Arkadaşlar OZRDN hakkında kimse uzun zamandır birşeyler yazmamış.umutlarınız bittimi.böyle güzel bir hisse için
Printable View
Arkadaşlar OZRDN hakkında kimse uzun zamandır birşeyler yazmamış.umutlarınız bittimi.böyle güzel bir hisse için
Endeks düşerken sağlam durması yeterli. Bilanço saglam, sıkıntı yapacak bir durum yok. Plastik sektöründeki diğer kağıtlara bakarsanız ne demek istediğim daha net anlaşılır. Zaten son iki gündür kıpırdanma da başladı.
V3_5580_Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 aylık vergi dairesine 5.917.033 TL KAR AÇIKLAMIŞ NE YAZILSINKİ.BU TÜR TÜR TAHTALARLA AL-SATÇILAR OLMAZ.BU TÜR TAHTALARDA UZUN VADECİ ŞİRKETİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPANLAR OLUR.ONLARDA MALIN ALIR ÇEKİLİR KENARA BEKLER.TAKİ KAFASINDAKİ HEDEF FİYATA GELİNCEYE KADAR.BU ŞİRKET SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ ÜRÜN KAZANDIRMA KONUSUNDA TEK GEÇERİM.SAHİPLERİ DÜZGÜN İNSANLAR SPEKULATÖRLERLE İŞİ OLMAZ.KENDİ HALİNDE İNSANLAR.O YÜZDEN BU TOPİC FAZLA YAZAN OLMAZ.ARTI BİZİM YATIRIMCIMIZ BORSADA AL-SATCI ....AL-SAT'LADA BU GÜNE KADAR KİM KAZANMIŞ.BORSAYI KUMAR GÖZÜYLE BAKMAYACAKSIN.ARAŞTIRIP İNCELEYİP KARAR VERECEKSİN.VE BEKLEMESİNİ BİLECEKSİN.YOKSA BORSADA PARA KAZANAMAZSIN.BU TAHTADA ŞURDAN ALAYIM 3-5 KADEME ÜSTE VEREYİM DİYENLERE YER YOK.ZATEN ÇOK SIĞ KADEME BOŞLUĞU VARDIR HERGÜN.AL-SATA GELMEZ.ÇOK AMA ÇOK SABRIN VARSA ONU BİLEMEM.HERKEZE HAYIRLI KAZANÇLAR.YTD.YTD.YTD.....
Herhangi bir kurumun yakın tarihli raporu oldu mu hisse için bilen var mı ?
bu tür c grubu gelişen piyasalarda işlem gören şirketler hakkında aracı kurum raporu olmuyor.sığ olduğu için.bir başka sebebi şirket aracı kurum analistlerini şirkete davet edip şirketin mali durumunu ve gelecekteki projelerini anlatmasıyla oluyor oda olmadığı için şu an aracı kurum raporu yok şirket hakkında...
Şirketin f/k 28 görünüyor her yerde, 2018/6 verileri üzerinden hesapladiklari için. Güncel f/k tahmini olan var mıdır?
benim hesabıma göre 9 aylık vergi dairesine verdiği bilançoya göre F/K:15 düşüyor.ama asıl F/K düzelme 12 aylıkda olacak o zaman F/K 28 lerden 10 düşecek.ihracatını son bir senede %250 artıran bir şirket.satışlar her açıklanan bilanço döneminde artarak devam ediyor.2 fabrika ocak ayı gibi girer düşünsenize tek fabrika varken ilk 9 ayda 6 trilyon net kar açıklayan şirket 2 fabrikada ne kadar kar açıklar.Benim acizane öngörüm 2019 cirosu 100 trilyon.ama olur ama olmaz bilemem.gidişat oraya doğru gidiyor.YTD:YTD.
O yüzden bugünkü F/K dan ziyade yukarda yazdıklarım ışığında bugünkü 6 aylık F/K 28 olmuş hiçbir önemi yok.ben uzuncuyum bu kağıtda seneyi bekliyorum 100 trilyon ciro net kar işe 9-10 trilyon net kar bekliyorum işte o zamana kadar bekleyeceğim.Şuan sektörünün öncüsü ve ambalajdaki yenilikte 1.sırada bence.2018 kasım ayındaki ambalaj fuarında yeni ürünü tanıttılar.orada olsaydınız çok heyecanlanırdınız şirketle ilgili düşüncelerinizde.YTD:
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/jg3GnJ.jpg
bende 6000 lot var ortalamam 2.48 5 liradan satarım
Uzun zamandır bekliyorum. Ümitler bitti artık,
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hedefim 5 tl zaten hacimsiz kendiliginden yukseliyor 2-3 lotla kademe kalkıyor :halay:
Onun da zamanı geldi, an meselesi. Ozerdeni Aralık ortasından beri baskiliyorlardi, son bir haftadır artan hacimle baskı kırıldı ve 3 un üzerine attı. Benzer şekilde diğer hisseyi baskiladiklarini da görüyorum. aynı yöntemle ky yi bezdirip, bilanco öncesi toplamaya çalışıyorlar.
arkadaşlar bilançoya 3 hafta kaldı.hadi hayırlısı bakalım.
22.01.2019 gunu 3.28 gordugu gun 3.28 den mal verenler bakalim kac liradan yerine koyacaklar merak ediyorum.bilancoya 2 hafta kaldi.her sene bedelsiz ve temettu veren kac sirket var borsamizda.halka arz edileli 3 senede her sene temettu ve bedelsiz sermaye artirdi.bu sirket.yani sermaye artirmak buyume degil mi? Unlu yatirim uzmana peter linc "buyume odakli sirketleri her zaman tercih edin der" bende bu yuzden yatirimi buna gore yapiyorum.YTD.
3.28 den satanlar alamadı heralde .3.20 gördü.bilanço hareketi mi acaba?
https://i.hizliresim.com/9amPo3.png
şirketlerin işçi çıkardığı dönemde 9 eleman arayan şirketi işleri nasıl olabilir?sizlerin takdirine bırakıyorum.
sayın birşey bilmez hayırlı akşamlar
bu hissede sizin imkansız gördüğünüz hayal diyebileceğiniz alım için fiyat aralığı neresidir?
şimdiden teşekkür ederim
yatırım tavsiyesi içermez
teşekkürler, birşey bilmez bey
26 lot işlem adedi
SAHİPLERİ DÜZGÜN İNSANLAR SPEKULATÖRLERLE İŞİ OLMAZ.KENDİ HALİNDE İNSANLAR.
yukarıdaki cümle size ait değilmi birşey bilmez?
sizin bir yazınızdaki dikkatimi çeken bir cümleydi.
siz yazdığınıza göre ne kadar doğru olduğunu ancak siz bilebilirsiniz
birşey bilmez bey
sayın birşey bilmez bey,
ben aksini iddia etmiyorum,
anlaşılan bu plastik sektörünü kolaylıkla yakından incelemek imkanına sahipsiniz
çünkü eğer dedikleriniz doğruysa ve hala sözlerinizin arkasındaysanız bu çok önemli güzel bir özellik şirketin geleceği açısından
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
bir yatırımcıda sizin gibi düşünmüş olacakki sayın birşey bilmez sanırım yaklaşık 800.000 lot civarı mal almış değilmi?forumun önceki sayfalarında görmüştüm
ve o kişi hala satmadı sanırım
kesinlikle yatırım tavsiyesi amaçlı değildir!
Ne oldu son 1 aydir bayağı mal kaptırdı spek.o mallar gelmez çırpınsın dursun enayi....YTD.
Özerden Ambalaj'ın Vergi Dairesine Sunulan 2018 Yılı 12 Aylık Net Karı 5.692.796 TL
A- BRÜT SATIŞLAR 60.270.934,68
1-Yurt içi satışlar 36.957.347,57
2-Yurt dışı satışlar 22.621.969,94
3-Diğer gelirler 691.617,17
B- SATIŞ İNDİRİMLERİ (-) -493.856,61
1-Satıştan iadeler (-) -350.885,92
2-Satış iskontoları (-) -139.933,01
3-Diğer satışların maliyeti (-) -3.037,68
C- NET SATIŞLAR 59.777.078,07
D- SATIŞLARIN MALİYETİ (-) -36.731.211,11
1-Satılan mamuller maliyeti (-) -32.289.266,15
2-Satılan ticari mallar maliyeti (-) -4.441.944,96
3-Satılan hizmet maliyeti (-) 0,00
4- Diğer Satışların Maliyeti (-) 0,00
E- BRÜT SATIŞ- KARI VEYA ZARARI 23.045.866,96
FAALİYET GİDERLERİ (-) -16.153.882,75
1-Araştırma ve geliştirme giderleri (-) -491.730,27
2-Pazarlama satış dağıtım giderleri (-) -9.374.926,70
3-Genel yönetim giderleri (-) -6.287.225,78
F- FAALİYET KARI VEYA ZARARI 6.891.984,
21 DİĞER FAALİYETLERDEN OLAĞAN GELİR VE KARLAR 6.054.369,34
1-İştiraklerden temettü gelirleri 0,00
2-Bağlı ortaklìklardan temettü gelirleri 0,00
3-Faiz gelirleri 16.871,49 4-Komisyon gelirleri 0,00
5- Konusu Kalmayan Karşılıklar 60.704,57
6- Menkul Kıymet Satış Karları 0,00
7-Kambiyo karları 5.812.721,75
8- Enflasyon Düzeltmesi Karları
9-Faaliyetle ilgili diğer olağan gelir ve karlar 164.071,53
G- DİĞER FAALİYETLERDEN OLAĞAN GİDER VE ZARARLAR ( - ) -4.610.967,54
1-Komisyon giderleri(-) 0,00 2-Karşılìk giderleri(-) -392.719,89
3-Menkul kıymet satış zararlarì(-) 0,00
4-Kambiyo zararları (-) -4.218.247,65
5-Reeskont faiz giderleri (-) 0,00
6-Diğer olağan gider ve zararlar (-) 0,00
H- FİNANSMAN GİDERLERİ (-) -1.201.033,38
1-Kısa vadeli borçlanma giderleri (-) -1.201.033,38
2-Uzun vadeli borçlanma giderleri (-) 0,00
I- OLAĞAN KAR VEYA ZARAR 7.134.352,63
OLAĞANDIŞI GELİR VE KARLAR 216.260,77
1-Önceki dönem gelir ve karları 350,00
2-Diğer olağan dışı gelir ve karlar 215.910,77
J- OLAĞANDIŞI GIDER VE ZARARLAR (-) -2.547,57
1-Çalışmayan kìsìm gider ve zararları (-) 0,00
2-Önceki dönem gider ve zararlar (-) 0,00
3-Diğer olağan dışı gider ve zararlar (-) -2.547,57
DÖNEM KARI VEYA ZARARI 7.348.065,83
DÖNEM KARI VERGİ VE DIĞER YASAL YÜK. KARŞILIKLARI ( - ) -1.655.269,66
K- DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI 5.692.796,17
Dokuz aylık ciro 43 milyondu yılsonu 60 olmuş ama kar aynı kalmış. İyi tarafindan bakarsak zor bir çeyreği ciro kaybı yapmadan kapatmış, piyasa sakinleşince kar da gelir diyebiliriz. Kötü tarafından bakarsak karliliktan feragat ederek ciroyu korumuş diyebiliriz.
9 aylıktaki karla hemen hemen aynı gelmesi.2 fabrikanın faaliyete geçmesi için harcamalara gitti bence para.çünkü o kiralanan fabrika boş fabrika binasıydı.buranın içinin düzenlenmesi makina ve ekipmanların montajı,yemekhane,ofis,vb.kullanım alanlarının yapımı elbette parayla oluyor.acizane kanaatim para kar oraya gitti.yoksa yıllık karı 7.5 trilyon bekliyordum.Ama 2019/3 aylık vergi dairesine bildireceği kar bence asıl gösterge o olacak.
Bence 2019/3 bilançoda benim beklentim 25 trilyon ciro 2.5 trilyon kar bekliyorum.
Birde şua ayrıntıyı unutmayalım 2018/12 vergi dairesine bildirdiği kar yani geçen sene 2.083.000 TL idi.Bu sene bu kar 5.967.796 TL.%300 artış.Buradan bakarsanız bu sene başarılı.YTD.
Evet 2017 ikinci yarı kar olmadığı için f/k 35 lerde idi. Şimdi 2018 kârı ile güncel f/k 9 a düşüyor, bu da olumlu. P/D de 2 ye geliyor. Ki düzenli temettü ve bedelsiz veren bir hisse için bunlar gayet makul rasyolar. Bir diğer husus 9 ayliktaki finansman gideri 12 aylikta aynı oranda artmış. Faiz oranlarinin yükseldiği bir dönemde finansman giderinin daha fazla artmamis olması banka kredilerinin azaldığı sonucuna götürüyor. tabii bu sadece tahmin, gerçek durumu bilanco aciklaninca göreceğiz.
Finansman gideri düşecek. şöyle ki kredi ödemesi şuanda ellerinde bulunan Yalova'da sanayi sitesindeki arsaların ödemeleri bu iki arsa krediyle alındı.şirket bu iki arsaya para ödeye ödeye sahip oldu,onun taksitleri devam ediyor ama eskiden olduğu için faizi düşük.Diğer kredi ödemesi yeni Dilovasındaki fabrikaya makinalar alındı bunlarda finansal kiralamayla alındı.bunları ödemesi devam ediyor.bildiğim kadarıyla bunlar.bunlarda artık bilanço 6.500.000 TL konsolide gelebilir.Gelirse ki nakit kasada en az 4 trilyon kalır.bence ödemelerde de nakit sıkıntısı çekmeyecek hale gelir.sözün kısası bundan sonra finansman bulmaya gerek yok tabiii ki benim acizane takip ettiğim kadarıyla.YTD.