Yatırım Finansman, Kimteks Poliüretan için tavsiyesin 50,0 TL hedef fiyatla "endeksin üzerinde getiri" olarak başlattı17/06/2022 10:24:55
Printable View
Yatırım Finansman, Kimteks Poliüretan için tavsiyesin 50,0 TL hedef fiyatla "endeksin üzerinde getiri" olarak başlattı17/06/2022 10:24:55
Şirketimiz, kimyasal ürünlerin global tedarikçileri arasında yer alan Çin merkezli Wanhua Chemical Group ile iş birliğine giderek, firmamızın ayakkabı sektörüne yönelik tüm ürün gamını tamamlamak üzere termoplastik poliüretan (TPU) ürünlerinin satışında Türkiye'deki yetkili distribütörü olmuştur.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Dolasimdaki hisse oranı 21.02 düşmüş.
Kmpur temettüleri bugün hesaplara yatıyor değil mi?
Peki hala alamayan var mı?
Temettü geldi... Temettüler yattıkça hissede yükseliş gözleniyor.
Temettüler tekrar hisseye yatırılıyor. Hissedar bileşik getirinin gücüne güveniyor.
Bu şirket henüz küçük ve sasa misali büyümesini sürdürüyor.
Bugün karanlık odaya 32.06 ile girdi.33 ile çıktı tavanı 33.02 idi.
115 bin lot el değiştirdi.
****KMPUR ÇOK GÜZEL DURUYOR****
Yatırım finansman raporunda 50 TL hedef ile endeks üzerinde getirisi olabileceği öngörüsünde bulunmuştu. Hedefine doğru yol alıyor...
Patron bugün gönderdiği kap ile;
31.70 - 32.04 TL aralığında 117.000 lot aldığını açıklamış.
Dediğim gibi patron alımı sürdükçe kısa vadeli anı çıkışlar olmaz gibi.
Gerçi sakin sakin çıksın. Tavan Tavan giden hissenin düşüşü de hızlı oluyor.
ortak olduk hayırlısı bakalım..
24.06.2022-24.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 32,14 TL’den 50.000 TL nominal tutarlı
alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki
paylarım 24.06.2022 tarihi itibariyle % 37,15 sınırına ulaşmıştır.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
27.06.2022-27.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 31,94-32,20 TL fiyat aralığından 50.000
TL nominal tutarlı alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
sermayesindeki paylarım 27.06.2022 tarihi itibariyle % 37,19 sınırına ulaşmıştır
[emoji16][emoji16][emoji16]
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
30.06.2022-30.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 31,00-31,78 TL fiyat aralığından 127.257
TL nominal tutarlı alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
sermayesindeki paylarım 30.06.2022 tarihi itibariyle % 37,29 sınırına ulaşmıştır.
Adam malına sahip çıkıyor ...İşte olay bu..
Madem hisse toplayacaktın insan soruyor, neden halka arz ettin?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP: KMPUR [ ] KİMTEKS POLİÜRETAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1051682
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8265805c174bdd
Türkiye’nin yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticilerinden Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), 2022 yılının ikinci çeyreğine dair finansallarını açıkladı. Yılın ilk yarısında dönem net karını %302 artıran Kimpur, 2,2 milyar TL’lik konsolide gelir elde etti.
2021 yılı için yayımlanan ISO 500 verilerine göre 221. sırada yer alan (2020 yılı için: 314) kimya sanayi şirketi Kimpur, 2022 yılının ikinci çeyrek dönem sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıklanan finansal tablolarına göre, Kimpur’un 2022 yılının ilk 6 ayında konsolide gelirleri %126 artış ile 2,2 milyar TL olarak gerçekleşti (2021 ilk 6 ay: 970 milyon TL). Kimpur’un 2022 yılının ilk 6 ayında brüt karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %125 artarak 378 milyon TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) ise %142 artış ile 416 milyon TL’ye yükseldi.
Karlılık ve konsolide gelirlerdeki önemli artışın yanı sıra bilanço yönetimindeki başarısını da sürdüren Kimpur, Net Finansal Borçluluk / FAVÖK oranını 1’in altında, 0,89 seviyesinde muhafaza etti (2021 sonu: 0,88).
Dönem net kârında %302 artış
39 yıllık deneyime sahip Kimpur’un Esas Faaliyet Karı ise, 2021 yılının ilk yarısına göre %147 artarak 165 milyon TL’den 408 milyon TL’ye yükseldi. Ocak – Haziran 2022 döneminde yurt içi ve ihracat pazarlarına yaklaşık 51 bin ton poliüretan sistemleri satışı gerçekleştiren Kimpur’un, toplam satışlarındaki ihracat ve ihraç kayıtlı satışlarının payı ikinci çeyrekte %34’e yükselirken, bu oran yılın ilk 6 ayının toplamında yaklaşık %31’e geldi.
Güzel kar açıkladı beklemeye devam ediyorum ama performansi bende hayal kırıklığı yaratıyor
Borsa da hisse patronu adam gibi adam ilan hisselerden biri benim en aradığım özellik
Şirketin iş alanı, iş kolu kadar iş geliştirme ve satış stratejilerini beğendim.
Arge takımının satış ekibi ile simbiyoz bir şekilde çalışması, satış dağılımları vs vs
Bunlar güzel şeyler
Bir YouTube videosundan adı geçti kimpurun. Malta üzerinden satış vs. 5,7 milyon Euro kâr yazmış orda ki aracı. Kimpur yaklaşık 19 milyon Euroya denk gelen 6 aylık bir kâr açıklamış. Malta daki kâr konselide mi, 19 'un içinde mi tam anlaşılmıyor belirteyim.
Hadi bitirelim şu işi;
Yıllık 113.000 ton kapasitesi var. Bunu 120.000 tona çıkarmak istiyorlar
2022-2024 arasında 50.000 ton Poliüretan kapasiteli tesis kurmak istiyorlar
Letonyada 25.000 üretim kapasiteli (75%si Kmpura ait olacak ) olan tesis. Diğer firma ile ön anlaşma yapıldı
Polieter poliol için 5.000 ton kapasiteli PET geri döşüm tesisi kurmak istiyorlar ( bunun için yatırım teşvik belgesi alındı)
10.000 ton eva granül hammadde üretim devreye almak istiyolar (ayakkabıda PU hammadde için)
Satışların çoğu Ayakkabı,terlik hammaddesi (Tr ayakkabı terlik üretim merkezi ihracatçı konumda)
Rigid (beyaz eşya, Ev yalıtım . SANDİVİÇ PANEL (Tr'de üretim yapanlarının 70% sinin ana tedarikçisi) , boru yalıtım, güneş paneli
Felxible (satışların yaklaşık 5%si) Otomobilde onaylı tedarikçi olursa bu oran artar
Kullandığı hammaddesini 60%sı uzak doğudan geliyor. Navlun fiyatları düşüyor bu maliyetlerini düşürecektir.
Hammadde petrole bağlı. Petrol fiyatlarındaki düşüş maliyeti düşürecektir.
Ticari alacak süresi 2018 de 228 gün iken 2021/6 da 141 güne düşmüş
Stok devir gün sayısı 2018 de 62 ike 2021/6 da 44 e düşmüş
Helal olsun dayıoğlu
Polimerik Polyester Poliol üretimi var (Tr'de üretilmiyor) Ayakkabı sektöründe performans artırıcı olarak biliniyor
Ayakkabı, terlik sektöründe 1. komponent polyester poliol kullanılıyor
Kapasite artırımı için reaktör siparişleri veriilmiş
Güçlü bir arge ekibi var hatta arge merkezi var ( doktorlar fln )
En sevdiğim bölüme geldik . İş bölümü
Müşterilerine önem veriyor. Teknik destek ekibi güçlü
Satış sonrası teknik destek arge ekibince veriliyor. Müşteriler deneme ve tenik konu dışında eğitim ve yardım amaçlı da teknik ekip tarafından ziyaret ediliyor
Teknik ekip satış sonra en geç 2 gün içindedestek ihtiyacında müşterisin yanında
Satışta herhangi bir müşterinin payının 5% yi geçmemesi amaçlanıyor. Bu sayede tek bir müşteriye bağlı değiller. Ve olası bir müşteri zaafiyetinde bu sayede çok etkilenmiyorlar
Şirketimiz ile İngiltere'deki partnerimiz arasında 16.08.2022 tarihi itibarıyla iş birliği sözleşmesi imzalanmıştır. Müşteriye özel geliştirilen elastomer projesi ile 1,5 yıl için yaklaşık 2,5 mio Euro ciro hedeflenmektedir.