile ilintili olarak kesilen bir miktar methadon'un EM'lere para akışını azaltacağı..dolayısıyla bir kısım EM'nin histeri ve nöbetler geçirmesinin mümkün olması..:)
Kendi methadonları kendilerini bir süre daha idare etsede, gelecek sene IMF ve bir sürü yardım sever kuruluş EM'lerin acil servisinde bekliyor olurlarsa fazla şaşırmam..:)
Neyse gelelim batının normalleşmesine..
Draghi gözden kaçsada toplantıdan sonraki konuşmasında büyük ölçüde özel sektör tahvili almaya devam edeceğiz dedi..şirket tahvili almasa ne olur peki..zombi yaratık seviyesindeki zorla yüzdürülen şirketler ekonominin başına bela olurda ondan..şimdi sorunlu olanlar sadece şirketler mi, değil tabiki..AB'de özellikle güney ülkelerinde bilumum bankaların kötü kredileri var bilançolarında..ECB taperden çıksa, faizleri normalleşiyorum diye arttırmaya başlasa, örekeyi görebilecek bir sürü banka bunlar..
Özet şu..2008 krizinden sonra batması gereken şirketlerin ve bankaların batması gerekiyordu..ancak ekonominin içine eder diye batırılamadılar..dolayısıyla para havuzu sayesinde(QE'ler) şu an yüzmekte olan bu tür kurumlar, AB ekonomisindeki verimsizliğin baş müsebbibi..bol para sayesinde asset fiyatlarının yükselmesi, yada muhtelif balonlar ekonomileri büyüyor göstersede, bence durum gerçekte böyle değil..Japonya bakılması ve anlaşılması için güzel bir örnektir bu konuda..
Sn. Gund geçen ay ABD ekonomisi yüzde 3 büyüdü dedi..evet büyüdü ama stokla büyüdü..ancak hemen belirteyim ne kadarı stokla inceleyemedim..ayrıca önceki ayki saatlik ücret artışının fırtınalar dolayısıyla gel-geç işlerden kaynaklanabileceğini okumuş ve belirtmiştim..bu artıştan dolayı enflasyon artıyor diye, piyasa hurra atladı rakama..neyse sonuçta geçen ayki (bu ay açıklanan) saatlik ücretler gerisin geri eski seviyesine gelmekte gecikmedi..
Şimdi esas sorun şu ki, gelişmiş MB'ları için sıkılaştırma işlemi muhtelif ''escape velocity'' durumlarında yapılır..şimdi var mı böyle bir durum..yok..hedef olarak özellikle ABD için işsizlik rakamları ve tüketici enflasyonu tamam ama geride verimsizlik ve ciddi borçluluk oranları devam ediyor..
İşte aşağıda çekirdek enflasyonlar:
https://i.hizliresim.com/7yBb4Y.png
Neyse hemen belirteyim ABD bunların içinde yinede en iyi durumda olanı..diğerlerine göre hemen tedbir alıp uygulama durumları daha hızlı..fiscal tedbirler gibi..ancak AB, Japonya ve özellikle Çin'in bu parasal kıskaçtan çıkmaları bana göre mümkün değil..bu durum tabiki global ekonominin içine etmek için yeterli..:)
Yukarıda yazılanlar doğru/yanlış çıkabilecek tesbitlerdir..dolayısıyla YTD..
Zor dostum zor..alıntı:
Alıntı:
ECB in Sep-17: ''very substantial'' degree of accommodation needed
ECB in Oct-17: ''ample''
Praet today: ''substantial''
Zor dostum zor..yakında emekli olmayı planlayan Çin MB başkanı Zhou ne demiş:
Alıntı:
Zhou wrote in an article, posted Saturday on the website of the People’s Bank of China, that the risks of China’s financial system are increasing. He described the risks as being “hidden, complex, sudden, contagious and hazardous.”
Nerde bu millet, nerede bu topic sahibi..:)
Zor bu işler zor..Bugünkü açıklamaya göre ECB vadesi gelen tahvillerin 130 milyar Euro'luk kısmını tekrar alacakmış..yani ortalama her ay 11 milyar Euro'luk geri alım yapacaklar..
Ne oldu şimdi, 30 milyar kesinti yapıp ,30 milyar Euro'luk tahvil alımı yapacaklardı ya..bu rakam arkadan dolanmayla aylık ort. 41 milyar Euro'ya çıkmış oldu..maşallah, iyi üç kâğıt..
https://i.hizliresim.com/pGpEVr.png
Fiyat zirve yenilediği halde MACD aylık grafikte yenileyemedi..
ZAR MXN BRL RUB hepsi aldıklarını nerede ise verdiler..
Biz biz yükseğiz..
Zaten hepsi 2016 zirvesinin çok çok ötesindeler..
Zarrab işi benim gördüğüm sulanmaya başladı..Ona verdim ondan aldım..Piyasaların beklediği!!!! türde bir açıklamaya gelmeyecek gibi duruyor..
Ceza kesilecek olsa bile öyle 20Milyar dolarlar falan oha çüş diyorum..TRENDHOUND un halkb topiğinde de yazdığı gibi aktif lerin yüzde 1 piyasa değerinin yüzde 10 unu geçmez ceza..Hesaplayın..
Dolardaki bu gevşeyiş i faize bağlamak istiyorlar ama arka planında ZARRAB davasının fiilen bitmiş olması olabilir..
Budur işte..aldım verdim rüşvet verdim şu bu..
TR nin cds lerinden kıırdanma yok..Borsa da şelale olmadı olamadı..
Herkes dikkatli olsun..
Dolarda 1.5 senedir bir yaygara var ama bu süre zarfında alıp da tutup da yüzde 10 reel de kazanan yok..
Benim dolarların yılsonu maliyeti 3.77 idi ahanda dolar 3.85
Hepi topu 8 kuruş karda olacaktım tutsa idim..
power daha evvel yazdı maliyetim 3.82 diye..
Senelik faiz yüzde 12 NET..
Hesap kitap iyi yapılmalı diye düşünüyorum..
Düne kadar dolar almak da birbirini ezenler birden bire ortadan çekilmiş gibiler..
Üzerimize oyunlar oynayan BATI vaz mı geçti ne oldu..
Geçen sene bir gaz alanlara şuranın altı yok buranın altı imkansız diye diye 3.38 tabelada gösterdiler..
Dikkatli olunmalı..
Aylık MACD onaylamadı..
Bu ay tekrardan aşşa dönerse aylık MACD "AY" bazında uzun çok uzun çok çok uzun süre düşüş gelebilir..
Gördüğümü yazdım..
Bir sıkıntısı var doların..
Bir türlü beklenen fişekleme olamıyor..
3.97 lerden ısrarla sabırla satış yedi..
RTE nin tamda KATAR dönüşü faizler düşsün söylemine dikkat..!!
Herkesin kararı kendine..
https://i.hizliresim.com/Dy03gm.png
Yukarıda bahsettiğim olayın günlük bazda gerçekleşmiş hali..
3.85 ortalamalı takılan dolar 3.97 lere fırlıyor..Fırlama çubuğuna bakarsak nerede ise 8 kuruşluk bir ateşleme çubuğu olduğunu görebiliriz..
Beklenen 4 ü gelip geçmesidir..Fakat olamıyor her ne hikmetse 3.97 lerde sabırla birisi satışa koyuyor..
MACD bu süreci doğruluyor ve aşşa süzülmeye başlıyor..
Fiyatda mıktanıs gibi aşşa çekiliyor..
TA cılar 3.96 97 lerden malı boşaltıyor..
Ama o ara ne yaygara dönüyor ortalıkda..Boşaltabilen sayısı alanın 10 da birisi bile değildir..
Şimdi 3.94 95 lerden maliyetli epey bi kalabalık var gördüğüm..
Hayırlısı diyelim..
DOLAR veya TL günlük takılın..Parayı 3 ay 6 ay hatta 1 ay bile bağlamayın..
Satın alın
Alın satın
satın daha yukarıdan alın..
Ama teknik analize mutlaka göz ucu ile bakın..
Onay var mı yok mu..
Onayı görürseniz basın alımı yada satımı acımayın..
Hızlı bir şekilde 3.90 ların üzerine atmalı..Yoksa durumlar yaş..
power senin kide bir metot..saygı duyuyoruz..
Ama işte 2015 20 ağustos günü 3 tl yi yakan dolar 2.5 senede 3.85 de..
Başka başka tarihler alınsa kah TL kah DOLAR daha karlı çıkabilir tabi..
Neden o tarihi baz aldım..
2.5 senede TR 40 kere battı da ondan :oleyo: Durum ortada..Çokda büyük bir kazanç yok işte dolarda..Beklenen güçlü devalüasyon olmuyor oldurturmuyor artık ne dersen de..
-------------------
al sat çılar da olabilir dolarda..Onların TA bakmaları daha faydalı..
Zaten bence dolar da da TL de de uzun vade mevduat bağlamak riskli..Hele dolarcı isen bence daha da riskli..
Dolarda esas kazanç fiyat hareketinden , faizi üzerine kaymak..
Biraz TA ile o faizin 3 katını kazanabilirsin al-sat ile..
28/7/2014 usd 2,08
06/12/2017 usd 3,85
2 yıl 4 ay da % 85 prim yapmış bir dolar var..
boş boş konuşmanın alemi var mı..
Geçen sene de büyük yaygara vardı dolar
3.87 lerden 1 ayda 3.55 lere getirdiler..
Gelmez gelemez düşemez imkansız denmemeli..
60 kuruş sürenler 70 kuruşda çakabilir..
Herkese bol kazançlar..
Her fiyata olmasa da çok daha aşağısına getirebilirler.
ama bu ciddi bir faiz artışı
ardından da gerçekten yönetmeye aday bir hükümet gibi
--ekonomide yapısal reformlar
--gerçek hukuk düzeni
bunlar olamayacağı için
ellerine sadece faiz sopası var..
onunla da bu sadece dökme sudan ibaret olur..
bence ; sadece yükselişi erteleyebilirler..
Doların getiri eğrisi gittikçe yataylaşır bir süre sonra geriye dönüp bakarsın ki eksidesin..
Bunu 2001 krizinde yaşadım bir çok insan da yaşadı..
O zamanlarda da neler konuşuluyordu..Hatırlayanlar bilir..
2005 yılında son dolarlarımızı aldığımda fiyat 1.50 idi..
O zamanlar faiz yüzde 12 de değildi 20 idi...
Senin hesap kitap doların böyle yukarı gittiği sürece tutuyor gibi gözükür..
Zarrab davası fos çıksın vize olayı çözülsün şu bu ohal mohal derken bi basarlar dolara
5 sene gacırdatır..
2001 de aynısı tastamam yaşandı..
O zaman da bu sefer farklı deniyordu..
Hep bu sefer farklıdır..
Şimdi de öyle..:oleyo:
2001 ekonomik krizi
2003 1 mart ABD tezkere krizi..
Başa çuval geçirme..
ABD ile savaşacaz goy goyu..
ABD bizi işgal edecek goy goyu..
Hatta metal fırtına adlı kitap bile o gazla yazılmıştır o aralar..
Yazan ihya oldu ama ABD hala Türkiye yi işgal edecek aradan 15 sene geçti..