Sağolun Sayın Delikan, teşekkür ederiz. Gayet iyi anlaşılıyor.
Printable View
Sağolun Sayın Delikan, teşekkür ederiz. Gayet iyi anlaşılıyor.
Forumdan ceza alıp kovulmazsam.. Bir - iki ay içinde T/a konusunu bitirebileceğimi sanıyorum..
Yani, bu bir süreç olacak..
Sizler de öğrendiklerinizi gün be gün kendi grafiklerinize uyguladıkça Görüş açınızın güçlendiğini farkedeceksiniz..
Hatta geçmiş zaman grafikleri üzerinde uygulayıp, deneme yaparken, "vay bea" , "haggatten, doğruymuş bea" , "of of of görememişler mi bu trendi", gibi gibi ünlem naraları atacaksınız..
Belki o zaman ben olmayacağım yanınızda.. Ama beni hep yanınızda hissedeceksiniz...
Aynı benim SunShine abimi hep yanımda hissettiğim gibi.. :)
İyi geceler,,,
Saygılar, sevgiler..
Not: Yazıları sindire sindire okuyun.. Topikten en son çıkan da ışıkları kapatsın.. :he:
ben kaçtım kalan kapasın ışıkları , iyi geceler............
Emekleriniz için teşekkürler, geriden de olsa takip ediyorum.
Işıkları kapatmamışsınız.. :)
Trendi anladık..
Aratrendleri , Trend bandını falan da anladık...
Daaa.. Bu trendin trend olacağınız nasıl anladık... ? Diye soruyorsanız şu aşağıdaki grafiğe bakın.. :)
Bu grafiğe bakarsanız... ( Alttaki gösterge RSI'dır )
Düşüş trendi sürerken, hep dip arayışı gözlemimiz devam ediyordu..
11. ayın sonu 12. ayın başlarında, geriye doğru incelediğimizde, değer (fiyat) ile RSI arasına bir PU (Pozitif Uyumsuzluk) gördük.. TAKİBE ALDIK..
Başka göstergeleri ( Teknik olmayan göstergeleri ) de takibe aldık..
Düşündük;
- Sene sonu geldiğine göre önümüzdeki üç-dört ay boyunca bilanço eklentileri yukarı bir trend başlatabilir.. !!
- Siyasi içi dinamikler, puslu bir hava yaratabilir, kurtlar da puslu havaları sever. !!
- Zaten teknik olarak Mom ( Momentum ) da bariz PU veriyor.. !!
- Bir önceki trendin FibYT'lerine de bakınca buralardaki seviyeler FibYT 0.786 gibi..
Veee... kararı veriyoruz.. Bu bir yükseliş trendi olabilir.. !! Action.. !! MOTOR..
Hımmmm.. Bir yükseliş trendi olabilir... Güçlü hisseleri araştıralım o zaman... Temel Analiz yapalım.. Teknik analizlerini yapalım.. Beklentilerine, hikayelerine bakalım.. Topiğine gidip, PP/a yapalım.. :he:
Bir-İki sonraki yazımız hisse seçimi..
-
http://i.hizliresim.com/ZZnnBG.png
Bu ne diyor şimdii.. diye düşünüyorsanız.. Fib mib ne ola ki.. :Sad:
Diye düşünüyorsanız.....Aşağıdaki grafiğe bakınız..
Anlamadığınız yer varsa da sorunuz.. ??
http://i.hizliresim.com/r3yyna.png
İyi de hocam.. Bir önceki trend nerede..Bi gösterseydiniz... Nasıl olmuş da olmuş.. Trend olmuşş... diyorsanız da..
Daaa... Cevaplarım şu şekilde olacaktır..
-- Bana hocam demeyin, üstat müstat hiç demeyin... SEVMEM..
-- Bir önceki trend ahan da şu aşağıdaki grafiktedir.. Beş dalga halinde oluşmuş ve sonlanmıştır.. Bkz. Turuncu dikdörgenin içi.. ( içi..içi diyorum.. dışına bakmayın..turuncu dikdörgenin içine bakın..:he: )
http://i.hizliresim.com/DPGGnm.png
Bu arada hatırlatayım.. :)
Haftalık ders ücretlerini yatırıp idareden makbuzunuzu alınız.. :Sad:
Dükkan batmasın.. Zaten ışıkları da açık bırakıp gidiyorsunuz geceleri... Elektrik parasına yetişemiyoruz..:he:
Lütfen idareye ödemeleriniz yapın.. :oleyo:
Trendlerin beş dalga halinde yaşayıp-öldüğünü daha önceki konularda anlatmıştım..
Aynı şekilde ara trendler de kendi içinde beş dalga halinde ilerlerler..
Bu dalgaları sayma işi EW konusudur.. Bunu da daha önce söylemiştim.. Biz EW'nin detaylarına girmeyeceğiz ama, yüzeysel olarak da olsa beş dalgayı sık sık vurgulayacak, EW'ye ve EW'cilere göndermeler yapacağız.
Bazı çaylak EW'ciler, 5.nci dalga 3.ncü dalgadan daha büyük olur falan derler.. iddia ederler.. Yok öyle bir şey..
Olan şey şu..
3.ncü dalga 1.nci dalgadan kesinlikle büyüktür.. 3. dalga tespitinde en önemli kriter budur..Etiketleme yaparken buna dikkat edilmelidir.. :oleyo:
Buradan da banko bir soru çıkar sınavda.. Çünkü beş dalga konusu dalga geçilecek bir konu değildir.. :oleyo:
Bu gün sabah derslerimiz bitmiştir.. :)
Haydin seansa.. :he:
Bu arada hatırlatayım..
Eğer bu konuyu takip ediyorsanız, aşağıdaki resimde görülen yerden bu konuya abone olabilirsiniz..
Böylece konuda yeni yazı var ise daha kolay haberdar olursunuz..
Bir de.. Konuya not ver seçeneğinden tepkinizi belirtebilirsiniz..
Ben de tepkilerinize göre konuya devam edip etmeyeceğime karar veririm..
Eğer beğenmiyorsanız, ben de boşuna yorulmamış olurum..
Bu konuya bir yıldız veren kişiyi de kınıyorum.. Bari iki yıldız verseydin.. Emeğe saygı adına.. :)
http://i.hizliresim.com/R0G8yn.png
selamlar hocam sizden sadece birşey isteyeceğim. mesela sizde tkfen olsa şuan için refarandum öncesi satarmıydıınız yoksa satmaz mıydınız?
Bu akşam ders yapacak mıyız. ?
İstiyor musunuz. ?
Ben isterim
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güzel olur.
Anlaşıldı..
Yeterli çoğunluk sağlanamıyor.. Bu akşamki dersi erteliyoruz..
O halde ödev vereyim.. THYAO topiğini 420. sayfadan itibaren okuyunuz..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=319&page=420
Tek tek okuyunuz yazıları..
Ve PP/a yapınız.. Makro ekonomik açıdan beyin jimnastiği yapınız.. Emin olun faydalanacaksınız.. Okuyun..
Gördüğünüz gibi sadece T/a ile değil, her konu ve her türlü analizle ilgileniyoruz..
Saygılar, sevgiler..
Teşekkür ederim, ilginiz için..
NU konusunu işlemiştik değil mi.. ?
İyi çalışın.. Bir soru da bu konudan banko gelir..
NU.. NU.. bu konuya dikkat edin..
O topikte indikatör takip ediliyormuş.. Öyle diyoo birisi..
Ben iyi indikatörüm.. bir de kötü indikatör vardı.. üzerine çizgi çektiler..
Bazı indikatörlerin altı çizgilidir.. bazılarının da üstü.. :oleyo:
Genelde fazla vakit almaması acısından belli kisiler disindaki yorumları es gecerim. Özellikle topikler ağlama durvarına donduğunde veya bayram yeri oldugunda bunu cok yapıyorum, gereksiz vakit kaybını ve veri kirliliğini engellemek için kendi açımdan. Belki güzel birkaç yorumu aradan çekip almamama engel oluyorda olabilir.
Gösterdiğiniz mesaj ve sonrasını ozellikle takip ediyorum artık, sizin açınızı yakalmaya çalışarak. Önceki mesalara doğru da taramaya başladım o takvimdeki fiyat hareketlerni de göze alarak. Hatta bunu birkaç hisse için daha yapmayı planlıyorum biraz daha fazla zaman ayırabildiğimde arşivden yararlanarak.
Daha ne dememi bekliyorsunuz.. Dedim ya.. okumadınız mı. :)
Daha nasıl deseydim.. :Sad:
Bakın bir daha diyorum.. Işıkları söndürmeden sınıftan çıkmayın.. :oleyo:
ışıklar söndü sanıp çıktıysak ne yapalım, bir de ışıkları hala yanıyor sanıp başka sınıfa geçtiysek, eyvah eyvah
Nasıl yok.. Bu ne..
Sınav yapacağım dedim..
Konuların hepsi mi.. diye soru sordunuz.. ? Hepsi zor gelecekse bari yarısı olsun dedim.. !
İyi çalışın dersinize.. :) okumuyorsunuz.. okumuyorsunuz.. :oleyo:
Tekmil veriyorum. Abone olundu. Yıldız verildi.Yönetimde makbuz kesecek bulunamadı. Temizlik yapılan kağıt ikili tepe için örnek olur mu?
Cafe den alınan duyumla baştan itibaren okundu.
Bu akşamki dersimiz 21:00'da başlayacaktır..
Kaldığımız yerden devam edeceğiz..
http://i.hizliresim.com/DPGGnm.png
Bu akşam öncelikle şu turuncu dikdörtgenin içi ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum..
Daha önce söylediğimiz gibi, yükselen anatrendler beş dalga halinde ilerliyordu..
Trendin başladığının tespitini de yapmıştık.. Arka sayfalarda var..
Ama trende nereden dahil olacaksınız.. :Sad:
Tespit edip edemediğinizden emin değilsiniz.. 1. aratrendi görsem de emin olsam... diyorsunuz..
Nereden girsem bu trende acaba.. Yaptık bir T/a ama.. tedirginim biraz diyorsanız..
Aşağıdaki grafiğe bakın..
En tedirgin T/A'cı kırmızı ok ile gösterilen yerden girer.. Yeşil ok ile gösterilen yerden çıkar..
Bu da bu trendin en az %50-55'ini almak demektir.. Başarılı bir tradedir.. Bkz. Önceki sayfalar..
Var mı bu konuda sorusu olan.. ?
http://i.hizliresim.com/YDEv6Z.png
Yılların tecrübe ve bilgi birikimine istinaden söylüyorum..
Yaptığım PP/a'lerine göre söylüyorum..
Bizim KY kırmızı okun olduğu yerden dahil olur bu trende..
Çıkış yeri sabırsız olanlar için yeşil ok civarları olur, sabırlı olanları için de, bir sonraki anatrendin kırmızı ok civarı (baş a baş noktası ) olur. :he:
Baş a baş ( bache au bache) fransızca bir terim olup, trendlere fransız kalıp, tam da trend biterken trende atlayıp, epey bir süre (1-2-3 yıl gibi ) hamallık yaptıktan sonra, nihayet aldığım fiyata geldi diyerek satış yapılan noktadır.. :oleyo:
Türkçesi ise başa baş noktasıdır.. :oleyo:
Bu da bir anatrend'in Kitle psikolojisi analizidir.. PP/a.
Var mı sorusu olan.. buraya kadar.. :)
Buraya koyduğunuz grafikler üzerinden yaptığınız açıklamalar gayet anlaşılır. Emekleriniz için çok teşekkürler, son derece faydalı oluyor.
Fakat bu anlattıklarınızı bir de güncel bir örnek grafik üzerinden anlatsanız süper olur diye düşünüyorum. Örneğin bugün oluşan tkfen grafiği üzerinden. :)
Sn. Delikan
Dükkan açmışsın , hayırlı olsun. Bir siftah parasıda benden olsun.
http://www.ahmetcetintas.com/wp-cont.../100_dolar.jpg
Tamam..
Derse devam edelim..