Memlekete geldik dakka basi taksiye biniyorum tabi muhabbet girla
Dedilerki taksi plakasini 1 milyona alip ayda 10 bine kiraya veriyorlarmis
100 ayda kendini oduyor tabiki hic inandirici degil.
Konuyu bilenlerin yorumlarini alabilirmiyim?
Printable View
Memlekete geldik dakka basi taksiye biniyorum tabi muhabbet girla
Dedilerki taksi plakasini 1 milyona alip ayda 10 bine kiraya veriyorlarmis
100 ayda kendini oduyor tabiki hic inandirici degil.
Konuyu bilenlerin yorumlarini alabilirmiyim?
Güneysu, yeni inşaata başlamışsın. Hayırlı olsun. Forumdaş indirim fırsatı var mı [emoji16]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7daacf27dd.jpg
Fakat riski konuttan daha fazladır.
Düzgün şöför bulmak, düzgün kiracı bulmaktan daha zordur.
Adamlar arabayla bir suç işler, polis seni götürür.
Veya araba piyasada çalışır ama adam sana kira ödemez, ortadan toz olur. Aracı bağlattırmak istersin ama sittin sene çevirmeye takılmaz. Senin malınla herif zengin olur, izini bulamazsın.
Lanet olasıca plakayı satıp kurtulmak bile dert.
Galericiler bin türlü tuzak kuruyorlar insana. Oto center kurtlar sofrası.
bagdat caddesini cadde yapan, bir kültür/event merkezi yapan ferah yapısı ve o ekosistemi talepleriyle sürekli canlı tutan nufus yapısı idi.. şimdi caddeye bitişik sokaklarda hala eski yapılaşma mantığı (en fazla 4-5 kat ve nispeten geniş bahçe) devam ediyorsa düşünülebilir ancak mevcut durumda çoğunlukla eski ferah yapılaşma yokedilerek 15 katlı kümes topluluğu inşa edildi..
bence bagdat caddesi bitmiştir.. alım/satım anlamında bir sirkülasyon devam eder mi? evet muhtemel.. ülke ekonomisine paralel biçimde bir talep olacaktır.. ancak eski sürükleyici formatından uzaklaşağı ve sürdürülemez olması nerdeyse bir kesinlik (zira yuksek yapılaşma ile bagdatı bagdat yapan auro yok edildi..kalabalıklaşan yerleşik nüfus nedeniyle nüfus yapısı daha az seçici hale geldi..)..
kümes her yerde kümestir..
Ne haber beyler...Ev alınır mı bu fiyatlardan, dip yaptı mı emlak?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 kişiye 1800-2500 civarında verdiğim oteller geçen yıllarda. şimdi olmuş 8-12 bin tl arasında. 2 sene önce gittiğim yer 12 bin lira 6 gecelik 2 kişilikti bende vazgeçtim otele gitmiyorum. sanki odayı sezonluk kapatıyorum fiyatlar uçmuş. bize zaten 1 hafta tatil lüks canım biz kimiz Türk vatandaşları olarak otoban kenarında mangal yapalım otların üzerinde. otellere turistler gelsin kalsın. biz 3. dünya ülkesi vatandaşı olduk.
İyi de şu an bu fiyatlar yabancılar içinde çok. Yunan adalarını geçiyorum, Ağustos ayında Barcelona'nın sembol 5 yıldızlı otelleri 250-350 Dolar iken Bodrum'da aynı klas oteller gecelik 400 - 900 Dolar fiuyat aralığında:
JP MORGAN on gemisinde 20 ton KOKAİN yakalanmış. Piyasa değeri 1.3 milyar$!
Birbirlerini gammazladıklarına göre küresel kriz yakında başlar!
U.S. authorities have seized a large container ship operated by Switzerland-based Mediterranean Shipping Co., three weeks after customs authorities found 20 tons of cocaine on the vessel.
The MSC Gayane, which is owned by J.P. Morgan Asset Management and chartered to MSC, the world’s second-biggest container ship operator by capacity, is “subject to possible forfeiture,†U.S. Attorney William McSwain said in a statement.
https://www.wsj.com/articles/u-s-sei...st-11562685623
Istanbul anadolu yakasindaki 2+1 daireme 2017 yilinda yıllık 150 tl 2018 yılında 200 tl 2019 yılında ise 250 tl emlak vergisi ödedim, ben bunların 5 yılda bir arttığını hatırlıyordum otomatige baglamıslar. Bugunde ayrıca bu haber düştü , mülkü olanın işi zor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...mpression=true
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu vergileri öduyoruz ama tahsil eden ilçe belediyeleri, bu paralar devlete gidiyormu acaba çok merak ediyorum ...
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
devlete gitse ne olabilir ? ki bir kısmı zaten gidiyor..
burada onemli olan nokta neden durmadan vergileri arttırdıkları ?
bu kadar vergi neden yetmiyor ?
bunları sorgulamamız lazım vatandaş olarak..
ekonomi yönetiminden anladıkları sürekli vergi icat etmek..
israf ve savurganlık olmasa şu anda toplanılan vergilerin yarısı bile yeter ülkeyi adam gibi yönetmek için..
ama bunlar (hukumet) vergileri arttırarak siyasi emelleri için harcayabileceği para havuzları oluşturuyor.. mülteciler, yandaş vakıflar.. yandaş stk lar.. hepsi havuzdan ve bizim vergilerimizle fonlanıyor..amaç islami bir devlet.. dava dedikleri bu..
Bu yeni sistemle yatırım için konut alımı yavaşlar. Kiralar artmaya devam eder. Bahsettiğimiz çarpan ABD'deki gibi 100-120 aya iner.
Şu anda istanbul suadiyede 800binTL satış rakamı isteniyor kira getirisi 2800TL. Bunun emlak vergisi ise yeni sistemle senelik 1600TL olacak.
Zaten yıllık bürüt geliri 98000Tl üzerinde olan yatırımcı gelir vergisi olarak %35'ini devlete ödüyordu.
Eline net 1680TL kalacak.
Bakımı boş kalması falan derken 1400TL olarak bakabilirsiniz.
800binTL yatırım için ayda 1400TL gelir.:thumbdown:
Bugün sahibinden sitedine baktım. Ümraniyede yine fiyatları arttırmışlar.
Bizim berber yakınım sıfır daire aldı tuzla aydınlıda 180 dedi. Baktım var. Sahibindende emlak indeksi 239 diyor. Kardeşim yüzde 20 den fazla indirim yapmışlar. Ümraniyede benim baktığım en lüks evlerden biri sahibinden endeksine göre 135×3462=467.370 bundan yüzde 20 indirim yapsa 370 civarı diyebiliriz. Ama adam kaça satıyor. 570 200 fark var. Tr gayrimenkul un 750 istediği akyolgrup 2 sitesinde sahibinden 550 istiyor
2019 tarifesine göre yıllık 98.000 liranın üstündeki gelirler için % 35 ödeniyor.
Yıllık 98 bin lira geliri olan adam "dur şu daireyi de alayım da her ay 2800 TL gelir gelsin" derse aslında eline 2800 değil net 1680 lira geçecek.
2800 liradan gelir vergisini düşelim 2800 x 0.65 = 1820 TL
1600 TL emlak vergisini de 12'ye bölüp 1820'den çıkartınca da 1680 lira civarı bir rakam net kalıyor.
Arada boş kalması veya tamiratı falan cabası.
Bugün bir tanıdık 4 dairesini aldı .
3 tane de EV 1 de dükkanı var karısının .
Ev tutkusu devam ediyor herkeste
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
98,000'e niye ulaştık onu anlamadım?
Diğer yandan 2,8k X 12 ay =33,600 ve götürü gider ödenecek vergi ise 4,885 TL
Ayrıca gelir vergisine göre 98k gelirin varsa vergi %27 gözüküyor. 148k ve üzeri için %35 diyor.
https://www.gib.gov.tr/node/346/pdf