zaten sıradaydıda öncelik vermemiştik. bence borsada şans buna denir.. evet peş peşe kaç tane doğrdu:)
Printable View
piyasa yıllardır algı bombardımanı altına. bunlardan onlarcasını sayabilirim ama bir tane örnek vereceğim. hani sağlam kağıt diye xu030 veya xu100 külliyen eksozdan çıkarttıkları ndan başka bir şey değil.. sağlam kağıt grubuna bakmadan piyasada alıcısı satıcısı çok olan, ilgi gören kağıttır. gerisi hikaye... şimdi son dönemlerde üç beş milyon hacimle tavan tavan giden hisselere herkes iç çekerek izliyorya, üç gün sonra beş gün sonra her neyse piyasa tersten esmeğe bi başlasın satmak bir tane alıcı bulamayacaklar. ama sağlam dediğim piyasanın ilgisini çeken kağıtlar ucuz pahalı alıcı bulurlar. onun için hiç o tür kağıtlara heveslenmeyin harbi kumar çünkü. benim takip listeme bile giremiyorlar. çünkü kazanç istikrarlı olmalı. bakın bunu övünmek için değil, örnek vertmek için yazıyorum. ADESE alt grup kağıdı. ben bu kağıdı 2.15..2.16 altı çalışırken sayfasında bunun için neler yazmışım. okursanız düşüncelerimle hiçte çelişmediğimi görürsünüz.. yani paylaşımlar nasihat vererek değil somut delilller göstererek verilmeli...
aha benim neşeli olduğumdada, hüzünlü olduğumdada, dalıp gittiğim kaynağım... aradada buraya cuzıttırıyorum:)
https://www.youtube.com/watch?v=zFgJ5kg07qM
twıtır sayfalarına bakıyorum. yeni yeni adese dmsas sorulmaya başlanmış. ustaların verdiği cevap: destek şurası, direnç burası, hey yavrum hey... uyanda balığa gidelim:) kağıt alımda hala destek veriyorlar. satıcılı açılışlar alım fırsatı verir yazsana...
şimdi niye bunları yazıyorum. hiiç:) onlarla konuşur gibiyimde:)
twıtırda çok özel bir grup kurmayı düşünüyorum. hemde armut düş, ağzıma düş, kıvamında olacak şekilde. yani akşamdan hisseyi yazıp sonra ne halin varsa gör olmayacak. adım, adım, ne yapılması gerektiğini yazarak. ayrıca sürekli endeks görüşümü paylaşarak ve gece düşebilecek deprem gibi, savaş gibi, piyasanın çakılmasına neden olacak haberleride dikkate alıp seans açılışını görerek.. hiç aklınıza gelmiyor değilmi?? ama borsacı her ihtimali göz önüne almalı. bir kişide çıkıp hayır olmaz diyebilirmi? heleki böyle hisselerin uçup binaların tepesine konduğu bir dönemde..tek sıkıntı 10 kişi ile sınırlı tutacak olmam. çünkü fazla kişi işimizi zorlaştırır. onun için mecburen seçici olmak zorundayım. tercihim güçlü sermaye ile oynayanlar olacaktır. yani panayırda kasnak atılan bir yer gibi olmayacak. ayrıca siteden tanıdığım oyuncuların kimseye ihtiyacı olmayan çok tecrübeli oyuncular olduklarını bildiğim için, anlayışlı davranmalarını bekleyeceğim... nasıl ama artı full otomobil gibi değilmi:):) ne zamanmı? ben zamanını bilirim. sizin twıtır ustaları gibi şunu al, bunu al, diye kıçından haberi olmadan değil tabiki.. çünkü her ihtimali göze almalıyız..biraz izlemem lazım şu 120 bini bi görmeliyim çünkü orada işler karışabilir. benim için farketmez ama herkesin rahat olması lazım..biraz ortam kollamalıyım...
ahmet mergeni dinliyorum anlamak için. eğer gerçekten oynadığı oyunun tamamı buysa hiç tevazu göstermeye gerek yok valla ben bunuda cebimden çıkartırım kesin olarak hemde. ama kimse ile paylaşmayacağı kendine özel bir sistemi olduğuna inanıyorum. çünkü 30 senelik borsacı eğerki göremiyorsa demekki buda çizgi orasıdır burasıdır diye bozuk plak gibi takılmış kalmış... olabilir. ben bi zaman neydi o kızın adı. cıvıl cıvıl öten bir kız vardı. şimdi pek göremiyorum. sayfasını takip ediyordum. bir gün garan bariz satışa dönmüştü ama uyandırmadan kucağa çektiler. kız alım dedi. bende işte boş bulunup hocam çakılırsınız dedim. hiç cevap bile vermedi. haklıydı çünkü yüz bin üzerinde takipcisi olan biri.. neyse sonuç: çakıldı. yani burda bir gerçeği anlatıyoru. ertesi gün sabah yaşar erdinçin programına çıktı söz garan dan falan açılınca ben garanda yanıldım ama amerika faizleri şöyleydi yok avrupa faizleri böyleydi falan diye bahanelere sığındı. onun içinahmet mergende böyle şeylere takılıp kalmış olabilir. bende çok hikaye varda abartılı bulunur adımız palavracıya çıkar diye açılmıyorum. ama çok usta çizdim...
twıtırda sırf oyunlarını anlayabilmek için onlarca sayfa takip ediyorum. hasan meşe diye biri dikkatimi çekti ama hiç yorumunu göremedim dolayısıyla ne olduğunu anlayamadım ama o kadar ilgi çekiyorki sanırsınız cumhurbaşkanı o kadar ilgi görüyor. belki orda yorumları vardıor diye youtba bakıyım dedim. ne göreyim spk dan sabıkalı biri. bir ara altı ay işlem yasağı bile almış. sanırım kendini tanımayan kuşları kucağa düşürdü... acayip bir alem tam bir deve diken hikayesi...
NUGYO_ herhalde son hissemiz olacak... aslında DMSAS varken gerek yokta spor ...
sayfalarına yazdığım hisseleri sanki burda yazdığımı sandığım için son olacak yazmışım:) farketmez gerçi haftada bir hisse insanı uçurur...
Ben 25 yıldır trade ederim. Bizim ülkede zenofili ( yaşlı sevicilik )denen mevzu var biraz. Yaşı ileri ve uzun süredir piyasanın içinde ise bu işi kesin bildiği sanılıyor. Ama o iş pek öyle değil. Bu yaşıma kadar sayısız borsacı ile tanışmışımdır. Sanılanın aksine finansal okuryazarlık, bilgi vs. ile çoğu zaman ilgisi olmuyor. Bu iş biraz yetenek işine benziyor. Müziğe yatkınlık gibi. Bazısı 20 yasında muazzam söylüyor, bazısı 65 yasına kadar çalışsa söyleyemez. Yıllardır bu işi yapıp gömlek cebinde maltepe ile gezen bir sürü adam var. 30 yaşında borsadan kazandığıyla nişantaşında 4 daire alan arkadaşım da var. Para bu iş için ölçü müdür ? Bence ölçüdür açıkçası. Çünkü burası para piyasaları. Nakde dönüşmeyen bilgi çöptür burada. Ahmet Mergen de bu minvalde , değerli bilgileri olan biri, ama trader değil. Olamayacak da. Şuna balon, buna balon diyen biri ömrü boyunca trader olamaz. Piyasa ile inatlaşıp, kafasındaki yöne gitmesi için totem yapan bunda inat eden trader olmaz gözümde. İyi ekonomisttir, iyi finanscıdır ayrı ama iyi trader olmak başka bir şey. Bir gemiyi bilmek ile gemide kaptanlık yapmak başka şey. Analiz yapmak vs. güzel de pratige dökülmüyorsa, nakde dönüşmüyorsa bir anlamı yok. İyi trader kimdir ? İyi trader hiç bir tvde radyoda orada burada takım elbise giyip , dert anlatmakla vakit kaybetmez, zaten iyi traderlığının ekmeğini sefahatla yiyordur. Hayat böyle bir şey.
evet bencede kim ne derse desin borsa yetenek isteyen bir oyun lafla olmuyor. oyun diyorum çünkü bana göre oyun bu... başkalarına göre yatırımmış beni bağlamıyor... çünkü trade edecek yeteneğim varken neden acemi gibi alıp şansıma alıp tutayım. verir alır devam eder giderim. tutacaksam böyle tutarım... kendilerini trader olarak kabul ettiripte sonra çıkıp seans içinde saatlerce program yapmaları benimde kafamda soru işareti bırakıyor haklısınız...
NUGYO_ susuyoruz diye askıda kalındığım sanılmasın. bu hareketler alıcı silkeleme hareketleridir. öyle hadi uçuyoruz binin demezler. önce yolcuyu aşağı atıp sonra yollarına kendileri yalnız devam eder...
DMSAS_ otobanın yolunu açtı haberiniz olsun.. şimdi bunlarda aynı numarayı çeiyorlar... benim kağıtlar böyle. kağıttan uçurtma olmadıklarını söylemiştim...
herhalde en önemli en güzel örneğide verdiğimi sanıyorum. lafla peynir gemisi yürümeyeceğini anlayan anladı. anlamayana davul çalınsa ne olacak... yok işte anlayacak tarafı koymak unutulmuş...
tamda sosyal medyanın hali bu işte. şimdi bunlar boşunamı çektiler bunu...
https://www.youtube.com/watch?v=u9daiuKHfFU
sayın karar anı twitter da ki isminiz ne acaba
twıtır mevzu olmuşken şu an sayfakda beni takip eden bir arkadaşı anlatacağım. ama valla gerçek şaka falan değil. kendim özel mesaj atmıyorum, yorum yapmıyorum, ama özel sayfalara dalgasına bazı kopnularda bende yazıyorum. yani dikkat çeken biri değilim. buna rağmen bir takipcim oldu:)
hiç ses çıkarmadım ama neden takibe aldı diye merakta etmiyor değildim. dün sordum borsacımısınız neden beni takip ediyosunuz dedim. yok değilim dedi. ama hemen takip listesine baktım baya borsacı takip ediyor. borsaya ilgisi var yani onu anladım. bana ilk sorusu ne mezunusunuz dedi. niye sordunuz dedim. borsaya nasıl alındığınızı öğrenmek için dedi:) vah garibim birazda çekingen sanırımki kimseye soramamış her haldu bu acemi cevaplar diye bana sordu. yani borsaya girmek için belirli düzeyde bir tahsil olması gerektiğini sanıyormuş:kahkah: kendiside uluslararası yüksek finans lisans okuyorum öğrenciyim diye sormuştum dedi. inanın ne güleceğimi bildim, nede üzüleceğimi. geleceği olan pırıl pırıl bir öğrenci. olumlu hiç bir şey demedim ama ne kadar etkileyebilmişimdir bilemiyorum. yani demem oki.. yok yatırımdır yok kaldırımdır yok şöyle kazandırıyor yok böyle kazandırıyor diye ne kadar insan daha çekerler bilmiyorum...
XU100_ tepe noktasına bir adım kaldı. aceba geçecekmiyiz, geçemeyecekmiyiz, diye herkesi bir heyecan sardı bu doğru olayın farkında olan herkes haklı ama,
XU030_ bariz alımda ve daha gidecek yolu var. dolayısıyla xu100 endeksinide peşinden sürükler. sadece piyasayı terse getirmiş görüntüsü vermek için, satışa döndük görüntüsü verebilirler. bence kırmızıya aldanıp korkmaya gerek yok. ancak hisse bazında kendinden kaynaklanan sıkıntılar olabilir...
moral olsun diye yazıyorum ama eksozdan üfürmeden.. yarın fazlasıyla alırlar. zaten bugün bu haltı işleyebileceklerini tahmin ediyordum. hadi bol şanslar...
artık akşam bloomberg izleyerek durumu değerlendirirsiniz.. biz nasıl olsa tırışkadan bir oyuncuyuz. beğenilmek için kıçımızı yırtıyoruz.. öyle sanıyosunuz değilmi?? siz öyle sanın.. acıyorum dünkü yaptığım yoruma hemde net olarak.. niye böyle yazdığımı yazdığımı anladınızmı? anlamazsınız tabii.. daha bana ne özelden ne burdan bir kişi dahi yazmasın..
bu arada tabii sn ABKA ya teşekkür etmeden geçemem. bu işte insan olmak. değilse kimse kmsenin derdinden yataklara düşmüyor...
şimdi bu mesajı bir çok yobaz ego sanacak ama bu insan olmanın kuralı.. hocanız gibi (k. mısırıoğlu) lütfen diyene, teşekkür edene gülmeyeceksiniz...
bist100_ direnç 1157.87 yukarı hareklerin devamını işaret eder
xbank_ 1191.60 geçilmesi ise yükselişi teyid eder ve sağlam bir oyun olur
ancak nasıl bir hareket çekecekleri oyun içinde anlaşılabilir...
bankalara gelen satışlar düzeltmedir. iki günlük gelen sert yükselişin ardından bu kadarda düzeltme olsun...
bizim piyasamıza hangi adayın kazanması olumlu yansıyacaksa o kazanır. şu anda bizim piyasa çok olumlu. daha gidecek yolu var endeksin
pala azcık höt deyince hemen atıp kaçmak yok. sende alttan kavrayacaksın. serbest stil bu grokoromen değilki ..daha karpuz keseceğiz:) meali: hele durun bakalım daha gideceğimiz yol var...
bir zaman yine böyle bir sitede piyasa yorumluyordum. malum bende çizgi falan yok. ben rakamlarla yorumlarken beş dakka sonra kurnazın biri geliyordu bir alttan iki üstten çizgiler çekerek bişeyler yapıyordu akşam tebrik yağmuru. bizim yüzümüze bakan yok. çizgidende anlamıyorumki ne anlattığını anlasam. sürekli aynı hareketler. ama hep benden sonra çekiyordu çizgileri. bu dikkatimi çekti. bi susayım bakalım ne olacak dedim. anaa adamın sanki benden sonra sanki dili kıçına kaçtı:) meğer benimkisi millete arapca geldiği için o türkceye çevirip yazıyormuş:)
niye yazdım şimdi bunu ben.. hiiiç aklıma geldi işte...
Geleneğimizde ustalara saygı var.Sağol üstad.
evet bende çok severim ustaları:)
https://www.youtube.com/watch?v=ieysNgjTLtw
Lightbulb Günlük BİST100 Hisseleri Teknik Anazlizi
Küçük yatırımcılara yüz vermeyen BÜYÜK aracı kurumlara inatla kendi yazdığım programla,
BİST100 hisselerinin,
Bolinger Bantları
MACD
ATR
Parabolik SAR
Momentum
RSI
Stokastik
William's %R
Mal Kanal Endeksi
Trix
Para Akım Endeksi
Chakin Osilatörü
Kuvvet Endeksi
Bolinger Bant Hareketleri
Bolinger Bantları + Hacim Göstergeleri
Bolinger Bantları ile Trend Tespiti
gibi analizlerini yayınladığım www.borsadakar.com adlı sitemden ulaşabilirsiniz.
sayfa başlığında böyle yazıyor ama bana ait değil bu.. sayfayı boş buldum arada takılıyorum. hem bu ne böyle araba parçası gibi:)
amerikadan düşecek kıytırık haberlerle evirirler kıvırırlar orasını bilemem ama, yön hala yukarı bakıyor... fazla laf salatasına gerek yok. benim pencereden manzara bu şekilde görülüyor...
revaçta olan sektör hisseleri
XBANK_ kelle oyuncuların hisseleri. ufakcı iseniz eğer,
XFINK_ hisseleri değerlendirilebilir. ekmek bile çiğnenmeden yutulmuyor. biraz emek vermek lazım...
XFINK_ alfabetik sıraya göre hisseleri
CRDFA
GARFA
ISFIN
LIDFA
SEKFK
VAKFN__ uyku tutmayınca böyle oluyor işte... neyle oluyormuş bakacağız:)
gıda hisseleri çok güzelleşecek... şu anda kuaförden içeri girdiler kendileri:)
başladılar olumsuz haber pompalamaya.. yok trump öyle demişte, yok fitc böyle demişte.. sakın kulağınızı haberlerden ayırmayın. çünkü sizi çok seven, çok düşünen, haber kanallarımız var sosyal medyamız var...