2017 ağustos ayı. Sadece iç güdüyle atlamıştım.Maliyet düşürebilmek için trade yapa yapa bir hal oldum.Aynı SENARYO...
Printable View
Katılıyorum fakat Ecilc de operasyon yapılacak fiyatların henüz oluşmadığını düşünüyorum. Salgın ülkemizde daha çıkmadan Mart başında Ecilc 4,00 ler civarındaydı şimdi 5,72 çok büyük fiyat artışı yok. Aynı tarihlerde Deva 10,00 lar civarındaydı, şimdi 20 ye dayandı yani iki katı. Ayrıca Ecilc de brüt takas yok, istediğin zaman alıp satabilirsin elin rahat. Şunu da söyleyim bugün dördüncü tavandan düzeltme yapacagını düşündüğüm için hisseden çıktım, ama takipteyim... kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir..
Herkese merhaba
Bakiniz Rtalab Mart ortasi civcivli dönemde 3 civari alanlar Mart sonuna dogru 6 civari satmisti panik yapmislardi. sonra kat kat arttı. Benzer hareketi Ecilc ve Selec yapiyor. Ecilc Mart ortasi 3 civari toplayanlar simdi 6 civari satiyorlar panik ! Yakinda en az 10 misli artmis olacaklar. psikoloji ayni psikoloji ...( yatırım tavsiyesi değildir )
Ben niye ilaca girdim diye sorabilirsiniz. Dünyadan bir iki örnek yetti/ tabi kendi para birmleriyle malum o bulanik Mart ortasindan bu haftaya katlamislar parayi ;)
= Genky Drugstore Tokyo 1470 lerden 2600 lere
= China Jo Jo Drugstore 1435 lerden 2870 lere
= Mangalam Drugs India 20.50 lerden 96.50 lere
( yatırım tavsiyesi değildir )
günaydın arkadaşlar fiyatlara bakarsanız günlük yada haftalık giren arkadaşların %10 kazanır %90 kaybeder geldik hissenin yorumuna bir hisse alırken bu hisse bu kadar para edermi diye bakalım inceleyin neyi var neyi yok ne alır ne satar sattıgı ürünlere talep varmı patron kimdir tv kanallarına çıkıp bazı patronlar gibi şirketlerini ballandırırmı bu yazdıklarımı lütfen iyi okuyun sonra düşünün twitterdan yazılanlara göre hisse almayın eskiden bu görevi dergiler yapardı tekneloji gelişti parayı kaybetmek kolay kazanmak çok zordur
Eczacıbaşı'nın içi boş değil. Ayrıca sadece defter değerine kadar geldi.
Benim söylediğim başka bir şey.
Bu şirketin ( topluluğun) gelirlerinin %70 i, Vitra ve madencilikten gelen gelirler. Kalan gelirler arasında da kira ve faiz gelirleri var. İlaç ve sağlık %10 civarında. Bu payın artması için de hiçbir sebep yok.
İlaç dışı nedenlerle birileri Eczacıbaşı'nı çok değerli bulup almışlarsa o zaman neden hemen hemen aynı şirketlerde payı olan Yatırım Holding'in %40 iskontolu kaldığını da bir zahmet araştırmak gerekir.
Faiz dedin satıyorum....
ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar Selin Limon kolonyası bakkalda 26 TL , Migrosta şu an 10 TL !!
İhtiyacı olan Migros Sanal Marketten alabilir! Migrosun Telefon uygulaması
Tahtayı yapan ****** çocuklarına alalım birkaç tane de ferahlasınlar. Şişelerini de bîtaraflarına sokarlar.
Donkisot gibi yeldeğirmenleri ile savaşıyoruz. Bu serefsizler robotlar ve emir silme olmasa ne halt edecek merak ediyorum.
Bilanço geldi. 87 milyon kâr
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ancak borçlar 62 milyonun üstünde artmış
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güzel kar ama umarım bu artışlar bilanco fiyatlaması değildir
ki bence değildi cünki selec deva eş güdümlü gittiler
ben biraz daha prim yapmasını bekliyorm
YTD
Ecilic in koçak farma ile bi alakası varmı?
MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üstadlardan ricam şimdi bu kar ile fk sı kaç olur ve bu kar esas faaliyet karı mı fazla bilgim yok aydınlatırlarsa sevinirim...şimdiden teşekkürler...
Faiz işi nerden çıktı şimdi. Tam yatırımlık kağıt bulduk dedik. Faiz işi kesinmi arkadaşlar..
Aynen Esas faliyet kârı kabaca 90 desek kara ayni kari 4 ceyrek getirse yil sonu 360 olur sermaye 685 sermaye nin yarisi kadar kâr eder yil sonunda bugün ki fiyata 6 desek kabaca 12 fk olur yil sonunda tabii bu kâr artarda yıllık kâr degisirse bu fk degisir çok uzun zamandir yazmiyodum umarım yardımcı olmusumdur...
yatırım niye güdük kaldı bukadar, pddd burası 0.9 olmuş yatırım 0.5 , çok arttı diyenlere 3 yıl once 0.8den almışım yatırımda 0.6 gösterdi diye korkayım ozaman, ilaç diye millet buraya saldırıyor demekki , ilaç olması gerekmez ikiside değerini bulacak elbet
Eczacıbaşı İlaç 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizi
https://youtu.be/lnP_lSoT5vg
Eczacıbaşının koçak ile ilgisi kaldı mı?
Eczacıbaşı fiilen üretmiyor, üretenle ortaklığı var diye biliyorum. Mevcut durumları eczacıbaşı açısından değerlendirebilecek var mıdır?
Bir Deva Holding ike farkı nedir. Primlenir mi o kadar?
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence finansal sonuçlara bakarak Ecılce değer biçmek eksik hatta yanlış olur,şimdilik bilançoya katkısı ve getirisi olmayan arsaları da dikkate alınmalı..ilk maliyet değerinden kayıtlı arsaların yeniden değerlemesi yapılsa dahası hazırladıkları projeleri hayata geçirseler 6,37 olan defter değeri belklde 3 e,piyasa değeri 4 e katlanır.Çok uzun vadeli olduğundan ben yoruldum.sıfırladım,yine de hakkını teslim adına yazıyorum.
Ecılc sattım,Eczyt çoğalttım.Holding hariç iştirakleri zararda olunca 2019/03 de 13 milyon tl zarar açıklamıştı,artık durum tersine döndü,Ecyap hariç iştirakleri karda olacak görünüyor,yamuk yapılmazsa 2020/03 net kar beklentim 2019/09 karından fazla hatta yıllık karına yakın..
Defter değeri 22,19 tl idi,%29,67 payına sahip olduğu Ecılc fiyatı 1.çeyrekte 1,04 tl yükseldiğinden Eczyt defter değeri de en az 24,20 ye yükselecektir.Ecılc deki asli payı %18,75 iken 2010 yılından bu yana toplanarak %29,67 ye yüseltildi,normalde sonradan toplanan hisselerde 1.çeyrekdeki 1,04 yükselişin kar olarak yansıtılması gerekir,bu olacak mı bekleyip göreceğiz.9 milyon kur farkı karı garanti.
anlaşılan süslü spek ikilisi ky.yı tükenmişlik sendrumuna sokup bertaraf etmiş
Bu hisseler öyle ki birbirlerini destekliyorlar ecilc ın hissesi ecz yatırımda yatırımın hisseleri eczacı holdingte holdingin hisseleri ecilc da :) yani üretim holding bünyesinde satış ecilc bünyrsinde olsa bilr domino etkisiyle hissedarı eczyatırımı degerlendiriyor. Eczacı yatıırımın deger artışıyla v ödedigi temettüyle holdingin degeri artıyor o da ecilc in özkaynaklarını arttırıyor :)
2. Çeyrekte sadece eczacıbaşı holdingten gelecek kar payı 67 milyon TL. Faaliyet raporunu okuyun
bütün ilaç üreten yada isim hakkıyla ilaç satan şirketlerin değerlerinin arttığı yıllara girdik.
virüs nedeniyle ilaç firmalarının değerleri ortaya çıkmaya başlıyor.bundan sonrada devam edecektir.
virüsle yaşamaya tüm dünya gibi bizde yaşamak zorundayız.
tedavi imkanlarını arayan ilaç yada aşı bulmaya çalışan dünya ve bizde bu işe müthiş çaba sarf ediyoruz.
hazır donanımlı ilaç firmalarından biriside eczilaç bu firmada bu işe kafa yoruyor olabilir.
virüsü tedavi edecek ilaç yada aşı geliştirme çabası içinde olabilir.
ilaç üretimimi var.yoksa sadece ilaçmı pazarlaması yapıyor.
benim bu konuda bilgim yok.
fakat şu anda hazır 50-60 yıllık bir ilaç firması olan ecz ilaçta arayış içinde olabilir.bilmiyorum.
ilaç pazarında virüsü yenen ilaçı yada aşıyı bulan ülke firma bu işten çok büyük kar edecektir.
bu virüs işi tüm dünyada bitmeyecek görüntüde var malum.bulaşmaya devam edecek.ediyorda.tüm dünyadaki görüntüye göre.
kim ilaç yada aşı bulursa köşeyi dönebilir
.ecz ilaçta bu işlere en köklü ilaç firmalarından birisi olduğuna göre ilaç yada aşı neyse buluş içinde olabilir.
kaldiki elinde bir çok markası var ortak yada distirübütörlük ilaç pazarlaması şeklinde.
eder değeri zaten yıllardır düşük kalmış görüntüsü vardı.güçlü özsermayesi mevcut.
bir çok markası şirketi fabrikası ile üretim yapmaya devam ediyor.
bir kasa bir masa şirketlerin değerinde bile değil.
bence virüs nedeniyle bundan sonrası ve yılldra ilaç geliştiren firmalar ön plana çıkabilir.
ucuz değerde kalmış bir hisse ve şirketlerden birisi.
virüs dünyada salgın olduğu sürece virüse karşı ilaç aşı arayışı devam edecektir.
ecz ilaçta böyle bir arayış içinde yerli yabancı ortaklarla arayış içinde olabilir mi.
özsermayesine göre bu kadar markasına üretimine göre fiyatı ise aslında ucuz kalmış görüntüsü var.
az bir miktar almıştım.bakalım nasıl olacak.beklentisi var.dediğim gibi.ilaç yada aşı bulma çalışması yapıyormu.bilmiyorum.
ayrıca zaten güçlü özsermayesi ve sağlam yapısı var.
bir çok iştiraki ve markaları fabrikaları mevcut.
bir kasa bir masa şirketlerden değil.
fiyatı pahalımı.değilmi.ucuzmu kaldı.
fiyatını piyasa belirler.karlılık oranları ise düşük.
yazdıklarıma göre yatırım yapmayın. gaza saza cazada gelmeyin.araştırın öyle değerlendirin derim.
herkezin bir bildiği vardır...ytd
Haberleri izliypruz hep beraber 1 kez ilaçtan bahsediliyorsa 2 kez dezenfeksiyondan bahsediliyor. Normalleşmede vazgecilmez seylerden biri dezenfeksiyon eczacı burda çok yi