Merkez Bankası Açıklaması 08:16
“Finansal piyasaların etkin işleyişinin desteklenmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması amacıyla zorunlu karşılık oranlarında düzenlemeye gidilmiştir.
Printable View
Merkez Bankası Açıklaması 08:16
“Finansal piyasaların etkin işleyişinin desteklenmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması amacıyla zorunlu karşılık oranlarında düzenlemeye gidilmiştir.
Ameliyat olması gereken ağır hastaya gene aspirin veriliyor.
Merkez bankasının açıklamalarının özeti bu.
Gene teşhisi koyamadılar.
PİYASA FAİZ ARTIŞI İSTİYOR. Senin beş para etmez TL faizine, ÇİLLER gibi şok artış yapmadıktan sonra, hepsi boş.
Önlemler daha orta ve uzun vade için düşünülmüş gibi gözüküyor. Kısa vade için ne gibi tedbirler alınacağı veya alınıp alınamayacağı daha belli değil.
Bu bir finansal savaşsa;Önce ABD/batı bir kaç twitle/yaptırımla buraya zıplattı kuru..
Bugün TR tarafı ilk kurşunu arttı karşı tarafa...(ve/veya gardını aldı)
Bakalım ABD/batı/finansal teröristler karşı hamle yapacak mı?
Yoksa burdamı bırakacaklar?
saygılar/başarılar
2 kişiye 2 soru sordum. İkisi de aktifti ikisi de cevap vermeden gitti.
Arkasında duramayacağınız lafları etmeyeceksiniz. Ediyorsanız da duracaksınız arkasında yapacaksınız açıklamanızı.
Attım lafı ortaya kaçtım sonra ne ala yapılmamalı.
Bir lafım da Umut Bey'e. Elin cahili geldi attı tuttu gitti küstürdü sizi. Bak çıkamadı ortaya. Hadi ordan deyip başlayın yazmaya.
Ne oldu gene şaha kalktı bir anda?
Kısa vade için müdahale sinyali gelmediği için şu anda dolar tekrar 6.92 seviyesine geldi.
"SARI KAFA" bu işin devamını getirirse sanırım 10 tl ler an meselesi...
saygılar/başarılar
6.93 yine ..
Piyasa Yemedi...
Cok kotu oldu bu kararlar. Mb sinda rezerv zaten az oda gidecek kalacak ortada. Yazik valla dolar 8 bile olabilir bu hafta.
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
B plani buydu bos cikti:)
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarihindeki en dusuk noktasindan siz olsaniz turkiye fonunu alirmiydiniz?
https://finance.yahoo.com/quote/TUR?p=TUR
Umutabı nerde
Hayırlısı..
Banka altın alım satım satım işlemine de makas koymuş, bizi bist'e zorluyorlar.
Hafta sonu bir kişi ile trafikte takıştık adam hemen beni silahla tehdit etti :)
Digeri sosyal medyada yan kesici gibi şebeke kurup yine beni silahla tehdit etti :)
İnsanların artık bu ülkede neden yaşamak istemeyip pılını pırtısını satıp gittigini daha iyi anlıyorum.
Şiddetin bu kadar serbest olduğu eline silah alanın asıp kesip tehdit edip kafasına göre takılıp ceza almadıgı heralde sadece arjantin ve brezilya gibi ülkeler vardır
Havanda su dövüyorlar..!!
Hepsi pansuman görevi görür.!!
Mezarlıkta korkudan ıslık çalıyorlar.!!
Sular çekildiğinde sinekler balıkları yer..!!!
Yükseldiğinde ise balıklar sinekleri...!!!
Kimin kimi yiyeceğine sadece suyun akışı karar verir..!!!
Yine atnı faiz teranesi
Zamanında yapmadıkları hamleyi iş iştrn geçince yapıyolar
Sonra bir mokada yaramıyo
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
orası öylede MB ihtiyaç halinde "sınırsız likidite " yaratırım dedi. tabi doğal olarak TL.. bu benim içn hiç bir banka BATMAYACAK anlamına geliyor.. tabi döviz ne olacak orası bilinmez..
bütün sorunları dolar aslında tabi faiz arttırmadan doların yükselişini önlemek.. TL de olanların parasını "pul" yapacaklar.. ister mevduatçı olsun , ister tl geliri olan hepsi..
%50 değer kaybetmiş tl yi nasıl toparlayacaklar
Allahamı havale edecekler
Belli işte recete tl nin değerlenmesi lazım oda faizle olur likitidi falan boş iş
Sonra diyorlar dolar bozun
Tamam bozsunlarda bozdukları tl dondurma gibi eriyor
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın rxpu, zorunlu karşılık oranlarında indirimin parasal genişleme üzerindeki etkisinin çok güçlü olduğu değerlendirmeleriniz vardı. Son değişiklikler kapsamında konuyu tekrar değerlendirmenizi bekleriz.
tl yi bıraktılar bence, oluşacak zararın hepsini eskiden 80 milyon vatandaşa yıkıyorlardı, şimdi TL MEVDUATÇIYI DA BU İŞİN İÇİNE SOKTULAR.. tabi tl mevduatlar yılların birikimi olduğu için tl mevduataçıya vurulan darbe akıl almaz büyük oluyor / oldu.
kısaca faizi arttıracaklarını hiç sanmıyorum.
reis tatile çıkıp, yangına benzinle gitmeyi bıraksa, faiz artırmiş gibi oluruz zaten, böyle devlet adamlıgımı olur, sanki kasımpaşayı yönetiyor!
TL monopoly parası gibi değersizleşti.....Milyon TL taşıyanlar zararı hiç çıkmayacak....Gitti milletin tasarrufları.....
https://odatv.com/bugun-bir-yaptirim...-13081818.html
Okumaya üşenenler için içinden çekilmiş bir paragraf :
Siyasi söylemler ve gazete manşetlerinde Amerika'yı en büyük düşman belleyen YERLİ VE MİLLİCİ Türkiye, 2012-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde, dünya genelinde 100'den fazla ülkeye silah satışı gerçekleştiren ABD'nin, iki Arap ülkesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinden sonra, yeryüzündeki üçüncü büyük silah müşterisi olmuştu!
Dolar/TL’deki işlemlere bakınca kendini kumarhanede gibi hissediyorum .. Acayip hareketler oluyor ..
Spk : Bilindiği üzere, sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için Kurulumuzca tüm tedbirler alınmaktadır. Diğer taraftan, basın yayın organlarında yer alan söylenti niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Söz konusu haber ve açıklamaların, yatırımcıların karar verme süreçlerini etkileyebileceği dikkate alınarak, bu durumun, en hafif şekliyle ülkemiz sermaye piyasalarında güvenilirliğin ve şeffaflığın ciddi manada zedelenmesine ve yatırımcıların zarar görmesine yol açabileceği değerlendirilmektedir.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun “piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesinin ikinci fıkrasında, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayanlar hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası uygulanacağı düzenlenmiştir.
Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde, halka açık bankalar, finansal kuruluşlar ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar ve yayanlar hakkında her türlü yasal işlemin kararlılıkla yerine getirileceği hususu kamuoyuna önemle duyurulur.
Her şeyi anlıyorum, Kuveyt dinarında makas yok bari onu alıp satalım dedik, onun dışında bütün para birimlerine hesap açabiliyorum Kuveyt dinarina açamıyorum, sanırım en mantıklısi parayı bankadan çekip fiziki altın almak.