22 milyon tl olacak, burada kimseye çene yormam, neye koysam kazanan ben olurum zaten, para parayı her zaman çekmiştir.
22 milyon tl olacak, burada kimseye çene yormam, neye koysam kazanan ben olurum zaten, para parayı her zaman çekmiştir.
Ersoy hoca diyorki dolar firlamadan dolar alın firlayinca bu doları bozup düşmüş endeksten hisseleri toplayin dolar bazında getirinizi yapın, öngörülerini ve zamanlamayı da paylaşıyor kafana yatarsa
SM-G611F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla yalan yok hocam o kısmı ben tam çözemedim:)))))))))) Ersoy hocanın hesapları zaman zaman beni aşıyor.14 milyonla altın aldıysan dolar artacak çağırtmaları manidar oluyor demişiniz o kısmını kendimce açıklamaya çalıştım.Yoksa dediğiniz konuya benim aklım ermedi ne desem boş,belki ersoy hoca biraz daha açarsa anlarım olayı.
Simdi henuz cevap alamadk ama benim bir sorum daha var sakin TH gibi yapmayin... onun nasil bir k...... oldugunu yazdiklarindan cozmustum ve uzunca bir sure ugramamisti foruma...
Siz bisylerle desteklwmwye caliaiyosunuz o suslu suslu mal pazarliyodu... ozu merakim sudur... dilar 14 20 ne zaman olacak sizce ve dilar oralarda olunca yuan ve yen nerede olur.... ayrica kemdi forumunuzda dolar 5.25 olmadan borsada yukselis beklemeyin demissiniz 2017 de ama simdi de dolar 14 20 revize olmus ama hala kriz halaa dip vs vs hangisi dogrudur bilemedim...kendinizi curutuyosunuz sanki....ama yuan ve yen merak ediyorum cidden...
ersoydelta tüm yazılarını okudum..çok çelişkili ifadelerin var...
ülkenin durumu iyi değil..bunu biz uzun yıllardır biliyorduk lakin şimdi kendileri de bunu biliyor..çoğu ülke arasında soğuk savaş var ..kısa zamanda sıcak savaşa da dönebilir ama zamanı belli değil bunu da biliyoruz....bu yüzden altın almanın en iyi yol olabileceğini de tahmin ediyoruz..şimdi savaş , dünyayı yönetenlerin işine geliyorsa mutlaka çıkacaktır..kendi görüşüm, savaşın çıkacağı ancak uzun uzun soluklu olmayacağı şeklindedir..
bir önceki MESAJIM:
BAŞTAN okumanız için LİNK:
YENİ mesajım :
"
################################
https://www.youtube.com/watch?v=lBo4E9K7Luw
https://www.youtube.com/watch?v=68JjKF4KPTM
https://www.youtube.com/watch?v=HjwbqGSFOMM
BU kadar Çok video VARSA şüphe ETMEYE başladım..2019 artık geldi GRAFİKLER artık
SAT vermiyor..GRafiksel Kesişme NOKTASI 2020 ortasını veriyor..
XU100 de SHORT pozisyon toplamı az önce TV de izledim %10 olarak verdiler..
TV halen bize krizdeyiz BATTIK bittik demiyor..demekki ..biraz yükseliş..
tamamen teknik yükseliş olacak DOLAR bazlı %10-15 bekliyorum..bakarsınız..dolar
4,50 olur ...bu dolar bazlı yükseliş grafiksel oluşur REEL olarak olmaz..
veya dolar 6 try olur..borsa 110 000 olur..bilinmez..ancak bildiğim birşey varsa
bizlere BAHAR havası ile satma peşindeler..Çevremdeki bildiğim benden daha büyük
FON lara sahip insanlar var..HEPSİNİN nakitleri ŞUAN döviz ve altın..bir benim
Öğrenciler risk alıyor..%50 den fazla BORSAdalar..onların amaçları ise yükselişte SATIP..
biraz daha yükselirse VIOP ile SHORT lar açmak..tek tek..yani
BANKALAR zincirleme battığında HATIRLAYIN 1999 u XU030 endeksi HİSSEsi olan
isim veremediğim hisseyivatandaşa UCUZ diye sattılar mı?
PD/DD si 0,25 idi..F/K=1 idi..NE OLDU...vatandaş saldırdı...1 lot bırakmadılar..
SONUÇ koskoca IMKB 30 hissesi TAHTA kapattı..bu olay olmuşsa vatandaş
HALKB mış AKBNK mış YKBNK imiş batmaz diye beklemesin..TR'de CEZALAR YOK
yani sen bir ÇİFTLİK bank kur AYNI şey banka KUR aynı olayu..hisseni önce 10lira
YAP sonra 2 lira yap ve PZARLA..sonra hisseni 1,50try yap..de ki UCUZZZ..
SONRA hisseyi BATTI deyip KAÇ...
bunun ismi YUKARIDAKİ mesajlarda açıkladığım gibi..8 videoluk bölümlerde.
PONZİ yöntemi..
unutmayın...3.DÜNYA savaşı..dinler arası olacak..
ve şuan RUSYA.ABD.çin FRANSA almanya yönetenleri HEP aynı yönetenler..
ve onların YETİŞTİRDİĞİ kişileri..unutmayın onların esiri olacaksanız sizden
tek istenen şey" aydınlık bir odada erkek erkeğe cinselliktir" yani
Kur'anda aFFI olmayan günahı işletirler..gözlerinin önünde..peki bunu yapınca
NE olursunuz..EVET duyar gibiyim bir ülkenin BAŞINA getirilirsiniz..tabii
kapasiteniz VAR ise?
izleyiniz:https://www.youtube.com/watch?v=hGpQn6K1zVQ
ve
"ZEITGEIST" ve " THE ARRIVALS"
bunları anlatan video DİZİLERDİR..
https://www.youtube.com/watch?v=_A-HdIo0c2U
unutmayın " UCUZUN ucuzu mutlaka VARDIR"
MEDYA ne zaman ki size BATTIK bittik demeye başlarsa..ki şuan
sadece "UCUZUZ demektedir"
daha BATTIK noktasına en az %200 YER vardır..
hatırlayın...1999...hatırlayın...2008 agustos..veya hatırlayın 1994...
unutmayın bizler BİNDE 2 komisyonlar ile 2005 lere kdar ARACI kurumları zengin ETTİK..
şimdi ise IN..g.l..gibi kurumlar YETERKİ bize para getirin ALIN size ONBİNDE 1 diyorlar..
HEPSİNİ geçiyorum KOskoca DEUTSCHE bank batacak bakın bunu göreceksiniz tarihini bile VERİYORUM:
2020 3.ay
zaten dünyayı bu kadar KORKU boşuna SARMADI..insanlar VATANDAŞA satamıyorlar..bu yüzden
UCUZLATIYORLAR..bizim gibiler de olmsa emin olun VATANDAŞIN ocağını söndürecekler..
HATIRLAYIN 1990şardaki intihar haberlerini..
BUgün ÖKTE dayı iyi birşey söyledi..veya AĞIZINDAN kaçırdı..çünkü BEN ne yaptım
gibi bir YÜZ ifadesi yapıp önüne eğdi kafasını.
dedi ki "
biz bu ucuzuz iskontoluyuz yalanlarını artık söylemeyelim"
ben bunu 2 yıldır söylüyorum YIL 2017 mart şuan tarih 2019..
BAKIN her dediğim ÇIKTI mı?
elinizi vicdanınıza koyup söyleyin..
hisseleri NOKTA atışı ile söylemedim mi.?
DOLAR 2018de 10 lira olacaklara inat TAM nokta ATIŞI yapmadım mı?
5,25try üzeri boş ama 7,21 geçmesini BEKLEMİYORUM demedim mi?
ekran görütüleri atabilirim..
bakın AÇAbildiğiniz KADAR VIOP YIL sonu DOLAR LONG..VIOP borsa SHORT..
benim beklentim ..2019 ekim gibi DOLARda hareket başlar 13 liralar vurulabilir..
kişisel beklentim 11,21 try ama dediğim gibi ÜSTÜ BOŞŞŞŞ...yani dirnç YOK..
kaç kez DOLAR bazlı GRAFİK paylaştım açın bakın...FORUMun başındaki mesajın içindeki
LİNKLER diğer sayfalarıma ait..onların içleri BİLGİ dolu açıp ZAHMET edip baktınız mı?
ama yok bizim insanımıza diken yaranır..
AÇIP bakanlar zaten her gün ERSOYDELTA bişi yazmışmı diye TAKİP etmeye başlıyor buraları.
unutmayın..
kandırırlar..
GYO hissesi tutanlara ŞİMDİDEN geçmiş olsun konutttaki DÜŞÜŞ %100 oldu
450 bin lik konutlar 260bin idi..şuan 200binlerde..
ALICI halen YOK...
GEÇMİŞ olsun
OZKGY ne oldu uçacak kaçacak diyenler? ben ne dedim?
BU arada REis çıksa dese ki " doları 25 try yapacaz ama FAİZ i %5 e indirecez"
ilk ben alkışlarım sonuna kadar arkasındayım..
hep bunu söyledim defalarca ilettim..
ancak ana yönetim kimde olursa olsun ben son 30 yıldır kesinlikle
Yerel yönetimleri ana yönetim ile aynı kişilere Verme taraftarı değilim.
en azından çalamazlar..dengelenir..mümkünse yerelde Bağımsızlar desteklenmeli..çünkü
1 kuruş yiyemezler.
#
#
https://www.youtube.com/watch?v=VbkYtWGC8A4
bu biraz sallamasyon olmuş vatandaşa resmen 9 dan 10 dan dolar sat demiş..
dediğim gibi 13 liralık dolar görülecek..
#
#
"Saturn oglak döngüsü (2018 -2019 - 2020 ) " diye bir video var aratın
#
#
Torpili OLAN yaşadı :
Nasıl mı=? resmi gazeteleri takip ediyor musunuz?
bir çok kişi Olan olayları DALGA geçer gibi videolar ile video sitelerinde anlatıyor.
Mesela "POŞET " olayı gibi.
veya İŞ çi hakları gibi.
bakın Vatandaşı sokaklara dökmek için BUNLAR özel talimat ile yurtdışından emir
ile yapılıyor..yasalar dahil.
#
#
"
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$½############################## ####
kısa kısa yazılanlara cevaplarım:
CEVAP:
evet dediğim gibi benim savunduğumun kısaca özetlemesi olmuş..
önceleri Sağlam düşüş bekliyordum..ancak şuan Seçime kadar veya nisan da Bahar havası bekliyorum..DOLARI dövizleri zOR tutuyorlar şuan..VERİLMEDİK söz KALMADI..bilginiz olsun..bir dom...dıkları kaldı..GLOBAL güçlere..
unutmayın USDTRY sadece iki TARAFINA da AYNI şeyi KOyduğunuz bir "TERAZİ" yani sen kamyonla Türk lirası ile gitseniz adam sana önce DOLAR a çevirde GEL diyecek..
EHhh...DOLAR daki BASKI maliyeti sadece KAĞIT ve mürekkep şuan için SINIRSIZ Sahte para...
ZATEN adamlar bu yüzden 3.dünya savaşı çıkartıp BİLİNÇLİ insanları öldürecek..
milyonlarca insan ölecek..bizim VATANDAŞ halen nereden DÖNERİZ hesabı yapıyor..
$###############################
cevap: SAVAŞA hazır olun...2021 de çıkartılacak...O zamana kadar altın borsa döviz ART arda KRİZLER bekleyin..
ÖNCE koskoca DEUTSCHE batırılmazsa ben söz veriyorum "EMEKLİ olmamaya yemin etmiştim emekli olacam"
büyük sürprriz olma ihtimali..yok..
##############################################
CEVAP: 5,25 derken üstünde BOŞLUK var RALLİ başlar diye düşünüyordum TEKNİK düzeltme YAPTI
################################################## ##3
CEVAP:aslında savaşa daha VAR öncelikle KRİZlerden kriz beğenin..
2021 de çıkartılır SAVAŞ...sonra bakarız YIL 2030 olmuş bir KAÇ video çıkartırlar derler ki: EZOTERİK TARİHTİ ondan 2021 de çıktı.
################################################## ####################
,
CEVAP:
EMLAK savaşlarını izleyiniz YABANCI kanallarda manhattan da daireler 500 000 bin DOLAR..yani
2014 teki istanbulun BAŞAKŞEHİRDEKİ konut fiyatına.
################################################## ##########################
CEVAP: aslında doların nasıl 5,10lara kadar düşeceğini dahi YAZDIM...
yazmadım mı?
şimdi benim beklentilerim konusunda OCAK-ŞUBAT-mart için sürpriz oldu yani BAHAR HAVASINI unutmalıyım diye düşünüyorum ve SHORT açıyorum..
DOLAR bazında %10-15 yükseliş bekliyordum..sanırım YALAN olacak..ve SERT satış geliyor...
unutmayın DEUTSCHE...APPLE hepsi batabilir..
########################################
############################
bir kaç tane mesajda adamlar saldırıyoruz risk seviyoruz DEMİŞ..RİSK seviyorsan dünyayı yönetenleri ZENGİN etme sisteme bir TUĞLA da sen koyma...
kumarhaneler boş şuan 1000dolar a 7 gün ücretsiz UÇAK bileti bedava...YOL bedava...yeterki senden o 1000doları alsınlar..
ben tövbeliyim kimseyede kumar tavsiye etmem orası AYRI büyük
GÜNAHTIR..resimlerim ve GRAFİKLERİMİn içindeki AYETi kerimeleri KAÇ kez okudunuz=?
################################################## ######
neyse bugünün konusu APPLE şirketinin zor durumu...ne demiştim ben size son 2 YILDIR ...yükseliş tamamen AÇIKÇILARI short çekenleri batırmak adına demedim mi?
DAX...SP500...XU100 hepsi için DİP oluşumu DOUBLE dip şart göz göre göre giremek istiyorsanız ...BORSA orada...ama paranızı yıl sonuna KADAR belki %300 oranında KAtlamakta sizin elinizde..? kaç kez tutturamadım son 2 YILDA??bir inceleyin...ŞU toplamak için saydırdıkları Escomda dahi bunun aşağısı YOK demedim mi?
veya GYO lar ın hepsi ülkede batacak demedim mi? kaçı battı hiç araştırdınız mı? size büyükler MALINI size SATTIKTAN sonra HABERİ gelir orası AYRI konu...
mesela forum sayfasında 100 sayfa karşılıklı pazarlama yapılan OZKGY açın bakın benim 1 yıl önce ne yazdığıma bir bakın..1,80-2 try arası alıcıyım demedim mi? 2019 ocakta?
orası da kırılırsa elde tutmam 1,50de n girmek için takip ederim demedim mi?ancak riski çok borcu çok..satışı neredeyse yok gibi açın bilanço bakın bana inanmayın..
######################
Bankalarda ki döviz vadeli hesaplara güvenmeyin demiyorum ama 100 000 dolarınız varsa 25 bini bankada vadeli kalsın hiç korkmayın 6 ay vs..
ama 75bin i mutlaka dışarda IBAN sistemi dışında olsun...mümkünse ALTIN..fiziki olsun...yani kimseye BORÇ vermeyin...yani size %10 faiz dahi verseler bilin ki amaçları 3.dünya savaşı bahanesiyle altınları hiç etmek...unutmayın
1.dünya savaşı
2.dünya savaşı
hepsi bir senaryoya dahil YAZILDI ve oynandı...
KOSKOCA almanya da hitlerin 2.dünya savaşı öncesi HALKINA RADYO dağıttığını ve üstüne para verdiğini unutmayın...
bugün SAVAŞ çıkartmak için CEP telefonlarını kimsenin size VERMESİNE gerek yok nasılsa KANIP alıyorsun..
ve maliyeti SADECE en kralının 30 dolar..
belki dolar çıktı şimdi 15 dolara düşmüştür..
OTOMOBİLDE ÖTV sıfırlanacakmış 2019 ağustosa ARAÇ alacaklara müjdeki HABER vereyim dedim..
amaç krizi atlatmak..
unutmayın nakit ve altın tutan kaybetmez BORSA zaten teknik göstergesini GÖSTERMEDEN yükselmez bunu bir KENARA yazın..çünkü TEKNİK gösterge
göstermeden yükselirse binlerde kütüphanedeki eski satanistlerin yazdığı teknik kitaplar YAKILIR...zaten sistem yıkılınca hepsini yakacaklar orası AYRI...SARI yelekliler dahi GLOBALLERİN bir oyunu olabilir..şimdilik polis bunlara güç kullanmıyorsa kesin onların oyunudur...
unutmayın " DÜNYADAKİ tüm BU TÜR GÖSTERİ ve HALK AYAKLANMALARINA polis yani gücün kççç leri güç kullanmıyorsa biliniz ki GLOBAL güçlerin Piyonlarıdır onlarda"HATIRLAYIN yıl 2008 kriz WALLSTREETi iyice SARMIŞ ve " OCCUPY WALL STREET " AKIMI başlamıştı...
tarihinde ilk kez polis güç kullanmıştır..
yani hangi OPERASYONUNN oyun hangisinin OYUN OLMADIĞINI anlayın artık..
şirketler neden sizi HEP GAZLAR " ASLANSIN yapabilirsin" verdiği 3 kuruş maaştır..
amaç sen bunalıma GİRME çünkü birşeyleri ANLAMAYA başlarsan İSYAN etmeyesin diye..MAKSAT düşünme..düşünen BEYİNLER hep TAKİP edilir unutmayın..
izlenir PEŞLERİNE SAFTİRİK kşiler takılır..aslında o saftiriklerde onun gibidir ama anlamaz çünkü sistem KANDIRMIŞTIR..
şimdi bu hafta kaça kadar düşeriz bakalım 78 000 kırılır mı görecez..
Abi o cümleyi ben kullandım ama o anlamda kullanmadım. Mecburum dedim . Elimdekileri korusam dahı hayallerime yetmiyor, TL olarak değil altın ve döviz olarak düşünüyorum . TL karşılığı yükselse bile uluslararası değeri aynı.
1 dolar türkiye de 5 lira da olsa 15 lira da olsa Amerika da hala ''1 dolar : 1 dolar ''
Biz bazı şeyleri erken tahmin edip kendimizi kahin sanarken sen çoktan şeceresini çıkarmışsın, Hoş senin borsa geçmişin benim yaşım kadar neredeyse.
Rica etsem şu fikri bana değerlendirebilir misin abi :
misal , altın alıncaya kadar koza altın hissesi alsak yine altına yatırım yapmış olmaz miyiz ?
Bunu savaş ihtimali ve normal şartlar altındaki siyasi ortam varsayımıyla soruyorum.
teşekkürler.
ytd
Valla ersoy delta hoca allah razı olsun,bu krize doğru yatırım enstrumanında girdiğime iyice emin oldum.Başka arkadaşların da yazılarından ilham aldım, ama asıl senin yazdıkların gözümü açtı sayılır.Üstümde hakkın var,yazmazsam olmaz.Senden ricam bu yıl ortalık iyice karışacak,daha sık yaz,doğru yanlış çıkar önemli değil,mümkün olduğunca düşüncelerini paylaş.Saygılar,sevgiler.
ersoy bey. yazılarınızı okudum. hep dolar ve altın öneriyorsunuz. ben ise parite nin düşük olmasından dolayı birikimlerimi euro üzerine yapıyorum. deutche bank iflası, italyan bankaları ve bankacılık krizi de yazılarınız arasında. Euro ile ilgili düşünceleriniz nedir?
Paranoya
Paranoid kişilik
Paranoid bozukluk
Okurken dikkatli okuyun
Rüzgarın önündeki yaprak gibi savrulmayın
Altın alın hem doların çıkışından hem onsun çıkışından yararlanın
Savaş çıkacak
İyiler ölecek
Apple Deutche iflas edecek
Altın al
Eve istifle
Konu komşuyla teması kes
Allahım aklıma mukayyet ol
Bende mi paranoyak oldum
Her şeyin başı sağlık
Dünya malı dünyada kalır
Kim öbür dünyaya götürdü ki
Yaşasın Cumhuriyet
Yaşasın ömrü olan
Kalın sağlıcakla
Ben tımarhaneye gidiyom
Ersoy hocam
Abd nin ticaret savaşlarını başlatmasının fed 'in faiz artış ortamına denk gelmesi sizce tesadüf müdür?
Abd doların güçleneceğini bilerek ithalatın patlayacağını biliyor bunu engellemek için tarifelerle oynayarak dünyadan aynı miktarda mali daha az dolara alarak federal hükümetin bütçe gelirlerini arttırmayı hesap ediyor olabilir mi.kendi durumunu güçlendirirken dünyanın geri kalanını fakirlesmeye doğru itiyor gelirlerini azaltıyor.cin süpergüç olmaya çalıştıkça abd bu durumunu sürdürecektir.abd başkanı ile fed arasındaki gerilimin danışıklı dövüş olduğunu dusunuyorum.turkiye bu ortama yüksek özel sektorborcuyla girdiği icin sıkıntı yasiyor.abd tüm rakiplerini köşeye sıkıştırıp tüm dünyayı yüksek maliyetli olarak borclandirdiktan sonra tekrar sisteme dolar enjekte edecektir.sisteme dolar enjekte etmeye başlayana kadar altının ons fiyatında zıplama olacağını düşünmüyorum, siz ne dersiniz
SM-T813 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ersoydelta bir sorumu atlamissin yen ve yuan icin ne dusunursun... sorduktan sonra yende yuzde 10 yapti almaya cesaret edemedik bize uzak dovizler sonucta ama sen ne yorumlarsin merak ediyorum...
Forumdaki topiklere cevap yazma huyum yoktur. Sağda solda paylasilinca yazmak zorunda hissettim kendimi. Bir seyin fiyati hic bir zaman %100 dusemez. Duserse sifirlanmis demektir. Boyle yazan biri matematik,istatistik ve borsadan zerre anlamiyordur.
Diger taraftan batacak diye yazilan sirketler burada yazilanlari okusa dava acsa.... Forumu da satsaniz cezayi odeyemezsiniz. Nacizane hatirlatmak istedim.
Ersoy Delta yine bildi
Döktaş tavan
Kusurumuza bakmasın
Ersoyun soyledigi zamn kacti.% kac kayip var
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
################################################## ######
Tekrardan merhaba.
umarım youtube üzerindeki DOLAR ne olur?
doları kimse Şubatta tutamaz gibi videoları izliyorsunuz..
BU arada BENİM "DOGUB "" analizim yine tuttu sanırım fiyat hareketlerine hiç baktınız mı.?
Neyse umarım birisi beni yeni takip edenlere NASIL bu tür hisseleri tutturduğumu ÖZET olarak anlatır çünkü ben anlatmıyorum
ANLAMANIZ için 3 ADET diğer forumumu BU forumun ilk MESAJINDAKİ linkleri
inceleyip OTURUP zahmet edip bir gününüzü AYIRIP "BAŞTAN sona" OKURSUNUZ..
Bakın herkes ALYAG pazarlerken ben ne dedim? kaç ay öncesinden?
şuan herkes DOGUB pazarlarken ben ne dedim kaç ay öncesinden...
unutmayın piyasayı iyi izlerseniz..takip ederseniz TON larca para KALDIRIRsınız
AYRICA ikinci KURAL "asla asla zengin olmak istemeyin piyasayı oyun olarak görün"
vee üçüncü KURAL " piyasanın YARAMAZ çocuğu olun" başkalarını sinir etmek için İŞLEM yapın.
yani hani sayfalar öncesinde paylaşmıştım 31 LOT luk işlemler diyeçç...
bunları yapanlar şifre olarak kullanıyor sizde bu tür işlemleri kopyalayın ve uygulayın..
GELELİM piyasa oluşumuna?
MART 31 sonrası herkes çöküş bekliyor ben ise HAZİRAN 2019 a kadar VIOP taki HERKESİ ZARARLA pozisyon
kapatmaya zorlayacaklar diye BAHSE giriyorum..
bakın ELİNDE hisse taşıyanlar..gelecek 3 YIL 2022 sonuna kadar piyasadan HEP zarar edeceksiniz..
KADEMELİ yani HER %1 yükselişte eldekini az az AZALTMAK en mantıklısı..
VIOP üzerinde SHORT yapacaklar için ise AYNI şekilde yükseldikçe BATMADAN kalmak yerine yükseldikçe pozisyon açmak mantıklı..
DOLAR ı maalesef ki BASKILAYACAKLAR "süre bitimi ise 2019 AGUSTOS" ama asla asla asla 5 TRY altına inmeyecek..
ZOR ÇOK zor..
benim DİĞER forumumda paylaştığım gibi
"TÜRKİYENİN ihtiyacı = düşük FAİZ mevduata %6 yı geçmemeli
ve YÜKSEK döviz kuru..
doların 25 try olması devlet eli YAPILMALI"
hep 1994 tekiYÖNETENLERE 0 küfür etmiştim YILLARCA ama sonra anladım ki
TR'nin kurtuluşu yüksek KUR ile OLACAK..
yani FAİZ bugün BANKALARDA %24 ve aracı kurumlardda %28
BORÇ alma faizi ise YILLIK %50 yi GEÇİYOR ise ..
DOLARIN fiyatını düz hesaplama yapabilmeniz için bugün 100 try kabul edelim.
bir YIL sonra DOLARIN 130 try olması gerekli..sadece FAİZ Dövizi yönetir unutmayın..
#################################################3
kısacası YIL 2000 TR'nin BORCU ve GSYH değerleri ile BORSAMIZ 3 YIL dip gitti ise.:
bugünün KURLARInın ..2000yılının tam 30 MİSLİ BORCUNU ödemesi için DOLAR zaten 30-lirayı aşacaktır.
bunu unutmayın..
ben 1989 dan bu günlere bu işlerdeyim..2001 de şans ile DOLARDAYDIM..
bugün ise BİLİNÇ ile DOLARDA ve altındayım..
KESİNLİKLE IBAN sistemi ve BU SİSTEMİN DEVAMI olan "CRIPTO" sistemlerine en ufak güvenim yok..
ELİMDE kesinlikle GAYRİMENKUL taşımıyorum..
şuan IBAN sistemi dışında ALTIN ve döviz tutuyorum..
isterlerse TAŞIDIĞIM altınlara %10 faiz teklif etsinler tek diyebileceğim "çççç çocukarı ...gidin"
bakın net söylüyorum HAZİRAN belki temmuza kadar BAHAR havası.. çünkü SİSTEM sizi TERS köşe yapacak..
yükselişleri elinde HİSSE tutanlar KADEMELİ satış ile FIRSAT görsünler..
bu arada ÖTV sıfırlanıyor ŞANSLISINIZ araç alacaklara müjdeli haber vereyim dedim..
EVET EVET yanlış değil.. ARAÇ alırken sadece KDV var..2020ye kadar..
YETER ki HARCAMAYIN...
BAKIN
koca koca AVM ler KAPANIYOR...müşterileri yok...
ELLERİNDE GYO hissesi taşıyanlar..KADEMELİ unutmayın...
anlık satarsanız hiç bir etkiniz olmaz KARŞINIZDAKİ TAHTA yapıcıyı ZARAR
ettiremezsiniz..
####
YİNE ERSOYDELTA farkı bakın 1000 kez söyledim RESİMLER paylaştım
lütfen paylaştıklarımı SOSYAL medya hesabınızda paylaşın..
sonunda bankalardaki DEVLET güvencesi 177 000 TRY yapıldı ama yine HEDEFİN
8 de biri KADAR...
YANİ yıl 2000 mevduat güvencesi 100 milyar yani 100bin TRY..kriz oldu 50 bine indirdiler..
ve 2013 e kadar da 100binde bir daha çıkmdı..
peki 2000 yılında 100 bin try ile 5 tane KONUT alıyorduk
istanbulun GÖBEĞİNDE bahçelievlerde..
şimdi AYNI konut tam 500 000 try .../2014te 800bin di düştü /
yani DEVLET güvencesinin PİYASAYA güven için en AZ
2 500 000 try OLMASI gerekli..yoksa BANKALAR batacak bunu birileri biliyor biz mi bilmiyoruz?
YANLIŞ duymadınız dünyayı yöneten TAYFA satanist takımı..Deutsche dahil italyanın en büyük köklü
bankalarını batıracaklar..
bakın 2 yıl sonra aynı 2017 nisanda yazdıklarımın ÇIKTIĞI gibi
"ERSOYDELTA demişti dersiniz"
ancak BORSALAR da bir bahar havası esecek..taaa kiiii 2019 haziran temmuzuna kadar..
sonra DİPLERDEN dipler...ALTINda dövizde ise RALLİ..
bakın YAZIN bir KENARA mesajı FARKLI sayfada aç deyip SAYFANIN KISA yolunu
SOSYAL medya hesabınızda paylaşınız..
###
###
ve yine tR de bir etki daha ASgari ücret etkisi:%26 lık ARTIŞ maalesef yetersiz..
Eğer ki krizden kurtulmak istiyorsa devlet üstüne %15 daha yapmalı ancak NET kısmına Yapmalı..
yani devlete ödenen KISIM sabit KALMALI iş veren tarafına yük olunmamalı..
ve DÖVİZ devlet eli ise en kısa zaman da 21 try yapılmalı yoksa diplerden dip BEĞENİN..
krizden en az 3-5 yıl çıkamaz bu memleket..YAZIK günah..
koşulların en kısa sağlanması halinde ise krizi 1 yılda atlatırız..
###
###
FED nalları dikmek üzere...Trumpı suikast ile indirmezlerse bende yazmayı bırakırım...DÜNYAYI yönetenlerin USA yani ABD.ye karşı tutumu belli bize borcun çok diyorlar..ve diyorlar ki bu borcu artık %1 faiz ile değil %3-4ler ile ödeyeceksin..
kısacası dünyanın büyük firmalarının mallarını takip etmedikleri BELLİ beni kötülemek için forumuma gelip yazanların...
bakın X.... isimli çin malı telefon üreticisi dahil artık üst model üretmeyecek üretmiyor..
A...e açıklama yaptı üst modelleri satamıyoruz zaten AMELE işi üretiyorlardı..bunu 3 yıldır herkes biliyor..
yani gidip ELMA alan kişi SAFTİRİK ve gösteriş budalasıdır..çünkü 3 kuruşluk 500try lik telefon kadar özellikleri yok..
yani BİLGİSAYAR üreticileri AÇıklama yapıyor artık üst model üretmeyecez diyor ...
burada sana bana galip BORSALAR ralli yapacak diyenler bunları anlarsa düşünebilirler..
adamların beklentileri BELLİ GLOBAL kriz..
dünya GLOBAL kriz beklerken ..bizim tek kurtuluşumuz..doların 30 try olması..
2 mesaj önce ki faizler halen piyasada mevcut..MEDYA düşüş düşüş düşüş diye BASTIRIYORSA
kriz daha başlamadı DEMEKTİR..
anlayın artık MEDYANIN kimlere ÇALIŞTIĞINI..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...29#post3047529
Halkb forumuna yazdıklarımdır
Bugün Amerika yla neyin pazarlığı yapıldı sizce ?
Ersoy bey hisselerden cikis beklediginiz var mi
2019 sonuna kadar 2 ye katlama ihtimali olan.millete pazarlananlari az cok biliyoruz zaten.
BUGÜNE bugün yukarıdaki #144 teki mesajıma EK olarak yazıyorum:
Belli hisseler birisi GELSE bizden 1 lot alsa da hemen eline versek diye bekliyor unutmayın..
bugünün FAİZLERİNİ 2017 haziranında OLACAK diye YAZARKEN millet bana manyak bu adam diyordu..unutmayın..şimdi de diyorum ki..
PARA babaları NAKİTTE...o yüzden faizleri %50lere kadar çıkartıp VARINIZI yoğunuzu YOK fiyata toplayacaklar ..2021e şurada 2 YIL var unutmayın...
ÖTV indirimine HZIRLANIN..
benim TAhminlerim kolay kolay sarsılmaz ..DOGUB u da kat o 4 hissenin içine ITTFH in gücü bitti gibi..
GYO lar batabilir..KEPENK kapatabilirler..GEÇMİŞ olsun şimdiden..
Escom.rysas.dokta.ittfh.
ÜSTTEKİ ana mesajıma yine EK yapıyorum:
DOLARDA teknik yaptırıyorlar dikkatinizi çekiyor mu?
ARACI kurumlar 3000-5000try getirecek müşteriye bile şuan KRALsın diyorlar..
bunların hepsi KRİZ habercisi..
Bankalardaki MEVDUATLAR dolara geçiriliyor...IBAN sisteminden çıkartılıyor..
yani KAYIT dışı saklanıyor..
bunların TEK sorumlusu DEFALARCA paylaştığım " yukardaki ana mesajda anlattığım DEVLETİN vermediği mevduat güvencesi"
resmen sizinle Tiiişş..kk GEÇİYORLAR..
şuan ekonomi kanalı izleyenler NASIL yalan söylenir DERS alın bakın..
hocam,doğup ne? almayın anlamın da söylediniz heral de ,ben mi yanlış anladım.böyle derya ,deniz bilgi var ama çer,çöp hisselerin adını ağzınıza almanız yakışık almıyor.ülkemin her şeyi tezat okuyup hayran oluyorsunuz ama- doğup -diye bir şey de telaffuz edince şeyh-mürid diyaloğu geliyor aklıma.yanlış anlayıp da sakın doğup falan almayın ,almadığınız için çıkabilir,dikkat çekmek için,alırsanız kol kesmekle kurtulamasınız,gövdeyi kesmek lazım.
Doğup ne ya,canım sıkıldı,bu millet bu kadar mı salak,devletin satamadığı,siyasi baskıdan dolayı kapatamadığı ,speklerin cirit atıp bu ciritleri vatandaşın ciğerine soktuğu güya hisseyi yazmak nedir.sen ki kıyametle,ezoterizmle,felsefi bilimlerle uğraş gel burda doğup şöyle olacak,böyle olacak de yakışmadı hocam,yapma bir daha.
Hocam 1.5 seneyi aşkın süredir sizin takipçinizim
-Aklıma takılan soru doları ve altını sistemden çıkarın diyorsunuz peki enflasyona karşı nasıl koruyorsunuz/koruyacağız?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yazdığımbirkaç mesajda sürekli Ersoy beyi koruyor gibi görünüyorum fakat yazıları bütün olarak değerlendirdiğimde
bahsettiğiniz kağıdı Ersoy bey uzak durulması gerekenlere eklemişti. Birilerinin alması için gel gel tabiriyle iki katını bile görebilir, kanmayın diyor olarak anladım.
Selamlar
https://youtu.be/AJj7FiY8mt8
Ersoy hocam ağustos ayında yotube bir arkadaş geçen yıl gördüğü tepenin( 7.25) üzerine bir %20 daha koyun diyor. Ve bir daha aşağı imeyecek diyor sizce zaman olarak görme ihtimali var mı?
yanlış anladım o zaman ,Ersoy hocadan özür dilerim öyleyse.