short>1299,00
Printable View
short>1299,00
Twiterda sabah akşam BANK OF mericik anlatılıyor yabancı diye , gülüyorum onlara tanıdığım dostlarım borsa ile uğraşan hatırı sayılır oyundüzeneği olan ların hepsini bu kurumla oyun düzeneği mevcut:)
Aynı zamanda badem spor da kullanıyor , bir zamanlar creditle oynuyorlardı.
Bidon kesinleşti gibi. Artık görünüyor işte.
Daha önceleri pompalanan kötü senaryonun tersine gelişiyor piyasalar. :)
Şaşırdık mı?
Tabiki de hayır.
brent aşağıda ülkem için iyi.hadi al o zaman.global için kötü.ne yapacağız bil bakalım....:plc:
Bir de işte akşamları tartışma programlarını izliyorum,
Yok Newyork'ta önlemler alınmış,
Yok esnaf tahta ilen camları kapatmış
Olaylar olaylar,
Gruplar varmış,
Ortalık karışacakmış falan filan,
İnandık mı?
Tabiki de hayır.
Bu makine sistemi fetöcüler zamanında monte edildi , bakın nasıl işe yarıyor , piyasaya fısılda faiz artırımı olacak diye satışın önünü kes , zaten demiri,kuşu,savunması,altını,telekom ,petrolü, gıdası ,elinde sıra ile döndür dur.:)
Adamlar bu süreçte bist100'ü 1095 den 1190'a aldı be. Nerdeyse 10bin puan eski puanla :)
Pompaladılar negatif algıyı sonra sildiler süpürdüler
Hep aynı hikayeleri izliyoruz
Ama algılarımıza hakim olmakta gerçekten çok zorlanıyoruz.
Normal biz de insanız be abi.
Vatandasa askida ekmek, Suriyeli din kardesime 40 milyar usd.
Yeni Turkiye bu
dünya kaos ile besleniyor
menfaat denen şey yok olmadıkça parlak demire bir bok olmaz
seçim savaş pandemi nükleer borç açlık vs.
hepsi doları ve altını işaret ediyor hisseleri ( 3 kuruşluk şirketler ) değil.
işin özü
lafın kısası
detaya değil genele bakalım
hem darbeli olmaz ise zevk vermez azucuk heyecan olmalı asdas :he:
Paragöz nerede tek yeşil borsayız :)
Bakan Çavuşoğlu:"(ABD'de) Kim seçilirse seçilsin, herhangi bir ülkeye nasıl yaklaşıyorsak yeni Amerikan yönetimine de aynı şekilde yaklaşacağız" -AA
Türkiye Somali’nin IMF borcunu ödeyecek
Resmi Gazete'de yayınlanan Milletlerarası Anlaşma'da yer alan bilgilere göre Türkiye, Somali'nin IMF'ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını (yaklaşık 30 milyon lira) ödeme kararı aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldı"
somali önemli biz değil
Biden Türkiye'ye düşmanmış
Biden koş gel seni bekliyoruz.
içimizdeki düşmanları yok et.
biliyordum bilinç altında darbeli matkap fantazisi olduğunu zati. :he:
gramdasın faiz artışını yakından takip etmen şart.
muhtemelen borsada önce bir faiz ganalı açılır,
faiz artar borsa artar,
nedenini açıklayan bir egonomist çıkmadı daha asdas. :he:
yani demem o ki,
bende gram olsaydı,
dolarda da hafiften adeşli bir durum tespit ettiğimde,
pozlarının bir kısmını korumalı bir moda geçirirdim.
ben olsam üle yapardım.
tabi ben satıcıyım, senin kibi değilim. asdas. :he:
gram altın aralık vade 550 tl çok cazip gözüktü gözüme.
50 kontrat short döşedim hayırlısıyla.
bakalım o da bana döşeyecek mi. asdas :he:
Fısıldıyor piyasaya faiz artırımını herkes beklentiye geçiyor . Vatandaşa zerre faydası olmayan osuruktan hisseler ile 10bin puan kaldıriyor borsayı. Sonra faizi artırmıyor. Sonra grafiğe bakıyoruz 8.50 ler tepe olmalı diyoruz. Hop bi bakmışız 8.50 ler dip oluyor. Muhtemelen 19 kasima kadar aval aval bakacaklar. Glp felan filan 2 3 saçma açıklama yapacaklar. Oda ne Dolar 9.30 olmuş . Euro 11. Sonra bakacağım profesörün bordrosuna oda nesi almanyadan emekli vasıfsız işçi profesörden çok maaş alıyor. Işte kurdukları sistemin vatandaşa yansıması bu.
Bay sitkirim senin gibi palaya deşşakmi geçiyorsun shortcularla palamisin palamutmusun nesin?
Bir turistin 44 lira tutan hesaba karşılık bıraktığı para.
Sadaka verir gibi değil mi?
Yediği yemeğin ücretini 3 tane bozuk para ile ödeyen Avrupalı Hans seni niye kıskansın bir düşün? https://t.co/Mx5re5B75R
TL'nin palası dxy yukarı gidip dolar güçlendiğinde TL'yi tutuyor. hatta TL bildiğin diğer para birimlerine meydan okuyor. tabii bu meydan okuma yalandan bir şey.
dxy aşağı geldiğinde TL'ye çok fena abanıyorlar. o yüzden TL'ye karşı pozisyon açacakların gram altın ve euro olarak pozisyon açmaları kazançları katmerlendiriyor. hedge için gram altın ve euro gerçekten mantıklı.
Benim sistem yonca ya bakıyor :)
Biliyorum. Seans arası pek yazılmaz böyle ama...
Tam da böyle grafiklerin karşısında dona kalan yatırımcılar için yazıyorum.
Seçimden önce Altın ons ve EURUSD parite biriktirdiğimi, doların dışarda pul bizde şah olacağını yazmıştım.
Dolar pul olurken, Merkez Bankaları ve eli tuşa giden herkes sarışına bascak parayı. Bakınız bizim MB kendi madenlerimizden çıkan bütün altını alıyor. Üste dışardan 10-15 milyar dolarlık altın ithal ediyor.
Ancaaaak,
Gün gelecek altını da ele verecekler.
Çünkü altını ulusalcı, korumacılar topluyor.
Tüm finans ve maliyeleri emekli edecek "multi-para" gelecek.
"Blockchain" piyasalar geleceğin emek-üretim-dağıtım-birikm alanı olacak.
Vergi yok. Stopaj yok. Komisyon yok. Faiz yok.
Ben konut-inşaat edinimi için bir "blockchain" üzerinde çalışıyorum.
İnsanları ailelerinin 2 yıllık geliriyle ev sahibi yapacağım.
15 yılda evlenip yuva kuracak 20milyon gencimiz var.
Onların emek-birikim-finans-yaşam-yerleşme olanaklarını sağlayacağım.
2028de Cumhurbaşkanı ben olacağım onların oyuyla.
saygılar
siz yazacaksınız satır aralarına kadar okurum ben
Bist 100 de ABD başkan seçim sonucu öncesi bekleme havası devam ediyor.
Seçim sonuçlarının ardından piyasadaki dalga boyutu elbette duruma göre artabilir.
Sert hareketlere hazırlıklı olunması gereken bir süreç bizi bekliyor.
Bu süreçte stratejisi iyi olan kazanacak YANİ ....
eğer yağmur yağmazsa istanbul'u çok sıkıntılı günler bekliyor...barajlarda 3 aylık su kalmış...bizim suyumuz hiç kesilmezdi...son 1 ayda 3-4 defa suyumuz kesildi...bugünde kesik...binanın deposu var ama en fazla 1 gün idare eder o bile zor...susuzluğu düşünemiyorum...
Georgia da düşmüş
Inşallah zararınız çıkar, ısrarla banka ya almıyor ya da alır gibi yapıp veriyor geri. Bugün bile xbank kırmızı snai endeks yüzde 1 yukarıda epeydir trend böyle.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şey 8,56 ve hala yükseliyor
oha diyorum oha
https://i.hizliresim.com/VFNAaX.jpg
almanca kursa gidip almanca öğreniyoruz. vize pasaport halledip bir tane de zevce bulup evleniyoruz. 5 sene sonra vatandaşlık alıyoruz. s 600 alıp geliyorsunuz. 2 milyonda cebinizde kalmış oluyor.
Paramız pul oldu iyice sorumluların Allah belasını versin...
haftasonu tcmb olağandışı toplanırmı ???