Söylediklerim bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Printable View
Söylediklerim bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Çok farklı düşünüyoruz.
Bizim ülkemize saldırı düzenleyip zayıf düşüren ve gelişmesini önleyen terör örgütlerinin tümü, nato ülkeleri tarafından yaratıldı ve yönetiliyor.
Eğer kendi sanayini, eğitim ve finansını sağlam tutarsan, dost aramaya gerek yok. Seviyeli birliktelik yeterli. :kmk:
Bu 90binde nerden çıktı ya.? Tam 85 binlerden borsaya ilave dalış yapmayı planlamıştım.
üstelik USD bayramda yukarı tırmanacak diye haberler var. zaten şu an 6.10 ve düşük rakam değil.
bayramda bizim borsa kapalı ancak dünya para piyasaları açık. swap ve türevleri yasaklanınca sıkışan finan kuruluşları, USD yi bayramda tırmandırırlar diye bi kaç yorum vardı.
Buna rağmen BIST 90bini geçmiş.
Üstte, endeks verileri yansıtmıyor, büyükler kenarda bekliyorlardır ama ufak ufakda alıyorlardır demiştim. Kenarda beklemeyenler var anlaşılan.
swapa sıkışanlar 85bine indirdilerse buradan almak lazımda demiştim, ve ilave almaya karar vermiştim ama bayram sonrası.
90bin üstünde almak benim portfoyum için mantıklı değil.
Batının kucağından kalkıyorsak, ÇİN in kucağına oturmalımıyız.
ÇİN, ABD den dahamı az sömürgeci.??? Dahamı az ülkelerin iç işlerine kendi çıkarı doğrultusunda müdahil oluyor.?
Batı ülkeleri konusunda derinlemesine tarihsel bilgim var ancak ÇİN konusunda yok. O sebeple ÇİN insanları, batı ülkeleri insanlarından daha iyidir yada daha kötüdür diyemem. Çin'lilere hiç odaklanmamıştım. Onlarda kendi ülkelerinden pek çıkmıyorlardı.
Ancak son yıllarda Çin ülkesi ve vatandaşları kendi ülkeleridışına çıkıp iş kovalıyorlar ve karakterleri hakkında az da olsa bilgi sahibi olabiliyoruz.
Acaba ÇİN, ABD nin yerine süper güç olsa, dünya dahamı güzel bir yer olur.?
Aylar önce NTV spor yerine DMAX isimli bir kanal yayına başladı.
Bu kanalda epey insan belgeselleri var ve hemen hemen hepsini hergün seyrediyorum. Genelda Alaska ülkesi ile ilgili belgeseller, oradaki insanların doğa, hayvanlar ve karla mücadelesini gösteriyorlar.
Yeni bir belgesel başladı, Gana ülkesinde altın arayan 2 tane ABD vatandaşı maceracı.???
Gözlerime inanamadım.
Gana ülkesini, oranın yerlileri değil, dışarıdan gelen insanlar yağmalıyorlar. İnanılmaz. Birde afrikalılara vahşi derler.
Bu 2 amerikalı, toprak kiralayıp, içinde altın arıyorlar. Kiraladıkları topraklarda yine yerlilere değil avrupalı ve abd lilere ait. ganalılar olda sömürge vatandaşı halindeler. Modern köleler.
Amerikalı altın arayıcıların yanında Çinlilerde var. Onlarda altın aramaya gelmişler. Çekirge sürüsü gibi dalmışlar, aynan amerikalı sömürgeciler gibi onlarda altın arıyorlar.
Amerikalılar, çinlilere moron muamelesi yapıyor. Çinlilerde kendilerine hayvan muamelesi yapan amerikalılara saldırgan tavır sergiliyorlar.
Amerikalılar ise çinliler neden kendilerine saldırgan davranıyor anlamıyorlar. Lan olum sen Çin liye hayvan muamelesi yapıyorsun.
Amerikalı buna o kadar alışmışki, ne yaptığının farkında bile değil.
Yanlız şunu fark ettim.
Sınırlarımızı, gümrüklerimizi, Çin mal ve insanlarına kontrolsuz açarsak. Kendi ülkemizde Çinlilerin sömürgesi oluruz.
Avrupalı ve amerikalı şirketlerin yerini Çinli şirketler alır ve onların modern köleleri oluruz. Aynı abd liler gibi, başka insanlar söz konusu olunca, kanun kural tanımıyorlar.
resmen çekirge sürüsü gibiler...
İllede kucağa oturacağım diyen sürüye duyrulur...
geçmiş bayramın mübarek olsun alicemal abi.. :) )))
Altını dolara endekslemeleri çok ilginç. Bildiğim kadarı ile altın fiyatlarını yahudi ailelere ait, londradaki 3 banka belirliyor. Mutlaka belirleme yöntemleri vardır, usulune uyduruyorlardır ve stratejiktir.
Belirli bir ürüne talep varsa, arzdan daha fazla ise fiyatı artar. Ana kural budur. Arzdan fazla talep olmalı.
Dünyada 1 kg altın kalmış olsun ama hiç talep olmasın, o 1 kg altının fiyatı sıfır dır.
Dünyada 1 milyon ton altın olsun ama talep milyon tondan fazla ise fiyatı artar.
Altını dolara endekslemek tamamen stratejik ve yahudilerin işine yarayan bir hamle olmalı. Dünyayı buna şartlandırmışlar anlaşılan.
Çin, altına dayalı bir fiyat sistemi kuracaksa, altının ons fiyatı şu an 2000 USD yi aşmış olmalıydı. Demekki henüz karar vermediler.
Zincir paraya dayalı bir fiyat sistemi düşünüyor olabilirler, ama tahminim YUAN a dayalı bir sistemi isteyecekleri yönünde. YUAN ı günlük referans fiyatlarla değerlendirmeye başlamaları, bu niyetin ip uçlarından biri olabilir.
ABD de USD ye dayalı fiyat sistemi kurdu, merkez bankasında sınırsız para basıp finans şirketlerine verdi, o finans şirketleride FON lar kurup, tüm dünyada kârlı ve geleceği olan şirketleri BEDAVA satın aldılar. Dünyadaki bu şirketlerin paraları her gün ABD ye akıyor.
Aynısını Çin neden yapmak istemesin.? Akıllı iseler yapmazlar. ABD bu yüzden obez oldu ve batacak.
Çin de akıl varmı yokmu ilerleyen on yıllarda göreceğiz. Bence yok çünki devletlerinde çok büyük yolsuzluk imareleri var ve abd kurallarına yakın çalışıyor gibi görünüyorlar. Bir kesim zenginleşirken diğer kesimi fakir bırakıyorlar gibi görünüyor.
BIST te DOVIZ SWAP pazarı kurulacakmış.
Devlet, Bankalar ve finans kuruluşları arası doviz değiş tokuşlarını görmek istiyor anlaşılan.
Buna hakkı var ve doğru bir işlem.
Ancak herşey elektronik olduğu içinde şu anda görebiliyor olmalılar. Demekki istedikleri şey sadece görmek değil aynı zamanda kontrol etmek.
---
Geçtiğimiz hafta, almanya, fransa, Çin ve Rusya'dan bayağı bir psikolojik destek gördük. Almanya ve fransanınki çakal desteği idi.
Yani Türkiye zor durumda, yanına gidip ne koparabiliriz bir görelim. Bu konuda almanlar ve fransızlar, abd ve ingilizlerle yarışır. Bu 4 ülke ile dost olamazsınız, arkanızı dönemezsiniz. Yüz yüze, çok kontrollu anlaşmalar yapmanız gerekir. Akıllı adamlarınız masada olmalı, yoksa donunuzu bile alırlar, ailenizi parçalarlar, akla gelebilecek her kötülüğü yaparlar.
Rusyayı biliyoruz, kötülüğü kadar iyiliğide var. Cumhuriyet savaşında para ve silah desteği yaptılar, daha sonrada o dönemki tüm sanayimizi teknoloji transferi yaparak kurdular. tüpraş, petkim, ereğli demir çelik hep onların eseri. Ama gazetelerimiz ve aşiretler yahudi kontrolunde olduğundan, gerçek düşmanımız abd ile kanka olduk, o dönem ayağa kalkmamızı sağlayan rusyaya düşman olduk.
---
Doviz krizi uzun sürdüğünden artık 5 TL altını görmemiz çok büyük sürpriz olur. trumpın Türkiyeye gelip, hükümetin gada sından alması, kulak memesinine buse kondurması ve damadının sırtını sıvazlaması gerekir.
2019 Mart ında yerel seçimler olduğundan, USD yi 2-3 ay önceden başlayarak yine tırmandırırlar. Bu kasımdan itibaren pozisyonmu ona göre ayarlamayı düşünüyorum.
Tabi herkes bu duruma göre pozisyon alırsa, başka bişeyde olabilir. Herkesin beklediği şey gerçekleşmez. Gerçekleşiyorsa piramidin halkaları oluşuyor demektir. Piramidin tepesindeki, her an arjantine kaçabilir.
---
BIST deki 10 bankanın ilk yarı kârları %13.3 artmış.
Fena rakam değil. Resmi enflasyon civarı bir artış. Ortalamayı düşürenler devlet bankaları.
Ziraat bankası'nda ilginç bir şey var, tüm temel değerler iyi yükselmiş ama sonuca gelince fıss.
Buda neyi gösterir.?
Evet bildiniz.
Devlet bankalarının, özellikle ziraat bankasının paralarının yasal yollardan birilerinin cebine girdiği.!!!
Düşünün.? Git bankaya müdüre "Şirketime 100 milyon ver" de. Müdür bakacak şirketine 100 milyon verse o 100 milyon deve olacak.
Verir 100 milyonu, şirket battı denir 100 milyon birileri ile paylaşılır. Bunun yaygın olarak yapıldığını düşünün.
Batık krediler hanesine bakın, siyasi çevrelere güzel paralar verilmiş.
İş bankasındada benzer durum var. aydın doğan denen yahudi, iş bankası parası ile petrol ofisini alıp zenginliğine zenginlik kattı. sora sattı.
TOKİ nin yeni konut kampanyası olacakmış. Bugün detay açıklayacaklar. Yük yine devlet bankalarına yıkılacak gibi görünüyor. Ev alabilecek olan vatandaşlar için süper bir durum, ama BIST devlet bankaları açısından, pekde iyi bir haber değil.
Normalde TOKİ çok pahalı satıyor. Evlerde kalitesiz yapılıyor, dolap kapakları ilk gün elinizde kalıyor, ilk yıldan kanal problemleri başlıyor. Tek avantaşı, taksitler uzun yıla yayılıyor ama her yıl zam yapıyorlar. Pek çok ev stoğunu satamadılar.
Şimdi yine kampanya var, az evi ucuz fiyata satacaklar. İlk giden alacakmış gibi. Bu durumunda tanıdığı olanlar, toki çalışanlarına listeleri vermeye başlamıştır. kalırsa vatandaşta yararlanır. Umarın GERÇEK fakirin işine yarar, ihtiyacı olanlar faydalanır, hırsızlar sürüsü değil.
USD olarak, eğer yanlış verilere bakmadı isem, BIST 100 endeksi bayağı düşmüş.
USD: 32.255 ==> 15.000 = % -53
TL : 120.000 ==> 92.000 = % -23
Yabancıların para sokup BIST alması için bir neden.
Ancak, USD krizi sonlanmadan giriş olmaz gibi. Artı her yıl ekonomi daha kötüye gidip dış borcumuz artıyor. gelecek umut vermiyor. yabancı bu sebeplede kolay kolay para sokmaz. belki 6 aylık vur kaçlar için gelirler.
Bayramda ilginç gelişme oldu.
Bayramdan önce yazmıştım, bir kaç gazete yorumcusu, "bayramda dış piyasalar açık, swap ile zarar yazan dışardaki TL ile oynayan hedge fonlar, USD yi yükseltip manipulasyon yapmaya niyetliler" gibi bişeyler yazmışlardı.
Bayramda USD de pek kıpırdama olmadı.
Bu neyi gösteriyor.
Her şey içerdeki finans kurumları ve büyük Türk şirketleri tarafından yapılıyor...
Peki bu neyi gösterir... ÜLKEDE DEVLETİN OLMADIĞINI.
Futbol maçını düşünün.
Hakem yeteneksizse, beceriksizse yada ard niyetli ise, futbolcular ne yapar.
Kendi başlarının çaresine bakmaya çalışırlar. Tribüne oynarlar, hakeme saldırırlar, rakibe kasti tekme atıp adaleti sağlamaya çalışırlar. maç, maç olmaktan çıkar.
Aynısı ülke içinde geçerli. Devlet adam değilse, içerdekiler orman kanunlarını uygulamaya başlarlar. herkes kendi çıkarına eylemlere başlar. Gücü yeten, diğerlerine tekmeyi basar.
Tekmeyi basanlar ceza almazssa ki bizde almaz, o zaman her kes aynı yola başvurmaya çalışır.
Durum açıkça bunu gösterdi.
Tabi detaya inersek, bu durumun gerçek faillerini ararsak, olay 80 yıl önceye hatta 500 ve 2000 yıl önceye kadar gider... evrime kadar dayanır... netçede bu devlet de bizim içimizden çıkıyor ve finans kurumlarıda, büyük şirketlerde yahudi kontrolunde.
her neyse, derine inince olay çok genişliyor...
Bir borsa kuralını hatırlatayım, tamamen insan psikolojisine dayanıyor.
Çok güçlü bir patlama duydunuz. havaya sıçrar panik yaparsınız.
Aynı patlamayı tekrar duydunuz. Yine havaya sıçrarsınız ama ilk sıçradığınız kadar olmaz.
Bu patlamayı aralıklı olarak duymaya devam ederseniz, tepkiniz git gide zayıflar ve kabullenmeye başlarsınız. yaşamınızın bir parçası olur.
20 yıl önce tek askerimiz ölse yaygarayı koparırdık. Son yıllarda her gün üç beş askerimiz ölüyor ama yaygara sıfır, öldükleri için üste para veriyoruz, ilave çocuk vereyim diyen aileler var.
İnsan yapısı böyledir.
eski başbakan özal ı hatırlayın. İlk devlet malı satılırken millet yaygarayı koparırken, "alışırlar" dedi. bugün altımızdaki toprak satılıyor, herkes alkışlar vaziyette.
Brunson krizide, ilk anda çok etki yarattı. Ancak etkisini kaybetmeye başladı. USD bgün yükseliyor, borsada aynen.
üşütük trump ın twetleride eskisi kadar etkilemiyor borsayı. dün yine Türkiye hakkında twet atmış ama dünde bugünde borsa yükseliyor...
brunson ve trump twetleri eskisi kadar etkilemez... tabi sıradışı bişey icad ederlerse durum değişebilir.
Yanlız, avrupa ve abd, Suriye de yeni bir saldırıya hazırlanıyorlar. Önce adamlarına kimyasal bomba attıracaklar. Sonrada suriye hükümeti kimyasal bomba attı deyip suriiyeye bomba yağdıracaklar.
Bu saldırı olursa ve bizim hükümet tepki vermeye kalkarsa.
Saldırının ciddiyeti ve bizim hükümet ile damadının tepkisi ölçülerinde borsa etkilenebilir.
Abim çok güzel yaziyonuz merak ettim mesleğiniz ve yaşınızı öğrenebilir miyim.
Emeğinize sağlık
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağol macar, umarım tuzak soru değildir.
emekliyim ama hobi işim var.
Üniversitede ekonomi eğitimi aldım ama o işi yapmadım, teknik iş yaptım. yaklaşık 1987 den beri ekonomiyi, ülkeyi ve dünyayı takip eder, arada sırada borsada oynarım.
:cool::wu:
Abim bende "Alicengiz" oyunları olmaz
Yarı üniversitesi mezunu isciyim 40 geçtik elliye az kaldı
Yazılarını yakın zamandan beri takipteyim devam etmen dileğiyle
Esen kalın
Sağol macar. :wave:
---
Son üç ayı zarar ederek kapadım. özellikle haziran ayındaki kaybım ciddi idi.
Yıl bazında hala artıdayım. Ancak zararda iken kendi bilançoma bakmayı sevmediğimden, endeks 95 bine geldiğinde bilançoma bakacağım.
Planlarım ve tahminlerim aynen yürüyor. Şu anki planım daha öncede yazdığım gibi orta vadeli ve kasım ayına kadar.
Hisse ağırlıklıyım. kasım ve aralık aylarında hisseleri sıfırlamış olacağımı tahmin ediyorum.
Kasım-aralık ta altın ve dovize geçmeyi hedefliyorum.
Zamanlama hataları yaptığımdan ve brunson krizi sebebi ile son 3 ayı negatif kapadım. Ama yıllıkta artıdayım ve moralim bozuk değil. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Oda biseymi yirmi yıldır borsada zarardayım toplamda bende sabır yok denecek kadar az maalesef sonuç hep eksi
Aslında
bazen kısmet diyom
Bazen bu işi beceremiyorum diyorum
Ama borsadan vaz gecemiyorum
Mevzu uzun derin sonuç eksi bakiye [emoji56]
vezir damat açıklamış, "dovizle kiralama bitecek.".?
Bu ülke insanı katil eder.
vezir in karısı kurduğu vakfa köşk kiralıyor, aylık ödeme 50bin dolara anlaşıyorlar. devlet kurumları kendi binalaı varken ilave binalar kiralıyorlar, ödeme dolarla. kiraladıkları binalarda yandaş bina.
Dovizle kiralama neden var.? neden devam ettirdin.? neden kaldırıyorsun.? Yerde gübre olduğunu, bastıktan ve üzerinde 15 kilometre yürüdükten sonramı anlayacaksın. akıl, zeka, fikir, göz, beyin yokmu.?
1000 tane danışmana neden tonla para ödüyorsunuz.? ne işe yararsınız.? yıllık 60 milyon size neden harcanıyor.? Neden vergi veriyoruz.?
vallahi bu ülke insanı katil eder.?
80 yıldır bu ülkede kaymak yiyip teknoloji üretmeyen yahudilere, bize yerli araba yapın diye görev verdiler. olacak şey değil.
ülkenin bi yanında eşeklerle köye 20 km su taşıyanlar var, diğer yanında suyu olmayan köyün parası ile somaliye, mozambike, filistine yardım yaptık diyen yardım kuruluşları var. her yerdeler.
Yahudilerin bazı değişmez kuralları vardır. bende hem gözlemliyorum, hemde açıkça söylüyorlar.
Sömürmek istediğin ülkenin medyasını, yani gazete, tv ve dergilerinin en az %60 ı elinde olacak. Böylece gazete ve tv ye çıkaracakları maaşlı adamları ile halkı kolayca kendi çıkarları için yönlendirebilirler. 80 yıldır bize bunu yaptılar. Son 5 yılda yahudi medyasından biraz olsun kurtulduk ama yılana sarılarak. Ayrıca dünya medyasınında %85 inin kontrolunun yahudilerde olduğu söyleniyor.
Diğer bir kurallarıda, parayı yöneten, dünyayı yönetir.
USD dünyada kullanılsın diye bu güne kadar binlerce insanı gizli servislerine öldürttüler, onlarca ülkeye saldırdılar, on milyanlarca insan ve aileyi sefalete sürüklediler.
Teknoloji ilerledikçe her şey internete kayıyor. Kağıt paraların devri yakında bitecek, YERİNİ DİGİTAL PARALAR ALACAK.
ABD bunu çok önceden gördü ve önlemini aldı. Eğer kağıt paralar bitecekse, digital paranın kontrolude kendilerinde olmalı.
Bu sebeple BITCOIN yaratıldı.
Bitcoin (blockChain) denen digital parayı yarattılar ama kendilerinin gözükmemesi gerek. ABD nin parası olarak bilinirse, yaygınlaşması sorun olur. O sebeple uydurma bir hikaye yarattılar.
Hesapta bitcoin i bir japon icat etmiş, sonra ortadan kaybolmuş ama kaybolmadan önce bitcoin kontrolunu bir üniversiteye devretmiş miş.
O üniversite yahudilerin yönettiği ABD de ve yahudilerin kurduğu bir universite. princeton.
bitcoin açık kaynak densede, kontrolu princeton, dolayısı ile CIA elinde.
Dünyada bitcoini kullanan resmi kurumlara bakarsanız hep batıda. Hangi borsalarda ilk işlem gördü, hangi ülkeler ilk kabullerini yaptı. BATI.
Dünya bitcoini kabul etmeyip, başka bir digital paraya dönerse, onuda CIA ele geçirmeye, başaramazsa yok etmeye çalışacaktır.
Dünyanın kullandığı para yönetimlerinde olmazsa, ABD diye bir ülke kalmaz. Sonrada ilk ingiltere yok olur.
USD/TL hala devlet kontrolu altına girmedi.
Türkiye içindeki şirketlerin bu haltı yediği, bayram tatili dolayısı ile ortaya çıktı.
Kim bu şirketler.
Tabiki devlet biliyor. Ama ceza veremiyor veya baş edemiyor. Buda demektirki, bu şirketlerin sahibi YERLİ değil. Yandaş yerli olsaydı, hükümet daha önce yaptığı gibi yalvarırdı "noolur yapmayın". Nerden biliyorum, daha önce yaptı. fetö nün istanbul topkapı siluetlerini bozan gökdelenler için yalvardı "yapmayın" diye, ama yıkamadı yada yıkmadı. başka nerde yalvardı, mecliste. "ne istedinizse verdik ama yaranamadık". Kime dedi, fetö ye.
Yerli ama yandaş olmayan şirket olsaydı, çoktan zabıta, polis, savcı, defterdar, maliye kapılarında belirmişti. Milyarlarca TL lik cezalar kesilmişti.
Demekki yandaş yerli veya yandaş olmayan yerli değil.
Tam Yabancı yada yabancı ortaklı şirketler USD ile oynuyor olmalı.
hükümet ve damadı bunlara dokunmaya korkuyorlar.
O sebeplede son 15 yılda yabancı ortak almayan yerli şirket pek kalmadı. yandaşlar hariç.
Bizim 80 yıllık holdingler bile bakıyorum şirketlerine yabancı ortak almışlar yada yabancıya satmışlar.
Demekki bankalar bu haltı yiyorlar. 3 devlet bankası hariç, yabancı kontrolunde olmayan büyük banka neredeyse yok. bi iş bankası var, oda sahipsiz. yöneticileri ile anlaş, her haltı yesinler. Kişisel olarak Cepleri dolsun yeter.
Günahlarınıda almayayım.
500 milyar dolar dış borç.
Çoğunluk batı bankalarından ucuza alınmış.
Şimdi ise kolay alınamıyor.
Borcu olan şirketlerde, yerli piyasadan ufak ufak doviz toplamak zorunda kalıyorlardır. Kimsede satıcı değilse. Fiyat yükselir.
Asıl sorun, yurt içinde yeterli satıcı olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Herkes endişe ile ihtiyacı olmayan doları elinde tutuyordur.
Devlet har vurup harman savurduğundan, devlette para yok. Şu an işsizlik fonunu kendilerine bağladılar, onu deve ediyorlar. hazine tam takır hale gelmiş olabilir.
Bizden çok çok daha zengin almanyanın 11 bin makam aracı var, biz batmışız 20bin makam aracı. Nerdeyse hepside almanyadan ithal.
Endonezya bizden zengin, bizim bakan brezilyadaki toplantıya özel uçakla gitmiş, endonezya bakanı tarifeli uçakla sıradan bir insan gibi. Dönüşte bizim ÜSTÜN bakan, endonezya bakanına acıyıp uçağına almış, istanbula kadar getirmiş. Fotoğrafta çektirmiş, ben ne büyük adamım diye.
Bu kafada devlet yönetimin var ve hiç şansın yok.
USD nin uçmasının zararları yanında faydalarıda belirmeye başladı. Cari açık temmuzda %32 düşmüş.
Detayına bakmadım ama otomotiv sayesinde olsa gerek.
Otomotivde son aylarda yurt içi satışları, son 1 yıllık Doviz artışı sebebi ile çok düşmüştü. Yurt dışı satışları etkilenmedi ise ki etkilenmesine sebep yok. Cari açığın düşmesinde biraz etkili olmuştur.
Detay bilmiyorum tabi, belki başka şeydir, ama USD nin yükselmesi bir FIRSATTIR.
2 sefer daha yazdım, akıllı bi yönetim olsa, bu durumu fırsata çevirirdi. Ama zaten ülkeyi bu hale getirende bu yönetim, demekki akıl aramayacaksın. Adam 2 ithal telefonu eline almış, yerli kullanın yerlii diye bağırıyor. kendi cebinde iPhone var, bakanlarında iPhone var, geçtiğimiz yıllarda tüm vekillere iPhone hediye olarak dağıtılmış. Bu adam 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyor.
Tabi ne bu adamı suçluyorum, nede ona oy verenleri. Sistem böyle, hepimiz, yönlendirilmiş piyonlarız. Bunu görebiliyorum o sebeple kimseyi suçlamıyorum.
Endeksin hafif eksi açılması, yükseleceğine delaletti. Ama USD nin fiyatı ürkütücü. Nasıl yükselecek oda meçhul.
İlk defa bugün Hisse senedi ağırlıklı pozisyonumdan ürkmeye başladım.
Güngör Uras'ı kaybettik. Yahudilerle kolkola yaşadı ama sevdiğim bir yazardı.
Baskın medya içinde halka en yakın ekonomi yazarlarından biriydi. Belkide en yakın olanıydı. Gelir durumu çok iyi olduğu halde, pazarakendisi gider, minibüs vapur kullanırdı. Bu sayede azda olsa halkın sıkıntılarını bizzat yaşardı.
özel şoförle, uçakla, helikopterle, açılmış yollardan, havadan gidiyorsan. Halkın dertlerini bilmene imkan yok. Anlatırlar anlamazsın.
Güngör abi az da olsa halkın arasına girerdi. Allah rahmet eylesin.
İşimi yapamaz oldum ya.!!!
Keşke senet işine bulaşmasaydım dicem nerdeyse.
Belliki bu ayıda zarar kapatacağız. Toplamda bu yılki pozitif durumum sıfırlandı.
damadın yerinde olsam, USD alıp satıp kâr edenin kârına el koyardım, devletin zor durumundan dolayı. Borç ödeyene karışmazdım ama yatırım için alan finans kurumlarının ve şirketlerin kârına el koyardım.
Her neyse böyle bişey olmayacak, açığa satışları bile kapamıyorlar.
Yabancı borsaların ilk yaptığı iş, açığa alım satımı kapatarak, krizin derinleşmesini önlemek.
Her neyse...
Sanırım bu ayki ek gelirimlede senet almak zorunda kalacağım. Endeks 90bin altına inerse, tekrar senet alabilirim.
Bu kriz böyle gitmez.
Yönetim imamda olsa bile, özel kurumlar bi yerde dur diyecektir. Tabi özel kurumlar yahudi. Batacak olsalar, emir aldıkları ABD yahudileri yardım ederlermi.? Ederler. Bu teori çürüdümü.? Bilmiyorum!
Bu arada şunu hatırlatayım.
Son 30 yılda pek çok kriz oldu. Özelde çok batan zarar gören oldu, halk çok zorluk çekti ama krizden sonra maddi sıkıntı çeken milletvekili, bakan, belediye başkanı olmadı.
Onlar hep zenginlik içinde yaşayıp ölecekler. Çoğu servetlerini yurt dışında stokluyor. Hiç servet yapamayan vekil ve bakanlarda 10bin TL emekli maaşı ile ölene kadar gül gibi yaşıyacaklar.
En sinir olduğum tipler, siyasiler için kavga edenler. Kıçında donu yok, boğazında lokma yok, kendini fakirleştiren, ele güne muhtaç hale getiren siyasetçiyi korumak için kavga eder.
Bu tiplere dayanması çok zor oluyor ama o tipleri cahil bırakanda bu toplum. kime kızacaksın.?
Türk telekom soygunu korkunç.
En az 20 milyar dolar soymuşlar.
Bu para bizim cebimizden çıktı.? Vergilerimiz neden artıyor, USD neden bu kadar oynak. Neden satın aldığımız şeylere çok zam varda, maaşlara az zam var.?
HEP BU SOYGUN DÜZENİ YÜZÜNDEN.
Türk telekom satılmasaydı, 12 yılda bu şirket, devlet hazinesine en az 20 milyar dolar koyacaktı. Hazineye yani halkın cebine girmesi gereken para, lübnan lı denen bu soyguncu ailenin cebinde yurt dışına çıktı.
2006 yılında ceplerinden tek kuruş ödemeden, hırsızlık denilen yöntemle, herkesin ve hükümetin gözü önünde bu aileye Türk telekom satıldı. Her kes bas bas bağırdı bu soygundur diye. Ama sattılar.
Şirket kasasındaki 2 milyar dolar nakiti devlete verdiler, Türkiyedeki bankalardan 4.7 milyar dolar kredi çektiler ve ceplerinden tek kuruş çıkmadan, devletten üzerlerine geçirdiler.
Bankalara olan kredi borçlarını ödemediler. yılda 2006 da 2 milyardan fazla kâr eden şirketi son yıllarda zarar ediyor hale getirdiler. tabi muhasebe oyunları ile. Çünki 2 rakibinede alt yapı hizmeti sunan Türk telekomun zarar etme ihtimali SIFIR. Satılmadan önce 4 yıl üst üste vergi rekortmeniydi, ülkede en çok kazanan şirketlerden biri. Satın aldı, işçilerin yarısını attı. Maliyet de düştü. Şirketin mallarınıda sattı. Hükümetin yakınları, yalakaları bu şirkette yönetim kurulunda. Biride 2014 de 40bin TL maaşla kurula giren jöleli yiğit bulut.
20 milyar dolardan fazla yurt dışına çıkarıldıktan sonra, bankalar şirketin çoğunluk hissesine el koydu. Şimdi bankalar ve onların satacağı yeni sahipleri halkı soymaya devam edecekler.
Aynısı IHA sürecinde oldu.
Devletten satın alma garantisi aldıktan sonra, bayraktar ailesi TAI nin IHA mühendislerini kendi şirketine transfer ederek IHA yapmaya başladı ve her yaptıkları IHAyı devlet satın aldı. IHA mühendisleri giden TAI tökezledi. Ama şimdi toparladı.
Artık devlet kasasına girmesi gereken milyarlarca dolar, zamanla bayraktar ailesinin cebine giriyor ve girecek.
Yap işlet devret denen garabetlerle. 123 milyar dolarlık iş yaptırıldı müteahhitlere. Hazine garantisi verildi, 25-35 yıl arası borçlandrıldık. Geleceğimiz bu müteahhitlere borçlandırıldı. Bizden sonra çocuklarımız, torunlarımız ödeyecekler. Tam 123 milyar dolar, halkın yerine üç beş yerli ve yabancı müteahhidin cebine girecek.
Devlet parası ile saraylar yapıldı, uçaklar alındı, dış ülkelerle fotoğraf çektirebilmek için her gidişte 5 milyar dolarlık devlet kasasından rüşvetler verildi, 1.6 milrara park oyuncağı alındı kullanılmadı. Devlet Parası çar çur edildi, o parayla yapılması gereken yollar, tüneller, köprülerde müteahhitlere borçlanılarak yapıldı.
Şimdi bu işleri seyreden ve yapan damatla hükümet ağlıyor. Altınlarınızı çıkarın, dolarlarınızı çıkarın.
haydi ordan. Önce sen yolsuzluk düzenini bitir. Halktan alınanları halka iade et. Sonra milletten iste.
Hakkaten bu ülkede yaşamak ölümden beter. tabi GÖREN İÇİN.
Merkez bankası, BIST deki, VOB doviz işlemlerine dalacakmış.
MBnin yıllık kârı zaten çok yüksekti, VOB işlemlerine dalarsa bu kâr 2 katına çıkar herhalde.
MB kârının %20 si, yahudilerin cebine giriyor. Sistemi güzel kurmuşlar değilmi.
Senin merkez bankan tekel konumunda. Ama sahibi kim.?
MBnin kârı sorun değil. Her ne kadar hak etmeselerde yöneticilerde kârdan pay alıyorlar, soygun düzeninin parçası ama asıl sorun hazine ihalelerinde. Hazine kâr etmiyor ve sadece faiz ödüyor. Bizim cebimizden ödüyor. Bi kere zamanında gazetelerin baskısı ile hükümetteki adamlarına başlatmışlar, artık durduramıyorsun.
MB nin VOB a girmesi, endeksin yükselmesi için olumlu sebeplerden biri olabilir. Tabi ne yapacaklarını, ne kadar yapacaklarını bilemiyoruz. Çok etkin de olabilirler, sadece seyredebilirlerde. bakalım göreceğiz.
BIST100 şirketlerinin 2. çeyrek kârları, eski yıl aynı döneme göre %23 yükselmiş.
Resmi Enflasyonun epey üzerinde bir rakam. Endeks açısından iyi.
Ülke açısından kötü, kendi pozisyonum için ise iyi bir haber okudum.
Yurt içi yerleşikler(TC adresli vatandaş+TC adresli şirketler), geçen hafta 537 milyon USD almışlar.
Yurt içi yerleşiklerin, bankalardaki Toplam doviz mevduatlarıda 153 milyar USD ye çıkmış...
Görüldüğü üzere, ABD höt deyince ŞARTLANMIŞ olan bizim millet, USD ye hücum etmiş. Tabi bunda gazete ve TV dediğimiz medyanın payı büyük.
Bugüne kadar 80 yıldır milleti şartlandıranlar medya. Bu sayede yabancıların işini kolay hale getirmişler.
Yabancı kökenlilerin bankalarıda desteği verince, haydi ülke sallansın.
İddia ediyorum, dovizi en çokda dinci görünen gruplar almıştır... hodri meydan...
Cahil adam, doğruyu yanlışı ayırd edemez.
Cahilin aptalın dini imanıda paradır, uçkurdur.
Neden portfoyum için iyi...
Bu demektirki problemin kaynağı içerde. Her ne kadar dışardan tetiklense ve bizim medyada körükle gitsede, kaynak içerde olduğundan, fazla panik yapmaya gerek yok.
hükümet bizim site mensubu erol'un eline döner bıçağını verir, salar yahudinin üstüne. maaşada gerek yok, erol gönüllü gibi.
Yok bunu anca bize yapabiliyorlar.
Netçede kaynak dışarda olsa, kafan çalışsada, dışardaki sorunla boğuşması zordur. Problem içerde ise, bu sorunu imam kafalılar bile çözebilirde, çözemeyebilirde. Birazda zekâ lazım.
Derler ya.???
Aptal dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun diye. Hakkaten doğru...
Bak yahudiler bizi 80 senedir sömürüyordu. Fazla arıza çıkarmıyorduk.
Ama bizim imamlar yahudi ile kapışınca, yahudiyi arar hale geldik.
Kafamı karıştıran bir haber.
Otomotiv şirketleri, buyılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre kârlarını %24 artırmışlar.
Üstelik 8 şirketin 4 tanesi kârdan zarara geçtiği halde.! Üstüne geçen yıla göre satışlar %12 düşmüşken.?
Kafam ilk anda almadı. nasıl olur dedim.? Geçen yıla göre bu yıl ikinci çeyrekte satışlar anormal düştü.?
Tabi olayı anlamak için detayı yani bilançoyu bilmek lazım.
Kasasında bol dövizmi vardı acaba bunların.? Satış düşşede, kasadaki USD sayesinde kâr artmış olabilir. USD fiyatı %50 arttı geçen yıla göre. Bilançolarda TL üzerinden açıklanıyor.
Ayrıca üretimin büyük çoğunluğu ihraç ediliyor, ihraç ettikleri araçların parçalarını eski USD fiyatından getirdiler, montaj yapıp yeni USD fiyatından, içerde ve dışarda sattılar diyede düşünebiliriz. Satış adedi düşsede, USD geliri çok artmıştır.
Otomotivin gerçek hali, önümüzdeki yıl ve sonrası anlaşılmaya başlanacak gibi çünki O kasadaki USD lerle dışardan ithal araba ve araba parçaları getirmek zorundalar.
En şaşırdığım ise Doğuş Otomotiv oldu. En çok kâr eden otomotiv firması buymuş.? İnanılmaz. Sahibi ferit şahenk bir yahudi. Garanti bankasının önceki yıllardaki sahibi.
Doğuş Otomotiv ülke içinde fiat(koç holding), ford(koç holding), reno(oyak ve fransız reno) ve hyundai-assan gibi otomobil üretmiyor. Otomobilleri olduğu gibi ithal ediyor.
Satışlarıda ikinci çeyrekte düştü. Nasıl en çok kâr artış oranı elde etmiş olabilir.? Tabi yine bilançoyu incelemek lazım.
İncelemeyede niyetim yok. İnceleyen biri özet geçer belki.?
Tabi doğuş grubuda eski USD den alıp, stokları içerde yüksek USD den satmış olmalılar.
Hisse ağırlıklı portfoyum için iyi haber...
Üç-beş kere yazdığım gibi, abd baskısı ile doviz krizi çıkmasaydı, kasıma kadar hissede durup sonra doviz ve altına geçmeyi planlamıştım. USD krizi benim eli bozdu maalesef.
Önümüzdeki sene bu ülkeden ve BIST den bişey beklemiyorum, genelde yatay gider diye düşünüyorum. tabi büyük oyuncular yukarı aşağı orta vade dalgalar yaratıp inek sağmaya çalışırlarda...
ülke ekonomisinin bi daha toparlanması olasılığı ufukta görünmüyor... Önümüzdeki yıl BIST de yer almayı planlamadım.. tabi planların değişme ihtimalide görünüyor çünki ABD baskısı ile tetiklenen USD krizi, bu seneki planlarımdada problem yarattı.
Siyasiler 3 dakka rahat durmuyorki.?
Super Bi topik
Dostum elektrikli elektriksiz, oto isi dunya da en bela istir
En superi en uyguna yap. Gene kulp bulup celme takarlar
Yani aslen iyiki direkt uretimimiz yok
bence bu yorum size yakismamis.
Nicin el koyulacak benim parama yatirim yapmak yasakmi ?
Arttiraydin faizi yuzde 50 yr bende dolar almayaydim.
Veya fisa bu kadar bagimli olmayaydin su an dolarda bu denle hareket edemezdi.
Tum hatalari yap yap sonra bu hatalari gel yine bizden tahsil et olmaz.
Yaw senin parana el koymuyorum, yukarda belirttim, "erhan hariç" diye.
:rules:
Ben yönetici olsaydım zaten ülke bu durumda olmazdı. tüm ülke halay çekiyor olurduk, yada hazır çekilmiş halay varsa onu kullanırdık, hatta farkını verip alamanyadan den ithal ederdik.
Derdimiz, USD, pkk, trump, rusya, çin, ermeni, rum olmazdı.
Üniversitelerimiz ilk uçan daire üzerinde çalışıyor olurlardı. Sora uçan altıgen, kaçan 8gen.
Paraya niye el koyayım, çalışanlar şirketler gönülü olarak gider vergi verirdi hemde tam, kaçıran olmazdı ama vergilerde çok düşük olurdu. İhtiyacından fazla kazananlar, en alt gelir grubu öğrenciler için üniversite ve yurt yapma yarışına girer, ilk okuldan üniversiteye kadar en iyi eğitimi bedava ötesi vermek için yarışırlardı.
ben USD verirdim, millet "naapiim ben USD yi abi derdi, yak gitsin, at gitsin."
Anlatabiliyomuyum. Ben el koymam...
Ülkeyi bu hale getirenlerin pisliğinden bahsettim hep...:oleyo:
Ülke açısından berbat bir veri daha geldi.
Dördüncü aydır imalat PMI daralma gösteriyor. Anlaşılan hükümetle bakanları 17 yıldır bu verinin sahtesini üretmeyi başaramadı.
Bildiğim kadarı ile anket ile belirleniyor bu veri. Aynen turizm gelirleri verisi gibi.
Yani turizm geliri geçen yıl 15milyar oldu de, yada 10 yada 20. Kimse gerçeği bilemez, çünki anketle belirleniyor rakam.
İmalat PMI 46 küsür açıklandı. 50 altında olursa imalat sektörü daralıyor demektir. 50 üstünde ise gelişme var.
Bu sene bu rakam AB ve ABD de 52-56 aralığında diye hatırlıyorum.
En başından beri söylediğim gibi, önümüzdeki yıllarda ekonomi GÖSTERGELER sürekli kötüye gidecek.
2002 den beridir kötüye gidiyordu ancak HOVARDA aile reisi, arabayı sattı, tarlayı sattı, evdeki TV yi koltukları sattı eve para yarattı, kadın para var öyleyse iyiyiz diye düşündü.
Adam kredi kartını borca batırdı, dağ kadar kredi çekti, tarlayı sattı, tefeciye borçlandı eve para getirdi. Kadın zevkten bayıldı, eline tonla para geçti, iyiye gidiyoruz diye düşündü.
Şimdi satacak mal mülk azaldı, borç omuzları aştı, artık para bulması zor... O sebeple kadın bişeyler oluyor diye huylanmaya başladı...
Önümüzdeki on yılda kadın görecekki, kendisi, çocuğu, doğmamış torunu hep bataklığın içinde... Bunu fark edeceğiz önümüzdeki yıllarda...
15 yıldır para geldiği için hayal içinde yaşıyorduk. O PARA NERDEN GELDİ SORAN YOKTU.
Şimdi sormaya başlayacaklar... Az daha bekleyin...
Tek kurtuluş var, oda Çin devlet başkanının kucağına bizim hükümet ve damadı oturacaklar, ve elleriyle tavuk yedirecekler.
erhan kızacak, bu çözüm önerisi sana yakışmadı diyecek, ama bu hükümetin kapasitesi bu... ancak bunu yapabilir... ben yapmam... yukarda anlattım, ben başkayım abicim...
Endeks şu an 94.400 de ve USD 6.62 de... USD çıkıyor, BIST çıkıyor....???
VAY CANINA!!!! diyorum... USD 10 TL olsada yükseltecekler sanki.?
USD krizinin başından beri ip uçları vermişlerdi, satışta isteksizdiler. fazla olumsuz durumlardada hacimsiz alt kademeye inip oradan aldılar. Dahada olumsuz fazla gelişme olunca, bir alt kademeye daha indiler. yoğun satış olmayınca, USD krizi bitmemiş olsada alanlar var...
Dediğim gibi, satan az ve büyüklerden her satışta ufak ufak alanlar var. Yakında "eyvah kaçırıyoruz alışları başlarsa şaşırmam."
Endeks 92bin altına inince bilançom bu yıl eksiye inmişti... Bilançom eksi yazarken bakmayı sevmiyorum o sebeple buraya rakam asmadım. Endeks 96bini geçerse, normal durumuma döneceğim o zaman bilanço durumumu yine haftalık koyarım.
Bi ara endişe etmeye başlamıştım ancak göründüğü kadarı ile teorim henüz çuvallamadı. Kasım-aralıka kadar senet. Sora doviz ve altın...
Aralıkta bankalar bu yılki bilançolarını kapatacaklar... Kasım aralık söylemimin temelinde o yatıyor. Birde endeks 120binden buraya gelmiş... bunları unutmamak lazım.
Yinemi 92.bine düştük, benim bilançoda eksiye düşmüştür.
Bugün yine hisse alış emri verdim.
Alternatiflerim, doviz ve altın.
Göründüğü kadarı ile bizde altın fiyatıda direk dovize endeskli.
Şaşırdığım şey ise ile banka FON larıda az yada çok dovize endeksli çünki, sağlam garantili getirili FON diye aldığım yatırım aracı bile son bir haftada azda olsa düşmüş.? Nasıl iş anlamadım.? Şirket tahvili fiyatını FON diye almışım, nasıl fiyatı düşer.?
Her neyse, işe odaklanmalıyım.
yarın sabah biraz daha hisse almış olacağım. maliyetim biraz daha düşmüş olacak. Faiz ve repoya koymak istemediğimden mecbur hisse senedine koydum. 90 bin altına inmesini beklesem daha iyiydi ama dediğim gibi işlerim var. Kafayı tamamen borsaya vermek istemiyorum. İşlerim çok aksıyor.
Önemli haber görürsem buraya girer yazarım, onun haricinde ağırlığı işime verip bilançomu unutmam lazım.
Elektrik fiyatları uçtu kaçtı.
Bi sürü suçlusu var ama baş suçlularından biri geçmiş başbakanlardan mesut yılmaz.
Adamı vatana ihanetle yargılamalı. Aslında tüm vekil ve belediye başkanlarını her neyse... konu bu değil...
mesut yılmaz denen yaşam formu başbakanken, dünya güneş ve rüzgar enerji sistemlerini yeni keşfetmişti. hızla o konuda araştırmalar yapıyorlardı. geleceğin enerjisi gözü ile bakılıyordu.
En önde almanya ve çin gidiyordu. Büyük yatırım ve ar-ge yapıyorlardı.
Aynı dönem, adını bile anmak istemediğim bu başbakan, güneş ve rüzgar yerine önce nükleer enerjiye yöneldi.
enerji bakanı cumhur ersümer denen zevatın, kanada nükleer firmasından 50 milyon dolar rüşvet istediği ortaya çıkınca nükleer işi rafa kalktı.
Bu kezde "gelecekte türkiye büyük enerji sıkıntısı çekecek" diyerek rus doğalgazına yöneldiler.
Gazete ve köşe yazarlarıda destek verdi.
Şunu unutmayın, gazeteler ve TV lerin sahipleri yöneticileri, yorumcuları, yazarları...
millet vekili, bakanlar ve iş adamları ile hep aynı sofrada yemek yerler, planları ortaktır.
Aynı anda azerbeycan biz size yarı fiyatına doğalgaz veririz dedi.
Ama azerbeycan dan almadılar, 2 kat fiyatına, tüm karadenize boru döşeyerek rusyadan aldılar.
Boruyu bize döşemiş olmalılarki, o anlaşmadan sonra mesut yılmazın kardeşi turgut yılmaz, zenginlikte aldı yürüdü.
banka sahibi oldu, holding sahibi oldu...
o dönemki eski rus silahlarını afrika ülkelerine satmaktan başka işi olmayan silah kaçakçısı ali şen isimli zat, rusya türkiye doğalgaz anlaşmasına aracılık etmiş olmalıki, hala ödediğimiz her 100 tl doğalgaz fiyatından komisyon alır.
rusya ve türkiye anlaşma yapıyor, ali şen isimli kaçakçı anlaşmaya dahil oluyor.? nasıl anlaşma siz düşünün...
başbakanın kardeşi turgut yılmazda şu an acaip zengin.
Sonra alınan doğalgazdan elektrik üretip, elektrik maliyetinide yukarı çektiler.
Nasıl soyuluyoruz... Siyasetçilerin bize döşediği borulardan sadece biri bu.
Peki gözümüzün içine baka baka halka boruyu düşeyen ve rüşvet isteyen cumhur ersümerle mesut yılmaza bişey oldumu.?
Hayır... vekillerin yönettiği bir tiyatro var, adına yüce divan diyorlar. mesutla ersümeri o tiyatroya çıkardılar, bişey yaptınızmı dediler, onlarda yapmadık dedi, böylece hukuken aklamış oldular.
Netçede almanya ve çinden taaa o zamandan beridir rüzgar türbini ve panel ithal ederiz, yüz milyonlar öderiz. doğalgaza milyarlar öderiz. Sorada yine Azerbeycan ve Türkmenistan değil İranla gaz anlaşması yaptı soraki hükümetler. Yine kazzık fiyattan.
Milyarlar yine İran'a. Son 3 yılda azerilerle gaz anlaşması yaptık ama aramız bozulmuştu artık yarı fiyatına vermiyorlardı. Yinede rusya ve iran anlaşmalarından daha ucuz.
Ancak bu son 10 yılda güneş ve rüzgara yöneldik. Onunda detayını bilmiyorum, panel ve rüzgar türbinlerinin ne kadarı yerli.?
Türkiyenin dış açığı, ithal ettiğimiz enerjiye denkti eskiden. yani içerde enerji üretseydik, USD krizi diye bişey bilecekmiydik emin değilim... bu siyasetçilerle her şey mümkün.
Dün yazdığım şirket hisse senedi alış emri bu sabah gerçekleşti.
FON olduğu için ertesi gün gerçekleşiyor.
Endeks düşerken diplerde alış emri giriyorum. Emri girince direk USD aşağı dönüyor, BIST yukarı... Sanırım bana takmışlar.
Bugünde emri girdiğim saate göre 1000 puan yukardan alış yapıldı.
hali ile BIST maliyeti yeterince düşüremedim.
Şu anki oranlar şöyle.
%46 Şirket hisse senetleri.
%22 BIST banka hisse senetleri
%32 de özel sektör borçlanma FON.
Bilanço K/Z şu an sıfır civarında... Küçük bir artı var ama lafını etmeye değmez. :oleyo:
Bu sene ortalama üçüncü aydan bu yana başladım işlemlere.
USD krizi çıkmasa parayı en az %50 artırmıştım... Her şey yolunda gidiyordu. derken USD krizi ile duvara tosladım.
Yindede yıl sonuna kadar bir %30 kazanma şansım çok yüksek.
Herkese bol şans...
2 yabancı ünlü fon yöneticisi geçtiğimiz günlerde şöyle demişler. Haber sitelerinde vardı. "Türk yatırım araçları süper oldu mutlaka alın."
Bugünki haber ne, geçen hafta yabancılar net satıcı.
Lan hani milleti alın diye davet etmiştiniz.?
Türkiye aylarca bitcoin haber ve reklamlarına boğuldu. Şöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora bitcoin 20binUSD den 5bin USD ye düştü. Millet cayır cayır telef oldu.
Türkiye aylarca ALTIN haber ve reklamlarına boğuldu. Şöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora altın 2000 USD den 1100 USD ye kadar düştü. Millet cayır cayır telef oldu.
Hani bu piyasadır, her türlü iner çıkar, ama medya yani gazete, tv lerin bu oyuna destek vermeleri problem.
Şimdi ÜLKE BİLİNCİ henüz oluşmamış kişiler, benim cebime girsinde, millete ne olursa olsun, kendileri kaşındı diyebiliyorlar. Ülke batsın ama kendi cepleri dolsun sorun olmuyor.
İşte bun için devlet var. Devlete halkı korusun diye vergi veriyorsun. Başımıza padişah olsunlar diye değil.
Devletin en önemli işide halk içindeki bilgisiz ve güçsüz kişileri korumak. Bilgili ve zengin-güçlü kişiler zaten danışmanları avukatları lobileri aracılığı ile kendilerini koruyorlar. Tabi onların servetlerinide garanti altına almak diğer konu(yasalsa ve adilse) ama asıl halkı koruyacaksın.
Bu şekilde, yabancı ortakları ile beraber yerliler, topyekün soyguna ve saldırıya geçmişse, aynı şekilde ama çok daha ağır devleti ve halkı korumak gerekir.
Benim cebim dolsunda ülke batsın demek, ülke bilinci oluşmamış kişilerin söylemidir. O an senin cebin dolar, yarın boşalır başkasınınki dolar.
Aslolan, devletin aldığı vergi ve maaşların karşılığını vererek, adaleti ve eşitliği sağlamasıdır...
Her neyse ya, ne kadarda boş ve gereksiz yazı oldu.
Uğraştık, silmeyeyim dursun.
Aslında bu eğitim, ilk okulda verilmeli de.
Bizim gibi ülkelerde ülke bilinci yerine padişaha tapın bilinci oluşturuluyor.
Sorada teksas. Kim kimi yerse.