pegi de işlem durdurmuşlar(alt üst marj mı ne diyorlar ya ona takılmış).. :kmk: bana göre koronadan daha zararlı bu.. bakalım kaç kişiye bulaşmış yakında belli olur..:)
Printable View
pegi de işlem durdurmuşlar(alt üst marj mı ne diyorlar ya ona takılmış).. :kmk: bana göre koronadan daha zararlı bu.. bakalım kaç kişiye bulaşmış yakında belli olur..:)
bıstte kagıtlar sırayla devre kesıyor ucaklardan basladı zaten
endek -2,50 olmuş.. vay anam vay..:wu:
Alakasız bir şekilde petun ile hareket ediyor. Senin beklentilerin başka. Petun da Yaşar lar içinde en iyi şirket ama.. sen başkasın.. 250 milyon dolara satacaz seni inş...[emoji3]
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi işin reel kısmına geldik
Bunum gibi bacası tüten ihracat yapan şirketler haricinde ki şirketler 10 gündür yukarı fiyatlanıyordu.
Virüsü salgını unutmuştuk. Duran ekonomileri unutmuştuk.
Klasik lafım vardır, fiyatlar gerçekleri unutturur.
Şimdi de virüs var, dünyada salgın var, ekonomiler çok kötü, ticaret durmuş edebiyatı dönecek. Teknikçiler, gördünüz mü şelale oldu ben demiştim diyecek. Gel gör çıkışları yakalayanlar iyi kar aldı.
Ben de burda anamalımı verdim. Sadece kar ı bırakytım.
Allah ne verdiyse. Bakalım nereye gidecek. Gitmezse de ana paramı sağlama çektim.
Olduğu kadar, olmadı kader)))
Yine de patrons büyük ortaklara şükran.
Tabi piyasa şartları da un şirketlerinin lehine. Bu da bi realite. 100 yılda bi denk gelen salgın, dünyayı kasıp kavururken, un gıda şirketlerinin piyangosu oldu.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ayaktayız yıkılmadık yıkılmayızda ne zaman hedef fiyat o zamana kadar hatta konjüktüre göre belki yıllarca. YtdSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bistte un ve unlu mamül satan kaç şirket var ki, belki 2 veya 3 bu da kolerasyon yönünden büyük avantaj.
Bu sektörde araştırmadım amma en fazla ihracaat yapan uluun olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde un ihtiyacına cevap vermede sıkıntı bile olabilir. Böyle olacağı nı kimse bilemezdi. Yoksa güz döneminde daha fazla buğday veya tahıl ekilebilirdi. Devlet bu konuda hazine arazilerini ekime açtı tabiiki bu mevsimsel olarak önümüzdeki dönem için olacak. Ytd
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar tekrardan
Benim endeks indikatörüm pegasus. Tabanı bozup artıya geçitdiler. Ben endeks olarak ta o kağıdı takip edicem.
Kağıt olarak ta Burda bugün dökülmeyen harbiden borsacı olmuştır işte. Ben döküldüm yalan yok. Kar kaldı bi tek. Anamalı nakite döndüm. Aslında gideceği yerlere bile bile verdim. Neyse, kısmet. Kslan kısımla, filmin sonunu görmek istiyorum..
Maaslesef fiyatlar bana da gerçekleri unutturdu))
Halbu ki şu an ticaret sadece, gıda un ekmek, test kiti, maske, ilaç, kolobya, dezenfektan, evet dünyada ekonomi sadece bunların üstünden dönüyoru biliyor olmama rağmen...
Bi de şaka değil. Ramazan pidesi için fırınlarda önlem alınmalı. Ekmek için izdiham olduysa, Ramazan pidesi içinne olur düşünmek istemiyorum..
Geçmişte aslan çimentoda borsa eğtimi alanların kolay kolay döküleceğini sanmam, 6 kere taban yiyerek tekrar akabinde 7 kere tavan yaşayanlar (bunu defalarca tekrarladı) inandıkları hisse için kolay kolay dökülmezler. Gercekten aslan çok kisiye RODEO misali borsayı öğretti. Beni atamadı, full devam, Hayırlısı diyelim. YtdSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3-5 gün önce 5 lira iken bir arkadaş kendim ile beraber herkese aldırdım zarar edecekler dediğinde, şu konjüktürde zarar yazmayacak tek hisse demiştik.. sonra 5.20 lerden sattım dediler.. doğru mu bilmem.. ama bu şirkete ortak olacak fonlar 200-300 milyon dolar arası ödemeyi can-ı gönülden arzularlar.. patron kıyıp verirse.. sonuçta 4-5 milyar tl ciro yapan bir şirket oldu.. un işi kar marjı düşük olsa bile yüzde 2 si 100 milyon tl yapar.. iyi para... başka işlere de yönelirler büyük ihtimal.. tarım gözde çünkü.. çernobil ayrı bir vakıa....
birileride kazansın diye 2000 lotumu 6,47 den verdim.inşallah kazanır.Gerisini vermem tavanlar korkutmuyor artık.
Borsa pişmanlıktır. Satarsın hisse 10 lira olur pişman olursun. Alırsın hisse düşer pişman olursun. Almazsın hisse gider pişman olursun. Dolayısı ile hep kasa kazanır.. psikoloji hep bozuktur..Rahat etmez borsacı adam.. yatırımcı hariç...SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavanda ne kadar var arkadaşlar,teşekkürler.
twıterdan alıntı .bu yazı için yorumunuz olurmu acaba nasıl etkıler bızı.Yeni gelişme: Rusya ve Romanyadan sonra Ukrayna da buğday ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor(Matriks). TR 2019da 19 mio ton üretime karşılık 10 mio ton buğday ithal etmiş. Bu yıl temel gıda olan ekmek pahalanacak, ithal buğdaya bağımlı un-makarna sektörü de çok zorlanacak.
Bir de bu kağıdın 1.40 dolardan halka arz edildiği gerçeği var.. yaklaşık 10 tl.. on dan sonrası Allah kerim...[emoji3]
Maliyetiniz burda önemli faktör. 3 lira uluun maliyeti olan için 6.6 giyat ile sizinle aynı beklenti ike 5 lirafsnalan yatırımcı arasında fark var. Düşük maliyetli olmak sonuca göre avantaj da olabiliyor, dezavantaj da. Burda yatırımcının kişisel karskteri yön veriyor kararına. 3 ten aldım 6,5 tan sattım diyebilmek bence basarıdır. İsterse 10 lira olsun.
Yav zaten 3 lira maliyetim var, sonuna kadar giderim diyen de basarılı olabilir.
5 ten alıp olur da 8-9 görürse ordan satan da basarılıdır.
Ama işte sürecte yaşanılan duygular farklı olacaktır.
Önemli olan kişisel olarak karından memnun bir içsel barış hissetmek. Aksi zaten ky nin düşmanı bir duygu durumu.
Saygılar.
tum bıst gıdalarını surukledı pesıne gibi sonumuz hayrola yukarda bı sorum oldu arada kaynadı ukrayna bugday yasagı
Burda önemli kriter şirketin buğday ithalatının ne kadarı yurtdışından karşılanıyor.
Şirketin resmi sitesinde 500.000 ton buğday ithalatından bahsediliyor. Eğer bu rakam toplam buğday alımında önemli bir yüzdeye tekabül ediyor ise tabiki bu yasak olumsuz etkiler şirketi. Ama dediğim gibi yıllık toplam alıma bakmak lazım.
Kaynak: https://www.ulusoyun.com.tr/ithalat-icerik-53.html
Kardeşim 20 gündür burda anlatıyorum bunları okumadınız mı?
Rusya kazakistan zaten dünyaya buğday satmıycsk ya da kota koyacak
Ukrayna 3. Büyük buğday Ülkesi. Heee onlar satsa da zaten bizim almamamız lazım
Ukraynada buram buram radyasyon yayılıyor
Burdan yetkililere seslenelim, ukraynadan gıda buğday ayçiçeği vs verseler dahi almayın, yarın bigün bişey olur, radyasyonlu gıda bığdaydan olmuş derler..
Önümüzde ki 2 yıl dünyada gıda buğday kıtlığı olacak. Çiftçiler virüsten dolayı ekip biçemeyecek ve de dünyada un a makarnaya tüketim alışkanlıklarının değilmesinden sebep talep çok olacak.
Devletimiz geçen hafta bunu gördü ve proaktif yaklaşımla hazine arazilerini tarıma açtı. İlk plot şehir Kayseri. Her yeri ekip biçin diye talimat verilmiş.Tonlarca Yerli buğday tohumları Kayseriye ulaştı.
Dünyanın en büyük Un sanayisi bizde..Un teknolojisi bizde...
Eğer ki biz bu sene ve seneye buğday hasatını iyi alırsak ki, devletimiz şu an bunun için seferber oldu, Un da ülke olarak ihracatından büyük kazanç sağlarız. Bunun gibi Un şirketleri de tarihi cirolar yapar.
Umarım anlatabildim.
Buğday işi TMO da. Bu tip un şirketleri TMO dan alıyor... diyelim ki 1000 birim buğday ithal ediyorsak, şu an bu 1000 birimi kendi öz topraklarımızdan hasat etmek için tüm çalışmalar başladı..
Neyaptın hemşerim hepsini çıkarak!!!!VALLA SABAH 6,51 E VE 6,25 Toplam 2000 lot verdim.Bir düşmeye başlarsa bu fiyatlara vermediğimizede pişman edebilir.Gidebildiği yere kadar kademeli vermek lazım sonra arkasından üzülerek bakmak var.Kademeli vermenin avantajı ortalama uygun fiyat memnun edebiliyor insanı.Ancak borsa bu 1,92 den verdiğim hisseyi bugün Kozaa 11 den aldım ne tuhaf değilmi.Kafayı yedirirler insana.26 yıllık deneyimden sonra bile.....
Bu yıl gıda ,market sektörünün dışını nadasa bırakırlar.Kazanmak isteyenler bu ikisinin dışına zor çıkar diye düşünüyorum.YTD
Yaklaşık 5 aydır bu virüs çin den yayılmaya başladığından beri takipteyim. Okumadığım makale takip etmediğim doktor kalmadı nerdeyse...
3-4 aydır thy asel sayfalarında dolar sayfssında petrol 50-60 dolarlarda iken bu petrol 15$ lara kadar gelirse şaşırmam demiştim. Bakıyordum ahali çizgiler çekiyor varantlar grafikler 40 ın altına düşmez vs vs. Şu an 19$ lara geldi. Nerden bildin kamil diye sorarsanız
İktisatın ilk kuralı; talep varsa fiyat artar, talep yoksa fiyat düşer bu kadar basit))) 15$ nerden buldun derseniz. Onu da bi Arap tradera sormuştum, bi araştır sizde petrol maliyeti ne diye sormuştum, 15$ demişti.))) Çanak çömlek fasa fiso. Hayatta herşeyin bi maliyeti ederi vardır.
Geçen bi haber gördüm iranlı manken evinde aslan piton vs beslerken suç üstü basıldı diye. Kendi kendime dedim, iranlı manken mi varmış ki, sonra iranlı nın ülkemizde ne işi var bu salgında sınırlar kapalı iken. Araştırdım, Bu ev alma işleri vs miş. Ülkemizde en çok yeni evi; İranlılar araplar Ruslar almış son zamanlarda..
Şimdi bu petrol düşüyo ekonomimiz içün çok iyi lakin, Bu arap iranlı rusa ev satma işleri zor olur, 3 ülkede parayı petrolden bulan ülkeler. Bi de turist olarak gelme sayıları azalacak..4-5 milyar ünsan stabil aylardır bekliyoruz. Bu petrol üreten şirketler, talep sıfıra yakınken bu kadar petrolü nereye stokluyor? Bi bunu çözemedim. Kulak arkaları bile dolmuştur..
Burda da 20 gün önce, Rokıfeller, bill gaytes salgın kıtlık virüs bahsediyorfum. Tahmin ediyorum çoğunuz poposuyla gülüyordu. Buğday un stratejik silah olur, petrol ve konvansiyel silahlar ,yalan olur dediğimde şaka gelmiştir sanırım. Bugün kimse kimseye buğdayını vermiyor. Daha bunlar bence dünyanın iyi günleri. Abd de millet Bill Gaytesi suçlamaya başlamış. 2015 de salgını virüsü nerden biliyordun diye. Bugün bi video izledim bizde 2 stratejici var komplo teorisi tayfa burda videolarını da atıyordum. Virüs bitünce sinek böcek işleri başlıycakmış. 5g ile sinekleri böcekleri tarım arazilerine sürüp ürünlere zarar verdireceklermiş.
Yani işimiz zor kardeşlerim. Tarım da tarım sağlık ta sağlık. Gerisi boş iş. Kimsenin açken teknolojimiş cep telefonıymuş aklına bile gelmez..
Bu videoda 2015 te ileride salgın olacak milyonlarca insan ölecek
Cuma günü de bu virüs ancak 2021 eylül de sönümlenir diyen Bill Gaytese ülkesinden gelen tepkiler. Virüsü o yaydı demişler
https://youtu.be/PgYZdS9LGZ0
Bu videoda virüsten sonra, biyolojik sineklerle ilgili bir yayılımdan bahsedilmiş
https://youtu.be/_X854ZpOuvY
Burda da Tarım Bakanlığının; buğdayın öztopraklarımızdan ülkemizde tamamen üretimi hasatı için Hazine arazilerinin tarıma tahsis edilmesi ve Kayseri den bu işin başlaması ile ilgili video
Her yere buğday ekilsin talimatı verilmiş tonlarca buğday tohumu gönderilmiş
https://youtu.be/9uIH5gwjsBM
https://i.hizliresim.com/SWzVHd.png
yukarıdaki grafik günlük. mavi alan 2011 den bu yana devam ediyor. yani bu alanın dışına çıkamamış.. bugün sarı boya ile işaretlediğim şekilde günlükte hacimli bir kırılım oldu.. derin izleyen olmuşsa bugünkü alımları görmüştür.
https://i.hizliresim.com/jM5xjr.png
buda haftalık görünüm. 2017 de de kırmaya çalışmış ama hacim yapamamış.. şu anki kırılımda haftalık olarak hacimde çok güzel.
daha önemlisi DMI ve MACD kırılıma çok güzel destekliyor.
orta vade güzel yerlere gelecek görünüyor benim analizimde..
aman ha mal pazarlıyor falan demeyin, bir arkadaş sormuş takip ettiğiniz hisse var mı diye özelden. başka incelemek isteyen arkadaşlarda olursa diye buraya yazayım dedim..
iyi akşamlar..
Ok yaydan çıktı artık bariz belli, sabır eden mutlaka kazanır,ben dün gönderdim gidecegini bile bile bu kadar kar yeter dedim, yeniden binicem trene ama nereden işte kestirmek zor
https://tr.investing.com/commodities/
1 KG UN = 2 GR ALTIN
anlayanlar için..
https://youtu.be/6Af6b_wyiwI
Bu video Bill gaytes in 2015 yılında yaptığı meşhur konuşması..
Şu an ki salgını birebir 5 yıl önce anlatmış.
Marketlere hücum etmekten tutun, doktorların çekeceği sıkıntıya kadar.
Aynı Bil Gaytes, salgının 2021 sonbaharında sönümleneceğini geçen Cuma söyledi..video da artık insanlığın 5 yılda bir olabilecek salgınlara hazır olması gerektiğini falan anlatmış..
---///
Artık devletler politikalarını Tarım Sağlık, ya da Sağlık Tarım öncelikli güncelliyor. Bütçelerini bu 2 alana kaydırıyor
Bizde de
https://youtu.be/h9b_kL2WFBM
Sayın CB nımız da 3 alanı 1 numara önceliğe çekmiş..
Benim analizim
Gıda güvenliği: Tarım, Gıda, Un buğday, üretimi hasadı, bu alanda faaliyet gösteren gıda un süt şirketlerin ve çiftçilerin önemi..
Bio güvenlik : Biyolojik saldırılar, ilaçlar, aşılar, biyolojik saldırı maksatlı sinekler böcekler, moleküler biyoloji, virüsler, bakteriler. Bu alanda faaliyet gösteren ilaç labaratuar şirketlerinin önemi
Siber güvenlik : 5g teknolojisi ile insan beynine ya da böceklere yön verme teorileri.. İnsan vücuduna Çip takarak kontrol altına alma gibi çalışmalar.. siber saldırı ve teknoloji alanında güvenlik üreten Aselsan gibi şirketlerin önemi
Gelecek çağın değişen mantelitesi olacaktır..
Kısaca virüs dünyada daha çok şeyi değiştirecek..
uluun tavan olup tum bıst gıdayı surukluyor helal olsun
Dolar bazında halka arz fiyatı 1.40 dolar.. yolu var.. daha 1.03 dolar.. zirveyi bir geçsin hele...10 dan sonra O na bakmalı...[emoji3]
İtalya'da un tüketimi rekor kırdı (İnsanlar evde ekmek, tatlı ve pizza yapmayı yeniden keşfetti)
Virüs salgını nedeniyle 9 Mart'tan beri karantinanın sürdüğü İtalya'da halk, evlerinde ekmek ve pizza yapmaya başladı. Ülkede un satışları İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez dikkat çeken oranda arttı.
NTV*15.04.2020 - 12:59*
https://www.ntv.com.tr/video/ekonomi...7kq9QwHZwBQ_MA
---///
Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı açıkladı: Sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar
Reyon ömrü kısa olan ve hızlı bozulan (Et, Balık, meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri) grupların ünitelerinde çalışanlar ile un ve makarna sektöründe çalışanlar, hafta sonu üretimlerine devam edebilecekler.*
https://www.milliyet.com.tr/gundem/s...caklar-6189731
--///
Ben sattım ya iyi haberler peş peşe geliyor
Maalesef ekram sattırıyor
Ekrana bakınca panikletiyo
Bu şirketin patronuna 2 tavsiyem var
Tüm çalışanlara çok iyi baksın virüsten korusun
Altın yumurtlayan bu şirketi yabancılara stratejik ortaklık vs kap habrri ,
Ucuza satmasın, tok un toku satıcı olsun
..
Çünkü hakkıdır.
Sanki salgının geleceğini hissedip, yeni fabrika yeni silolar açılmış geçen sene. Resmen hissetmişler.
Kalanlara başarılar
Patrona büyük ortaklara saygılar
Hep iyi yadedicem. İnşallah çok kazanır bu işte top class olursunuz
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim yolumuzu aydınlattınız saygılar ytd
kısa vade göstergeler aşırı şişti.. bugün hemen tavan yerine onları düzeltseydi iyi olacaktı..
bunların bir düzeltmesi bugün veya yarın illaki olacak.. haftaya yoluna devam edecek diye öngörüyorum..
perşembe-cuma-pazartesi önemli.
günlükte izlediği kanal.. kanalın içinde kalması önemli..
https://i.hizliresim.com/QLxHYu.png