kazasız 13,30 ların üstüne attı şimdilik. bakalım nerede nefeslenicek. herkese iyi hafta sonları.
kazasız 13,30 ların üstüne attı şimdilik. bakalım nerede nefeslenicek. herkese iyi hafta sonları.
normal bir hisse de pazartesi 13,30 lara kadar geri alırlar. salı günü 12,80 lere kadar salıp, teknikçileri patlatırlar. sonrasında yükünü almış şekilde gitmeye niyeti var ise yola çıkar. bunda ne olur bilemem.
ne düşüyor ne çıkıyor kaldı buralarda.
Hisse tavan yaptı, buralarda ses seda yok !!!
Geçen gün 2023 yılında gelen işleri, 2022 yılı cirosuna oranladıkları bir çalışma vardı.
Linktedir.
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...pU1oRe7Bg&s=19
Liste başında olan şirketler bazında ihracat ve döviz pozisyonları ışığında kısa bir çalışmayı tamamlamıştım. Bilgi için ekliyorum.
2023 Q1 Bilanço Verilerine Göre
A: Yurtdışı Satışlar/Toplam Satışlar yaklaşık
B: Net Yabancı Para Pozisyonu(Hedge Dahil) yaklaşık
C: Satış Gelirleri yaklaşık
SMRTG
A: 4,6%
B: 585 milyon TL
C: 794 milyon TL
SDTTR
A: 34,2%
B: 265 milyon TL
C: 95 milyon TL
YEOTK
A: 45,9%
B: 648 milyon TL
C: 543 milyon TL
BRLSM
A: -
B: 335 milyon TL
C: 562 milyon TL
KAREL
A: 23,2%
B: -510 milyon TL
C: 1.5 milyar TL
GESAN
A: 7,5%
B: -353 milyon TL
C: 1.4 milyar TL
ALFAS
A: 0%
B: -543 milyon TL
C: 1.3 milyar TL
Yatırım tavsiyesi değildir.
sadece döviz pozisyonundan son çeyrekte 45 milyon kar gelmesi lazım YTD
bırleşım senden mınık bır gesan kokusu alıyorum ama hayırlısı bakalım..gesanda ılk zamanlarda boyle ıdı..pıyasa degerı 2.600 mılyon çok komık...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1172706
Ges kurulumları da başlamış !!!
:halay::halay:...vay vay vay vay....
:halay:,,,,,:halay:,,,,,
2023/3 bilançosunda net yabancı para pozisyonu 334 milyon görünüyor.
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2023/6 kar beklentiniz var mı
Mart kapanışı dolar kuru 19.15 Haziran kapanışı dolar kuru 25 86 değişim yaklaşık %34 birleşim mühendisliğin kasasında 334 milyon değerinde yabancı para pozisyonu mevcut sadece bu kur değişiminden 100 milyon üstü kur geliri yazacak. 2023/3 net kar 56m.
Sermaye kadar 6 aylık kâr iyi olur.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
güneş enerji işine de girmişler zaten güzel bir şirketti rönesans tüm alt işlerini alan bir firma takipte fayda var yada ufaktan giriş yapmakta...
Yeo ları verıp geldim , umarım mahçup etmezsın ,herkes için hayırlısı olsun !!!
sadece benim burnum paranın kokusunu alabiliyor sanıyordum..meğer sizler benden önce koku alabiliyor muşsunuz....:kahkah: sizi tebrik etmek istiyorum..yenilenebilir enerjiye girmişler ve rönans holding ile güçlü ilişkileri ve rönasansın da fransız enerji devi ile işbirliği yapması çok güzel...şirkete yepyeni ufuklar açıldı...
sermayemin bir kısmı ile burada da pozisyon aldım...elimde vbtyz....kocaer.....brlsm ve yeotk hisselerim var...
https://storyboxweb.com/fransiz-devi...ye-ortak-oldu/
Fransız TotalEnergies, Rönesans Holding çatısı altında yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi alanında faaliyet gösteren Rönesans Enerji’ye yüzde 50 oranında ortak oldu. İki şirket yenilenebilir enerji alanında birlikte faaliyet gösterecek.
Rönesans Enerji ortaklık sözleşmesi imza töreninde konuşan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, şirketin yenilenebilir enerji alanında faaliyet göstermeye devam edeceğini söyledi. Ilıcak, 15 yıl önce küçük bir iş birimi olarak kurulan Rönesans Enerji’nin Total Energies ile yuzde 100 yenilenebilir enerji uzerine ortaklık yaparak dikeyde entegre bir yapı kuracaklarını ve uzun sure ara verdikleri yatırımlara yeniden baslayacaklarını belirtti.
Total Doğalgaz Enerji ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Stephane Michel de LNG konusunda en güçlü oyunculardan biri olduklarını belirtirken, Türkiye’ye en çok enerji sağlayan şirketlerden de biri olduklarını hatırlattı. Michel, Rönesans Holding’in EPC kapasitesi sayesinde hem Turkiye’de, ham de dünya çapında işbirliği yapacaklarını da vurguladı.
bu haber bu şirketin önünü açmıştır arkadaşlar...ortaya güzel bir hikaye doğuyor...dediğim gibi ben de sermayemin bir kısmını bu şirkete ayırdım...gerisi de nasiptir...
en son bu hisseyi 1-2 yıl önce incelemiştim...çok da hoşuma gitmişti...o sıralarda gesan ve brlsm hisseleri arasında gidip geldikten sonra son kararımı gesandan yana kullanmıştım...(iyiken de öyle olmuş...:kahkah: ) bu hisseye yatırım bu güne nasip oldu...
kocaerde 252 bin lotum vardı...bu gün 110 binini bozdurup biraz da yüksekten (14,35) burada pozisyon aldım..
forumuna da bir bakayım dedim..pek de bana yabancı gelmeyen bu iki açıkgözü gördüm..:kahkah:
Hoşgeldin keko gecen haftalarda sormustum sana kocaer sayfasındanhatırlıyormusın.ogün bende poz aldım 10.50 den .kcaer ve burası devam .hayırlısı olur inşallah.cwden erken ayrıldık ama buralarda sabretmeliyim artık
keko hayırlı olsun damlamışsın hemen:kahkah::kahkah:,,bakarsın senın ekıpte gelır ,fenerlı,ömür,şu galata kulesıne puro içen bır kardeş vardı:kahkah: 60-70 tl de gesan patlayacak dıyen,,bakarsın burada da benzer hıkaye çıkar,,hepımız için hayırlısı olsun...
harekete anlam vermek oldukça güç...1.55 mılyon mal iş üzerinden alınmış gozukuyor..yuksek 15,03 gormuş ve gıttığı gıbı gerı gelmış hısse..izleyelim bakalım ne yapcak agalar..sanırım agalar 15 tl cıvarından kar satışı yapmışlar..oysa daha karpuz kesecektık..:)
düşmüşken biraz daha mallandık bakalım...
Portföyümün yüzde 37 si birleşim oldu. İlk defa bir hisseye bu kadar ağırlık vermiş oldum. Bugunkü hareketleri baş döndürücüydü. Çatı ges işi yapanlara bakarak uygun çarpanlarda. Sabırla bilançoyu bekliyorum. İnşallah 6 aylıkta 250 milyon üstü kar getirir. Yatırım ilişkilerini aradım bilanço tarihi konusunda bilgi vermedi. Sizlerin 6 aylık kar beklentisi ortaklar?
Gesan 90 dan 42 ye çakılıpda terse düşenler herkese sallamaya başlayınca en iyisi yazmamak diyip çalı dibine çekildim.hatta eskiden hergun mutlaka forumu takip ederken artik 3 gunde bir geriye dönük okuyorum.Çoktandır da yazmiyordum. Piyasayi takip ederken yolum buraya düştü cumadan bu yana kademeli şekilde portföye brlsm almaya başladım. İlginçtir bu alımları yaparken forumdan tek satır okumadığımi farkettim. Şu an sayfaya giripte gesan eupwr ekibini nerdeyse tam takım burada görünce çok sevindim valla. Bu ekibin olduğu yerde sabreden kazanir bunu daha önce gördüm yaşadım. Bundan sonrada ekip olarak yanilmadan yolumuza devam ederiz inşallah.
https://www.google.com/amp/s/www.dun...-haberi-699318
Birleşik Krallık hükümetinin ihracat kredisi kuruluşu olan Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Dairesi (UK Export Finance /UKEF), Türkiye'nin güneyindeki 286 km'lik yüksek hızlı elektrikli demiryolu inşaatını desteklemek için 781 milyon Euro'luk (680 milyon Sterlin’e eşdeğer) finansman sağladı.
Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Hızlı Demiryolu inşaatını, UKEF'in Alıcı Kredisi Hesabı yoluyla sağladığı finansman ile Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı adına Rönesans Holding tamamlayacak.
Anlaşmanın Birleşik Krallık'ın altyapı, mühendislik ve proje yönetimi sektörleri için milyonlarca Sterlin’lik yeni ihracat sözleşmesi fırsatı yaratması ve Başbakan'ın Birleşik Krallık ekonomisini büyütme önceliğini desteklemesi bekleniyor.
Buyrun yorumları alalım..
rönesans gibi bir kuruluşun işlerini yapmak buyuk avantaj gerçekten..
yenilebilir enerji iş haberleri kapa düşmeye başladığında yatırımcının ilgisini çekecektir. şimdilik endeks ve hisse yatayda ytd..