13.03 ortalama ile verdim kuşumu.... 1273 ortalama ile de geri yerine koydum... 49m para cikisi olmus..
Printable View
13.03 ortalama ile verdim kuşumu.... 1273 ortalama ile de geri yerine koydum... 49m para cikisi olmus..
buba bu defa aynı taraftayız,
yaw sen kerizmisin
herkes long ,biz sort
fed faiz indircek
herkes long
dolar aşağıda
ben pala olsam
döşerdim boruyu
gerçi borunun ucundayız
o da ayrı bi hikaye
oyun bu tabi
kimin stratajesi tutarsa
bizimki acemi tuzağı
ya tutarsa...
Ben 69 olmasa da 110 binden evvel 95 in gorulecegini dusunuyorum
faiz indirimi piyasayi canlandiramayacak!..
tum sektorler stoklara calisti ve stoklar dag gibi yigildi...
beton ekonomisiydik...simdi stok ekonomisi olduk...artik koyacak yer yok...
bilancolara bakin...stoklardaki artisa bakin...hesapsiz kitapsiz stoklara yuklenildi...belki duzelir diye...
bu faiz indirimi ve belki sonrakiler...eldeki stoklari tuketemez...
neredeyse...tum sektorler...1-2 yil faprikalarinin kapilarina kilit vursalar yeni uretim yapmasalar bile anca stoklari belki eritir...
bu krizden cikis...''V" seklinde olamaz...
en iyi ihtimal..."L" olur...bi kac sene
sonra bakariz...
hasta la vista babies...
demir celik...cam...insaatla ilgili her sektor...satisa hazir konut...otomotiv...vs...bknz borsa sirket bilancolarindaki stoklara...
beton ekonomisi onderliginde hizli buyuduk...duvara toslandi...mallar elde kaldi...
stoklar sebebiyle kapasite kullanim orani devamli dusecek...
Olmayınca
sansür..
.
Saglık olsun.
GÜneş, boya fırcası ile karartılamazki....
bi ay evvel 95.500 de acilan bu topagin...al sat zamanlamalarina gore...
gecen persembe tekrar sat verene kadarki bilancosu...106.500 olmustur...bi ayda 11k...arada dogru zamanlamayla sat al yaparak...
hisse demiyom...o ayri hikaye...
viob da demiyom arada shortlardan kazanilan...viob topaanda mevcut...
sadece tek yonlu...11k...
camur at izi kalsin...gunes camurla cirkeflikle sivanmaz...
Kazanmadın diyen mi oldu?
Reel hayat ile ilgiliydi
Bahsettiğim ilkeler
Ustüne alındın , Gereksiz alınganlık gosterdin.
beyaa!
Iyi geceler
tsk...silinen yazdiklarini hatirla ama...gereksiz alinganlik degildi...
"isine gelmeyince para kaybedince agliyorsun" demistin...
ki zamanlamalarim ortadayken...
eh ole olunca...insan...etten kemikten...ruha inanmam ama...uzuluyo...m...
ruhumu incittin a101...harca harca bitmezsiniz...
beybabam bu ara neş'em yerinde... alıyom artıyo,satıyom düşüyo... palayı üçbeş lotla terbiye ediyom...
hinci beri bak.... sen büyüğümüzsün emme bizi de dinnersin bilirim... şöyle 2011 senesinden beri diplere baktım da 50/60/70/80 binlerde sıralı dipler oluşmuş... buradan bakarak senin "bakkal hesabı"nla yeni dibimizi 90 binlerde göreceğimizi elimdeki hesap makinasıyla çıkarttım...elim şorta gidiyo da longa gitmiyo 3 dene şort açtım üçü de karla sonuçlandı beyaw...
hal ve gidiş : sıfır... netice 90 bin endekste tekaüde ayırılıyoz.
selam ve hürmetle beybabam...
bugun dususu firsat bilip...shortlar karla kapatildi...bereket versin...
yeni gelen bilancolarini begendigim anacm ve sise alindi...ve az soda...
beybabam ben kapatmadım... 132350 maliyet... endeks 97000 görürse kapatırım.
SLX im...kar cebe yakisir...kapattim shortlari...biraz da hisse takiliim...:)
yaz yahu...nolcek?..:)
ver coşkuyu palaaaa...sene gurban olim öğide ölim....
2000 point lem 2000 bu da mı gol değil ?
sanaaa sevgileeeer sonsuuuuzz henüz bitmedi seanssss :)
130275 kapattim.. 1270 thy ler geldi...
helaaaal...gol gol...:)
xbenk sort işe yaradı
alla alla kardayız hayret
genede fazla sevinmiyom
bide bunun yarını var
arkası yarın bekliyoz işte
dolara dokunani yakiyorlar...
son 104 bin yukselisinde neredeyse en tepeden lonklari ve hisseleri verdim...guzel...harika...
sonra shortdan...arti 2650 ve eksi 1.100 ve arti 500 point olmak uzere= son shortlar net totalim kar 2 bin point gibi oldu...
ama gel gor ki...bu arada 2 kere dolar lonk yaptim ve 2 sini de zararina kapadim...yaklasik 2 bin pointlik son short karimin yaklasik parasal karsiligi 1.500 pointini dolara verdim...endeks shorttan kazanirken dolarda ayni anda kaybettik...sanki birbirini hedge etmisiz gibi...
sanirim endeksteki bu dusus duzeltmeydi ve bugun 102 binde bitti...
dolara cok pis veriyorlar kamu bank ve mb paslasmasiyla...ve vermeye de devam etcek gozukuyor...kasada para yok diyos ama...halkin dolar mevduatini mi veriyorlar bilmiyom...bol kepceden basiyorlar...sanki babalarinin parasi...
neyse...duzeltme bitti...hisselerimizi bugun aldik...hedef feyza!..
garanti kari guzel...yarin 10 uzerine atar ve endeksi de tasir...kar realizasyonu beklemiyorum yoncada...
Abim ben borsada saglam dusus bekliyorum. Yonca 10 kuş 13 uzeri viop endeks de 133500 uzeri olursa kesin short... Ote yandan dolar dip bura bence... Daha asagi gidecegini sanmiyorum. Long acar miyim ...açamam... Endeksin yoruldugunu duşunuyorum...
4 dene şort actim bu ara...ilki 2000 point..ikinci 900...ucuncu 300 ve sonuncu 2000 point...alayi kârla sonuclandi...sebebini biliyorum. Ama kendimi de olaylarin akisina kaptirmak istemiyorum ...
valla mb maden buldu...milletin dolarini satiyo...buralar dolarda dip degil bence...
mb imf yerine...doviz mevduatlarini kullaniyo...
2 saat kadar once viop topaana yazmistim...bu mb katakullisiyle ilgili...buraya da tasiyim...17,5 milyar dolar...gerekirse...sak diye bi on daha...bi on daha alamaz mi?..batirel ekonomisi ahi ahi ahi...ama kimi?..ayse teyzeyi somuruyo...
..................
evet...
biraz once dolar topaanda okudum...
ustad deniz hoca yazmis...
mb...bankalardan swap yoluyla aldigi emanet dolar miktari 17,5 milyar dolar olmus...
millet dolar aliyo bankadan...banka mb ye veriyo...mb milletin aldigi dolari tekrar satiyor...guzel dongu!..
halkin parasiyla kahramanlik yapiyo...iyi is...
boylece imf ye de gerek yok...
halk mb nin imf si olmus megerse...
damat 2 ayda 10 milyar dolar giriş oldu diyor
dolar ondan düşüyormuş
haftalık dips verilerinde bunu vermediler
dolar faiz indirimi sonrası düşmeye başladı
ne yani faiz indirince mi para giriş olmaya başladı
bu yabancılar salak mı
yoksa biz daha mı salakız
haa benim salaklıgım tescilli o ayrı
borsaya da 1 milyar dolar giriş olmuş
öle diyolar
teb analisti çarşamba
ya yazık 9 milyon yabancı girişi var diyodu çarşamba
kim yükseltiyo ulan bunu durmadan
bi tahminim var da yazmıyım şimdi
dolar ejderfa gibi abi
sakın şort açmayın
yada hiç bulaşmayın
garanti para yok
oyun içinde oyun
bilmeyenen koyun...
ne deniyordu...
tr hemen vakit kaybetmeden imf ye gitmeli...50-60 milyar dolar almali...
doviz mevduatlari 200 milyar dolara yaklasmis...
simdiden 17,5 milyar dolari kullanilmis bu mevduatin...
bi 30-40 milyar daha alamaz mi swap yoluyla mb?..
aganin eli tutulmaz...ver der verir!..
yurdum insani imf ikamesi olduktan sonra...
ki bunu belki iki ay evvel...demistim...siz dolarcilar imf miz oldunuz diye...dolarci reha abiye...forumda bi yerde...
wallah benim de aklıma geldiydi:)....banka euroya %2 faiz verirken dışardan % 7 ile borçlanmak ...
Ama bu çok riskli bi iş değil mi.... vatandaşın parasıyla bu değirmeni nasıl döndereceksiniz? ters bişey olduğunda ( inşallah olmaz tabii) vatandaşa doları nereden bulup da ödeyeceksiniz...
samimi söylüyorum, ben para politikasından anlamam.. (teknik bilgim kafi değil).. bu durumda bile ben korkar böyle bi işe girişmezdim. yanlış mı düşünüyorum?
xbenk şort devam
yarın için riskli ama indikörümü buldum
kendime ters pozizyon açıyom
devam yani şimdilik
yeni rekorlar gelcekmiş
heryerden dolar fışkıracakmış
hadi len...
Ben yine thy de yatirimci oldum... Topladigim kagitlari max 15 gunde kârla satmayi planliyorum. Netice... Neredeyse sonkuruşa kadar malciyiz. Artik 12.00 alti gelirse alamanci euro bozduracak da alacak...çok tuhaf bi durum zira euro da asagi gidince kâr etme imkanlari da azalmis oldu. Yani 4 ay evvel 2 eur eden thy şu an da 2 eur :)
yanıyorsun fuat abi
amrika göçtü
onz altın göçtü
fuat abiye yarın bakcaz
hep biz mi dayak yicez
bakalım artık...
bugun kaartlarin ilgili topaklarina yazmistim...
3 kaartdan tek kaarta dustum...Anacim...
2 kaart satip anacimi artirdim...
maliyetler obur kaartlari satma komisyon vs...anacim de %1,70 zarar gozukse de...aslinda %2,5 gibi eksideyim kapanista hisse islerinde...dun tekraren baslayan yukari poz durumlarinda yani...
viop topaanda anlik yazdigim gibi...129.625 lonk duruyor...orada biraz kar ettik kapanis 130.450 hesabiyla...poz acik...yarin nolur gorcez...
yani hisse arti lonk durumlari...
hosgeldin yeni dongu cycle!..
dun aksam lanet olasi federallerin bildirdigine gore...
bugun itibariyle parasal sikilasma sona ermistir...
2008-2013 borsalarda parasal gevseme yukselisi...
1013-2019 parasal gevseme sonlandirilmasi ve sikilasmasi dususleriyle...
11 sene suren cycle bugun itibariyle bitmistir...
yeni bastan sil bastan...once yukselis...4-5 sene...
hayirli olsun...
viob topaana az onceki gonderimi buraya da koyiiimm...
...................
eu para basiyo...zike zike basmak zorunda...gercekten resesyona girdiler...tek careleri bu...
japonlar desen hep bas bas paralari...
amerika resesyona nasil girer?..
eurdolar 1.00 olur...dxy atiyom 1,10 olur...mallari pahalanir...ihracat yapamaz...ve resesyona girer...
yani onlar da bas bas paralari zorundalar...cunku an itibari en saglam ekonomi onlarda...ve para basmiyorlar...illa paralari degerlenecek...
ve kayseri tuccari aslan yeleli trump bunu goruyor...ve hatta dolarin rezerv para olmaktan cikacagi beklentileri bile yazilip cizilirken...
salak miyiz diyo...basalim paralari...halen rezerv para birimi bizken...
verelim muptezellere!..
aklin yolu birdir...her zaman derim...simple is the best...
lanet olasi federaller de zike zike para basacak...
yoksa degerlenen paralari anca mars da gececek bundan sonra...
xbenk şort dewam
tanrı aptalları ve şarhoşları koruyo
nerden biliyon dicen
kendimden biliyom
pozizyon limonatasınına abi
bana göre pozizyon almayın
kendime pala ile hasbıhal topağı açıym mı derkene Beybabamın hoşgörüsüne sığınarak onun topağına yazam dedim..
pala... sen ailenin yaramaz tembel ve de hınzır çocuğusun... tam okumaz bu eşşek derken dersane birincisi oldu evladınız diye mesaj çektirirsin... ne demek istediğimi anladın... sana 6 iş günü müsaade... bu zaman zarfında thy yi 1270 üzerine atacaksın.. bilirim yaparsın da... aha da izne ayrılıyorum. yarın akşam çeşme de olacağım... yapamazsan 1270 o çeşmeeee kurumuş akmıyoooor artık...
anadın sen.
selam ve hürmetle palam... herkeşe eyi tadiller... kendinize iyi bakın... topiğe günde bir iki kez girerim inşallah.
o da ne 1252 gol mü değil mi... geliyor mu lem 1270 boon?
buraya yazdım mı bilmem de son kuruşa kadar thy olduydum..
1253... tatil için gerekli para olan miktarı... yani dün topladığım kağıtları verdim... 15/08/2019... güne kadar sıkıntı yok artık
xbenk şortları kapattım
10 bin puvan aldım
eeee pala nası oluyomuş
biraz da sen meee leee...