Olur, bak o destekte tutunuyor, haa ben kendimi de batıracağım der de satarsa yeni destek buluruz, merak etme sen.
Printable View
287 desteği...
280 desteği...
Kusura bakmayın ama sizin bu kağıt ile ilgili bugüne kadar hiçbir tahmininiz tutmamış hatta ters indikatör denmiş size bugün destek terimini kullanarak bunu tescil ettiniz..Dünya modern dünya böyle günleri hiç yaşamadı neyin desteği direnci ne yorumu fiyatı bırakın Allah aşkına
Bakın benim adım rıc falan değil inanmıyorsanız yazarsınız hisse net yönetimine size cevap verirler.Ben yeri geliyor sayın rıcı de eleştiriyorum kimseyi engellemem her fikir benim için değerlidir lakin insanları yanıltıcı rakam vermek hele bu havada çok yanlış!!! Yeri gelmişken Sayın rıcın hissesi yokken buraya yorum yazması ve kısa bir süre önce kötülerken şimdi övüyor olması da onun da kafasının karışık olduğunu görüyorum son cümle ve anladığım kendim dahil biz hiçbirimiz borsadan bir ... anlamıyoruz
lalezar boşver çoluk çocuğa cevap verip kendilerini birşey sandırma
benim kötüleme değilde ağır eleştirim diyelim istersen
malumun şirketin faaliyet alanını ve sektörünü her zaman övdüm
bu şirket temel olarakta sektör olarakta bilanço olarakta tam bir kale
borsada bir çok şirket en kötü krizde batabilir
ama bu şirket batmaz
insanlar yemek yedikçe ilaç aldıkça sigara içtikçe bu şirketin ürettiği karton bu ürünlerin dışını kaplayacak
bugünlerde biraz daha övgüyü öne çıkartmamın sebebi sert değişen yerel ve küresel tüketim şartları sebebi ile
insanlar artık yemeklerini eve söylüyor alışverişini online internet üzerinden evine getirterek yapıyor
tüm bu siparişlerin ambalajınıda ben yapmayacağım hak verirsin
işte benim birkaç gündür dikkat çekmtiğim husus tam olarak bu
ve bunlar artık yerleşik yeni tüketim düzeni halini alacak dünyada
merak etmeyin bir süre sonra anlarsınız kartonun edeceği karları gördükçe
bugün kimsenin psikolojisi bu söylediklerimi anlayıp gereğini yapacak güçlülükte değil farkındayım
ama neyin ne olduğunu bilip fiyatında gebermesini pusuda bekleyen belli ki birileri varmış
ve o birileri bak nasılda aç timsah gibi ağızlarını açmış tahtada mal bekliyor
tarihe bir not olarak imajını aldım paylaşıyorum
ileride nasip olursa bu mesajı alıntılayıp birlikte değerlendiririz
https://i.hizliresim.com/cCujOH.jpg
500 lirada 282 liraya dusen. Fiyat olarak cazip yerlerde. Sirket mali topladigindan tahtada kait yok. Temettusu guzel. Sektoruyse 10 numara. Samimiyim cok arastirdim 10 numara is yapiyor karton. Caxip bir iskolu. yakinda genel kuruluda vardir bunun. Aslinda fulluycem de baska senetlerimde cok dustu. Dagitayim diyorum portfoyu. Ama daha duserse fullerim. Portfoyumde en cok buna guveniyorum
ambalaj firmasi sahibi olarak ve birebir kartonsanla alisverisi olan birisi olarak cok sasirdim bu fiyata..global krizde bile etkilenmeyecegini dusunuyordum ancak % 50 ye yakin deger kaybetmesi pek hos olmadi.
eskiden ithal karton alirdim su an ulkede en ucuz kartonu kartonsan satiyor..
ithal karton 550 euro civari.kartonsan 3600 tl.
eminimki patron bizim için güzel şeyler düşünüyordur..
https://www.youtube.com/watch?v=JdJ62BvQN-g
amerika %10 eksi
ver coşkuyu..
bende dün sektörün içinden bir ambalajcı arkadaşla görüştüm
kendiside yurtdışından ürün tedarik edilmekte çok ciddi sıkıntılar başladığını
yurtdışında malların fabrikalardan limanlara sevk etme kapasitesiin %80 azaldığını öğrendiklerini
ithal ürün sevkiyatlarının 10-15 gün gecikme ile karşı karşıya olduğunu
bu nedenle ürün tedariğinde kartonsana yöneldiklerini söyledi
bende sordum kartonsanın kapasitesi iç piyasada kullanılan karton miktarına yetmez nasıl olacak
şu günlerde kartonsanın stoklarının talepleri karşılayacağını ancak stoklar bitince talepleri sıraya alacaklarını düşündüğünü söyledi
bende tüm bu bilgileri alınca dün ki yazımı kaleme aldım
hissede tüm dünyada oluşan psikoloji ile herkes ver ver yapıyordu
sektörden durum ile ilgili güncel haberler ile bilanço gelince anlarsınız diyerek son cümlemi yazıp çıktım
bunlar güzel bilgiler sayın RIC
ama bilançoya yansırmı acaba
olağan üstü giderler
vergi karşılığı
pazarlama gideri
maliyet artışı
iskontolar
enerji gideri
işcilik gideri vs vs
her bir kaleme 3-5 milyon aktarsa
bizi bile borçlu çıkarırlar..
az önce apple çin hariç dünyada ki tüm mağazalarını kapattığını açıkladı
satışlar sadece online internet mağazaları üzerinden yapılacakmış
online alışerişe ve dijital dünyaya geçiş bir süredir başlamıştı
virüs vesilesiyle tamamen buna dönüş oldu dünyada
etkilenmeyecek sektörler çok sınırlı
gıda, ilaç, ambalaj ve online ticaret ve kargoculuk sektörleri krizin kazananları
kartonsanın kıymeti çok yakında anlaşılır
Hani bir söz var; "kış kışlığını puşt puştluğunu yapmadan gitmez"...
Bu korkunç kaosta,ABD borsalarının bile %11.5,Avrupa borsalarının %17'leri aşan düşüşlerinde, bizde de patronlar elbet gereğini yapıp mallarını ucuza kapma yarısına gireceklerdir. Girdiler de.
Ancak, bir gün bu virüs problemi de anılarda hatırlanacak.
Ülkemizdeki düşük faiz ortamında, ABD, AB gibi ülkelerin resesyon korkularıyla faizleri daha da düşürüp,parasal genişlemeye gittikleri bir zamanda Elbet paranın yine borsaya yöneldiği günler gelecektir.Kartonsan gibi her zaman ihtiyaç duyulan ürün üreten,borçsuz,devasa fabrikasıyla çok daha fazla kar edecek ve en iyi yatırım senetlerinin başlarında olacaktır.
Mal almış olanlar varsaysınlar ki iyi bir yerden arsa aldılar. Mal almamış ama düşünenler için de bu fırsat altın değerindedir.
Herkese virüssüz, sağlıklı ve sabır dolu günler diliyorum.
bu dedikleriniz normal şirketler de geçerli....
hep kar etse nolur....danışman adama arefeyi gösterir bayramı göstermez..
bu hisse de paranın malın karın iş yapmanın hiçbir hükmü yoktur.
tek gerçek var...zaman..adamlar bu hisse de parayla değil zamanla iş yapıyor..
tahtacı burada malı çekeli birbuçuk yılı geçti...hey yawrum gel elli milyonu bağla bir buçuk yıl..
danışman aylardır mal alıyor aylardır...
hani demem o ki kartonsan diye bir hisse vardı noldu ona yaa....:)
Their analysis revealed that the virus can survive for up to four hours on copper and up to 24 hours on cardboard.
However, the results indicate that the virus can survive for the longest time on plastic and stainless steel, surviving for up to three days.
https://www.mirror.co.uk/science/cor...r-bug-21680155
https://www.washingtonpost.com/healt...136_story.html
bilim dünyası yaptıkları labaratuvar test ve analizlerinde corona virüsün bakır ve karton üzerinde
24 saat iclnde öldüğünü
plastik ve çelikte ise 3 gün canlı kaldığını ortaya çıkartarak dünyaya açıklamışlar
dünya zaten çevresel nedenlerle plastikden hızla kartona geçiyordu
şimdi işin içine sağlıkda girdi
Fena keklenmiş 1 k.y örnegi daha.
SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
amerika %10 artı kapatmış..
bu hafta sonu kötü bir şeyler olmamışsa
yukarı açacağımız kesin de
bunu fırsat gözleyenlerin satıcıların
satışlarını karşılayacak alıcı gelecekmi acaba..
tabi bunlar varsayımdır.
Hadi bunları sen alıyorsun diyelim
Eee bu kadar alışa neden bu hisse düşüyor
Hadi çıkmasından vazgeçtim
Yerinde duramıyorsun daha emenuke
Kimi kandırıyorsun
arkadaş şakamısınız siz
düşünce neden almıyorsun
alınca hadi ordan
psikolojileriniz çok ciddi bozulmuş
yanlış anlamayın
dostane bir uyarı
Asil Holding 280-292 aralığından 2000+ hisse almış. Patronlar şirketimiz kıymetli mesajı vermişler bu şekilde aynı zamanda. YTD
Niye şaka olsun..
Mesajım net anlayana
Endeksde 93.000ve 88.000 desdek nkoktalarıydı yanlış hatırlamıyorsam
Ki bu desdek yine yanlış hatırlamıyorsam 2012 yılından geliyor
Bu seviyenin kırılması 8 yılı hiç eder
Dolar bazlı bakmıyorum bile
Her halde tarihi diplerdeyizdir
Tutanın tuttuğunu öptüğü panik ortamda desdek mi olur diyebilirsiniz
Sizde haklısınız
Lütfetmiş destek olmuş ünalllll. Yatacak yerin yok ünal... nasıllll tatlı tatlı milleti söğüşlemeye devammı ünaaaallll. Merak etme senin hesabın varsa Allahın 'da hesabı vardır ünaaallll. Bi tarafından mutlaka çıkar ünaaalllll....
Endeks koptu...her hisse düştü...ne beklentim olursa olsun...rüzgara karşı isenmez....
Rüzgar tersine döndüğün de ins.iyi olacaktır...
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun zamandır takibimdeydi...10 lot aldim..vadem 1 yıl...:(
Biz bu soysuzun normal zamanlarını da biliyoruz. 10. yılım....
mal a para
paraya mal dayanmaz....
Bugün bence iyi dayandı...tüm kağıtlar taban iken ...sahol kchol taban olmuş ....endeks toparlansa ,toparlayacak gibi ama endeks sıkıntılı
Aslan çimento da da 1 e 60 kazanmıştım 9 yılda... Temettüleri hariç!!! o hakaret etmeye cesaret eden angut yatırım cı mı kumarbaz mı?
https://www.borsagundem.com/haber/sp...lemesi/1477437
SPK, son kanun değişiklikleri ve piyasa talepleri dikkate alınarak düzenlenen 'Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği Taslağı'nda yer alan değişiklikleri açıklamış.
Tasarı tebliğin içinde ayrılma hakkı fiyatının nasıl belirleneceği belirtilmiş.
.............
- İşlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması,
- Anılan tarihten önceki bir yıl içinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyat,
- Her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporunda belirlenen bedel
karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel olarak belirlenmiştir.
yatırım tavsiyesi değildir
Kimse en dipden alamaz yada en tepeden satamaz.dipin dibi zirvenin zirvesi vardır.Kredili olmayan kartonda batmaz.Daha düşer mi düşer patron destek çıkar mı Çıkar.Destek çıkması düşüşü durdurmaz sonuçta piyasa panik satışlar yapıyor.Moral bozmayın şuan ki durum olağanüstü bir durum ve hep böyle gitmeyecek.
Glyho de de patron alıyor ,aldığında küt yukarı ,sonra yeniden aşağı ....
Bura da patron alımı var...az yada çok...zaten piyasa daki lot sayısı az...
Ben patron olsam...böyle bir hava da ,kimsenin bişey beklemediği anda yaparım, yıllardır beklenen sermaye arttirmini....
Her ay bir adet maaşdan almaya devam...
amerika - 11 yapmış..
yarın yine kötü bir gün bizi bekliyor..
Vadeliler sabah toparkayabilir belli olmaz...cuma +10 yapmisti...bugün ki hali ortada ...