Eminim senin yaşın kadar borsada geçmiş yılım vardır
Printable View
Eminim senin yaşın kadar borsada geçmiş yılım vardır
Hızlan dediysek bu kadar değil:halay::ok:
Ne olacak bu kağıdın durumu düşe düşe teknik ne durumda
Yeni bir çıkış hazırlığı,çift tepe oluşumu beklenebilir ama yavaşça
sakin sakin :one::wu:
Tepeye varınca yeni bir değerlendirme yaparız:rtfm:
Sanırım bu hissede herkes hisse fiyatının 19 lara gelmesini bekliyor oraya gelince herkes alacak ve herkes kazanacak öyle mi
Dinlenicem diyorsun yani,öyleyse bu seviyelerden biraz al.m denemesi yapalım geç olsun güç olmasın diyelim:hi:
Bu teknoloji transferinin sonuçlanmasını merakla bekliyordum, sözleşmenin nihayet imzalanmasına sevindim ancak hikayesi bundan sonra başlıyor bence, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, TAVSİYE değildir!
Gönderim Tarihi
14.04.2022 14:54:40
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Sözlşeme İmzalanması
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
20 12 2021
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
20 yıldan bu yana Itron Firmasının (https://www.itron.com) Türkiye'deki çözüm ortağı ve temsilcisi olan ve yaklaşık on yıldır da bazı su ve elektrik sayaçlarını teknoloji transferinin ardından Türkiye'de imal eden Şirketimiz 07.2021 tarihinde SPK tarafından onaylanan izahnamemizde belirttiğimiz gibi; G4 Doğalgaz Sayacı Üretim Hattının, ITRON (ABD) Firmasından teknoloji transferi ile Manas tesislerine taşınması görüşmelerini bu güne kadar devam ettirmiş, 18.12.2021-20.12.2021 tarihleri arasında tesis, makine ve cihazları yurtdışında yerinde inceleyen teknik heyetimizin olumlu görüşü çerçevesinde; ITRON (ABD) Firması ile 14 04 2022 tarihinde teknoloji transferine ilişkin sözleşmeyi imzalamıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1020539
------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim Tarihi
14.04.2022 14:57:47
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Yatırım Teşvik Belgesi Hk
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
G4 Doğalgaz Sayacı Üretim Hattının, ITRON (ABD) Firmasından teknoloji transferi ve Manas tesislerine taşınması ile ilgili olarak ITRON firması ile görüşmeleri esnasında yatırım teşvik belgesi almak üzere 03.02.2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunulmuştur. Görüşmeler devam ederken teşvik belgesi başvurusu olumlu sonuçlanmış olup 02.03.2022 tarih ve 533876 sayılı teşvik belgesi Şirketimizce alınmıştır. Yönetim Kurulumuz, sözleşme imzalanmaması halinde yatırımcıları yanlış bilgilendirme ve fiyat üzerinde yapay etki oluşabileceği risklerini dikkate alınarak teşvik belgesinin alındığı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine ve sözleşme imzalanması durumunda sözleşme ve yatırım teşvik belgesine ilişkin özel durum açıklamalarının birlikte yapılmasına karar vermiştir. Söz konusu yatırımın toplam tutarı 46.446.646 TL'dır. Yatırımın % 43 â€ËÅ“ü yabancı kaynakla %57 ise öz kaynaklarla finanse edilecektir. Söz konusu yatırımın tamamlanması ile birlikte mevcutta 25.000 adet/yıl olan kapasite 625.000 adet / yıl olarak gerçekleşecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1020540
İki seçeneği var ya taban ya tavan taban çok yakınında ama tavana Bi kitlerse bürütte herkes yutkunur kalır
Manas 3 aylık bilanco geldi.
Dönem karı 287,818 TL
Yol uzun bıktırmadan gitmeye niyeti yok gibi,sabırlı olan ekmeğini yer.Kafamda bir fiyat var beklemeye devam:hi:
Yine arz fiyatına geldi... (USD)
Bi kap gelsin iyi Bi kap hisseyi 50 ye götürecek Bi kap
203 bin işlem hacmi
Alışta Bekleyen 72 000 lot
Satışta Bekleyen 326 bin lot
Bu hisse iflah olmaz
Yanlış yere yazmışım topikteki arkadaşlardan özür diliyorum
Hiç hoşuma gitmedi bu!!!! Ytd.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1043228
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1042244
Sermaye Artırımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Özet Bilgi
Bedelsiz Sermaye Artırımı Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
15.08.2022
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
60.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
19.800.000
Ulaşılacak Sermaye (TL)
82.764.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Verilecek Menkul Grubu
Verilecek Menkul Kıymet
Nevi
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREMANS00017
1.200.000
3.816.000,000
318,00000
A Grubu
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREMANS00017
Nâma
B Grubu, MANAS, TREMANS00025
18.600.000
59.148.000,000
318,00000
B Grubu
B Grubu, MANAS, TREMANS00025
Hamiline
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM
19.800.000
62.964.000,000
318,00000
İç Kaynakların Detayı :
Emisyon Primi (TL)
59.950.000
Geçmiş Yıl Karları (TL)
3.014.000
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
6
Ek Açıklamalar
Şirketimiz yönetim kurulu 15.08.2022 tarihinde toplanarak ; Esas Sözleşmesinin verdiği yetkiye istinaden ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.12.2013/28862 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği"nin 6/6.Maddesinin; "Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir" hükmü çerçevesinde;
Şirketimizin 60.000.000,- TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 19.800.000- TL olan çıkarılmış sermayeye ilaveten, Hisse Senedi İhraç Primlerinden 59.950.000,- TL ve Geçmiş Yıl Karlarından 3.014.000.- TL olmak üzere toplam 62.964.000.-TL artırılarak 82.764.000.- TL'ye çıkartılmasına,
Söz konusu sermaye arttırımı nedeniyle oluşacak payların mevcut pay sahiplerine sahip oldukları pay grupları itibariyle ve Şirketimiz sermayesine iştirakleri oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına,
Bu kapsamda, iç kaynaklardan gerçekleştirilecek sermaye artırımına ilişkin Şirketimiz Esas Sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. Maddesinin Ek'te "Yeni Şekli" başlığı altında verildiği şekilde tadil edilmesine,
İdari süreçlerin tamamlanması ve İhraç Belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer resmi kurumlara müracaat edilmesine,
Karar verilmiştir.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1
Manas ESAS SÖZLEŞME 6.pdf
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Buradan Bi tedbir yer yarın belli olur asıl hacim ne
Tabandan mal toplama gayesindeymiş gibi Bi hal var ama
Yanılıyor da olabilirim manas gibi Bi şirkette 6 milyon işlem tabandan 1 milyon alım biraz fazla gelir bence hele bilanço böyle kötüyken
Birde çıktığından beri yatırımcısına bişey kazandırmadığını düşüşünürsek Bi 30 lara gidip gelmişti o da tırı vırı Bi hareketti zaten spekülatif hareketler yoksa şirketin kendinde bişey yok şimdilik
Bedelsiz haberini kullanıp mal çakma gibi bişey oldu heralde malda kayiddileştirilen mallardır büyük Bi olasılıkla yani şirkette bu işin içinde el birliğiyle ky yı...
Normal şartlarda bu hissede tabandan 1.6 milyonluk alıma tabanı bozup tavanlardı ama anlaşılıyor ki tabandan alımları kendileri yapmış kendi lotlarını alarak ardından tekrar mal basmışlar maalesef yani kaldırıp kaldırıp malı gelen ky ya gömdüler durum bu başka açıklaması yok varsa fikri olan yazarsa seviniriz
1 950 000 lot satmışlar kaldı Bi 1 950 000 lot dahahüseyin çeliğin kayiddileştirilen lotları onuda yarın satarlar veya birdahaki 26 hareketinde satarlar şirketin bedelsiz açıklamasının da sebebi az çok ortaya çıkmış oldu maksat mal boşaltmakmış
Anlamadığım şey bedelsiz açıklamış olsa bile ky neden bu kadar almaya istekliydi onu çözemedim ama yinede uzak durmak lazım çünkü satmak istedikleri Bi o kadar daha var
İnvesting de gazlayanlar var dikkatli olun 1. 950 000 lot satılmış bi o kadarda Hüseyin çeliğin malı var o da satılacaktır kayidileştirildiğine göre satma amaçlı borsada işlem gören tipe dönüştürülmüştür yani bırakın satsın sabırlı olun derim şahsen ben bu malların en az 40 45 üstü satılacağını düşünüyordum ama Fırat life yeterli gördü %90 lık karı yanıldım malesef
%318 lik bedelsiz de güzel havuç olmuş artık havuç mu kazık mı siz karar verin
Yutan ayu olmuş
Kısa ve öz dandik bir hisse
Diger 1950 yide sattılar satıyorlar üstüne birde 1000 000 daha vardır onuda satarlar sonrası bedelsize inanan şirkete inanan ky ya kalır ama bu şirkete dandik az kalır çok dandik
Şuradan tavanlasa bile zararın bir kısmı çıkar anca tamamı zor git gide de zararı çıkarma zorlaşır tahtacıda belli bir yere getirdikten sonra belli bir bantta götürür getirir oradan parayı vurur kimsenin zararını çıkarmasına veya trade etmesine izin vermez
Ben size şöyle bişey diyeyim şimdi bu şirketin öz sermayesi 122 milyon demiadam 1.95 milyon sattı dün bugün sattığını da hesaplarsan neredeyse şirketin öz sermayesi kadar parayı nakit olarak kasaya koydular bu kadar basit
Şirket bedelsiz veriyormuş size söyliyeyim hiç bir kıymeti yok karlı Bi şirket değil ki zaten hisseyi bölüp parçalayacak sadece karlı Bi şirket olsa Bi anlamı olurdu enflasyon %200 bunun öz sermaye karlılığı %tirrik
Öz sermaye 122 milyon dünkü hacim öz sermayenin 1.5 katı bugünkü hacim saat 12 olmasına rağmen öz sermayeyi geçmiş birde böyle dandik hissede
Bi daha tabana gelmeyebilir yükselişi de agrasif olabilir