Teminat almadan ticari kredi verir mi banka bugün mt 200000 tl için iki tane tapu ipotek edince verebildiğini söyledi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Teminat almadan ticari kredi verir mi banka bugün mt 200000 tl için iki tane tapu ipotek edince verebildiğini söyledi
Dolardan son voleyi vurarak, TL. ye dönülecek. Sonra ne olacak ? TL. ile yaşanacak. Bugün keşfettiğim bir iş modelini yazayım.
Kalabalık bir aptm veya sitenin kapıcısına 3-5 ışıldanır. Kapıcı her ay, bir bloğun çatı antenini bozar. İtina ile arıza büyütülür , oturanlar yöneticiye homurdanmaya başlar ve yöneticinin gözü parayı görmez. 25 liralık adaptörü 100 tl. yazar, 40 liralık servis ücretini de 60 lira yazarız. Sonraki ay bir başka blok veya apartman itina ile soyulur. Arada diğer işler de çerez.
Yine su tesisatçılığı doktor kadar para getiriyor. Bizzat test edilmiştir. Üstelik insanlar çağırdığında en az 3 saat sonrasına randevu vererek gidilirse kazanç katlıyor. Bu işler acil ve paraya bakılmıyor. Yeğenim aylık 5000 tl. kazanıyor. Daha 5 aylık tesisatçı ama zengin muhitte.
Ticari kredi 25 in üzerinde çıktı bu arada
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bazı arkadaşlar siyasi açıklamalarla gerçekleri biraz fazla mix yapıyor diye düşünüyorum ! ekonominin patronu dün enflasyonu tek haneye düşürmek ana hedef dedi ! benim baz aldığım açıklama bu ! ne zaman en yetkili kişi enflasyon hedefi artık koymayacağız enflasyonu düşürmek gibi bir önceliğimiz yok der o zaman zaten bahri de dolara geçer !!
https://ahvalnews.com/tr/bankalar/il...anka-sikintida
bu makalede garanti en sıkıntılı büyük bankaydı bugünde en çok satışı o yedi. heralde doğruluk payı varmış.
Moody's seçimler öncesi banka kredi notlarını düşürmüş ve aynı gün tekrar düürmek üzere izlemeye aldığını açıklamıştı. Son iki gündür bankacılık sektöründe giderek hızlanan ve genele yayılan satışların arkasında bankaların kredi notlarının muhtemelen tekrar düşürülmesini önceden haber alanların işlemleri olabilir.
Msci turkey.27.15 -6%96
Hisse satisi t+2 ise cumaya şenlik başlar .
Pazartesi ye kadar izlemek gerek bence
YTD
Dolar ve Faizin düştüğünü göreceğiz dedi
gecen izledigim bir komedi klibi geldi aklima.
adamin kendisi dolar.
hoop 3 liradan 4 lira oldum bi anda diyo.
simdi dusucem bekleyin diyo.
aha dustum
3 lira 99 kurus oldum.
Dustum mu dustum.
sonra hoop 4.50 oldum..
Linki buldum :D
https://www.instagram.com/p/BjJ34wuh...varboyletipler
--
Bugun ku dolarin dustugunu gorecegiz durumu da boyle bir sey sanirim..
winning trader yazmış...
https://twitter.com/winingtrader/sta...89801244364800
iki günde çoğu küçük yatırımcı uzun vadeli garan sahibi oldu :))
Çoook güldüm.Gene gariban yatırımcıya geçirdiler,malları...
Bu arada forumun ak-trolü KARA murat kayıplarda...En son döviz bürosunda görülmüş diyorlardı...Doları,borsayı görünce kalpten gitmiş olmasın...:kahkah:
Ben banka bilançolarında makyajmi maskemi var bilmem de borsaciligimla yazayım...atiyorum misal borsayı indirmek kaldırmak iisteseniz bunu Afyon çimento ile mi yaparsınız yoksa BIST 30 Lami ..en çok yabancı nerede var BIST 30 da...garanti zaten tek başına borsanın %14 u ..akbank garanti iş Koç holding Turkcell Ereğli Tüpraş bunların ağırlığı çok endekste..BIST 30 tek başına tüm borsanın aşağı yukarı %80 i geri kalan 450 civarı hisse %20 si ...en çabuk nakte donebilecegin hisseler BIST 30 ..garantinin 7 liradan 1.40 a dustugunude bilirim 11.30 liradan 4.50 ye dustugunude..
Ve bugünlük sunu da yazıp iyi akşamlar diyelim garanti her zaman bir sinyaldir herkes giderken Mersin'e o tersine gidiyorsa bilinki borsa ya aşağı ya yukarı roket olacaktır ve onceden sinyal veren 10 civarı hisse var kayıtlı bende
.bunların spekulotorleri her zaman genel piyasadan öndedir ..cok iyi koku alırlar ya da haber kaynakları iyidir..borsa cikacaksa 1-2 gün önceden yoğun alımlı borsa dusecekse yoğun satimli oluyorlar ..kimilerine saçma gelebilir ama 97 yılından beri tecrübeyle sabitlenmiştir :) iyi akşamlar
faizler artar mi yine
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Dudu benim yine 2 sorum var. :)
1-) Özellikle 1980'den bu yana sermaye getirisi(capital return) ile emek getirisi(labor return) arasındaki fark giderek açılmışken ve bu da gelir adaletsizliğini sebep olmuşken mevcutun üzerine bir kez daha düşük ücret ve düşük zam politikası getirilirse bunun sonucu toplumsal açıdan ne olur ve bu makas daha ne kadar açılır?
2-) Niye ders almıyoruz?
4.52 den almadığımız dolara bakıyorumda 4.84 olmuş yani şu birkaç günde 6 aylık faiz kazancını gömdük.faiz lobisi yapma dolar dahada çıkma diyordu.ama dolar dinlemiyor kırbacı mevduatçıya vuruyordu.fazi lobisi perişan faiz lobisi üzgün ve bitkindi.
Kıymetli mevduatcılar yarın şu borsaya bi el atında yeşillenek yüzümüz gülsün.
Altın nolmus diye bir girdikk ekrana ons %1 düşmüş dolar TL artmasa birşey kazanamayacakmidiz :) TL %2.70 değer kaybediyor ama bugün bile 5 TL olabilirdi borsa -%5 globale bakıyorsun dünya borsaları eksi dolar endeksi 0.7 artida parite dolar lehine 0.65 ..Real 1.70 ruble 1.15 düşüşte...bunlara bakarsak TL yinede iyi durmus..yarın buraya kadar gelmişken bir zirve testi yapar haralde o zirve 4.929 du ekonomi kanal ekranında ..faiz artırmadan dolar nasıl dusecekse artık.
Petrol de çakılmış yeni bir gelismemi var
Bak petrole bakmamistim petrol de dolar TL yıl kurtarmış bugün yoksa 5 %80 ihtimalle olurdu...bütün emtialar borsolar düşüyor globalde bi iş var ama ne iş ...Fed le ilgili desek Fed toplantısı var miki yakın zamanda emtialar in böyle düşmesi faiz artışını na işaret eder mantiken
ABD enflasyonunda beklentiler üzeri artış ve Temmuz sonu FED toplantısının yaklaşıyor olması önemli.
ABD'de Çalışma Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre ÜFE Haziran'da aylık yüzde 0.3 ile yüzde 0.'lik beklentinin üzerinde arttı. Üretici fiyatlarındaki artış bir önceki ay yüzde 0.5 seviyesinde gerçekleşmişti.
ABD'de ÜFE 2011'den beri en güçlü yıllık artışını kaydetti
Yapılan açıklamaya göre üretici fiyatları Haziran'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artarak yüzde 3.1'lik beklentiyi geride bıraktı. Üretici fiyatlarındaki yüzde 3.4'lük artış, 2011'den bu yana kaydedilen en güçlü yıllık veri oldu. Yıllık veri, Mayıs ayında yüzde 3.1 olmuştu.
Çekirden gösterge olan gıda ve enerji fiyatları hariç ÜFE artışı aylık yüzde 0.3 seviyesinde gerçekleşirken (Beklenti yüzde 0.2) yıllık yüzde 2.8 (Beklenti yüzde 2.6) oldu.
Kaynak:http://www.bloomberght.com/haberler/...isini-kaydetti
Teşekkür ederim Sn Dudu.
Bu gün hisselerin havada uçuşması devam ederse en geç eylülde bonoların havada uçuşuna şahit olacaksınız....maalesef döngü böyle ...İyi ki M.İnce kazanmamış :kahkah:
Yarin merkez den gol.haberi gelir mi tl.ciler?
Yatırım tavsiyesi değildir.