Kolay gelsin.
Cimento sektorunun hali ortadayken boluc'la nereye kadar devam etmeyi dusunuyorsunuz?
Yeni bilancolarini guzel aciklamadikca buralardan pek uzaklasmayacak gibi.
O kadar vaktiniz var mi? :)
Printable View
BOLUC'un ilk ceyrek kar'ina baktinizmi ?
Başlangıç portföy tutarı(önceki yazılarımda var).....55.846 tl
Başlangıçtaki BIST 100 değeri..............................89.300
An itibariyle portföy değeri..................................64.161 tl
An itibariyle BIST 100 değeri.................................97.347
An itibariyle portföy kazanç yüzdesi.....................%14.88
An itibariyle BIST 100 getiri yüzdesi.....................%9.01
Herkes istediği yorumu yapıyor...Şu ana kadar eleştirenlere ve bundan sonra eleştireceklere diyorum ki ,bence açın bir topik orada kanıtlayın bu işi bilip bilmediğinizi....Herkese cevap yetiştiremem..
Bir de Matematik dogrular var.
Temel Analiz var.
Buyume ve karlilik artisi saglayan hisseler var.
Dolara dovize ihracata bagli olmayan.
LIDFA gibi.
Ben de hisse bazlı bir yöntem olduğu için sormuştum zaten üstad.
Kimi temel analizciler yatırımı endeksten bağımsız yapmak isterler. 45.000 de olsa 200.000 de olsa doğru hisseyi seçerim çıkışta uçar düşüşte düşmez her türlü endeksle fark atar kazanırım derler. Bunun yolu da %30, 50, 100 yönteme göre hedge etmekten geçer.
Özellikle bist 50 içindeki hisseleri endeksten bağımsız düşünmek hata olabilir...
Herkese iyi geceler..buraya ilk kez yazıyorum.kendimce nacizhane bir kaç hisse söylemek istiyorum..siz de bunları bir kenara not edin..KAREL, link, Şekerbank, crdfa.. şimdilik bu kadar...takip edin bakalım bir kaç ay SONRA teatisini yapalım...
Boluc harici hisseler begendigim hisseler.
Son durumu paylasir misiniz?
Benimde Portföyde ASELSAN TIRE TRGYO 3 lüsü var 5 yılda ne kadar olurlar bilemem.Ancak temel ve özellikle teknik verileri Uv için hoşuma gittiklerinden bugünden itibaren girdim.Ancak ASELSAN UV açısından riskli gibi teknik olarak bakınca 2009 da 0,25 krş şimdi 22 tl uff UV deciler ne para kaldırmışlardır.:bravo::bravo::bravo: Sabır sabır sabır...
https://invst.ly/4hk94
bir bakın
5 senelık bir portfoy duzenlenecekese ,parsn mutlaka gırmelı bu sene bu portfoye.Demedi demeyin .
parsan brisa yatas kront egeen 5 sene icin benim tercihlerim arastirip karar verilebilir ytd.
Sayın kurtonder bende yunsa aldım 3,34 den ve adeli 19,25 den almıştım boluyu kaçırdım sizi takipteyim çalışmanızda hedefinizi geçersiniz inşaallah.
Lenovo A6020a46 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsizlerde sona çok yaklaşıldı egeen Konya karton göltaş.sağlam duruyorlar.
Kordsa trkcm vesbe Asel TSKB UV portfoyum. Yeni bir portföy oluşturdum :),yigenim için
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başladığımız tarih olan 14 marttan bu yana endeks %22.2 kazandırmış ,benim değişken portföy an itibariyle % 17.8....Yani şimdilik başarısız gidiyoruz..:-)
Bugün 12.00 itibariyle 14 marttan bu yana endeks getirisi %16.3 iken ,portföy getirimiz %24.8 olmuştur..Şimdilik endeksi geçtik.Kasım başında tekrar bakarız duruma.
kront yatas egeen nisan ayinda paylaşmıştım. daha ne kadar yolu var diyenler vardi. hala guzel potansiylleri var ilgilenenlere
yunsa cok erken satılmıs.5lere yaklastı.
Önder bey iyi akşamlar daha önce sizin topiğe yazmıştım hisseleri bilmiyorum bol şanslar yalnız nakit 2 tl ne demek helede borsada tuhaf olanda bu zaten ben hisse alımı yaptığımda hep 3 yada 5 kuruş üstte yazarım kesin gelsin diye lafımı olur 2 tl borsada önder bey yazıyı eleştiri anlamında yazmadım bol kazançlar bol şanslar.
Bilanço dönemlerinde temelini beğendiğim hisselerden oluşturacağım 2-5 adet arası hisse senedi ile portföyü 5 senede min 5 katına çıkarmayı hedefliyorum...Mümkün olduğunca işlem yapmayacağım
Sadece 2017 yılında %100 kazandıran hissler oldu.Hisse secimi çok önemli.Güzel hiisseler secilmiş.Lakin kardan zarar var.Erken çıkılmış .
Hiisse secımı dogru yapılmalı .Yanlıs hisse zaman kaybettırıyor.
Ben bolu cımento almazdım mesela.Nakıtte tutardım o kısmı.Bılancosu ıyı gelcek kagıtlara odaklanırdım ,yada gelecek vadeden kagıtlara.
Yunsaya 3.31 malıyetle gırılmıs.4.92 yı gordu hıısse.Kalsaymıssınız %48 kazancınız olacaktı.
Niye erken verdınız hisseyi?
işte tam da burada trendler önem kazanıyor. 5 senede uzun vadeli yatırımcı olmaktansa, yükselen ve alçalan trendlere uygun hareket edilirse kazanç maksimum olur.
aksi halde, yükselen trendde kazanılanların, alçalan trendde fazlasıyla verilmesi söz konusu olabilir.
gündem ve buna bağlı piyasa hareketleri çok değişken durumdadır.
bizim gibi ülkelerde trendden bağımsız olarak uzun vadeli yatırım çok risklidir.
Yazılanlara cevaben;
Sanki Yunsa ların hepsini satmışım gibi ,sürekli alım-satım yapmam gerekiyormuş gibi yazmışsınız.Bu yüzden cevap verecek birşey bulamıyorum.Yazılanları okumamışsınız.Ayrıca erken satmışsın...vs...Siz doğru zamanda alım-satım yapıyormuşsunuz gibi yazmışsınız:-)..Burada bir sistem deniyorum..Kimsenin şöyle yap ,böyle yap demesiyle birşey değişterecek değilim.Siz yine eleştirinizi yapın ama bunları da bilin..Yazılanların tamamını okumadan yapılan yorumlar ,boş yorumlar.