Astana sürecinin bir sonucu......
8 YILDIR SAVAŞAN TARAFLAR MASADAYDI https://www.ntv.com.tr/dunya/8-yildi...EUC9oVDN2QJIUA
Printable View
Astana sürecinin bir sonucu......
8 YILDIR SAVAŞAN TARAFLAR MASADAYDI https://www.ntv.com.tr/dunya/8-yildi...EUC9oVDN2QJIUA
Hindi şismanladıkça mabadı büzülür müş...
Tv de EGE CANSEN dedi.
Evet şimdi de sıra geldi 31 aralık dolar totoya.....
paritenin aynı kalması temelinde...
5.87... desem.... mi? :ok:
ağustosta paylaşmışım.
bu da yenisi
https://resmim.net/f/BK33yU.png
twitirda sn.engin yılmaz hazırlamış.... hepsini de katmamış...
neredeyse her ay temettü almak mümkün imiş bu listedeki şirketlerin geçmişlerine göre....
https://resmim.net/f/7WOuwT.jpg
alarko güzel kâr açıklamış.....
beklediğimden de iyi....
3.dönem 252.890.410..temmuz,ağustos,eylül iyi kazanmışız.....
338.697.265 .... 30 eylül 019 ...9 aylık bilanço karı.........
dolar için yazdıklarım..
Alıntı:
30.11.2017 nisan ile düşüş başlar mı ?
Alıntı:
30.11.2017 Yılbaşında 3,53 olan aradan 11 ay geçince niye 3,95 olmasın ? Enflasyon en az %12 değil mi ?
Alıntı:
30.11.2017 sn caycı, 3.70 bir tesvik. ihracatcıyı. yeter ki ihracat yap sana verdiğimiz döviz kredisini düşük tl'den kapatırsın. diyor devlet. Bir de bu taraftan bakınız. Haa döviz nereye kadar çıkar?
Ben yetkili olsam cari açık kapanana kadar çıkmasına göz yumarım. Saygılar
Parite kısmı... Atmışız....tutmuşşşşşşşş... be yaaaa! :yahoo::halay:Alıntı:
25.01.2018 Buraya kadar. €/$ paritesi tamam. Şimdi 1,10 -1,15 dengesine seyahat başlar. ABD borsalarında düşüş eşliğinde. Düşüncesindeyim.
https://resmim.net/f/i3ftAA.png
Asgari ücret şu yılda şu kadar yumurta ediyorken bu kadar yumurta ediyor bu yıl..... deniyor, karşı tara da elektrik var, şu var bu var, onları da hesapla... diyor.
"İnsanlara eğitimle öyle vasıflar vereceğiz ki asgari ücretle çalışmak zorunda kalmayacaklar" denmeli bence.
Çünkü dünya bir büyük köy.
Siz asgari ücreti artırınca vasıfsız eleman maliyetleriniz ağırlıklı endüstrinizi oluşturan vasıfsız ürünler imalatınıza yansıyor ve dünya ile rekabette güçlük çekiyorsunuz.
BİST 100 $ bazlı..
18.360
18.720
19.500
20.500
22.000
gidebilir mi?
22.000 $ yukarısı için NOT ARTIŞI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM:
Öte köydeki müzmin sortçu, narsist, tulüatçı, peygamberleri yalanlayan imansız, hanım sözü dinlemiş; viopta terste kalmışmış. 🙃💸
Tabii müritler de.
Psikolojisi dağılmıştır şimdi hepsinin. Eser kalmamıştır moralden. Kılıç gibi duruyordur tepelerinde zarar. Mezbaha yoluna girdiler.
Var mı "beynini kiraya vermek?"
Ful pozu sermayesinin %10'u kadar olanlar belki sabrederlerse 3-5000 puanlık aşağı-yukarı hareketlerde kurtulabilirler.
Ancak aylarca sürecek yıpratıcı bir savaş vermeleri gerekebilir.
Bist 100'de not artışı gelmezse 22.000 $'a kadar yükselebilme potansiyeli görmekteyim.
Not artışı gelirse, o, bambaşka bir dünya...🤑💰💲
Kanalistanbul arsası koordinatları resmi gazetede ilan edileli 5 yıldan fazla zaman oldu diye hatırlıyorum.
Kanalistanbul arazisinin tamamını (%80'den fazlası sazlıdere barajı su toplama alanında olduğu için zaten imarsızdır, buğday tarlası değerindedir, arazi icinde ilan edilen baraj havzası dışında askerî alanlar da var, onlar zaten hazineye aitler) TOKI isterse istimlak edebilir.
Istimlak ettikten sonra dilediği şekilde imar edebilir.
Zaten Kanalistanbul yapılacak imar faaliyetleriyle finanse edilecek kendinden muharrik bir projedir.
DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
20 mil, Rakka'ya nüfus yerleştirmek.
Hedef daha öteye geçti....
Günün sonunda pkk'lılar ya lejyoner olarak Fransızların emrinde sahra çölüne gidecekler... ya da israil'e sığınacaklar.
Honkong'da olaylar...
Çin ABD tarafından ekonomik baskıya maruz.
Honkongdaki olayların benzerleri Çin'in başka şehirlerine, bölgelerine sıçrar mı?
Biraz ütopik gibi ama;
Bir de Çin Baharı ortaya çıkar mı?
Çıkarsa uluslararası ticarete, emtia fiyatlarına, turkiye iç-dış ticaretine, doviz/tl'ye muhtemel tesirleri neler olabilir?
Kırmızı sınırı aşarsa bakalım nereye kadar çıkılacak bu sefer?
Temennim 19.500'ü aşması, 20.000'e yaklaşması.
https://resmim.net/f/ERWkjd.png
Tövbekar abem;
50 yıl önce Çin dünya ekonomisinde az bir yer tutuyordu. Dünyada gümrük vergilerinin indirilmesi ile pozisyonunu artırdı. şimdi bunun tersine dönüşünü planlayanlar olabilir.
ABDnin bize "ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkaralım" söylemi de bunun bir parçası olabilir.
Brezilya, Hindistan, Türkiye ve daha birkaç ülkeye (?) bir süreliğine bölüştürülerek kaydırılacak ticaret hacimleri.....
Ara sıra uzaydan dünyaya bakmamızda ve projeksiyonlar yapmamızda fayda var.:notr:
Yeni bir darbe sistemi geliştiriliyor..
Sosyal medya bunun aracı. Fertlerin, toplumların, ülke halklarının psikolojileriyle oynuyorlar.
İnternette bir konuya bakıyorum. Hemen o konuyla ilgili reklamlar başlıyor girdiğim her platformda. Beni benden daha iyi tanıyor ABD kanunlarına bağlı birkaç şirket. Bu yazdığım yazıyı bile herkesten önce onlar öğreniyor.
Siyanüre nasıl ulaşılır bilmem. İnsanlar siyanüre ulaşıyor ve ailece intihar ediyor. Allah hepsine rahmet eylesin.
Devlete düşen "bu insanlara intihar öncesi sosyal medya etkileri nelerdir" diye incelemek.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ek:
...Bu yazıyı paylaştım.. 3 dakika sonra bilgisayarıma bakın hangi yazı geldi? https://www.finansgundem.com/haber/s...iliyor/1450738
korkulur bunlardan... Gerçek iktidar artık bilgisayarlar. :vk:
Sende yıllanmış reisciğini iktidar falan zannet daha..
eskiden dönüşümler yavaş olmasına rağmen hesaplar ancak savaşlarla temizlenebiliyordu. şimdi ise 2008 krizinde gördüğümüz gibi vekaletler savası krizi temizleyemiyor. çin bu nüfus ve üretim gücüyle sistemin dışına çıktığında kaçınılmaz olan 3. dünya savaşı çıkabilir diye düşünüyorum. Türkiye 17 yıldır dünya ekonomisine entegre edilmeye çalışıldı ve bir nebze başarıldı. artık tarımda bile % 30 ithalat bağımlılığımız var. ama çin üretimi apayrı bir olay çin giderse enflasyon müthiş bir şekilde fırlar ve bir çok ürün bulunamaz hale gelir. muhtemelen bir çok sanayi kolu çöker...
bizdeki planlamalar için önce gerçeklerin kabulü lazım ki neyse ....
Herkesin bir hesabı var, Allah'ın da bir hesabı var. O her hesabı bozar.
değil 5 dolar 3 bile olması zor yakın gelecekte...5 olduğu zamanları inceleyin tl aşırı değerli o zamanlarda mesela 2013 mayıs en az 3 olmalıyken 2 bile değil....
$ kuru artık asgarî ücretle irtibatlı. Uzakdoğu ürünleriyle rekabet edebilmek için asgarî ücret neti en fazla 350-400$ arasında dolaşabilir.
Topik başlığında
".....bir gün be yaaa!" dedik ugolnini abem.
Nasıl olur?
Faiz %5'e indiğinde kendimizi 50.000$ endeksin üstünde buluveririz.
Olabilir mi?
Suriye anayasa komitesi işini yapıp, orada hür seçimlerle iktidar belirlenip, bizim kafamız rahatlarsa.
Levanten petrolü/gazı üzerinde anlaşmalar yapılıp İsrailinki dahil bizim limanlarımız üzerinden sevkiyatları yapılırsa.
Niye olmasın?
2013 mayista 93000 endeks ve 5 centin uzeri gorulmustu. Dolar kuru 1.80 in altindaymis.
Mevduat faizlerinin inmesi için, enflasyonun azalması için,
en başta devlet bütçesi açığı oranı azalmak zorunda.
yükselC
THY topiginde asagidaki yazıyi paylasmış. Kanalistanbul ile ilgili tarafı var.
yavuz sultan selim köprüsü 26. ağustos.2016 tarihinde, istanbul hava limanı 29.ekim.2018 tarihinde açıldı. şimdi tarafsız bir gözle aşağıda linkini verdiğim 27.nisan.2011 tarihinde yayınlanan animasyon filmini dikkatlice izleyelim.
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...nimasyon-filmi
neler gerçekleşmiş? neler gerçekleşecek? sorusunu özellikle soruyorum.
kanal istanbul projesinin ced raporu 28.kasım.2019 tarihinde görüşülecek. kabulü halinde ihaleye çıkılacak.*
haziran.2020 tarihinde de istanbul metrosu hizmete açılacak. dolayısıyla yolcuların istanbul hava limanına ulaşımı kolaylaşacak.
aşağıdaki haritada havalimanın bulunduğu bölgeye dikkat. kanalın her iki tarafında 500.000 er nüfuslu iki yeni şehir kurulması planlamalar içinde bulunuyor.
DTH , DTH dedikleri.
Artsa ne? Azalsa ne?
Ekonominin içindeler mi? EVET..... Gerisi teferruat.
Güven kaybından kaynaklı olarak ekonominin dışına çıkan tasarruflar ister külçe altın, ister zînet/takı, ister döviz olsunlar (yastık altı, özel kasa, tarladaki ağacın dibi, yabancı ülke) ne ölçüde arttılar, artıyorlar?
Bu tasarrufların ekonominin içine girebilmesi için "güven" telkinleri ve "teşvikler" yeterli mi? Malesef, EVET diyemiyorum....
-"Efendim bu hükümet.."
"Cumhurbaşkanlığı kabinesi" var artık.....2023 yılı haziran ayına kadar. 2020,2021,2022,2023 ilk 6 ay.... Toplam 3,5 yıl daha... görev süresi var.
-"Efendim erken seçim"...
Anayasayı bir daha okuyun.....
-Cumhurbaşkanı meclisi fesh ederse kendisi de istifa etmiş (dönemini bitirmiş, iki hakkından biri gitmiş) sayılır, topluca seçime giderler.
-Meclis kendisini fesh ederse cumhurbaşkanı da (dönemini bitirmemiş sayılarak, iki hakkından biri gitmemiş sayılarak) seçime giderler.
Özetle; kızgın tost makinasının arasında hepsinin elleri var.
Var mı Cumhurbaşkanında, meclis çoğunluğunda 2023 haziran ayından önce seçime gidecek en ufak bir işaret?
3,5 yıl daha iktidarda durup, ekonomiyle, dış siyasetle, Suriye'yle alakalı tedbirlerini uygulamak varken.....
Niye suyu bulandırsınlar...?
Bu analize oynuyorum ve poz alıyorum... Başkası da başka şeye inanır ve poz alır.
Sonuçta alacağımız pozların sonuçlarına da ağlamadan katlanmalıyız.
Mesela "dolar 10 TL olacak" diyenler.... ağlamamalılar ... fakat Üstatları her kimler ise O'na gidip bir muhasebe yapmalılar... be yaaa :whistling:
* 20187-2018 yıllarında Döviz patlamasındaki en birinci etken cari açık.
** Faizin patlamasındaki etken de artan bütçe giderlerinin cikarılan bolca tahville kapatılmaya çalışılmasıydı.
Iki farklı olay ust üste gelince ayrıca birbirlerine sinerjik tesirde de bulundular.
*** Dış ticaret dengesizliği kredi notumuza tesir etti.
**** Borsa her üçünden de etkilendi.
***** Dört unsur da insanımızı dolarize etti. Ek patlamalar yaşadık.
İnsanoglu en kotüye de alışıyor. Yeni normal oluşuyor.
Döviz artışı ve alınan ek gümrük tedbirleri dış ticareti etkiledi. Ithalat azaldı, ihracat arttı.
Sonuçta cari açık kapandı. Bir denge yakalandı. Dövizde gevşemeler oldu. Cari açık dengede olduğu sürece (vatandaşta panik hali de ortaya çıkmazsa) döviz de dengede durabilir.
Faizler bütçe açığının tahville kapatılma ( para satın alma zorunluluğu) oranında seyreder. Su an %12 altina düştü kısa tahvil.
Borsa da yükselme eğiliminde. F/K beklentimize alternatif faizin düşmesiyle.
Dünyada ve bölgede borsalar, emtia, siyaset ve çatışmaların titresimlerine göre borsamız sekil alacaktır.
Sözgelimi Suriye problemi rahatladıkça borsamız canlanabilir. Aynı donemde dunya borsalarında sert düşüsler olursa az ya da çok etkileniriz.
Gerçi biz dolar bazlı endekste 2009- 2010 yilı seviyelerindeyız. Yani diplerdeyiz. TL bazlı bakıp da aldanabilmekteyiz. Aşagiya gideceğimiz cok az bir yerimiz, yukarıya doğru muazzam bir mesafemiz var.
Diye düşünüyorum.
endeksin bir daha 5 centli fiyatları ( 250,000 ) görmesi imkansızdır... o dönem bizim borsamızda 2 centin zirve olarak görülme düşüncesinin yıkılmasından sonra ortaya çıktı. telekomun satışı , devasa halkbank arzı vb göstergeler gelecek için çok olumlu bakış açısı sundu ve borsa o zamanki 93,000 leri gördü. şu an o ortamdan çok uzaktayız. evet borsa bütün zamanlara bakınca düşük seviyede. ama gideceği yer en fazla 130,000 ya da 2 cent kadar olur bence.
İşler bitmez, şekil değiştirirler, uyacann. -Kayserili esnaf sözü-
Bir dost sormuş "böyle bir esnaf sözü var mı" diye.
Birkaç ay önce bir düğüne gittim. Kayserili bir aile ile aynı masaya denk düştüm. Hoş beş ederken adam mesleki hikayesini anlattı. Tekstilci imiş.
"- 1990 yıllarda Kayseride iç çamaşırı, çorap imalatımız vardı. Kayseri, Sıvas ve Malatya bölgesine mal satardık. Süpermarketler yeni çıkmaya başlamıştı.
Babam duruma dikkat çekerek oğlum, bak süpermarketlere, iş bitmez şekil değiştirir. Uyacaan.. Onlara hitap edecek bir sistem kuralım. Dedi. Biz de onlara yöneldik. Şimdi BIM v.s. pek çok markette mallarımız var. Çinlilere mal satmak için Çin'de açılan bir fuara bile katıldık. Bir arkadaşım da 2023 yılına kadar üretimini şimdiden bağladı." dedi.
Hikaye bu....
10 yıl süreyle her yıl %100 kazanacak 1 hisse bulabilsem..
100 TL param 100.000 TL ediyor.....
muhteşem bir kazanç...
"her yıl %100 kazanacak bir hisse bulabilmek.... :yes:"
Bu yıl alarkoda bunu yakaladım..
Darısı 2020 yılının başına..
Alarko Bükreş otoyolu, .periyot için bir sunum hazırlamış....
https://filmari-drone.ro/portfolio/alarko/
Hedeflediklerinin dışında arazi görüntüleri dikkatimi çekti.
Adamlarda ne güzel, parçalanmamış araziler var......
Tarımda parçalanmış araziler bizim büyük bir derdimiz.
Üretimde verimsizliklerimizin bir sebebi de bu...
Rekabetçi TL, enflasyon kadar artan döviz... sepet....
Yıllar içinde ihracatın ithalatı karşılamasını hedefleyen rekabetçi bir kur politikası ülkemizin ihtiyacı.
Hükümetin denk bütçe hedeflemesi
Dürüst borsa ve yapılacak usülsüzlüklerde hızlı adil yargılama ....
Enflasyon üstünde +1 puan banka getirileri.
Halkın dolarize olmasını azaltabilir.
Tasarruflarını reel ekonomiye aktarmasına vesile olabilir.