ABD deki dava sonuçlanmadan bunu yapmaları manidar
Printable View
ABD deki dava sonuçlanmadan bunu yapmaları manidar
Bu 1 milyar dolarlık sermaye artışı ABD den bir yaptırım beklenmiyor anlaşılan
eğer planlanan tahsislinin oranını bilseydik hesabımızı yapar ve spota göre iskontolu mu yoksa primli mi olduğunu ortaya çıkarırdık, böylece de bu haberin yarın hisseye nasıl yansıyacağı belli olurdu, tahsisli oranı bilinmediği için önceden hiç bir şey öngörmek mümkün değildir
Bugün bu bankayı devlet satsa hisse başı kaça satar. Şimdi kendisi kaça alıyor.
İnşallah 2.5 milyardan fazla çıkarmazlar sermayeyi
yarın için hiç bir öngörümüz olmasa da bu haberin tahtada bir tedirginlik yaratması muhtemeldir çünkü %100'ü aşan bir tahsisli spota oranla iskontolu bir fiyatı gündeme getirecektir, mesela %110 olursa TVF yeni hisseler için lot başına 7 : (1.25x1.1)=5.09 tl, %120 olursa lot başına : /1.25x1.2)=4.67 tl, %130 olursa lot başına 4.31 tl ödeyecek; yani tahsisli oranı %100 ün üzerine çıktıkça spota oranla iskonto oranı artacaktır, böylece de mevcut yatırımcıların mağduriyetleri de doğru orantılı olarak artacak
%100 civarı bir tahsisli makul görünüyor, tahsislinin %100 ü aşması durumunda mağduriyet ortaya çıkıyor
başa baş noktası (mağduriyetin başlangıcı) işte burasıdır, %100 ü aşması durumunda mağduriyet de doğru orantılı olarak artacaktır hatta 2. dereceden hiperbolik bir eğri şeklinde
yarından itibaren piyasa ve tahtadaki hakim güçler yapılması planlanan tahsislinin yüzdesini tahmin etmeye çalışacaktır ve bu tahmine (beklentiye) göre de hissede fiyatlama yaparlar, %100 ve altı bir tahsisli beklenirse hisseye alım gelir, %100'ün üzeri beklenirse bu başa baş noktasından uzaklık ile orantılı olarak satış baskısı oluşabilir
herifler en ucuz bankanın piyasa değerini bir gecede iki katına çıkardı.
biz bir şey kazanmadık.
yine kasa kazandı.
Mevcut yatırımcıların değil de TVF'nın menfaatini ön plana alırsak; SPK'nın tebliğindeki alt limiti baz almamız icap eder ve bu da haberin çıkmasından önceki son 10 günlük ağırlıklı ortalamanın %20 altıdır yani TVF'nin yeni lotlar için ödeyeceği bedel kabaca 5.20x0.8=4.16 oluyor. O zaman TVF 7 : 4.16 =1.68 milyar lot yeni hisse alacak demektir, böylece de ödenmiş sermaye 1.25+1.68=2.93 milyar tl ye çıkar ve tahsisli oranı da 1680 : 1250=%135 gibi olur.
Bu durumda bölünmüş fiyat (bugünkü kapanış bazında)=(6.7 +7) : 2.93=4.68 tl ediyor.
2 katı değil 4 katı hatta 4 kattan da fazla, 6.7 milyar tl piyasa değerinden günü kapatmış olan bankanın ihraç edeceği yeni hisseleri 29 milyar tl lik bir PD üzerinden satın alacaklar (Not: Bankanın %25 civarındaki blok hissesi için yani 4 te 1 i için 7 milyar tl ödüyorlar)
2.5 x 5.6=14 milyar olmadı mı TH usta
bu hesap "tahsislide alıcı taraf" olan TVF adına yanlış çünkü TVF'nin elindeki hisse oranı şu anki %51 den %75-80 aralığına çıkacak yani kabaca 25 puan artmış oluyor ki bankanın 4 te 1 i demektir, sonuç itibariyle TVF bankanın 4 te 1 ine 7 milyar tl ödemiş oluyor, bunun tercümesi de TVF'nin yeni hisseleri 4x7=28 milyar tl lik bir piyasa değeri üzerinden satın alacağı oluyor
Tilki tüccar mantığı ve yatirimci mağduriyeti. Baska bir sey degil.
herifler 10.5 milyara bankanın %75 ine konmayacaklar mı.
en iyisi gidip bir şeyler yiyeyim
yahu tahsilliden sonra kaç liradan işlem göreceğiz.
5.4 olsa fazlası olmaz
ben sana söyleyeyim.
7 milyar tahsilli parası,
3.5 de şu andaki %50 payları
ne oldu TH kaçtı mı
İlginç
Hiç kimse bu kadar sermaye geldikten sonra olacak deli kazançtan bahsetmemiş.
Benim %50 %50 ortagım sermaye kadar para getirecek ama senin oran %25 olacak artık ortak dese hayır demem. Çünkü o para ile iş yapacağız. Benim ortak kendi başına şirket kurup iş yapsa daha mi iyi.
Yani TVF bize sermaye getireceğine başka banka kurabilirdi dimi. Öyle düşünün bir de.
.
.
.
Haaaaa bu kadar sermayeden sonra kredi verecek elbet ve diğer özel bankaların yüzüne bakan olmaz artık. Kamu bankasından kredi alamayan ne kadar kişi var ise hepsi özele gider bence :oleyo:
Seçbul kardeş en ucuz senet elimizde derken şimdi garantiden bile pahalı duruma gelecek duruma düştük bunun neresi güzel ben mi yanlış biliyorum defter değeri 0.45-0.87 arası bir duruma gelmeyecek mi?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Zaten defter değeri düşük olduğu ve defter değeri hisse değeri yükselmeden bir anda yükseleceği için olumsuz değil mi ben mi yanlış biliyorum? Çünkü borsanın en ucuz hissesindeyiz derken terse yatmadık mı?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Verdiğin örnek güzel. Ortak olduğum ama isletmedigim bir dukkanin isletmecisi kasaya para koyuyorum ortakligim %75 olacak ve parayla kasamiz güçlü olacak ve kötü günlerde bu para bizi koruyacak dese hay hay derim bana giren çıkan olmaz. Ama şimdi burda yabancılar var başvurudan önceki 10 gün ortalama baz alinacakmis deniyir bu durumda kamu dışındaki hissedarlar fiyatın yukarı gitmesini isterken, kamu istemez ne kadar düşükten çok hisse olur diye o paraya. Yani şu ilk günlerde ne olacağı bizim gibi vioptakiler için önemli :)
Tahsisli sermaye artırımları; işlemin niteliği nedeniyle, yatırımcıların cebinden herhangi bir nakit çıkışı olmaması ve yatırımcıların pay sayısında bir değişiklik yaratmaması nedeniyle, hisse fiyatında bir bölünme olmamaktadır.
Tahsisli sermaye artırımları, belli bir ortağa belli bir fiyat üzerinden yapılan sermaye artırımları olup; sermayenin tahsis edildiği ortak haricinde diğer hiçbir ortağı etkilememektedir.
Borsa İstanbul’da işlem gören bir hissenin fiyatı, şu üç husustan en az birinin gerçekleşmesi durumunda bölünmektedir;
– Bedelli Sermaye Artırımı
– Bedelsiz Sermaye Artırımı
– Temettü Ödemesi
E tabi viop başka....Ama zaten 9.30 da halk bank vadelisi durumu 3 5 belli edebilir.
Yabancı demişssiniz. Eeeeeee o da alsın ozaman bu fiyattan. 2 saate açılacak tahta. Belki %25 in hepsini ister belli mi olur.
Yabancının eskiden 5 10 dolardan almış olması beni ilgilendirmez hiçbiri secbula bir soralım demedi..:oleyo:
Sen evi 600 zannediyorsun ama expertiz raporunda 150 görünüyor. Olay bu. Ki rapor hergün yüzlerce insana gösteriliyor bir de.
Sen ev 600 de dur.
Yüzde 25 ini 2,5 milyar dolardan halka arz edilen hisse 1 milyar dolara geri alınmış oluyor 5,22 10 günlük ortalama yi baz alıp sermayeyi 1.340 daha arttırıp 2.590 a çıkartır ise orneklemesinden gidince.
Halka acikligi yüzde 23.5 piyasa değeri yaklaşık 13 milyar TL ye ulaşıyor bu şekilde..
....
Hisse ilerde 10 lira olsa bu örnek çalışmadan gidersem 25.9 milyar TL piyasa değeri oluyor.
Hisse 2 liraya düşse örnek sermaye gidildiğinde piyasa değeri 5 milyar TL ye iniyor..
Toptan satışlar pazarı 10 günlük ortalama hadisesinide öğrettiler tahsisli hamdolsun + -%20 kismida var..
Gelen sermaye ile bankanın piyasa değeri otomatik uçuyor fiyat aynı kaldığında.
Hadi sevinin 13 milyarlık yaptılar pehhh vuhuu
Kamulaştırma bir şekilde çağrı ve adil fiyat i bırak.. hic..
Dükkan çalışıyor çok olumlu tabiki 5 den alanlar için.
8 10 15 20 lerden alanlar geçmiş olsun bir nevi
Cagrisiz tertemiz bir iş..
İyiki 7 milyar TL deniyor 20 30 milyar artirsa idi üstten maliyetler bı bardak su..
Vay be yatırım yaparken demek ki ağa geçmişi 10 dolarmis diye pestemali indirip atlamamak lazimmis