Bencede sözel, psikolojik rahatlatma. Gerçek elle tutulur argümanlar gerekli. Devletin kasasının dolması gerekli ama nasıl ?
Printable View
http://imageturko.com/?di=DYZ5
:):):)
endeks %1 artı yaptı..
bu mendebur hala düşecem diye uğraşıyor..
demekki daha düşüşünü tamamlamamış..
ytd
Hisseden uzun yıllar için umudumu kestim. Ama yine de insan takip ediyor. Durum gerçekten kötü gözüküyor. Genel ekonomik durum ise ciddi sinyaller veriyor. Bu sinyallerin olumlu olmadığı muhakkak. Çeşitli forum ve sitelerdeki yorumlarda bu hisseden çok ciddi zarar rakamları okuyorum. Ciddi moral bozuklukları görüyorum. Birilerine moral olacaksa veya bizden kötüleri de varmış deyip rahatlama hissedilecekse ben yine yazıyım maliyetimi: 125,6
Arkadaşlar, aman dikkat. Battık derken psikolojimizi de batırmayalım. Soyulduk diye düşünüp bu parayı unutalım.
Hala mevcut iktidardan umudu olan varsa aklına şaşarım.
Kasa dolu gelir kısmında sıkıntı yok. O kadar ki suriyeliler için bile 30 milyar dolar harcayabiliyoruz.
Vergisini düzenli olarak ödeyen kurumları ve bordroluları enayi yerine koyup vergi affı adı altında vergileri siliyoruz. Emeklilere yılda 2000 lira ikramiye verebiliyoruz.
Milyonlarca dolar harcamış bu işe yıllarını vermiş şirketi sırf muhalif diye tek kalemde silip yandaşlara milyar dolarlık ihale verebiliyoruz.
Çok klasik bir laf olacak ama; borsada elinizdeki hisseyi satmadan kar yada zarar oluşmaz. Onun için dediğiniz gibi psikolojimizi bozmayalım.
Zamanında pegasusta aynı durumu yaşadım ben aldıktan sonra hisse düştü yüklü zararda olarak 2 yıla yakın bekledim, fiyat artınca lanet olsun deyip maliyetimin biraz üstüne sattım 2 yıl sonra (döviz bazında bir miktar zarar odu tabi). Lan satmaz olaydım 21 TL den 2 yıl sonra sattığım hisse (maliyet 20 TL) 3 ay içinde 30 lu rakamları geçti :). Hisseye kızmayıp az daha bekleseymişim beklediğime göre iyi bir kar ile çıkacakmışım. Nasip değilmiş :)
İşin özü nakite ihtiyaç yok ise takmayıp beklemek lazım.
Lafım aramızdaki profesyonellere değil tabi. Onlar nasıl oluyorsa düşükten alıp yüksekten satıyorlar hep. Bayağıda al sat yapıyorlar. Onlar için değişen bir şey yok alıp satsınlar bol bol.
Bende 4 yıllık otokar yatırımcısıyım 4 yıl önceki fiyatında hisse katlanmak zor zarar çok. Satmaya niyetim yok ihtiyaç olursa para satarım
Dolar bazında 47 dolar zirvesinden 17 dolara inmiş fiyatı. Bize giren zaten çoktan girmiş satış yok satan satsın. Bakarsınız ii birkaç sipariş alır karlılık artar vb işler düzelir fiyat düzelir. Sıkmayın canınızı.
Şu fiyatlardan satanlar nasıl olsa zararına satıyo 70 li fiyatlarda maliyeti olan mı var sanki. Sıkıntı yapacak bi durum yok bence
Uzun zaman sonra yeşil gördüm otokar seni
Gözlerim doldu [emoji24][emoji24]
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok isteksiz yine.
ben bu hissenin serefini haysiyetini....
https://i2.wp.com/www.ekonomist.com....8/05/OTKAR.jpg
sabah sabah grafik çalışmaları sırasında..
internette bu grafiğe rastladık..
burada tahtanın son 1 yıllığı var..
dikkat çeken nokta haziran.da bir haberle gelen buyuk gep hareketi..
bu tur gep.ler uzun vadede bir hissede trendin sarsıldığının hebercisi..
bunlara dikkat edip kol kesmek gerekiyor..
ilerideki yatırımlar için genç yatırımcılara bir bilgi diyelim..
bizden geçiyor artık..
Nasıl bi hisseye bulaştıysak borsa artıdaykende eksi. Bu kadarda olmaz dedirten cinsten
Otokar için fikirleriniz nelerdir niye bu kadar yukarı gitmeye isteksiz. Oghab otobüs rabdan 6x6 bükreş otobüs bunların hiçmi önemi yok. Altaydan mı ibaretti bu hisse. Bilançosu ilk çeyreklerde genelde çok ii gelmezdi zaten 12 aylık bilanço ii gelirdi genelde. Öngörüleriniz nelerdir
Ongorulerim uzun vadede iyi yerlere gelecektir ancak kisa -orta vade sıkıntılı gibi.en dandirik sirketlerin bile şu ortamda şirket itibarlarini korumak icin geri alim baslatmasina ragmen yuzde 50 piyasa degeri eriyen otokarda ses yok.ilginç...
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otokar'ın en önemli müşterisi uzun yıllar Tsk idi. İşleri büyük ölçüde devlete bağımlı bir şirket ve şu andaki hükümet şirkete cephe almış gibi. Otobüs üretimi var desek onun da müsterileri büyük ölçüde belediyeler ve önemli bir kısmı aynı partinin belediyeleri. Şirket için zor bir dönem maalesef. Çünkü rekabet ortamı yok. Benim görüşüme göre şu anda bu durumu orta vadede değiştirebilecek tek senaryo seçim sonrası iktidar değişimi olasılığı.
Yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüşlerimdir.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu mantığa göre erdoğan kaybederse otokar kazanır...mı?
Alakasiz...
Mi MIX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YTD..
Erdoğan kaybederse ilk etapta tüm hisselerde düşüş olur. Yeni yönetimin ne yapacağı belli olmamasından ötürü....fakat ilk düşüşün ardından yükseliş çabuk başlar derim otokar özelinde durum daha iyi olur yıllarca uğraş dur üretim aşamasına gel sonra herifin biri çıksın ee bu işi biz totomuzla yaparız neden bize vermediniz diyerek iş alan yandaşlara yol verilir ve bu iş bu konuda bir aşamaya gelmiş otokara verilir yandaşlar çok üzülür
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://m.capital.ro/otokar-confirma-...-ceilalti.html
Gabriela Firea, CNSC'nin Belediye Başkanlığı tarafından 400 yeni Euro 6 otobüsünün satın alınması için düzenlenen açık artırmada Mercedes-Benz ve Karsan'ın yaptığı itirazları reddettikten sonra, Türk şirketi "kararı memnuniyetle karşılayan" bir tebliğ yayınladı.
İtirazlar reddedilmiş.Üst kurul uygun bulmuş.Sözleşme imzalanacak. Ve haber olarak düşecek. Umarım tepki verir artık.
Fiyatta en iyi KARSAN, kalitede MERCEDES-BENZ olmuş.Puanlamada , ortalama alınıp, İETT referansı ek puan olarak eklenince OTOKAR kazanmış. Referans iyidir,candır,güvendir.Cobranın referansları Cobra II 'ye yetmedi henüz, o başka. Şu cobra II leri de bir satabilseler. Hele hele şu TULPAR bir satılsa .... Allah'ım sen konuyu biliyorsun.AMİN :)
hele şükür ilk defa aklı başında bir yorum gördüm. :bravo:
benim amacım ben demiştim demek değil.
burada abuk sabuk yorumlar vardı.
yok bmc ye verilemez, fabrikayı labaratuarlarımı taşıyacaklar, tank bu hissenin kamburu kurtulmamız lazım
aha kurtuldunuz işte
tank için bu hisse 20 lerden 150 lere kadar gitti
yoksa çıplak otobüs f/k sının 9-10 olması lazım
biri her gün grafik atar şu olmamalı bu kırmamalı, oluyor işte :)
umarım herkes hayal ettiğini alır.
yatırım tavsiyesi değildir.
http://imageturko.com/?di=L065
saatlik..
düşen trend altında hareket devam ediyor..
alttan küçük bir yükseliş trendi var..o trend yaşadığı sürece
bir umut var olmaya devam edecek..
önümüzdeki ilk direnç 75.50
kırılıp üzerinde kalınması az buçuk huzur verecektir..
alttaki trend kırılmamalı :)
Yabancılar hem virmanliyor hem alıyor. Hadi hayırlısı.ytd.
BENİMDE DİKKATİMİ ÇEKTİ.
DÜN CITI 100.000 ÜZERİ SATTI DOCE ALDI
BUGÜN DE TAM TERSİ. HADİ HAYIRLISI.
BU ARADA ENDEKS EKSİ OTKAR ARTI NOLUR UYANDIRMAYIN BENİ BU RÜYADAN BİRAZ DAHA UYUMAK İSTİYORUM
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynı lot İKİ KURUM ARASINDA GİDİP GELİYORSA ALINDFIĞINI NASIL ANLADINIZ BEN ANLAMADIM..
SADECE PİYASA YAPMAK İÇİN AL-VER YAPIP FİYATI İNDİRİYORLAR..
TABİ BENCE
City 142 bin alıyor
Deutsche 108 bin satıyor
Gayet soğukkanlıyım. Burada dikkat çekmek istediğim önemli bir nokta vardı. Bükreş ihalesini ek puan olmasa alamıyormuşuz. Yani ne fiyat ne kalitede 1. Olamamışız. Ama belediye istanbul gibi büyük bir şehirde bu otobüslerin kullanılmasını ve memnun kalınmasını önemsemiş,ek puan vermiş.şükür.cobra II ve tulpar için de referans lazım ki malumunuz bu TSK olmalı. Yoksa yabancı ülke almak istemiyor. Umut verici olan tsk olmasa da tawazun ile armayı yüklü miktarda satmayı başarmış olmamız. Mesela tomayı,kayayı hiç satamadık. Şirket bir yerlere sırf referans olsun diye karsız satmalı.yoksa bu ürünler müzelik olacak. Anlatmak istediğim buydu.duam da buydu. Tekrar AMİNNNN :)
Son rapora göre yüzde 20 kapasitede çalışıyor fabrika. Twitterda şirket son zamanlarda ural ve tulparı paylaşıyor sürekli. Fuarlarda tulparı öne çıkarmaya başladı.Bize tanıtmasın. Tüm becerilerini kullansın,fiyat düşürsün,kendini rakipsiz,bulunmaz hint kumaşı sanmaktan vazgeçsin.istediğim bu.
Ondan sonra ver coşkuyu :) işte şimdi duygusallaştım ortak