Kap haberini yorumlayacak varmı?
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Kap haberini yorumlayacak varmı?
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hikaye laxım yabancı sürekli alıyor ne biliyor acaba
Ne oluyor? Bir kıpırdanma var sanki!
Satışları credit karşılıyor üç gündür
Endex aya gidecek bir çanak çeviremedi yaw :) bekliyos
Grafiğe 1 yıllık baktığımızda bir tane büyük bir çanak ve devamında bir tane de küçük çanak görüyoruz. Teknik analiz yapabilecek var mı acaba?
Hissede kimse kalmamış ne ilginç.
eğer 8,xx yukarıya geçebilirse, fincan kulp formasyonu oluşacak........hedefi 11,,xx civarı...
ayrıca çoklu TOBO var grafiğinde.......büyük olanın hedefi 11,xx civarı......bakalım yaa nasipp.......
inşallah iyi bir bilanço gelir....rüzgarı arkamıza alabiliriz...
8,00 de boyun çizgisi formasyon direnci, 9.00 yükselen kanal direnci.........
günlük TL lineer garafik....
ortalamalar 20 50 100 ve 200 günlüktür...
https://i.hizliresim.com/p50VLn.png
Sayın Altay,
Ben de aynı şeyi söylemiştim. Yalnız teknik analiz yapamıyorum. Son 3 günlük hareketlenmesi nasıl sizce?
Kim aldı kim sattı bugün. Genel ve günlük takas lütfen
Bilanço gelmiş ama kimse tek kelime yazmamış enteresan valla.
https://i.hizliresim.com/zGMNN7.png
TL ve USD grafiklerde GAP'lar dikkat çekiyor.
Paylaşımlarım 6362 sayılı SPK nun ilgili maddelerinde belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz.
Haftalık TL ve USD Grafik
https://i.hizliresim.com/va6dDO.png
Paylaşımlarım 6362 sayılı SPK nun ilgili maddelerinde belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz.
* * İndeks Bilgisayar (INDES, Sınırlı Pozitif): Şirket'in 2Ç2019'daki* ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %27,1* oranında artarak 17,9mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in satış gelirleri* bu dönemde 1,1 milyar TL gerçekleşerek geçen yılın aynı çeyreğine göre %3,5 oranında artarken, brüt kar aynı dönemler itibarıyla %30,7* oranında artarak 54,6mn TL olmuştur. Bu rakamlarla birlikte, Şirket'in* net ve brüt kar marjı sırasıyla %1,7 ve %5,1 olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde bu oranlar sırasıyla %1,4 ve %4,1 idi. İkinci çeyrek karı sonrasında Şirket'in bu yılın ilk yarısındaki ana* ortaklık net dönem karı 36,1mn TL gerçekleşerek geçen yılın aynı* dönemine göre %17,7 oranında artış göstermiştir.
* * İndeks Bilgisayar (INDES, Pozitif): İndeks Bilgisayar yılın ikinci* çeyreğinde, yıllık bazda %27 artışla 18 mn TL net kar açıkladı. Ciro* yıllık bazda %3,5 artışla 1.068 mn TL seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK yıllık bazda %74 artışla 37,1 mn TL seviyesinde gerçekleşti. Piyasa beklentisi bulunmasada, operasyonel marjlardaki yükselişi* olumlu yönde değerlendiriyor, sonuçların hisse performansına etkisinin* ‘pozitif’ yansıyacağını düşünüyoruz.
* * İndeks Bilgisayar* *
* * Kapanış (TL) : 7.97 - Hedef Fiyat (TL) : 9.05 - Piyasa Deg.(TL) : 446 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 0.46* * ?
* * INDES TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 13.55 Analist:* kdemirak@isyatirim.com.tr
* * INDES 2Ç19: Net kar beklentilerin hafif üzerinde* * *
* * İndeks Bilgisayar 2Ç19'da, 15mn TL'lik beklentimizin hafif* üzerinde, yıllık bazda %27 artışla 18mn TL net kar açıkladı. Beklentimizin hafif üzerinde gerçekleşen operasyonel performans net* kar tarafında görülen sapmanın temel sebebi.
* * Şirketin 2Ç19 satışları yıllık bazda %4 artışla 1,068mlyr TL oldu (İŞY: TL1,025mlyr). Özellikle Indeks'in tam konsolide ettiği iştiraki Datagate'in (DGATE) yıllık bazda %20 azalan satışları ciro büyümesini* olumsuz etkiledi. Datagate'in satış performansı zayıf kalsa da, daha* yüksek karlılığa sahip ürünlerin artan satışları şirketin operasyonel* karlılığını olumlu etkiledi. Datagate'in 2Ç19 net karı yıllık %61* artışla 7mn TL'ye yükseldi. Datagate hariç bakıldığında ise, İndeks 'in satışları 2Ç19'da yıllık %10 artışla ile 898mn TL gerçekleşti.
* * 2Ç19 FAVÖK yıllık bazda %74 artış ile 37mn TL olarak* gerçekleşirken, bizim 32mn TL'lik beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Bizim tahminlerimizin içinde olmayan UFRS 16 muhasebe standartlarının* uygulanması 2Q19 FAVÖK rakamına 4mn TL pozitif katkı yaptı. UFRS 16* hariç bakıldığında 2Ç19 FAVÖK %57 artışla 34mn TL gerçekleşti. Şirketin konsolide borcu hafif artış göstermen işletme sermayesi* ihtiyacına bağlı olarak 2Ç18 de 75mn TL ye yükseldi. (1Ç19 net nakit: 131mn TL). Bu çeyrek işletme sermayesinde bir miktar artış olsa da* şirketin 6 aylık operasyonel nakit akışı geçen yılın aynı dönemine* göre çok daha iyi durumda. Sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu* olmasını bekliyoruz.* *
* * İNDEKS BİLGİSAYAR / INDES 16.08.2019 18:12:14 Şirket, 2Ç19'da 1,068 mn TL satış geliri (Gedik: 1,005 mn TL) 37 mn TL FAVÖK (Gedik: 29 mn TL) ve 18 mn TL net kar (Gedik: 15* mn TL) açıklamıştır. (NÖTR)
bu kağıt çok güzel yerlere gelecek arkadaşlar sabredin
Valla çok uyuz bir kağıt. Elimden çıkartınca bir daha almayacam.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yahu ne oldu bu kagida 5% dusecek..
bir arkadastan yorum alabilirsem cok minnettar kalacagim..
beklemekten sıkılan bir kardeşimizin satışıydı.
Bu tahtayı yapan "ahlaksız"!
Milletin üç kuruşluk tasarrufunu çalma peşinde...
Portföyde bi tane bilişim olsun dedik ama böyle sahtekarlarla işim olmaz..
Kabak tadı verdi artık.
Sabırlı olun arkadaşlar ilk hedef 10,70 üzeri bu fiyatlardan ambarı doldurabildiğiniz kadar doldurun çok yakında harekete başlayacak inşallah
Aslında indes her ne kadar uyuz bir kağıt olsada 2017 ocak aylatında 7 lerden alıp 2018 şubat aylarında 14 lerden satmıştım. Sonra 2018 ağustos gibi bi baktım indes tekrar 7 lere düşmüş. Bu fiyatlardan bir daha alırım ben dedim ve tekrar aldım. Gerçi sonra 5 lere kadar düştü ama arada 8.30 lardan satıp 7 lerden alınca maliyet düştü. Şimdi grafiğe 3 yıllık bakınca sanki 2018 ocak şubat çıkışı öncesi gibi bir yerlerdeymişiz gibi duruyor.
Yalnız dövizin ateşinin yükselmesi bu hisse için pek olumlu olmaz. Malum bilgisayar ve telefonlar dolar bazında alınıp satıldığı için fiyatlara yükseldikçe satışlar düşer.
Diğer taraftan da Abd Çin geriliminde mobil telefon piyasasında büyük rekabet oluştuğu ortaya çıktı. Malum Trump huawei engellemeye çalışıyor. Bu durumda acaba diyorum bu rekabetten indes gibi firmalar karlı çıkabilir mi? Nitekim her iki ülke teknolojik ürün üreticileri mallarını satmak isteyecek.