Çok teşekkürler sayın Pazartesi.Şimdi inceliyorum.
Evet The Explorer'a entegre ettim.short term birebir uyum sağladı sanırım.emin olmak için birkaç kapanıştan sonra yine test edecem.Zira bu kritere uyan tek senet çıktı,mazhar zorlu holding...
Printable View
METASTOCK ,tabletlere yüklenebilir mi...
bende masaüstüne yüklediğim ms-11 var..
samsung tab -3 e yüklenebiliyor mu?
mümkünse böyle bir cihaz alacağım...
evet
ben 4 senedir samsung un ativ windows tabletini kullanıyorum 10.1 inch
tanıtmanada gerek kalmıyor zaten , yazıcıoğulundan bir ucu dişi diğer ucu da tablete uygun erkek girişli bir ara kablo aldım, taktım mı otomatik tanıyor yani herşey bildiğin bilgisayardaki gibi ancak pratik istediğin yere götür , omuz çantanda taşı ve benzeri
birde pili tam 9 saat gidiyor
devamlı aktif bile olsa 7 saati buluyor
benim tavsiyem samsung ancak bendeki tablet şu anda piyasada yok yeni samsung hem bilgisayar hem tabletler çıkarmış ve hayli pahalı
geçen sene o ativ tableti bu yenisiyle değiştirdim , 2.500 tl ye aldım
alternatif olarak asus casper lenova falan da var
hatta arkadaşa çin malı 7 küsür inch lik bir windows tablet almıştık geçen sene 150 tl ye , metastock u kurduk şakır şakır çalışmıştı :)
yalnız eğer bulabilirsen windows tablet kullanılacaksa kesinlikle kalemli tableti tavsiye ederim
istersen mouse da bağlarsında dışarıda mouse falan hikaye , metroda otururken tıkır tıkır analiz yap :)
Yüzde yüz emin değilim ama bildiğim kadarıyla hayır
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Programın çalışmasına engeli yok ama böyle bir hata iletisi alıyorum.
https://i.hizliresim.com/yEb03y.gif
Çözümünü bilen var mı? Ya da sorunun kaynağını?
Matriks den ms dowleader ile ms a data alıyorum, ama her nedense datalardaki xmaster dosyası zaman zaman bozulmakta ve ms dataları görmemekte dataları komple yeniden çektiğimde ise datalar üzerinde eskiden yapmış olduğum çalışmaların hepsi gitmekte,matriks i aradım böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylemekteler,böyle bir sorunla karşılaşan varmıdır ve çözümü nedir acaba.
MS 8 kullanıyorum ve msdata günlük deki xmaster dosyası 845 kb olmakta bu durumda ms data ları açamamakta ,sizde günlük deki x master dosyası kaç kb dır.
sn pazertesi farklı ne olabilir acaba hergün günlük ve 60 dk lık dataları tüm semboller olarak ms downleader den indiriyorum.
sizin uygulamanız nasıl acaba ,kolay gelsin
Dosyayı download ettim, dizine kopyaladım fakat hata giderilemedi. O ekrandan önce bir de şöyle bir sorun oluştu.
https://i.hizliresim.com/BrldkL.gif
günlükte xmaster 4 kb sizinkinin yüksek olmasının sebebi tüm senetleri indirmeniz xu100 veya xu30 sadece indirseniz kb küçülür
biran önce metastock 11 kurun
internet bağlantınızdan bile kaynaklanabilir
data dizininde günlük dizininde verileri silin fakat MSSmart dizinine dokunmayınız
9.0 pro yüklemek istemeniz 60 dk ve 5 dakikalıkları görmek istemeniz anladığım kadarıyla
normalde equis .ttf hatası aldığınız ilk durumda tıkladığınızda açılması lazım
equis ttf ilgili dizinden silin ve metastock çalıştırın hata versin
hatayı tıklayınca metastock açılması lazım
açılmıyorsa
yükleme dosyanızı özellikle pro sürümlerde başlangıçlardaki seçenekleri okuyarak seçin veya kaldırın
Eyvallah
Sent from my phone
üstatlar 2 adet sorunum var yardımcı olabılırmısınız 1.si= explorerda sadece col A ya bir formül yazıp bütün hisselerde taratıyorum ve sonrasında col a da bütün hisseler için çeşitli değerler (5,3,2,0,7,5,8,4,4,8,9,1,2) beliriyor sorum şu bu değerleri col B de nasıl toplatırım exele aktarıp toplamaktan sıkıldım gerçekten 2.si= herhangi bir formulumuz var (ındıkatorbuılder veya explorer için) bu formül gerıye dönuk 1 veya 2 sene içerisinde şartın gerçekleştığı noktaları ve kar zarar oranını gösteriyor fakat benım istediğim kaç defa %4 karlı işlem olmuş veya kaç defa %4 altında kalan işlem olmuş saydırmak istiyorum yani elaman sayısını buldurmak gibi bunu sağlayan bir fonksiyon varmı yardımlarınızı bekliyorum
MS 8 profesyonel kullanıyorum ms 11 ve üst versiyonların 8 den üstün ve farklı tarafları neler acaba versiyonu yükseltmeyi düşünüyorum.
Valla ben 11 e geçtim. Aslında bir farkı yok. Formül yazıp girdiğiniz sürece. Birde sorunlar çıkıyor. Mesela sistem testerda her şey normal gözüküyor fakat çalışmıyor. İlk kurduğumda problem yoktu. Şimdi sistem testerda istenilen sonuçları alamıyorum. 50 kere silip kurdum olmadı. Eğer memnunsan hiç uğraşma. Derim ben.
Saygılar.
Arkadaşlar;
MS 9.0 Explorer formül yedeklerini, 11 tanımıyor. Bu sorunu nasıl çözeceğiz?
Bu 64 bit beni mahvetti yahu. 32 bitte ne güzel çalışıyordu. 7.2, 8.0, 9.0, 10.0, 10.1, 11.0'dan hangisi 32 bit için en iyisidir arkadaşlar? Bir de 64 bit için uyumlu son versiyon MetaStock hangisi?
Arkadaşlar bildiğiniz gibi MS de 15,30 daklıklar 5 daklıktan üretiliyor...
bar kapanışıda ona göre...
mesela 15 daklık sistemde bar kapanışı 15 in katı değilde: 09:50...10:05 ... gibi oluyor...
bunu 15 in tam katı olacak şekilde düzenleme mümkün mü?
09:45...10:00 ...gibi....
Metastock un resmi sitesi var
ABD piyasalarinin açık olduğu bir saat oraya giriş yapıp on line chat yardım kısmından canlı olarak sorularını sorduğunda yanıtlıyorlar
En ayrinti şeyleri dahi sorabilirsin
Eğer cevap zaman alacak kadar uzun yada çok teknikse bilgilendirme maili da yolluyorlar
Sohbet bitince de hizmetten memnun kaldin mı diye de check maili atıyorlar :)
Gel gör ki programin orijinal mı değil mi orasını da bilmiyorlar :kahkah:
Programının orijinal olup olmadığı sadece uzaktan bağlantı ile yardım almak zorunda kalirsan problem çıkarabilir belki onun dışında ben defalarca sordum ve hepsinde de tatmin edici cevaplar almıştım
Satış pazarlama bölümünden de girip sorabilirsin ki o seni zaten biraz bekleyin diyerek teknik birimden bir yetkiliye bağlıyor
Arkadaşlar merhaba, Bana rsı da son gün üstsel 10 HO nun 20 yi yukarı kırdığında Al aşağı kırdığında da sat ı gösteren bir formül lazım..indicatör builder da kullanmak kullanmak istiyorum.yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
Burası gerçek bir kütüphane.. başta sn uufuk olmak üzere emeği geçen tüm katlımcılara
teşekkür ederim.
Metastock ta farklı iki periyodu aynı formülde kullanarak expert advisor yada system taster formülü yada Explorer komutu yazmak mümkün müdür
Örneğin saatlikte A günlükte B haftalikta C koşulu gerçekleşirse al yada sat şeklinde bir formül yada komut yazıp bunun back testini yapmak gibi
Ticari harici DLL kullanarak mümkün...
Sakıncası,saatlık,günlük,haftalık dataları kullanmalarından dolayı repaint yapma olasılıgıdır..
Saatlık bar bitmiş,günlük devam ediyordur,günlük bar bitmiş haftalık devam ediyordur...
Sadece saatlık bar datası kullanarak yapmaya çalışıyorum,bazen indikatorleri paylaşıyorum onunda açmazları var,sistem halinde paylaşım aşamasına daha getiremedim..
Diğerlerini bilmiyorum ama explorer kısmını duyunca çok heyecanlandım. Örnek olarak verdiğiniz 3 farklı periyot sonuçlarını excel veritabanında birleştirip süzerek anlamaya çalışıyorum ben. Ya da bilmiyorum farklı periyotlarının sonuçlarını aynı anda süzebilecek bir makro yazılabilir mi?
uufuk abi;
Daha önce bana özel tanımladığınız repaint olayını iyi anlamışsam söylediğinizde çok haklısınız, repaint yapma olasılığı çok yüksek. Ticari harici DLL (bunu ne olduğunu tam anlayamadım) kullandığımızı varsayalım. A,B ve C şartlarını sağlayan exploreri gün sonu taramasıyla tespit edemez miyiz? Ertesi gün repaint yapsa bile yani o gün için o şartları göremez miyiz?
Ücretli....
Örnek,net'te daha fazlabulabilirsin...
http://www.metastocktips.co.nz/more_formulas.html
http://www.compuvision.com.au/VitaminC.htm
Amibroker kullanın bence. Metastocktan daha fazlasını yapabilirsiniz. uufuk hocam kodlamayı sevdiğinizi zannediyorum. Amibroker sizi mutlu edecektir. MTF formüller de mevcut.
Amibroker,basit hazır scribd (indikator),bilgisayar dili (C) kullanması ve fonksiyon zenginligi ile açık ara üstün...
Kullanılan Metastock dataları otomatik güncellemesi de bir diger artısı...
Bende bilgisayar dili yok,ezberim de çok zayıfdır..Yeni başlayanlara gençlere bende israrla öneririm...
İşin temeli metastockla ögrenilir daha sonra Amibrokere terfi edilirse çok iyi olur...
Anlık(otomatik) işlem yapanlar temeli metastockla ögrenir daha sonra İdeal'e geçerse dogru yapmış olurlar..
uufuk abi;
Metastock'a bir indikatör tanımladım.
alsana = If(L>=Fml("DCU") AND L>=Fml("DCU2") AND L>=Fml("DCU3") AND L>=Fml("DCU4") AND L>=Fml("DCU5") AND L>=Fml("DCU6") AND L>=Fml("DCU7") AND L>=Fml("DCU8") AND L>=Fml("DCU9") AND L>=Fml("DCU10") AND L>=Fml("UCU") AND L>=Fml("UCU2") AND L>=Fml("UCU3") AND L>=Fml("UCU4") AND L>=Fml("UCU5") AND L>=Fml("UCU6") AND L>=Fml("UCU7") AND L>=Fml("UCU8") AND L>=Fml("UCU9") AND L>=Fml("UCU10"),1,0)
alsana indikatörü 0 ya da 1 sonucunu alıyor.
alsana'nın 1 değerini aldığı andaki kapanışı görebilmek için;
Explorere ValueWhen(1,Cross(Fml("alsana"),0),C) formülünü giriyorum.
alsana'nın 1 değerini alışından itibaren geçen bar sayısını görebilmek için;
Explorere BarsSince(Fml("alsana")<0) formülünü giriyorum.
Fakat tarama sonucunda hepsinde de N/A sonucu ile karşılaşıyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?