kimse kalmamış psgyo da veya umudu kesmişler
Printable View
kimse kalmamış psgyo da veya umudu kesmişler
Koskoca GYO şirketi ama fiyatı sakız parası bile değil
Pasifik lojistik halka arz izni çıktı
Okumanın zararı yok demişler.Fakat bu borsa hisseleri hakkında yorumlar için değil herhalde.Adamlar her koldan saldırmış.Birçoğu kuzu postuna bürünmüş çakal.Bunlar patronun olamaz ama,satılmış tahtacı veya tahtayı bir şekilde ellerine geçirmiş veya geçirmeye çalışan yezitler olabilirmi.Binlerce takipcisi olan ali isminde kim olduğu belirsiz biri alın dedi hisseyi millete çaktılar.çok okunan sitenin birinde ismail diye bir kepaze var oda kenarda kalmış küçük,herşeyden habersiz sadece yazılanların etkisi altında hisse alip herseferinde zarar eden küçük yatırımcıyı avlıyor.İyide hükümet dolar almayın altın almayın ona tutmayın buna yanaşmayın diyor.Faiz inancımıza ters.Bu millet küçük paraları olan bizler neye yatırım yapacağız.Allah aşkına elimize hergün eriyen tl mi tutatım.
Spk yüzde yüz sermaye artırımı için onay vermemiş.ikimilyar sermayeyi psgyo na yakıştıramamış.bunu anladık,anladıkda,bu haberin akabında istanbul a şübe açıyoruz u halen anlayanadım.altı üstü bir yazihane,bukadar küçük şeyi haber yapmanın sebebini anlayamadım.Yoksa benmi psgyo nu gözümde çok büyüttüm.
Buhisse halka arz olurken,bir arkadaş merkez ankara projesinden birmilyon tl civarına bir daire aldı.Ozaman benim ikiyüz ellibin tl gibi param vardı.Dolaysiyle benim param daire almaya yetmezdi.yine bir başka bir bo...tan anladığını zannettiğim kişi çeyrek daire alamazsın parankadar bu firmanın hissesinden al demişti,bende oyle yaptım.Şimdi benim param o dairenin birak çeyreğini yüzde beşini almaz.o bana akıl veren kişiyi hiç iyi anmadığım gibi,borsanın da emtiadan kesinlikle kiyaslanmayacağını oğrendim.Fiziki herhangi bir malın gerçek değeri bir şekilde bulunur,fakat,borsadaki hisselerin değeri sadece patronların kaleminde olduğunu öğrendim.
Yanılıyorsun son 1.5 senede artış oldu
Dairemin maliyetine altın alsaydım
Kiralar dahil 3 daire alırdım her şey kısmet den öte gitmez
Bu hisseyide sahiplerinide severim.zamanında buna yatırdığım çeyrek daire parası en az yarim daire olanakadar burdayım....
Ha şimdi birileri merak eder o zaman o çeyrek daire parası bugün dairenin kaçda kaçını alıyor.evet epeyce zarardayım..
Hissenin pddd ine bakılırsa bugün hissemiz çokda ucuz değil.Borsada pddd bundan çok çok daha ucuz kalmış onlarca hisseler var.Fakat türkiyede yüksek eflasyon var.bu gidşle eflasyonun yüksek seyretmesiyle ,inşaat fiyatlarının yükselmesiyle,şirketin büyümesyle rakamlar değişeçektr.psgyo normal değerinin iki üç katına arz olmuş hissemiz,belkde arz fiyatı olan fiyatına dolar bazlı olarak tekrar gelecektir...
Borsada herşeyi vede kimin ne düşündüğünü bilmek imkansız.fakat kafama takılan bişey var.Bu hisse 8 küsürlerden işlem görürken piyasada işlem gören fiyatı yüzde 30 düşüğüne yani 5 küsürlerden bazimut adlı bir fona 100 milyon hisse sattı,şirketin açıklamasında toptan satış yaptık denildi.bu satış olayı biz küçük yatırımcı içün iyimi kötümü.Birde bu fon aldığı 100 milyon hisse içün birtakım anlaşma veya sözleşme varmı.nezaman satabilir veya devredebilir gibi.eğer bir bilen varsa cevaplarsa şimdiden teşekkür ederim..
Bist e birinci derecede yakın patronun ağzından duydum.şü 5 yıl içinde halka arz olan birçok fırma borsaya girmek ve şirketine nakit sağlamak için borsayı kontrollerinde bulundıran para babalarına satılmış.Ve şirketin asıl sahipleri bu parababalarının kucağına oturmuş.Vede borsada hisselerine hiçbir şekilde mudahale etmemelerine dair birtakım mukaveleler imzalamış.Yanü patron zannettiğimiz kişiler sadece tabelada ismlerinin bulunmasından başka hiçbir özellikleri kalmamış.yani bizim patron tera.diğerleri hikaye
Demin hisselerime bi bakayım dedim,satılabilir adetim aynı fakat toplam hisse sayım çoğalmış neoldi ki..
bana ne yaptıysa,tahtacını her seferinde üzerine basa,basa gösterdiği,53 ve 464 sevdiğim rakamlar yaptı..
Psgyo nın yatırımcı ilişkilerini aradım.ne oluyor bizim hissemiz neden yükselmiyor,şirkette bir olumsuzlukmu var dedim.Oda,hayır herhangi bir olumsuzluk yok.Hisseye alıcı gelmiyor ki fiyat yükselsin dedi.Bende peki 100 bazen 200 300 milyon hatta 400 milyonların üzerine işlem günleri oluyor bunun içinde alım yokmu dedim.alan satıyor işlem haçmi görünsede uzun vadeci kalmıyor gibi laflar etti.
Tabiki paranın olduğu yerde hertürlü ib k olabilir.Şİimdi birileri neden diğer hisselerinde değilde bunda.Hah işte,neden psgyo de,orçayda değil,veya yeni arz olmuş hissede değil.şimdi şoyle anlatayım.birincisi orçayın toplam piyasa değeri psgyo nun halka açıklık değerinin yarısı bile etmez,dolaysıyla büyük pasta bunda.ikincisi,diğer yeni hissesine gelince onda yatırımcı yok,yani müşteri az ondan şimdilik vurgun yapılamaz.ha şimdi bu olanlar patronun işimi,patronun işi veya bilemem,tek bildiğim ve inandığım bu kayıktan kimin ilişkisi varsa,küreği çeken,veya kayığın sahibi,veya kayığı yapan,herkim kimse bu işten sorumludur okadar...
Hisse yükseliyor ben alınca düşüyor satınca yükseliyor
Dün sattığım 2 hisse tavan oldu
Biraz önce merkez ankara projesinden geçen yıl 900 bin tl ye,hemde taksitli,daire aldığını söyleyen bir adama rasladım.2024 ilk aylarında daireyi teslim alacağını ve bugünki kira değeri 30 bin tl dairenin fiyatı 6 milyon tl gbi rakamlar telafuz etti.daha önce yazdığım gibi,bu hisse borsaya açılırken aynı projede iyi daireler 1 milyondu,Param daireye yetmediğinden dairenin çeyreği kadar parayla hisse aldım.Velakin şimdi eş değer daireler belki 7 veya 8 milyondur.Bu durumda benim param daire olsaydı 2 milyon gibi bişey olcaktı.Amma velakin bugün tüm bolunmuş çoğalmış haliyle hisselerim500 bin tl civarı ediyor.Sözün kısası ben bu işten zarar ettim galiba.Yapacak bişey yok artık,amma,bana ögün daire alamazsan,parankadar hissesinden aldiyen emmi kulakların çinliyor dimi....
Çok güvendiğimiz hissemiz psgyo ,Patronun borsa acemiğindenmidir nedir,küçük yatırımcıyı cantada keklik gören ,tabiri caizse büyükbaşlar,tahtayı kumarhaneye çevirdiler.Potronların ellerinden bişey gelmediğini bu buyukbaşlara çanak tutmadığınıda biliyorum.Ama velakin ne yazıkki bu hissedede,yine o buyuk başların insafiyetine ki,şimdiye kadar insaflısına pek raslamadım teslim edilmiş bulunmaktayız.
yahu,bu yaşa kadar bu kadar hiç birşeye üzülmedimde,250 adet boşfreni 1000 tl den verdirip bunu tercih etmeme sebep olan amcamdan boş yere bozulan ilişkilerime üzülüyorum...
https://youtu.be/-wNLpv79guM Ha unutmadan amcamı haklı çikartmak için,belki 3 belki 5 belki 10 yıl bekleyeceğim.Bu hisseyi alirken 15 yıl elimde tuttuğum hisseleri satmıştım.acelemiz yok arsa aldık dedik gelecek yıl da düşüncelerimi yazarım gelecek yıl görüşmek üzere hoşcakal....
gelecek yıla kadar yazmayacak gelecek yıl hisse hakkında haber ve gelişmeleri değerlendiririz dedim.fakat hissede okadar antik kuntik şeyler olduki dayanamadım.Patron yüzde yüz bedelsiz sermaye artırıyoruz dedi,spk izin vermedi.Yüzde elli sermaye artırdı.üç kuruş temetru vereceğiz dedi,sanki üç tl temetrü vercekmiş gibi onuda vermedi uzattıkca uzattı.Şimdi çıkmış bizim hissemiz ondokuz tl olmalı diyor.Allah allah,yahu allahınızı severseniz biz sizi ciddiye alıyoruz ama sizde küçük yatırımcıyı biraz ciddiye alında,oyle sonradan uzayan veya sarıp sarmalanan birileri tarafından reddedilen maniplasyon kokan gelişmelere hiç olmazsa siz patronlar sebep olmayın.
patron 19 tl dedi.Artık kimseye laf düşmeyeceği gibi,kimsenin söyleyecek,yazacak bişeyikalmadı...
Ebû Saîd'den (ra) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur: “Dürüst ve güvenilir tüccar, peygamberler, sıddîklar (dosdoğru kimseler) ve şehitlerle beraberdir.â€
Geçen yılki çoküşte patron geri alım yapmış hisseyi çok çok daha düşmekten kurtarmıştı.Bu yıl geri alım yapmaktansa(birileri patron,hisse 7 tl lerdeyken 19 tl gibi fiyat biçti patron manıplasyon yaptı)desede patronun maniplasyon yaptığını düşünmüyorum.Eğer patron boyle bir fiyat biçmeseydi bugün hisse 5 tl altlarına kadar düşerdi..
vay vay vay.bu ne olmuş boyle.psgyo hiç kusura bakma ama bu senin yaptığına eşeğinkine su kaçırdın derler..
Bu hissede küçük yatırımcı bir benmiyim.Peki diğer hisse yorum sitelerindekiler kimler.Veya bu hisseden bir benmi alıyorum.Alıncada hisse düşüyor,tekrar alıyorum tekrar düşüyor,ben aldıkca hisse düşüyor.Yani işleri güçleri yokda benim aldığım birkaç bin tane hisseyimi takıp ediyorlar. Yüzbinkere hayret..
Artık,bu hissenin tahtacısının beni takip ettiğine tamamen eminim.
Yahu biz nereye düştük.Bu Pasifik ve patronları aklımızı aldı.Hisse 8 tl lerden işlem görürken fon un birine 5 tl lerden milyonlarca hisse satar.Hisse 5 tl lerden işlem görürken 19 tl lerden kendi kendine hisse satar.Bu hisse arz olandan beri görmediğimiz antık kuntik komedi nekaldı bilmiyorum.
Yapacak bişey yok.sevdiğim bir ağbi derdiki,parayı kaybettiğin yerde ara..
Bana ne yaptıysa,tahtacının bile bile üzerine basa basa gösterdiği 53 ve zaman zaman 464 rakamları yaptı.Bunu bile bile yaptığına şimdi daha çok eminim.Şimdi tahtacı veya herkimse,gülerek bu yaptığıyla insanları nasıl aldattığına hem gülüyor hemde kendinden övünüyordur.Ey tahtacı veya her hangi akılsan,memleket senpatisi olan insanların düygülarından ve zaaflarından faydalanarak kendi menfaat ve egolarını tatmın edebildinmi.Hatırlatırımki isterim ki insanların duygu ve zzaflarından faydalanıp insanları aldatmak ticaretten önce kul kakkına girer.Şimdi zaafından faydalanıp zarar soktuğun bu insanları tek tek bulup helallık alman gerekirki çok zor,buna senin ömrün yetmez.
Siz küçük yatırımcı zibidiler.nekadar ağza alınmayacak küfürler ederseniz edin.Büz pasifik teknolojiyi de borsaya köte ettik.Nekadar kutsallara hakaret ederseniz edin,sirada pasifik holding var.
Nerde o ağza alınmayan küfürler savuranlar.hisse tarihi zirvesini gördü.hatta üzerine bile çiktı.artık şikayet,hakaret edecek bişey kalmadı.ha şimdide zirveden alanlar kendi hallerine ağlar,
Psgyo bügünki bolünmüş rakamlarla 2 küsürlerden arz olmuş 8 küsürleri görmüş.doğru yerden alıp doğru yerden satamayan kişiler,dolar şükadardı altın bukadardı diyip yalandan ağlayanlar milletin kafasını karıştıranlarda biliyorki psgyo arz olduğundan bügüne kadar altından dolardan daha fazla kazandırmıştır.
Zamanında hisselerim merkez ankara projesinden engüzel dairelerinden yarim daire alıyordu.sonra daireler 5 e katlayınca hisselerim dolaysiyla,param çop oldu,Tekrar yeni fiyatlardan çeyrek daire alacak kadar bu hisseden aldım.bugün psg hisselerim 350 bin taneye yakın olmasına rağmen bir çeyrek daire almıyor.Birgün hisselerim belki ortakoy projesinden bile iyibir daaire alacak kadar değerlencek.Korkum yok.fakat endişem,daha önce yaşarlarda yaşadığımız sermaye azaltma üsülüyle hisselerim elimden alınırmı..
Burdan tüm pasifik inşaat çalışanlarına bir ricam var.Çok çalışın binalar bitsin ozamanakadar eflasyonda düşer,belki benim hisselerim 1 daire eder.
Birileri çikmiş psgyo a ağza alınmayacak beddualar ediyor.batsın,silinsin,tahtası kapansın falan,filan.Allah aşkına,beddua edenler cahil ve bencilsiniz.Bir sizinmi bu hisseden var.Ya ben veya benim gibi varını yoğunu geleceğini bu hissenin,veya bu şirketin geleceğine bağlamış kişiler ne olacak.yapmayın hisseye beddua etmeyin.Eşref vaktına denkdüşer allah korusun…
Tamam hisse eflasyona yenik düştü dolaysiyle bizde kaybettik.Birileri kazandı biz kaybettik.allah var gam yok.