iktidarın bi şey yapmasına gerek yok işfinans son yıl**
işgyo da incelenecektir ..
işdoğanın petrol ofisi**iştimin area sı ..izdemir ** zeytinclik ..taşımacılık ihracatlar falan filan...aracı şirketler***?
Printable View
iktidarın bi şey yapmasına gerek yok işfinans son yıl**
işgyo da incelenecektir ..
işdoğanın petrol ofisi**iştimin area sı ..izdemir ** zeytinclik ..taşımacılık ihracatlar falan filan...aracı şirketler***?
ISATR Konsolide 2018/6 Aylık DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI: 3731566000 Grubun Karı (Zararı): 3321874000
http://fs5.directupload.net/images/181010/bam48peq.jpg
17 eylülden bu yana
12 Ekim 2018 - 15:20 www.borsagundem.com
TweetlePaylaş+1LinkedinWhatsApp
İş Bankası'nın halka açık olan kurucu hisseleri son günlerde sert fiyat hareketlerine sahne oluyor
AK Parti ile CHP arasındaki İş Bankası tartışmaları bankanın kurucu hisseleri olan ISATR, ISBTR ve ISKUR hissesine olumlu yansıdı.
AK Parti, Atatürk'ün mirası olarak CHP'ye kalan hisselerin Hazine'ye devredilmesi için çalışma yapmayı planlıyor. CHP'nin kontrolünde olan İş Bankası hisselerinden elde edilen temettü geliri Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na gönderiliyor.
Hisse devrine ilişkin tartışmalar sürerken kurucu hisselerde de prim her geçen gün artıyor.
Son 4 işlem gününde ISATR hissesi yüzde 77, ISBTR yüzde 44, ISKUR yüzde 187 oranında değer kazandı.
ISATR saat 15:27 itibariyle yüzde 17.98 oranında yükselişle 23.800 lira, ISBTR yüzde 20 oranında yükselişle 1872 lira, ISKUR ise yüzde 23.53 oranında yükselişle 21 bin lira seviyesinden işlem görüyor.
Tüm bunların yanında ISCTR hissesi ise yüzde 3.48 oranında primle 4.16 liradan alıcı buluyor.
İşA 2010 da 70 bin TL’leri görmüştü
O endekste o dolar kuruna göre... ve ne fol vardı ne yumurta ne de bir umut..
2018:
Şimdi fol var inşallah yumurtada olacak, 90 binlerde endeks , 6 civarı dolar kuru ...
Not : Yine de ben piyasanın bu hisseleri fiyatlayabileceğini düşünmüyorum. Daha önceleri de yazmıştım
Bu seviyeler komik seviyeler bu hisseler için
100 bin olsa da öyle..
Saygılar
ytd
Tavanlar çok hisseli yapılıyor. Umarım 1 hisse 1 tavan gider ve borsada biraz rakamsal olarak güçlü bir fotoğraf verilir.
Selam Sevgi Saygı
Kafama takılan bir soru var , hukukçu bir arkadaş veya hukuk bilgisi olan cevaplarsa tüm bu gelişmeler ışığında hisselerin hazineye geçtiği durumda Devlet şöyle bir talepte bulunabilir mi ,1991 yılından beri 250000 TL sınırlamasıyla verilen çerez temettü banka karlılığı düşünüldüğünde hiç mertebesinde , burada yapılan işin hukuksuz olduğu ve geçmişe yönelik te temettü gelirlerinin de tekrar değerlendirilmesi konusunda talepte bulunabilir mi?
Vakıflar Genel Müdürlüğü envanterinde 4 Adet Kurucu Hisse ve 1 Adet A Grubu Hisse duruyor.
2012 Sayıştay raporu ektedir.
https://www.sayistay.gov.tr/tr/Uploa...0MUDURLUGU.pdf
Satan olmadığı için tavan olmadı yoksa alışta tavana yazılmış almaya çalışan vardı. Elinde olanda, bundan sonra zor satar gibi
Herkese selam
Borsa başkanlığının bu hisseler için en azından kısa bir süre de olsa serbes marj uygulaması lazım.
Yoksa bugünkü işlemsizlik devamlı yaşanacak sıkışma kaçınılmaz olacak.
1 lot işlem olursa fiat değişir olmazsa enson fiat ne ise o olur. Bunda işlem olur büyük ihtimal az da olsa ama A grubunun hissesi dolaşımda çok az toplam 248 adet galiba onunda çoğu işyatta, zaten gerçek değerlerini piyasa zor fiatlar.Tahminimce o kadar parayı verebilecek yatırımcı zor çıkar fonlar filan alır artık elinde olan için maden gibi. B Grubu hissesi 12995 adet dolaşımda galiba bununda 9 bin üstü işbank ve işyatta dolaşımda çok fazla yok kurucu hissede 757 adet dolaşımda bununda 420 civarı işyatta bu A,B ve kurucu hisse sahipleri gerçekte çok az dolaşımda yok denecek gibi belki bazı hisselerde kurumlardadır. Onun için bu hisseleri alabilmek dahada zor olacak.
Arkadaşlar aşağıdaki yazıyı borsa İstanbul yatırım ilişkileri menüsünden - yatırım ilişkileri iletişime gönderdim. Sizde destek olunuz
İşatr hisseleriyle ilgili mevcut taban ve tavan oranlarının yeterli olmadığı , mevcut tavan fiyatının yatırımcıların beklentisini karşılamadığı için alışa rağmen satış olmadığı 15.10.2018 tarihindeki birinci seans ile de bu durumun yaşandığı görülmüştür.
Bu nedenle bireysel yatırımcı olarak bu hisseler için serbes marj uygulanmasını tebep ediyorum.
Borsa başkanlığımızın yatırımcıların ihtiyaçlarına ivedilikle cevap vereceğinden ve gereğini yapacağından şüphe duymayarak
İsteğimizi arz ederim.
Saygılarımla
verdiğim linke gir bak bakalım kac taneymış. 7475 adet işbtr var. daha senedın dolasımda kaç lotu oldugunu bılmeden borsaya yatırım yapıyorsunuz hayret valla. birde inatlasıyosunuz
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...is-bankasi-a-s
Borsa Kodu Fiili Dolaşımdaki Pay Tutarı(TL) Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı(%)
ISATR 240,24 24,02
ISKUR 708 28,8
ISBTR 7.474,72 25,77
ISCTR 1.390.641.521,51 30,9
Takaslardan bakınca 12992 görünüyor ama İş bank ta olan dolaşım dışı görünüyor olabilir.
A da eşleşme var 1 adet 1 de bekleyen var
12992 lottur sahip iş bsnkası olduğundan bazı yerlerde o gösterilmiyır fotoğraf olarak göndermeyi çok isterdim başaramadım matrıxs ve euronline data izleyen varsa oradan bakabilir özellikle şu çok bildiğini düşünen arkadaş oradan baksın önce bir öğrensin ! Daha yaxmayacağım elinde olanlara bol kazançlar
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zaten 7 bin civarında gözükse bile gerçekte dolaşan alınıp satılacak olan birkaç bin yoktur. Çoğu kurumlarda yada büyüklerdedir.