Satış gelirleri düzenli artıyor doğru ama işletme kâr üretemiyor 6 aydır taşıyorum bence son gelen bilanço çok iç açıcı değil
Printable View
Satış gelirleri düzenli artıyor doğru ama işletme kâr üretemiyor 6 aydır taşıyorum bence son gelen bilanço çok iç açıcı değil
Halka arzdan kasaya 160 mly para girdi borçlar azalacağına hala artıyor ulan patron müsveddesi halka arz etmeseydin bu sirket batardı ışık ökte bu kağıt pirimlenmezse senin analistliğine de...
Evet yansıtmıyor gyo şirketlerinin değerlemesi gibi 235 milyon hasılat 90 milyon kar olur mu
https://i.hizliresim.com/8wtv00l.png
https://i.hizliresim.com/8a04za3.png
Bilanço etkileyici ve başarılı. Bu konunun tartışılması benim açımdan yersiz. Asıl dikkat edilmesi gerek şirket yönetimi güvenilir mi? Önce bu konuda kendilerini ispatlaması gerekecektir. Karlılığın artması petrol fiyatına duyarlı ürünlerinin değerinin artması ile ilgili. Stoklarını arttırmış olması ürünlerine talebin artacağını ve hammadde fiyat artışlarına karşı kendini güvene almak istemesinden kaynaklanıyor düşüncesindeyim.
SPK lisanslı bir kurucu ortak çok görmeye alıştığım bir durum değil. Borsacı bir patron değil de sadece işine odaklanmış patron tercih edilen bir durumdur. Bence izlenmesi gereken ve istikbal vadeden bir şirket.
https://i.hizliresim.com/ig98qbu.png
45 ülkeye sattıkları ürün ve ar ge çalışmaları olumlu bir imaj içeriyor.
Yatırımcılarına bol kazançlar dilerim.
Geçen yıl aynı 4Ç 95.339 olan hasılat bu sene 235.130a yükselmiş. Brüt kar 22.995ten 71.291e yükselmiş. Net Esas Faaliyet Karı 3.948den 57.396ya yükselmiş. Geçen sene sonu kasadaki 18.165 olan nakit 55.744e yükselmiş. Menkul Kıymetler (Eurobond, FonTL, Döviz Fon, Tahvil, Bono) sıfıra yakınken bu sene sonu 55.905e çıkmış. Tüm bu satış büyümesine karşın borçları 173.182den 207.885e yükselmiş ki bunun 187.664lük kısmı TL olarak bu enflasyon ortamında %9-22,5 aralığında bir faizle. 4Ç karlılığının 87.000 gelmesinde Esas Faaliyet dışı etki olarak Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler kısmındaki Gayrimenkul değer artışı 16.000 pozitif etkirken Menkul kıymet alış ve satış kısmındaki 2.300 negatif etkiden bahsedebiliriz, net 14.000 pozitif etki kabul edilebilir burda. Finans gelirleri çeyrek bazda 18.000 bir pozitif etkide bulunmuş. Ertelenmiş Vergi Geliri de 5.000 pozitif etki etmiş. Kur artışı ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışlar reel birer varlık artışı olsa da bunlardan ve ertelenmiş vergi gelirinden arındıralım çeyreği, 18+14+5= 37 milyon. 87 milyon net çeyreklik kardan direk düşelim kaldı 50 milyon TL. Finansal araçlardan kaynaklanan risklerin niteliği ve düzeyi bölümünde döviz kuru duyarlılık analizi tablosunda dövizdeki yukarı hareketlenmelerden olumsuz etkilenmediği (olumlu etkilendiği) belirtilmiş. Kur ve hammade fiyatlarının bu çeyrekteki durumunu düşününce hasılatın da bir miktar artması beklenebilir içinde bulunduğumuz çeyrek için. Brüt kar marjının biraz bozulması durumunda bile 40 milyon çeyreklik net kar elde etmesi sürpriz olmaz sanırım ki geçen yıl 1Ç bu rakam 13.774 olmuş. Bu çeyrekteki brüt kar marjı muhafaza edilirse zaten çok daha iyi olur. Bu sene için ihracat kısmını güçlendirmeye çalışsa iyi olacak gibi, forumda Rusyanın devre dışı kalmasının pazarda bir açık oluşturabileceğini okudum fakat araştırmadım, bilgi sahibi değilim. Borsada yeni olması ve şirkete yabancı olmam sebebiyle portföyümün küçük bir kısmı ile alım yaptım, 1Ç bilançosunu görüp kendi açımdan durumu tekrar değerlendireceğim.
Tabi küçük şirketlerde her türlü sürpriz ve risk ihtimali de daha fazla oluyor, gözönünde bulundurulması gereken bir konu. Zamanla bazı şeyler daha belirginleşecektir.
Daha önceki yazılarımda şirketin teminat rehin ipotek ve kefalet durumunu yazdım.işletme sermayesi çok az hammaddeyi kredi ile alıyor stok değerlemesi olmasa idi defter değeri artmayacaktı. Hala taşıyorum nalet kağıdı.
Çok güzel bir analiz teşekkür ederiz. Bazen şirket para bassa da birileri götürmeden gitmiyor. Son 1 haftada Garanti Yatırım net 1.150 bin lot net alım yaptı. Yukarı sürmeden aldı bu malları. Sanırım daha dökülmeleri bekliyor. İlk halka arz fiyatı 1.06 dolar ve bugünkü kurlarla 15 TL civarı yapıyor. Halka arzdan sonra böyle güzel bir bilanço gelmesi yatırımcısını hayli umutlandırdı. Kimya şirketlerinden mesela alkim 12 f/K ile işlem görüyor ama Mercn kadar büyüme sağlayamamış. Yolumuz açık umarım ederini er yada geç bulacaktır. Dökülmeler bittiğinde tahtacımız da güçlüyse çok güzel hareketler olabilir. Kesinlikle ytd
İşimiz var seninle...
Hic bosuna ugrasma ben bunu ev niyetine aldim, temettusunu yiyecegim, kizdirirsan bunun uzerine bir ev daha alirim sendenaberin olsun :)
hocam bu stok konusunu yanlış yorumluyorsunuz. şirket belki kur şokuna hazırlık belki de talep kaynaklı sadece son çeyrek 7.5 milyon dolarlık stok alışı ile nakit çıkışı yapmış. Geçen sene son çeyreğe göre stoğuna dolar bazlı %40 daha fazla yatırım yapmış şirket. Tl olarak ise 2 kattan fazla.
Şirketin elindeki stok 87 mly dan 187 ye arttı.dolar ve petrol fiyatinin artışı ile aynı tondaki parafin 3. çeyrekte 87 tutuyordu şimdi zamlandı 187 oldu.Siz stok alışı yaptığını nasıl buldunuz faaliyet raporunda mı yazıyor?şirket elde ettiği kâr ile stok aldıysa ne alâ.
Siz yazıştığınız dakika itibariyle çoğu satılmış olmalı o stoğun, bir kısmı belki şu anda tıra yükleniyor. Stoğun karlılıkla ilişkisi satıldığında maliyetinin ve satış fiyatının işlenmesiyle olur. Bu bilançoda da orda gariban gariban dönen varlıklarda duruyor, heyecanlı, sırasının gelmesini bekliyordu. Hammadde ve mamül fiyatlarındaki artışlar süşünülürse miktar olarak ta iki yıl kapanışları arasında miktar olarak pek fark olmasa gerek diye düşünüyorum.
Bilançonun nerdeyse fiyatlanmaması 1Ç bilançosunu daha önemli kılıyor, az bir parça atmıştım kenara çok düşerse biraz daha tırtıklarım, 1Ç bilançoda durum değerlendirir.
https://i.hizliresim.com/jch9r18.png
https://i.hizliresim.com/shcata9.png
Burada stok değer artışı değil stok artışı yazıyor. Benim anladığım peşin ödenmiş giderlerdeki artış aldığı stok için yapılmış olan ödemenin bir kısmı. :) Yanılıyor muyuz bilmiyorum
hissede bir gariplik var .Yahu son çeyrek 87 milyon kar geldi.hadi önümüzdeki çeyreklerde 50-60 milyon kar gelsin fk 3 olur.geleceği şimdiden fiyatlaması gerekirdi.hasılat dersen 1 milyarı geçebilir.ya küçük yatırımcıda çok hisse var
satmamızı bekliyor.ya da ...
Ceyreklik 87 milyon kar tabiki gelmez cunku mevcut karin icinde gayrimenkul degerlemesi de var.
Ancak, Genel mudurun dedigine gore ciromuzda ve hammadde artışını fiyarlara yansitmakta bir sıkıntı yok dedi. Talepte bir daralma yokmuş.
Kapasite kullanim orani %50ymis. Ozellikle Rusya pazarindan kayan musterilerin taleplerine cevap verebiliriz dedi.
Sirket 2021/12 son çeyrekte gösterdiği perfermansin bir kismini bir sonraki bilancolarda da gosterse yeter. Yani her ceyrek 80 degil 40m kar etse ve 10F/K ya göre degerlense bile super olur.
Şuan borsadaki tüm yan tahtalarda bir sıkıntı var. Müşteri viop da veya bist 30 da.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn tesviyeci, şöyle ki dediğiniz gibi stok değerlemesi kaynaklı suni bir kar olsa nakit çıkışı olmazdı. Nakit akışı tablosuna baktığınız zaman şirketin stok alımı için son çeyrekte 99 milyon lira satın alım gerçekleştirdiğini göreceksiniz.
Tabi elinde bulundurduğu stoğu sene içerisinde döviz bazlı daha pahalıya sattığı için brüt marj ciddi artmış. Bunun önümüzdeki çeyrek geri geldiğini göreceğiz. Eğer stok değerlemesinden kastınız bu ise haklısınız. Ama şirketin muhtemelen ya artan fiyatlar ya da talep kaynaklı son çeyrek ciddi bir stok yatırımı yaptığı net.
https://i.hizliresim.com/5pcq7el.png
Vazelin fiyatlarına %52 zam geldi.
11.4 direnci kırıldı. Tahtacı ipnelik yapmazsa ralli başlar inşallah. Kesinlikle ytd
Bugün 11.15 maliyetle aramızdayım
Şirket yaklaşık 10 gündür radarımdaydı.
İlk defa bir hisseye tüm portföyle girdik
Herkese saygılar selamlar
Son verilere göre şirketin kapasite kullanımı yaklaşık yüzde 50 seviyelerinde. Halka arz gelirleri ile stok hammadde alımı, sektöre uygun depo alanı tesis ve araç temini ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi için borç ödemesi yapılması üzerine kurulmuş bir hikâye.
Büyümeye dair bir gelişmede görünmüyor. İstihdam desen büyüme olmadığı için yerinde sayıyor.
https://i.hizliresim.com/42qrbzh.png
İzahname de kâr payı dağıtımına dair cazip bir kesinlikte verilmiş teklif de yok.
İyi de şirkete neden ortak olmalıyız?
Ben şirketin büyüme hikayesinin zayıflığına inandığım için uzaktan izlemeye devam edeceğim. Fiyatı çok yükselebilir de bu konuda bir öngörüm yok. Kendi vizyonum dahilinde değerlendirmek istedim. :) Ortaklarına bol kazançlar dilerim.
Hocam merhabalar, bazı sektörler var ki, yıllardır herhangi bir büyümeye gitmediği hâlde döviz bazında kârlarını/temettülerini artırabiliyorlar. Kağıt-karton sektörü özelinde halka açık böyle şirketler var mesela. Mercan Kimya da benzer bir senaryo çizmeye aday duruyor bence, yeter ki düzgün yönetilsin.
Hocam bu sektor is gucu yogun bir sektor degil, hasilat buyumesi satis buyumesi devam ediyor, tesisi buyuk kapasite ile kurmuslar isin guzel yani o, yani talepe aninda cevap verebilecekler, burdaki buyume hikayesi pazar payini artirmasi ozellikle yurt disinda ki arttirdiginida gorebiliyoruz...
Hic bosuna ugrasma fk yine dusecek sonucta bir dahaki bilancoyla bakalim ne yapacaksin...iyice malda kaybettin...
Millet alip alip kenara atiyor yakinda ortada hic mal kalmayacak.....oyle bakakalacaksin tahtaci efendi....
Yabancı payı
22.03-379.804
28.03-753.522 (%4.08)
Elindeki butun lotlari alacagiz tahtaci
Hacim azken kendi kendine al sat yapip asagi basiyor sonra hop yukari dogru toplayip gidiyor....hergun ayni sey...ama son gunlerde artik iyice satici azaldi....
Bu ac gozluye buralardan mal kaptiranlara gercekten yazik...6 ay sonra bambaska yerlerde olacak....yatirim demek sabir ve beklemek demek...
Ceo nun bloomberg roportajini izlemenizi oneririm, rusya dunyanin en buyuk parafin ihracatcisiydi simdi savastan dolayi avrupanin talebi turkiyeye kayiyor diyor, kalan kapasiteyide kullanarak uretimi ikiye katlayacaklar, tahtaci bunun icin cilginca mallari ele gecirmeye calisiyor...az kaldi sabir....