Çevirsin yine alırlar...
Kendime hikayeler...
Printable View
piyasanın etkin olma çeşidi 3 tanedir
bir piyasanın etkin olması eldeki bilginin fiyatlara tamamen yansıyıp yansımamış olmasına bağlıdır... üç çeşit etkinlik var:
zayıf formda: burada teknik analiz işe yaramaz, temel analiz yapılırsa para kazanılabilir.
yarı güçlü formda: temel analiz de yetersizdir, insider bilgi ancak para kazandırır.
güçlü formda: insider bilgi de yetmez, hisseyle ilgili bütün bilgiler fiyata yansımıştır.
Erdoğan: Eğer ben de ekonomi tahsili görmüşsem ve bu ekonomi tahsilinden de öte bazı değerler silsilesi içerisinde de inandıklarım, bilgim varsa, faiz sebeptir, netice değildir, enflasyon neticedir
Erdoğan: İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana ekonomideki tezimiz özellikle düşük faizdir ve bir de faiz-enflasyon ilişkisini ben devamlı "faiz sebep, enflasyon neticedir" diye işlemişimdir. Bu tezim değişmedi. Bugün de ben yine aynı tezi savunuyorum ve buna inanıyorum
Erdoğan: Son günlerde kur üzerinde iktisadi temelleri bulunmayan hareketler nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları da milletimizin lehine yatırım, istihdam ve üretimle çözeceğiz
Erdoğan: Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem. Çünkü bu benim aynı zamanda değerler silsilesi içindeki yapımdır
Erdoğan: Hatırlayın Bay Kemal grup konuşmalarında "faizi 1'e indirin, biz de gelip sizi destekleyeceğiz" dedi. Ondan sonra da kalkıp şimdi de faiz indirimine tepki göstereceksin. Bir insan akşam sabah bu şekilde bir değişiklik gösteremez
Erdoğan: Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım
Erdoğan: Göreceksiniz enflasyon inşallah seçim öncesi nerelere düşecek, çok açık net bütün delilleriyle her şeyiyle ortada. Çünkü faiz lobileri kuduruyor
Erdoğan: Biz ekonomik olarak da bağımsızlaşma mücadelesi verdik
Eyvah eyvah!!!!
Yılanoğlu durmaz şimdi
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Odun ıslatılıyor.
12,75’de başlıyor dayak.
Dayak klübü
https://i.hizliresim.com/afx0e3z.jpg
Böyle ekonomisti Dünya görmedi, hedefleri 1 yıl öncesinden verdi.:oleyo:
Bu yılanoğlu nereye. Gazı veriyor Tayyip buda hiç affetmiyor. Füze atın füze
Seçim öncesi, ne alaka,neden şimdi veya önümüzdeki aylar değil,seçime kadar ölen ölür kalan sağlar bizimdir mi diyeceksiniz,ne olacak yurt dışındaki bıyıklı yabancıların parasını mı sokacaksınız??? değerler silsilesi? 19 yıldır neredeydi değerler silsilesi? yahu 80 milyon insan tek kişinin oyun hamuru gibi oldu insaf yahu....
Diğer şey : 14,4444
Öküz Başlı Güney Afrika Antilopu Masai Mara Güvenli Yaşam Alanı'ndaki kabarmış nehri aşmaya çalışıyorlar.Sürüyle birlikte nehirden karşıya geçmeye çalışan bir antilop kendisine av arayan bir timsaha yem olmak üzere.Etraftaki devasa timsahlar sürüden ayrılanların peşinde ve antiloplar güvende olmak için biraraya toplanıyor.Bir timsah antiloplardan birini yakalamaya çalışıyor. Fakat antilop, timsah tam saldırmak üzereyken kurutulup kaçıyor.
https://streamable.com/71ny5g
Beylikdüzü anlık
Sokak kürtanjlarında cafeler dolu, AVM'lerde adım atacak yer yok diyen sığırlar görüyorum, ulan hayvan herif Bizansın % 20'sinin durumu iyi olsa 2.4 milyon kişi yapar, geri kalan 15 milyon kişi ne olacak?
12.76 tsssss
https://i.imgur.com/9Pftmk1.jpg
Her şey tamam da bir uçağa bedava binmek için,şu gazeteci olduğunu iddia eden tiplerin sorduğu sorular neden bana çok demokratik bir ülkede olduğumuz izlenimi veriyor:vk:,ben daraldım,bu kadar yalamalık okumak,pardon düzeyli soru okumak bünyemi bozdu,dışarı çıkıp biraz market fiyatlarına bakacağım ,içim açılsın...:oleyo:
https://t24.com.tr/haber/erdogan-hic...yecegim,996966
Sanırsam demir yumruk geldi yine. Şırıl şırıl akıyor aşağı.
Kimse maval okumasın ahaliye, dün 5 gayme olan ekmek bugün 6.5 gaymeye çıkmış % 30 zam, bu hiperenflasyondur.
AA Ekonomi anketi
Ekonomistlerin Kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,88) göre bir önceki ay yüzde 19,89 olan yıllık enflasyonun yüzde 20,57'ye yükseleceği hesaplanıyor.
Yani Tuvik TÜFEsi 2.30-50 arası birşey gelir 3 Aralıkta.
Bu ekonomistler kimlerdir hep merak ederim. Nerenin, hangi ülkenin TÜFE tahminini yapmaktalar acaba? İçlerinde 1.80 bekleyen bile var. Herhalde TÜVİK TÜFEsini tahmin etmeye çalışıyorlar. Yoksa çok ilginç. Mağarada falan yaşaması lazım insanın bu rakamları verebilmesi için.
12.66 ıslak odun dayak klübü
Slmlar Sayın hiperenflasyon maduru Ayhan53 Başkanım.!!
Ekonomi saldım çayıra modunda.!!
Kendime masallar.!!
reha bey 50 cente ekmek bulmuşsun hala şikayet, alt tarafı yarım dolar yahu..
size şimdi candy shop'ı dinleteyim hiç bir şeyiniz kalmaz..
https://www.youtube.com/watch?v=SRcn...nel=50CentVEVO
12.70 tsssss
Pandemi başladığında burada Untad diye bir markanın ekmeğini alıyordum. Hani poşetli olsun firüs mürüs işte korkuyorduk. 5.95 ten 2020 Nisan ayında almaya başladım. 8-10 ay aldım. Sonra yiter la dedim ekmek yiyek evin karşısında 2 tane fırın var. Döndüm yine sıcak pideye :)
1 ay kadar önce gece işten çıkınca fırınlar kapalıydı mecbur almak zorunda kaldım. Ekmek aynı, market aynı. 14.45 olmuştu. Tabi şimdi ne kadar bilmiyorum. 1 ay önceki fiyatı bu. 1.5 yılda 5.95 ten 14.45 e gelmişti.