Bist 30 harici tum hisselere bakin.Borsa cikarken dahi %80 i dusuyor .Borsa %.0.2_0.5 dusse %5-6 dusuyorlar .Dun mesela hisaerin buyuk cogunlugu dususteydi.Yani bist bitik.Oyun kurucular bu yuzden halka arzlarda .İyi kazanclar
Printable View
Bist 30 harici tum hisselere bakin.Borsa cikarken dahi %80 i dusuyor .Borsa %.0.2_0.5 dusse %5-6 dusuyorlar .Dun mesela hisaerin buyuk cogunlugu dususteydi.Yani bist bitik.Oyun kurucular bu yuzden halka arzlarda .İyi kazanclar
Şu saate kadar sadece 46 bin lot satış olmuş. Tavanda bekleyen 13 milyon 270 bin.
TEZOL günlük, halka arzın ilk günü en hızlısı Şeker ve Alnus Yatırım olmuş,
https://megaimg.net/i/i/9gBq9N.png
TEZOL halka arzın ilk günü şu ana kadar 51 bin lot satış yemiş, tavanda 10.298 yatırımcı 12.7 milyon lotla alıcılı,
https://megaimg.net/i/i/1w25Jg.png
TEZOL genel takas, tahta yapıcı Ziraat ve Vakıf Yatırım görünüyor,
https://megaimg.net/i/i/qw1RQX.png
Son 3 saatte 4000 lot islem oldu.K.y yeotek in ve orcayin hala gittigini gordu haralde.Yine de satan tarafta ziraat ve vakif olmasa sasarim zaten:)
54 K hacim.Son 5 saatte 7 k satis .Son saniye de bekleyen 600 k artti .13.05 milyonla kapatti.
İşbank BİP'de Takas Saklama bilgilerinde en çok satan taraf Halk Yatırım gözüküyor.
https://megaimg.net/i/i/oNZz0N.jpg
Syn karfez son 10 halka arz da standart oldu zaten gunlerce satan ilk 3 hep kamu bankalari oluyor.Malum devlet te calisan memur ve isci agirlikli hesaplar oralarda .1_2 tavana Kucuk paralara tamah edip satiyorlar hemen.
Yeo gibi bu sirketin de kiymeti bilinmeli.Bakin yeo bugun 10.tavanini yapacak gibi.%160 prim.Sirket iyi bir sirket.İzahnamesi yayinlanan Gelecek varlik a.ş hem oransal birde fiyat araligi ile talep toplayacak.K.y para kazanmasin der gibi..K.y artik halka arzlar dan maksimum fayda saglamayi ogrenmeli.1_2 tavan icin halka arza girenler ilginc valla.Hayirlisi
9.45 itibariyle te tavan da 20.6 m lot var gerceklesecek olan 26 K .
bugunde tavana alis girdim , hic yapmayacagim bir sey ama sirket guzel diye
bugunde tavanda 14 milyon lot alici var , dunden fazla yahu
"yatırım tavsiyesi değildir"
Tum tahtalar da gel gel var .Ornek dun karye tavan yapti .Bugun 17.35 gordu mali verdi kucuklere simdi dunun de %4 altinda.Halka arzlardan baska hepsinde k.y parasini almak icin bekliyo tahtacilar.
Tum tahtalar da boyle gel geller oldukca k.y yolunacak kaz olarak goruldukce hergecengun borsa da yatirimci sayisi dusuyor .Hangi hisseyi alsan aninda basiyorlar asagiya.Halka arzlar da olmasa bistte kimse kalmayacak.Artik buyukler kendi calar kendi oynar .
TEZOL günlük, halka arzın 2. gününün en hızlısı Yapı Kredi ve Meksa Yatırım olmuş,
https://megaimg.net/i/i/JX7avg.png
TEZOL da 11.327 yatırımcı 12.3 milyon lotla tavanda alıcılı, halka arzın 2. gününde şu ana kadar 139 bin lot satış yemiş,
https://megaimg.net/i/i/JXzm4w.png
Dolar firladi borsa asagi .Yarin cozulmezse pazartesi sali da tavan olur gibi duruyor.Haftaya yeni halka arz da yok .
Ne zaman cozulurse alip atacagim bir koseye orta uzun vade.Borsa da 500 hisse de halka arz yapiliyor 1 aydir.Ne alsan dusuyor tahtacilar mali yikiyor her hisse de kaybetme garantili🤣 Bunu alir beklerim kisa da kaybetsem de uzun da katlar :)
Bende oyle dusunuyorum guzel durdu.260 k hacim oldu.10 k lik 3 adet 25 k lik tek seferde satildi buyuklerden.Geri kalanlar hep kucuk lot seklinde oldu..Ekstra birsey olmazsa siyasi ekonomik katiliyorum 5-6 tavan gidecek gibi duruyor.Hayirlisi
Son dakikalar da tavana 2.5 milyon lot eklendi..14.14 milyon lot bekleyenle kapadi.
Ulan garanti Bakti k.y mal vermiyor bugunku satisin 185 k sini tek basina yapti.Her halka arzda mal yagdiran ziraat ve vakif bu sefer 2 gundur cok cok az verdi .Demek ki k.y malina sahip cikiyor.Her halka arzda boyle olsa.Buyukler ne kadar az lota sahip olursa k.y malini tuttukca tavan sayisi da artar .Malum gedik info a1 seker gibi kurumlar mali kapinca ertesi gun hemen satiyor hisse yukselisi frenleniyor.Bari k.y halka arzlar dan para kazansin evinin bir masrafini gidersin.3 tavani daha var gibi duruyor.Sonrasin da buyukler alttan toplar yine yukselise devam edebilir her halka arzda oldugu gibi.Hayirlisi.
İnsAllah.Bugin Garanti de ki gibi cani sıkılıp satis yapan kurumsal ya da yuksek lotu olupta satan olmazsa neden olmasin.Simdi birde margun enerji onay aldi .100 milyon lot .8.3 tl .Esit dagitim .Tahminim 800 lot duser.Ama oransal yapabilirler onu 830 milyonluk halka arz k.y kaldiramaz kurumsal ve buyukler olmadan.Hayirlisi
Hem o hem aydem .Bilanco olarakta iyi degiller.Lotlari cok fazla oldugu icin piyasa kaldiramadi dustuler.Margun eger derseki 10 gun gunluk 10 milyon alim emri giricem o zaman dusunebilirim.Onin harici zor olur.K.y 2 kat talepte edebilir ama hisseyi kaldiramaz aldigiyla kalir elinde .Oransal olsada diger halka arzlar gibi 5-6 tavan gitmez lotu cok oldugu icin.Esen ve Naten halka arzdan sonra 1 yil kadar 2_3 lira fiyat araliginda gitti geldi.Daha sonra katladilar .Belki margun de ayni sekilde yapar.İzahnameye verilen taahutler var mi ona gore dusunecegim.İyi kazanclar.
44-47 milyon ile başlayan tavandaki emir sayısı aynı dakikalarda 30 milyona, daha sonra da eşleşmeye yakın 15-20 milyon civarına düşüyor. Eşleşmede önlerde olmayıp verdiği emri silen bu kişilerin hisseyi götürmek için hazırda beklediklerini düşünüyorum. Hisse ufaktan tavanı bozduğu an devreye girecekler.
Şuan satılan 191 bin ve tavandaki miktar 17.8 milyon. Tavanlara devam.
Bu kadar satışlar normal. Ben tavanda ki bekleyen koylara bakılırsa haftaya cumaya kadar tavan gidebilir. Üç günlük satılan hisse sayısı %5 bile değil. Daha kimse maliyetlenmedi. Büyük maliyetlenme tahmini 25 veya 30 arası başlar. Son olarak ben bile tavanda bir hisseye alış versem bekleyen sayısı çok olunca emri siliyorum.
alicilar guclu , bu kadar satis gayet normal
bakalim benim alisim gelecekmi
bugun ne olur olmaz diye kimse emir silmez
Ekrani yeni actim 620 k islem olmus anlasilan yine bana yeter diyen k.y kar almis..Bist te bakiyorsun sababtan koca borsa icinde sadece 20_25 hisse ye %2_4 prim veriyorlar sonra butun gun gelene mali cakiyorlar.Hisselerin %80 i hergun duzenli dusuyor.Tezol satanlar ne alacaklar aceba? Altin yumurtlayan tavugu kesmek misali.
Bist bitik hisseler bitik halka arzlarda olmasa..
Son donemdeki halka arzlar %15-30 arasi satis oldugunda bozdu .(Gesan-Egepo-Yeo-Orcay gibi ) tezol su dakika dahil %4 te .Galiba Carsamba ya da persembe alinabilecek gibi duruyor. Orta vade alip kenara aticam.İyi kazanclar.
tahta cok güclu duruyor gercekten
sayın hayek gerçekten de kimsenin ahına girmek istemem ama satış yok denecek kadar az çünkü piyasada dolaşan lot sayısına göre satışlar "devede kulak" gibi duruyor.3 günlük tavanda daha maliyetler bugünden başladı sayılır. tahminim maliyetler 25 veya 30 gibi olur. bende 3 yerden alış girdim ama hala satmadım. Bekleyen ne kadar arkadaşlar.
Tahta guclu .Sabah acilista 45 milyon lot varsa bu da demek oluyor ki almak isteyen buyuk yatirimci cok.Simdi 12 milyon gozukuyor.Hem hafta sonu riski almak istemeyenler hem nasil olsa gelmez diye siliniyor.Haftaya bekleyen daha fazla olabilir.Tahminim carsamba persembe acabilir diyorum ama acinca alanlar yine tavana goturebilir.Hayirlisi.
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama hisse bugün saat 13,30 gibi 630 bin satış vardı, saat 16.00 oldu 680 bin lot satış var, daha doğrusu 30 bin lot satış olmuş 2 saatte. satan yok kimse satmak istemiyor. Benimde tahminim perşembe veya cuma günü alış ve satışlar olabilir.
Evet syn teknisyen saat 11 den sonra satislar cok azaliyor.Acilista aksamdan satis emri verenlerin satislari gerceklestigi icin yogun hacim oluyor.Tabi robot calistiran kurumlarin otomatik satislari vs.Pazartesi de aynisi olacaktir.Bugun alim tarafindaki kurumlar acilista satacaktir .Sonra yine duraganlasacaktir..İyi kazanclar.
ulan surekli alta ekliyorlar
bizim emir nerde kaldi yahu hangi aralikta onu bile bilmiyoruz