Yılbaşından 16 haziran cuma gününe kadar hisse performansları :
https://i.hizliresim.com/8dbqOn.jpg
Printable View
Yılbaşından 16 haziran cuma gününe kadar hisse performansları :
https://i.hizliresim.com/8dbqOn.jpg
Hisseye ilgi olduğu çok açık. Bazı kurumlarda ciddi hisse artışları var. 2.çeyrek bilanço iyi gelebilir. Öte yandan gk da kabaca açıklanan büyüme stratejisinin yatırım tarafındaki adımlarını bekliyoruz. Asıl büyüme bence o yatırımlar neticesinde olur...
Bu fiyatlardan alinir mi daha sn. Pit?
Sizin hedefiniz nedir?
Syg,
Buna cevap vermem kanunen uygun olmaz ancak benim beklentim 3 yılda 35 milyon kar ve bu fiyata göre benzer fk ile 200 tl. Olmaz mı? Neden olmasın diyor insan.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yolun acik olsun Poltk.
Syg,
Bi sonraki gk ya fransızca tercümanımla beraber katılacağız...
Almanca çok kaba bir dil[emoji3] Fransızca konuşuruz biz Thomas ile şirketin geleceği üzerine
Yarin durum degisir, isler beklendigi gibi gitmez 100 de de satarim.
Syg,
Yil sonu 10 Mio kar ve 35 TL gibi bir yerde kapatiriz diye tahmin etmistim ama her sey cok hizli gelisiyor.
Syg,
Satin alinan nedir?
6 Aylikta yuksek bir kar mi?
Anahtar teslim bir tesis isi alinmasi mi?
Degisen temettu miktari ve kasada birakilan para ile yapilacak yatirimlar neticesinde hizli buyume surecine girilmesi mi?
Hepsi mi?
Syg,
Geçen ay ufak bir miktar almıştım 19,85'den bilanço açıklandığı anda. 136 lot ufak bir maldı ancak çok güzel bir yerden alınmıştı. Duramadık sattık ertesi günü. Nasıl parmak ısırtıyor.
Şirket iyi iş yaparsa, ortakları da şirketine güvenirse karşılığını görürler. Umarım hissedarları daha çok kazanır. Borsaya böyle başarılı bir arz olması bile bir gururdur. En azından tüm şirketlerin borsaya batmak için gelmediğini kanıtladı Poltk.
Yolu açık olsun :wave:
warren buffet abd borsasında büyüme potansiyeli olan küçük şirketlere ortak olarak milyarlarca dolar kazandı. Poltk nın kurucularının cv lerine bakarsanız gerçekten bu işte duayen isimler olduğunu görürsünüz. Daha sonra halka arz izahnamesini okursanız halka arz sonrası gelecek paranın nereye harcanacağını kalem kalem yazmışlar ve bunları gerçekleştirerek şirketi ciddi bir noktaya getirdiler. Şimdiki beklentimiz ise coventyanın yaratacağı fark ile firmanın basamak atlaması. Bunlar olursa hisse fiyatı tabiki daha da artabilir. Kendi adıma ben firmanın halka arz paralarını harcadığı gibi dağıtılmayan temettü ile yatırım yapılacağına inanıyorum.
Tüm ortaklara bol kazançlar. Gerçi sanırım sn Dudu, Coventya ve ben dışında pek fazla kişi değiliz ama :)
Aktif olmasam da buradayım... 16 civarından beri topluyorum 3-5... Bir arkadaşımla sohbet esnasında o tavsiye etmişti (Allah razı olsun). Uzun vadeli çocuklar için ne alabilirim diye sorunca söylemişti... Tabi bizim hedefimiz 2023-25 olarak belirlemiştik ama oralara kalmayacak gibi...
Ben de zamanini tam hatirlamiyorum ama sayin Tinaz ve Dudu sayesinde cocugum ve yegenim icin 13.85 civarindan bir miktar almis ve kenara atmistim. Pek beceremedigim icin trade falan etmeden de hala bekliyorum kafamda da bir rakam yok surdan satarim diye. Bu vesileyle "cevahir" i almama sebep olan sayin dudu ve Tinaz'a tesekkur ederim....
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cevahir adi hizli buyume ile es anlamli olabilir.
Syg,
Temettu verseydi Cevahir boyle 4 nala gidemezdi sanirim
Syg,
Bu seviyelerden birisi israrla mal istiyor ve zorla, soke soke aliyor.
3-5 kazanmak icin degil herhalde.
Syg,
Bir sure 30-35 araliginda sindirme harekati yapabilir Cevahir gevis getirerek.
Syg,
bu nasıl kagıt kademe dıye bıse yok marjı asansör
Cevahir hizli kosmasi sonucu yoruldu bir agac alti buldu ve dinleniyor.
Syg,
TSK saygı duyuyorum
Sayın hısım lotu 1 liradan az işyat almaktansa bundan 1 lot 3 lot 10 lot almak daha iyi değil mi. Portföy büyüklüğünden kastınız nedir. (Not:işyat tutuyorum)
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyelim ki 20.000 TL. var. ( bu diyelimki diye baslayan cumlelerden nefret ediyorum, Erhan mahvetti bizi.)
20.000 / 0.62 = 24.390 ISYAT alirsin.
20.000 / 30 = 667 POLTK alirsin.
24.390 lot ISYAT 0.15 TL. nakit kar payi verdiginde 3.658 TL. nakit kar payi alirsin.
667 lot POLTK 0.12 TL. nakit kar payi verdiginde 80 TL. nakit kar payi alirsin.
Eger portfoy buyuklugun 50.000 TL. ise, bu yatirim stratejisi ile hemen hemen hicbir sey kazanmaz, % 12 Enflasyon ortaminda sermayeni eritirsin.
Anlatmak istedigimiz bu.
Ha ya POLTK 60 TL.ye cikarsa diyebilirsin.
Ben demem..:)
Hem sayın hısım hemde sayın Dudu severek ilgiyle takip ettiğim saygı duyduğum hocalarım. Şimdi biraz kafam karıştı.
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin sahiplerine, şiketin kontrolünü elinde bulunduranlara güveniyorsanız ve şirketin özkaynak karlılığı enflasyon ve mevduat - tahvil faizi gibi alternatif getiri oranlarından daha yüksek ise sadece temettüye bakarak sermayenin erimesinden bahsetmek yanıltıcı olur.