5 yıldır borsada kazandığın toplam para yıllık faiz geliri kadar. Bunu takipçilerin için belirtmeni beklerdim.
Koskoca 5 yıl (aşağı-yukarı)... Bu analizi yapan kişiye ters davranmak senin ayıbın.
Printable View
5 yıldır borsada kazandığın toplam para yıllık faiz geliri kadar. Bunu takipçilerin için belirtmeni beklerdim.
Koskoca 5 yıl (aşağı-yukarı)... Bu analizi yapan kişiye ters davranmak senin ayıbın.
Evet, o zaman tek hisse Aselsan dı. Çok tecrübe kazandırdı bana :) Şimdi de tek hissem var ama Halil Bey'in gruptan biraz saptım. Aslında nihai amacım sağlam, düzgün şirketlerden 4-5 hisselik UV temettü portföyü oluşturmak ama öncesinde biraz daha agresif hisselerde sermayemi arttırmak istedim.
01.02.2018 Portföy
Portföy başlangıç tarihi : Ekim 2016
USD olarak heseplamaya başlama tarihi : Temmuz 2017
Portföye yatırılan para 25.585 TL / 7.951 USD
Mevcut Portföy değeri 48.653 TL / 12.922 USD
Kar/Zarar 23.068 TL / 4.971 USD
Portföyde bulunan hisseler : Adana,Asels,Brisa,Froto,İşyat,Petkim, Tskb,Soda ve Lidfa
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 660 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Herkese bol kazançlar dilerim.
01.03.2018 Portföy
USD olarak hesaplamaya başlama tarihi : Temmuz 2017
Mevcut Portföy değeri 47.586 TL / 12.519 USD
Kar/Zarar 22.001 TL / 4.568 USD
Portföyde bulunan hisseler : Adana,Asels,Brisa,Froto,İşyat,Petkim, Tskb,Soda ve Lidfa
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 660 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Sayın aseliş portföyünüz güzel bir kar bırakmış fakat görüntü itibari ile çok hantal. Ve aşırı defansif bir portföy yapmışsınız. Bu kadar çok hisse odaklanma sorunu yaratır. Selamlar.
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
01.04.2018 Portföy
Bu ay İşyat temettüsü ile 6,70 ten 147 adet Adana çimento alındı.
Mevcut Portföy değeri 48.264TL / 12.203 USD
Kar/Zarar 22.679TL / 4.252 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 807 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Teşekkür ederim dostum yatırım hesabım da görünen maliyetleri yazayım:
Adana maliyet 4,86 gözüküyor fakat temettülerle aldığım için ben maliyeti sıfır olarak hesaplıyorum.
Aselsan 9,39
Brisa 6,38
Ford 30,20
İşyat 0,65
Lidfa 4,50
Petkim 3,48
Soda 4,95
Tskb 1,27
Maliyetler bu şekilde en çok kazanç Asels, ford ve Petkim’den olmuş %100 den fazla kazandırmış.
Uzun vadede Tahmınen en kısa 5 sene olmak kaydıyla 10 sene de olabilir her ay bir miktar alım yapmayı düşünüyorum bir nevi bes gibi ama geleceği olan bir şirket bana önrebilceginiz senet veya senetleri söylermisiniz tsklr.
Merhabalar hisse tavsiyesinde bulunmak spk kurallarına göre suçtur.Alım satım kararlarınızı kendi hür iradenizle yapmalısınız, piyasada yatırımcı dostu bir çok şirket var bunların içinden uzun vadede iyi olacağına inandığınız şirketlerden portföy yapabilirsiniz.
Merhabalar, sayfanizi uzun zamandir izliyorum ilk kez yaziyorum. Hisse adi soylemek suc olabilir ancak herkes elindeki hisseyi soylerse en azindan kaliteli hisseler ortya cikabilir belki. Ben mesela karel ve sasa tasiyorum. Uzun bis surede tasimayi dusunuyorum. Her at bir miktar alim yapiyorum. Ama acaba baska hisse de portfoye katsam mi diye dusunmuyor degilim. Saygilar
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
01.05.2018 Portföy
Bu ay Ford temettüsü ile 27 adet daha Adana hissesi alındı.
Mevcut Portföy değeri 44.342 TL / 10.889 USD
Kar/Zarar 18.757 TL / 2.938 USD
Portföyde bulunan hisseler : Adana,Asels,Brisa,Froto,İşyat,Petkim, Tskb,Soda
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 834 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
EGPRO 200 milyon TL yatırımını tamamlamış, her yıl düzenli temettü veren, yüksek kârlı bilanço açıklayan, avrupanın en büyük kapalı alan üretim tesislerine sahip güvenilir firma
DEVA yüksek kârlı bilanço açıklayan, beklentili, stabil bir hisse
ASUZU sürekli beklenti üreten, alıcısı satıcısı tradecisi eksik olmayan hisse..
TCELL her yıl temettü veren az ama öz kazandıran bilindik hisse..
Yatırım tavsiyesi değildir.
01.06.2018 Portföy
Mevcut Portföy değeri 40.068TL / 8793 USD
Kar/Zarar 14.483 TL / 842 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 834 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
maşallah kardeşim iyi gidiyorsun.allah bozdurmasın işallah.ben bu aralar cimsa ile brisayı satmayı düşünüyorum ikiside portföyü cok geriye götürüyor.deli gönül sat yatır mevduata %16 dan işine bak diyor.yani anlıyacagın kafamda deli sorular...
Valla topic aşağıya düşmesine rağmen diplerden bulup zevkle baştan sona okuduğum bir topic oldu :).Öncelikle bence böyle topicler keşke herkes okusa çünkü yatırımcı olmak önemli borsada yoksa diğer türlü kumar oynamakla aynı oluyor.Benim portföy sizle benzerlik gösteriyor neyse fazla da uzatmıyım.İnşallah Allah utandırmasın şimdiden başarılar iyi sabırlar :)).Selamlar herkese...
Hisse PUAN
ADANA 27,03
ASELS 28,99
BRISA -69,69
FROTO -7,52
İŞYAT LİSTE DIŞI
PETKM -149,26
TSKB LİSTE DIŞI
SODA 55,05
BENİM LSTEMDE HİSSELERİN BU SEKILDE GÖRÜNÜYOR.
LİSTEDE YAKLASIK 300 KÜSÜR HİSSE VAR SON GELEN BILANCOLARA GÖRE BÜYÜME ORANLARINA VE UCUZLUK ORANLARINA GÖRE ÇEŞİTLİ PUANLAR VERİYOR.
EN YÜKSEK PUAN 132 PUAN EN DÜŞÜK PUAN -600 LERE KADAR DAYANMAKTA.
BİLGİ MAYETINDE PAYLASTIM HISSELERIN BENIM EXCEL LISTEMDEKI PUANLARI YÜKSKE PUAN İLE EN DÜŞÜK PUAN ARASINDA KABACA BİR DEĞERLENDIRME YAPMIŞ OLURSUN.
DİPNOT: LİSTENİN SONLARINA HIC BAKMAMIŞTIM EN KÖTÜ KAÇ PUAN VERMIŞ DİYE BAKARKEN GÖZÜME TAKILDI
OTKAR -440 PUANLA LISTENIN SONDAN 2. Sİ BİLİNDİK BİR HİSSEDİR DİYE BELIRTEYIM DEDIM GERÇKTEN İLGİNÇ. ŞİRKET GÜNDEN GÜNE ERİYOR.
Bu ay ihtiyaçtan dolayı 10.585 TL lik hisse satışı gerçekleştirdim.
01.07.2018 Portföy
Portföye yatırılan para 15.000 TL / 4.250 USD
Mevcut Portföy değeri 31.152 TL / 6.801 USD
Kar/Zarar 16.152 TL / 2.551 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 881 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Aseliş Hocam
Sizin başlığı bugün fark ettim. Bende sizin gibi kısıtlı kaynaklarla borsayla ilgilenmeye başlayan kamu personeliyim :) Bir ortak noktamız var benimde evim yok :) Bu başlığı ve bir önceki başlığınızı sonuna kadar okumak için sabırsızlanıyorum.
Bende sizin gibi Uzun vadede birikim yapabilmek için, devlet bankalarından birisinden yatırım hesabı açtırmayı düşünüyorum.
Sizin hisse alım-satımlarınızdan vakıf yatırım binde kaç komisyon alıyor? Yıllık hesap bakım ücreti gibi bir ücret ödüyormusunuz ?
Komisyon oranınızda zamanla düşme oldu mu ?
Alım satım yaptığınız arayüz hakkında ne düşünüyorsunuz ? Memnun musunuz. Araştırma raporları yayınlanma durumu nedir?
Bu ay ilk hisselerimi alacagım. :) Artık karar vermem lazım ziraat ile vakıfbank arasında gidip geliyorum.
Cevabınız için şididen teşekkürler
Batuhan
hayırlı olsun başarılarının devamını dilerim
Borsayı öğrendiğiniz zaman "gayrimenkul yatırımının büyük bir aptallık olacağını anlarsınız"
Gerçekten öğrendiğinizde yıllık kazancınız %50 altına düşmez.
Ben yıllık %75 altına düşmemeye çalışıyorum.
Son 10 yılda sadece bir kez %52 ile %75 altına düştüm
%100 üzerinde getiri elde ettiğim yıllar da var.
Daha üstü de var ama söylemeyeyim :)
Şimdi ben bu şekilde yazınca kolaymış gibi gelebilir size.
Gerçek para ile yatırım yapmadan önce sanal olarak kendinizi deneyin.
Duygularınızı bir kenara bırakıp "sistemli hareket etmeyi" öğrenin.
Temel analizi öğrenin ; en azından fiyat kazanç oranı , piyasa değeri defter değeri , faaliyet karı , favök , firma değeri /favök
finansal borç , kur farkı zararı / karı .
Bunları bilirseninz "neye ne ödediğinizi bilirsiniz" aksi taktirde fiat için ferrari parası öder farkına bile varmazsınız.
Forumlarda parlatıp dururlar ama ne kadar parlatırlarsa parlassınlar ferrari olmaz :)
Bir de bir hisseyi ucuz diye alırken iki şeye bakın gelecekte "şirket büyüdükçe daha ucuz olacak mı"
Borsada diğer hisselerin ucuzluk düzeyi ne ?
Borsada "Einstein görelilik teorisi çok iyi işler" ; hissenizin ne kadar ucuz olduğu değil diğerlerine göre ne kadar ucuz olduğu önemli olur.
Sayın Aseliş,
Tebrik ederim. Azminize hayranım.
Saygılar.
01.08.2018 Portföy
Mevcut Portföy değeri 33.106 TL / 6.715 USD
Kar/Zarar 18.106 TL / 2.465 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 971 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Kolay gelsin ASELİŞ kardeşim.....
sn. ASELİŞ kolay gelsin başarılar dilerim
01.09. 2018 Portföy
Mevcut Portföy değeri 30.134 TL / 4.600 USD
Kar/Zarar 15.134 TL / 350 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 971 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Hayırlı olsun yeni kuzular hocam
01.10.2018 Portföy
Mevcut Portföy değeri 31.486 TL / 5.204 USD
Kar/Zarar 16.486TL / 946 USD
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 973 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
Bu ay ihtiyaçtan dolayı 7800 TL lik hisse satışı yaptım.Ayrıca portföy küçüldüğü için haliyle hisse sayısını da azalttım Aselsan,Brisa Ford ve soda hisselerini diğer hisselere kaydırdım.Adana hissesi 1003 adet oldu.
01.11.2018 Portföy
Portföye yatırılan para 7.700 TL / 2.491 USD
Mevcut Portföy değeri 22.117 TL / 3958 USD
Kar/Zarar 14.417 / 1467 USD
Portföyde bulunan hisseler : Adana,İşyat,Petkim, Tskb
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 1003 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)
01.12.2018 Portföy
Portföye yatırılan para 7.700 TL / 2.491 USD
Mevcut Portföy değeri 23.996 TL / 4597 USD
Kar/Zarar 16.296 TL / 2106 USD
Portföyde bulunan hisseler :
Adana,İşyat,Petkim, Tskb
Temettü geliri ile alınan Adana çimento hisse sayısı 1003 Adet ( hedef temettülerle 10.000 adet yapmak)