herkes doalrlarýný satma derdinnde en uygun enrede satabiliriz muhabbeti
Printable View
satsatsat 4.80 geliyooor :shh:
Borcu herkes biliyorda borcu ödeyen yokki, tefeci faiziyle borçarý öteleyip duruyor bademler. Her yýl 10-14 milyar dolar arasý bir para faize gidiyor bademlerde içerde 177 milyar dolar borcun sefasýný sürüyor yoksa borcu ödeyecek adam dolarlarý babasýnýn malý gibi satarmý yahu.
Evren Devrim Zelyut Yazmýþ haksýz da deðil hani .........
Bu hükümetin geçmiþte yaptýðý en korkunç hata özel sektörün çýlgýnca borçlanmasýný izlemek olmuþtur. Þimdi krizde satýþ yapamayan firmalar bu borcu nasýl ödeyecek?
TCMB Mart 2019 dönemine iliþkin kýsa vadeli dýþ borç tutarýný açýkladý.
Rakam Mart'ta 119.4 milyar dolar oldu.
Smart sattým ya 2,42 alýp 2,77den bir gün sonra 3,28 dolar beni bekliyor diyorum kimse anlamýyor valla :D
https://www.youtube.com/watch?v=L4G-tsW5DLw
tüsiad bile dolar 11 tlyi görebilir demiþ ..
Yýlar önce sabit kur rejimi ve hatalarýmýz yüzünden kirize girdim bugün hükümet sanki geçmiþi yaþamak istercesine kuru sabit tutmaya çalýþýyor.
Bence bu noktadan sonra artýk her iki taraf ta elindekini satmak yerine takasý konuþmalý.
Ben dolarýný 1 yýllýðýna alsam sana yýllýk %2.25 dolar faizi ödesem,
1 yýl sonra dolarýný ve %2.25 faizini sana teslim etsem,
Sen de benim elimdeki TL'yi alsan ve bana yýllýk %25.5 faiz ödesen,
Anaparalarýmýzý ve tahakkuk eden faizlerimizi 1 yýl sonunda mahsuplaþýrýz olmaz mý?
Ne mi faydasý var?
Ben senden aldýðým dolarý hemen satarým sanki ana param 2 kat artmýþ gibi 2 kat faiz alýrým 1 yýlda
Sen de benden aldýðýn TL ile gider dolar alýrsýn senin de elindeki dolar 2 katýna çýkmýþ olur, 2 katýna çýkan döviz bazýndaki ana paran döviz deðerlendiðinde 2 katý daha fazla deðer kazandýrmýþ olur.
Alan razý satan razý her ikimiz de kazanacaðýz , hem de bu sistemi devamlý sürdürürsek ana paralarýmýzý ve ana paralarýmýzdan oluþan karlarýmýzý 2'ye katlayacaðýz!!!
Gazamýz endojen ve mübarek olsun.
Cok dusuremezler kuru zaten yabanci kacislari hizlanir secime 6 6.10 larda gireriz s400 cozulmesse biraz bekler yada hafif gerileme olur sonrasinda ulkenin kendi ekonomik bozuklugu kuru ziplatir zaten s400 hizlandirir sadece isi
Ankara Atakule'de 28 Mart'ta gençlerle bir araya gelen Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, 'Türkiye'nin Otomobili' projesinin yavaþ ilerlemesinden þikayet etmiþti. Yerli otomobil projesinin ortaklarýndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu, 'Türkiye'nin Otomobili' projesiyle ilgili Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a sunum yapýldýðýný açýkladý.
Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Yerli otoda biraz gevþeme var, ya baþlayacaksýnýz, ya baþlayacaksýnýz. Bizi oyalamasýnlar, gerekirse yabancý yatýrýmcýlarla da görüþürüz" eleþtirisinde bulunmuþtu.
https://tr.investing.com/news/commod...-pekcan-569573
ABD'nin çelik ithalatýnda vergiyi %25'e indirmesi olumlu; GTS'den çýkarýlma iki ülkenin $75 mlyr ticaret hacmi hedefi ile çeliþmekte.
Borsa hergün hafiften yükseliyor mu ? Bana mý öyle geliyor ? :he:
Investing.com - ABD ve Çin arasýndaki ticaret savaþlarý tekrar kýzýþýrken piyasalarda da satýþlar devam ediyor. Risk iþtahýndaki azalma ve dolar talebi ile ABD Dolar Endeksi bugün 97,90 seviyesine yükselerek 3 Mayýs sonrasý kayýplarýný sildi.
Dün ABD'de S-400 alýmý durumunda F-35'in söz konusu olamayacaðý tekrar gündeme alýndý ve daha önce ABD Baþkaný Trump'ýn açýkladýðý Türkiye’nin Genelleþtirilmiþ Tercihler Sistemi kapsamýndan çýkarýlmasý kararý kabul edildi. Bu geliþmeler TL için negatif olurken fiyatlamada da etkisini gösterdi.
Dün günün devamýnda gerileme gösteren USD/TRY kuru, haberlerin ardýndan günü 6,04 seviyesi üzerinde tamamladý ve bugün gün baþýnda da 6,0950'ye yükseldi.
Küresel piyasalarda dolardaki yükseliþle geliþen ülke paralarýnda bugün belirgin düþüþ yaþanýyor, Brezilya reali, Güney Afrika randý ve Güney Kore wonu en çok düþen geliþen ülke paralarý olurken TL'deki kayýp son saat itibariyle %0,30.
Haftanýn son iþlem gününde kritik bir veri açýklamasý yok, ancak küresel piyasalarda gündemin ilk sýrasýnda yer alan ticaret savaþlarýnýn negatif fiyatlamasý bugün de devam ediyor.
Bayram diil seyran diiil neden
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramý'nýn 100. yýlý nedeniyle Samsun'da programlar düzenlenecek. Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan davet edilen MHP Lideri Devlet Bahçeli, programlara katýlmayacak.
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gitmeyeceði programda; CHP Lideri Kemal Kýlýçdaroðlu, ÝYÝ Parti Lideri Meral Akþener ve Vatan Parti Lideri Doðu Perinçek ise bulunacak.
Rallici baþkan, hisse yarýþmalarý düzenliyor. Aslýnda her hafta bu baþlýkta dolar kaçtan kapanacak yarýþmasý düzenlese çok heyecanlý olur. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
-Garanti Bankasý 807 milyon dolar tutarýnda sendikasyon kredisi anlaþmasý imzaladý.
-Maliyetler ise 'spread' tarafýnda 120 bps arttý (Libor+ %2.50) ve( Euribor+ %2.40)
-Geçen yýl ayný vade için sendikasyon tutarý 1.26 milyar dolar idi (borç çevirme oraný: %64)
Yani Garanti Bankasý vadesi gelen sendikasyon kredisi borcunu aldýðý yeni sendikasyon kredisi +453 milyon dolar net ödeme yaparak kapatacak.
Geçen yýlýn sendikasyon kredisi:
https://www.dunya.com/sirketler/gara...-haberi-414046
457+670.5*1.1989=1.261 milyar dolar
SORU:Kýsa vadeli borç ödeme tutarýmýz belli olduðuna göre,bu çevirme oranýyla önümüzdeki 1 yýl içinde ne kadar yurt dýþýna 'net' döviz çýkýþý olur!...
Üstat bu dolar harýl harýl yurt dýþýna çýkýyor bir þekilde yabancýlarda satýp satýp topukluyor hani bu dolar kimin dolarý. Merkeze soruyorlar rezervim arttý diyor , DTH lara bakýyoruz her hafta artýþ var geçen hafta 2 milyar dolar artmýþ vallahi bir dolar bolluðudur gidiyor ülkede, maþallah her yer milyar milyar dolar kaynýyor.
Avrupa ile ilgili yaptýrýmlarýn "otomobil ve parçalarý" 6 ay ertelenecek dedikodusu doðru sanýrým.
Açýklama gelecek diye ayrý bir söylenti dolanýyor.
Süpriz bir þekilde tcmb'deki ihtiyat akçesinin kullanýmýnýn torba yasada yer almadýðý iddia ediliyor.
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1129378592343961606
Zerohedge de benzer bir iddiada bulunuyor. Ekonomi yönetimi acaba eþeði kaybettirip buldurarak algý mý yaratmaya çalýþtý?!. Zira bu S400'deki haberin benzeri bir strateji gibi.
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1129379677448097793
Dolar Mayýs vadeli call Opsiyonlarýnda 6.00 ve 6.05 kullaným fiyatý için sýrasýyla 128 ve 98 TL sözleþmeler satýlýyor. Bugün çok ciddi bir düþüþ var fiyatlarda... %16-20 gibi düþmüþ.
Dolarýn Mayýs sonunda 6.00’nýn altýnda kalacaðý beklentisi mi oluþuyor???
Fikri olanlarýn düþüncelerini paylaþmasý mümkün olur mu lütfen.
Torba yasa ile ilgisi olabilir. Ýhtiyat akçesi ödemesi iptal edildi iddialarý var.
Ýhtiyat ödemesi Hazine'ye aktarýlmaz ise likidite açýðý yüksek seviyesini koruyacak bu da politika faizinin piyasaya etkisini kuvvetlendirecek. Faizlerin suni olarak düþmesi mümkün olmayacak.
Faizler daha uzun süre yüksek kalacak þeklinde fiyatlanmýþ olabilir.
YETKÝLÝ: TORBA TASARIDA TCMB'NÝN AKÇE TRANSFERÝ YER ALMIYOR-BLOOMBERG HT
kims ebu yetkili
Allah garibana önce eþþeðini kaybettirir sonra buldururmuþ misali la ben mi dedim yedek akçeleride bütçeye yamayalým diye borsa þimdi bu habere artý mý oldu
yok baba bu borsa borsa deðil akp nin kumar masasý denk gelirsse kazanýrsýn gelmezse soyulursun