https://s12.directupload.net/images/201116/5tm63aky.jpg
Printable View
Arkadaşlar merhaba, zgold içi boş bir fon.......Nasıl yani? diyenlere açıklayalım.....Ziraat ,sanal olarak kademelere kötü koyuyor sen ben alıyoruz,sonra satmak istediğimizde kendisi değil bir başkası alıyor,yani sana hava satıyor......gidin Ziraate altın olarak talep edin bakalım verecekler mi?Veremezler çünkü karşılığı yok.......
ABD deki 900 milyar dolarlık teşvik paketi onaydan geçerse altın yükselir deniliyor. Çıksın bakalım, ondan sonra görmek lazım
Altın ve gümüş almanın en ucuz yolu artık fonlar.....
1 haftadır aşağıda ki haber bizim altın ve gümüş fonunu etkiliyor mu diye sordum ve sonuç evet....gldtr ( finans altın) zgolg( ziraat altın) ve gmstrf ( finans gümüş)....bunlarda al sat marjı sıfır yok gibi....tek olumsuzlugu kar edince %10 stopaj kesiyordu kardan ve artık oda yok....
Şuan altın almanın en ucuz yolu bu fonlar....
Diğer banka yada tfx ,trade plastan 450- 453 aradaki makastan kaziklanmayin....bu fonlarda makas 451.12- 451.13....
Döviz dışı fonlarda stopaj sıfırlandı, mevduatın yanı sıra Para Piyasası Fonları da artık dövize ciddi bir alternatif, dolarizasyon ile mücadele devam ediyor, çok doğru adımlar atılıyor, yarın ki TCMB kararı ile TL'de değer kazancı belirginleşebilir...
https://t.co/H9uOo3XNuF https://t.co/rVGZRTHEuc
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydi bismillah...
Ya nasip...
Tekkeyi bekleyen çorbayı icer...
Abd tahvillerinin 1 gün de %28.5 artması, olası büyük yangın öncesinde ki ince duman gibi algıladım ve portföyü zgold'a cevirdim.
Piyasada gezinen altın kontratlarının ve merkez bankalarının rezervlerindeki kulçelerin, fiziki karsilginin olmadığını biliyoruz. Toprak altında kibreservlerin hepsini çıkarsan yine karsilamaz.
1.9 trl usd verecek abd piyasalara. O oara ile emtia hareketlenir. Fazla para nedeniyle abd de enflasyon ve akabinde Usd faizi artar derken usd anavatanı okan fed'e koşar ve dolar endeksi yükselir.
Coğrafi risklerimiz var matematik konumu nedeniyle. Orta-doğu da bi biden şekillenmesine maruz kalacaz gibi. Mavi vatan da olumsuz yönde supriz birşey çıkmaz umarım. Ha birde iç siyaset risklerimiz arttı. Fezlekeler ve teröre yüz veren yaklaşımlar.
Global piyasalarda covid kaynaklı ekşi gsyıh rakamları 2021 boyunca devam eder.
Tüm dünya yi enflasyon bekliyor. O dağıtılan paketlerin acısı 2022 de devam eder.
Bir iki sanal para takmlaya geldi mi hatlar karışır. Yeniden Anne böreği misali geleneksel olur yatırımlar.
Vix endeksi diplerde. Her an kafayı kaldırmak için tetikte.
Bdry den geçen gemi sayısı vasat.
Turizm ve tüm hizmet sektörleri kaput oldu.
Borsalar şişti. Gümüş şişti. Emtialar tuketilmedigi için yatırım yapılmayacak gibi ..
Geriye Gold kaliyor sanirim..
Bılemedim..
Elimde şu kadar rezerv var diye abd ve ingiltere bu krizde 1 ton bile satmadılar. Imf de satmadı. Vardır bi bildikleri.
Hayrlı kazançlar cümleten.
Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin.
Örneğin ev alacağız diye bir anda 500 bin TL.lik zgold satsak ne olur.
Alıcı çıkmama durumu olurmu,
Fiyatı taban yapma ihtimali olurmu
Fonun garantörü ziraat bankası. Yani devlet.
Hissede taban tavan yok. Altın gram tl fiyatı ne ise o oranda yansıyor hisseye.
Speküle edilemez. Çünkü adamın burada açığa satması ike dünya altın fiyatı düşmez ve adam kendi ayağına sıkmış olur. Ziraat bankası anında alır ucuza verilen malı.
Her zaman alicisi olur bu fonun. Ziraat bankası günlük müdahale ediyor fona
Bu zgold gram altınla bire bir korele olması gerekirdi bugün neden bu kadar makas açtılar ki. Önümüzdeki günlerde fiyat yansıyacak şeklinde düşünürsek bu durumda ziraat ederinin altında altın satıyor demektir bu
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk defa altın ile makas bu kadar açıldı.. Fiyatların geri geleceğini mi düşünüyorlar acaba
Zgold aktif deger gosteren bir websitesi var mi finansbankdaki gibi gldtr ve usdtr gibi ?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yapılan şey dolandırıcılıktan başka bir şey değil. Lot başı bir liramizi yani gramda on lirayı adamlar havadan sildiler.
Zgold resmen adam dolandırdı bu dalgada bunun izahı ve açıklaması olamaz bence.
10 zgold aşağı yukarı 1 Gr altın yapıyordu.
Şimdi arada gramda 10 lira fark oldu ve bunun hesabını kime soralım bilmiyorum.
Gramaltın
7 günlük %4.79
1aylik. %9.87
Gldtr
7gunluk. %3.68
1aylik. %8.92
Zgold
7gunluk. %2.39
1aylik. %7.59
Hele bir de düne kadar stopaj vardı komediye dolandırıcılığa bakin
Şimdi zgold gösterge net aktif değeri 43.45
Kapanışa göre aktif fiyat ile 80 kuruş fark oluştu. İki fiyatın piyasa yapıcıligi kapsamında esitlenecegini varsayar isek bu durumda ziraat yaklaşık yüzde 2 zararına altın mi satıyor?
Bankalarda da makas açık...ordan satanlarda zararda...42.8 kapanış ziraatin robotu 42. 75 alışta idi...tahmini satışında 44.40...dipte işlem görüyor....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Is den satan adamin malini daha ucuza alayim diye kacirdim. Mis gibi 4806 da satis vardi yuklu. 4801 cektim bende ucuza alayin diye. Cuma geceleri ons uyuruyor genelde. Almadigima pismam edecek.
%10 stopaj varsa niye gram altın yerine bunu alalım?
Mal tasirken 2 tl alttan alirlardi simdi mal yok 2tl ustten satyor. Hayir kim 2 tl ustten gunluk trade harici mal alir anlamiyorum.
bugun zgoldda carptilar adet yerini bulsun yine yaziyorum. sadece carpilinca cenem duser yazarim. herseye ragmen iyimi varsin zgold
Göstergenin 40 Kr altında bedava mal alan yok
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bayram oncesi heleki kurban bayrami incesi dolar duserdi genelde. umarim dolara biraz duser. gereginden fazla yuksek bence.
gldtr marji kapadi primli bile islem gordu cuma gunu. daha oncelerde oldugu gibi zgold net aktif marjini kapamakta gldtr yi geriden takip edecek mi bakalim
mallari zararina verdik ama neden. yarin mal almanin yada aksama tasimanin maliyeti bayram tatili nedeniyle 10 gunluk repoyla tam tamamina 30 kademe. yarin sabah acilista bu aksam kapanis senasinda aldigim hisselerimi verecem sonrasinda off olacam. ayrica dolardaki bekeldigim dusus basladi. insallah devam etmesini bekliorum.
kasindik yine ne zaman karla yetinmesem cakiyorlar. mis gibi satmisin iyi fiyattan tatilde hafta sonu grafikte obo gormussun hafta gecmmeis bu yuzden stresten. ne duyw iyi fiyattan satrigini geri alirsin.
az bisey kalmisti onu da verdim. hatta fazlasini bile yaptim. asagi kirilmis obo var. ard arda kayebttik. alici yok gumus ve altin fonlarinda alsam ne olacak satamiorum. aldigimi 2 gunde zor verdim. zaten piyasada gecmiste gumusun 12 dolara dustugu amanlari animsatan seyler var. tabiki de altinda dusmutu ama cok daha az dusu. ne kazandirmisti ozaman acaba....
fed karari aciklanmadan yazayimda karari gorup yazdi demesinler. bugun kallavi mal veren arkadas sen risk almak istemedin ama kokune kadar riski alacaklar vardi elbet. aksam onslara yarayacak karar cikma ihtilamli yuzde 90 bu riski almadin. piyasayi kim daha ii okuyor bakalim. bu arada yeni geldin bu fonlara galiba. nerdeyse tum fonlarda karsima cikiyirsun. ii yaptin gelmekle hacim olsun biraz yahu. sunlarda bir iki araci ikurum islem yapmasa kus ucmaz buralarda. bekeledigim karar cikarsa bu gece hafta kapanisi olmasi n3deniyle cima gecesi onslar cosar bence.
onsda daha ciddi tepki icin cuma gecesini beklemek gerekecek. bidahaki haftaya kadar boyle sonrasinda strateji degistirmem gerekecek.
.
bu gece cinde cuma kapanisi yarinda bizde cuma kaoanisi. bu gazla ons altinda daha ii hareket bekliyorum cuma gunu. bilenler bikir ons uxmaya basladigi zaman nefes aldirmadan 3-4 gun artar. yine aynisi olabilir. stratejim aynen devam ediyor.
gunlerdir ikimizde ust uste zarar yaziyoruz. hala benimle ugrasiyorsun. hep sen baslatiyorsun. aktiften alip bir saniye sonra aktiften satmak ve bogazina kadar maldayken malda olmadigin tahtalari baskilamak neyin nesidir. boyle yapinca hepbaraber kaybediyiruz
haftalardir yil sonu pozisyonu icin firsat kolluyordum. Saolsun o fairsati verdi piyasa. stoploss calismadikca mallar paket oldu artik.
bugun zgold net aktifi dune gore 60 kuris artti. sabah altı kg 533 ken fonun net aktifi 54,3 civarlarındaydı. İlkonce farketmedim net aktifi 53,3 olarak görüyordum. Sonra ziraat yatırım 53.9 kadar catır catır alım yapınca bidaha baktım. Amanin 53,3 değil 54,3 mus. Yanlış görmüşüm. Zaten fon bu yuzden catır catır alım yaptı sabah. Yoksa almazlardı öyle. Kimse farkinda deil ama net aktifimiz kapanista 53.9 lira. Daha oncede olmuştu bu ne net aktif arıtışı. Ozman 50 kurus artmıştı net aktif. Ozaman sordum fona maille. parayi altına endeksli kar payi getiren yatirin yapiyorlardi sanirim. Yada ona benzer bişeyler. Ondan arada net aktfi artiyormus boyle. bugin yarin babalar gelir 53.8 e kadar 5000 5000 alis yazarlarsa sasirmam.
aşağıda boyle bir grafikte var
gram altinda buun itibariyle donusu net olarak gordum. ben dusus bekliyirum. donusu gordugum icin eldekikeri ucuzda olsa verdim.
hem gostergenin 30 kurus ustune satmak isteyeceksin hem de tahtaya 30 bin.lot mak yazacan yok oyle bur dunya.
alkislar infoya helala olsun sana. icbc merill info yeni kanlar geliyor. en babasi onfo
guzel haber erken geldi stopaj indirimi mart sonuna uzamis. devamke
arkadaşlar bu fonu alıp sattığımızda brüt takasa giriyor muyuz yoksa aynı gün içerisinde hissede değerlendirme yapabiliyor muyuz?
Bu etf ilk açıldığında 1 pay 0.1 gr deniyordu, ne oldu da aşırı primlendi?
Gösterge değeri öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
https://www.ziraatportfoy.com.tr/M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.