Hayırlı haftalar bol kazançlar.
Printable View
Hayırlı haftalar bol kazançlar.
Teşekkürler
işmen 2 seanstır kırmızı 21 günlük ortalamaya çarpıp geri dönüyor orası geçilirse 18.5 bulut direnci var. geçilmezse yatayda güç toplar yeniden 14 lere dönmesi için farklı şeyler olmalı.
isdemirde iyi bilanço sonrası 13 ler görüldü.temettüyü koyarsak fiyat üstüne hiç bir değişiklik yok fiyatta. burada yatay oyalanır bu hafta temettü beklentiside bitti mayıs ta açıklanacak 3 aylıkları çok iyi yerlerde karşılayacağız
çelik fiyatlarındaki artış ve kambiyo karı ve çed onayı geldi çelikhane kapasitesi artıyor.
petkimde kara p.tsi öncesi sert çıkışın düzeltmesi gelmişti. ancak o hafta yaşanan düşüşte iyi mal el değiştirdi. şimdi güçlenerek çıktığnı yazmıştım. 6,30 lardaki tepeler bu hafta denenir sonrası mühim.
ema 5 21 i alttan kesmek üzere :bravo::yahoo:
vesbe de haftalıkta ortalamalardan çok açılan fiyat ortalamalara dönme çabasında
mor olan 9 a haftalıkta değmesi sağlıklı dikkat edilmesi gereken husus ortalamalar yukarı gelmeye devam edecek fiyatra yatay kalırsa 59-60 arası bir yerde değecek ve güçlenecek. 21 e siyasi birşey olmadıkça değmemiş.
görüldüğü gibi fiyat zaman zaman EMA21 e değmiş yine bir değiş bekliyorum günlükte fiyat sert düşmeden yatayda beklerken ortalamalarda yukarı gelmeye devam edecek.
şimdi en önemli kısım kağıtların hiç birinde temel yani bilanço sorunu yok. hepsi beklentili bir tek alcatel çok pahalı. onu da yeni yeni toplamaya başladık.
bize gereken kağıtlarımıza inanmak ve sabır etmek. bu kağıtlarda al sat yapılmadıkça batılmaz ama enflasyon faız ve dolardan çok getiri getirir yıllıkta.
sayin nilkiz vestel de düsüs nereye kadar devam eder. Gerci siz cok sistigini daha önceden yazmistiniz ama sonra tekrar olumluydunuz. Cevabiniz icin cok tesekürler.
Kağıtta satış yapmadım dostum olumluyum al sat yapmıyorum hedefe kadar disiplinle devam
Nereden döner tahtacı bilir çok salamaz temettü haberini sonuna kadar kullanacaktır sabırla beklenmeli
Ne zaman satış yapılır endeks te yada kağitta teknik olarak basitçe
Ema 5 Ema 21i keserse indikatorler düşüşü onaylarsa işlem hacimleri düşüşte yüksekse
Temel kağıt olarak 2 bilanço üst üste kötü getirirse
Bugün atlas ve Info dışında bizi üzen olmadi
sayin nilkiz, cevabiniz icin cok tesekkürler.
sn. nilkiz selamlar, başlık hayırlı olsun öncelikle,
İsmen'le ilgili paylaşımlarınızı epeydir görüyorum, kağıdı yakından takip ediyorsunuz. Beklentiniz nedir kısaca hem hikaye hemde fiyat olarak, kısaca bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
Güncel borsaları etkileyebilecek haberler:
-Döviz inceden artışa geçti yine
-Döviz artısı olan, ihracatçı şirketler önde
Döviz borcu/açığı olan şirketler geride dir
-Ukrayna sınırında, Ukrayna-Rusya savaşının yeniden çıkacağı bir çok haber kaynaklarında tekrardan yazılmaya başlandı
-Artan virüs vakaları
-Dünyada Aşı/İlaç savaşları
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20 büyür, hızlı büyüyen şirketler %40-50 büyür
Büyüme ile F/K ilintilidir
Uluslararsı normlarda, F/K nın büyüme oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani ( F/K ) lar > 50 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20-30 özsermaye karlılığı üretir
hızlı büyüyen çok kar lı şirketlerde özsermaye karlılığı %50 lere kadar çıkabilir..
Özsermaye karlılığı ile Hd/dd ile ilintilidir
Uluslararsı normlarda, Hd/dd nın ,
Özsermaye karlılığı oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani (Hd/Dd ) oranlar > 5 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
Yatırım tavsiyesi içermez..
1435 1430 takipteyiz altı kapanislar yine bir düşüş dalgası getirebilir siyasete girmiyorum dövizden bol birşeyin olmadığı faizin eksi ve 0 olduğu dünyada biz %20 faiz veriyoruz para toplayamiyoruz doları 8 altına indiremiyoruz bunun nedenleri ortadan kalkmadikca tetikte olmakta fayda var.
Kisada al sat yapmayin günlük oynamayın seans sonu önemli
Kusura bakmayın geç oldu ama yeni topiğiniz hayırlı olsun takipteyiz:)
Sayın nilkiz sakıncası yoksa söz konusu indikatörleri özelden benimle de paylaşabilir misiniz?
Hayırlı olsun sayın Nilkiz. tümosan ve kafein hisseleri kriterlerinize uyuyormu fikrinizi almak istedim.Bu arada portföyümün yarısı Deva ilaçtadır.Hayirli bol kazançlar.
Günaydın herkese çok uzuncu iseniz temettu toplar yatırım yaparım derseniz hisselerimiz çalışıyor üretiyor
Ama 3 5 aylık yatırımcı iseniz yine zincir stop yazma zamanı 1400 altı stop
Hayırlı Günler... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
https://i.hizliresim.com/xt64kW.png
kırmızıya değecek rahatlayacak yükseliş MACD öpüştüğü zaman
https://i.hizliresim.com/4kCoUX.png
EMA 21 üstü spk bölünme onayı bekliyor trend devam ediyor MACD kesişmesi alışları hızlandırbilir bu borsada sağlam duruyor. nazarlardan saklasın burada en az bir ikinci tepe bekliyorum 1 ay oldu spk başvurusu
EMA 21 altında trend yok 100 günlüğe tutunma çabasında MACD O ALTINDA KESMİŞ BU ALICILAR KUVVETLİ DEĞİL DEMEK
100 günlük tutmazsa 2 li dip yapma olasılığı yüksek böyle (maviler) gibi olabilir.
tamamen bir öğrenci çalışmasıdır. ytd.
zincirli stop emir yazdım.