Evet hocam, o durumda olanlara gerçekten sabır diliyorum. O unutulmaz 20 Aralık haftası şunu net bir şekilde ortaya koydu: İhtiyacımız olan parayı buraya asla sokmamalıyız.
Printable View
Ikinci konu; kaldiracli piyasadan uzak duracaksın!
Alyel Hoca'm için bir şiir bırakayım şuraya. Bozkurt abi de ister birazdan şiir. Taze çıktı, dumanı üstünde:
MASA
Tarih kitabının ikinci cildinin
2022'nci sayfasına geldik
Ben 1995'inci sayfasından itibaren mesulüm
Sorular yağmur gibi yağacak üzerime
Sadece özel hayatımdan değil
Dünyada bütün olan bitenden
Kaç soruya parmak kaldırabileceğim
Bir ilkokul çocuğu gibi ağlamaklı
Başımı yerden hiç kaldırmayacağım
Ama bana sorarlarsa ki sorarlar
Göz yumdun mu zayıfın ezilmesine
Yanımda bulundurduğum şiirlerimi
Koyacağım masaya
Utanarak
https://i.hizliresim.com/1acinpk.png
Günaydın... BİST'in altı aylık yükselişinde ekranı hiç takip etmeden longumda beklemiş ve satıştan önce kârı realize etmediğime pişman olmuştum. Şimdi longumda beklemek konusunda daha daha sabırlı olacağım ve ekranı hiç mi hiç seyretmeyecek, kârı hiç ama hiç realize etmeyeceğim.
Hani başa gelen dertlere, zaman en güzel çare olur ya bazen; sadece beklersin, beklersin, beklersin.
Suçlunun kim olduğunu biliyorsun, sensin. Ondan böyle patlamaya hazır volkan gibi hâllerin. Sakın ha patlamayasın eşe, çocuğa! Bu haltı sen yedin, sen sindireceksin; kimselere yansıtmadan. Bari bir kere insan ol.
Tek abi Sepette kalan hisseleri mi de az önce verdim.
Geçen hafta verdiklerim daha çok gitti, elde kalanlar gitmedi, demek ki giden daha çok gidiyor. Bunu da ayrı bi parantez açıp borsacı nın karakaplı defterine not olarak yazalım.
Abi işlerinden ötürü şubatın ilk haftasına kadar yokum.
Sonra bakarız borsa işlerine,
Nassa borsada fırsatlar hiç bitmiyor
Şimdi al şu tebessümü, gözlerine takın. Kapının önünde bırak yenilgileri. Bas zile. Eşin açacaktır kapıyı hoş geldinle, çocuğun koşacaktır sana. Sarıl onlara. Başka kimse sarılmaz sana ki o sarılışlara portföyler fedadır.
Kızım iyi çok şükür, ben biraz havaların etkisiyle mevsimsel grib oldum sanırım, test vermedim belki de covid oldum bilmiyorum, üç gün evde yattım hafif ateş, boğaz ağrısı ve burun akıntısı vardı, şuan iyiyim boğaz ağrısı geçti ateş düştü, burnumda akmıyor ama sağ kulağımda sürekli çinlama sesi ve işitme kaybı oluştu. Randevu alıcaktım fakat KBB sırası dolmuş, muayene olamadım
Bilmiyorum abi ama en son geçen sene kızım için bir muayene ücreti olarak 450 tl vermiştim, bu sene zam gelmiş olabilir.
Özel hastanelerin hepsinin sgk ile anlaşması olmuyor hatta çoğunda anlaşma yok
Artık kaç liraysa ödüycez, yabcak bişii yok abi
Sağlık önemli
İlgin için teşekkür ederim abi
Kolay gelsin
Çocuklar sizin gözetiminizde en iyi hayatlarını yaşamalıdır, anne babalık budur. Borsaya dalıp ihmal etmeyin sakın onları. Onlar servet servet. Bir gülüşlerine portföyünüzü, bütün mal mülkünüzü satacağınız varlıklar onlar.
Stop, borsa sizi çirkinleştirmeye başladığında kendinize çekidüzen vermenizdir.
Sarılmak ve dinlemek... Bu kadar... Kalın eğitim, sosyoloji, psikoloji kitaplarına gerek yok hocam... En ilkel, ama en etkili ilgilenme biçimi sarılmak ve dinlemek... Kendini borsaya kaptırmış biri bunları yapamaz ve asıl tabanları aile hayatından yer... Sonra para beşe katlanmış, ne önemi var?
Bu işi meslek edinenler ekmek paralarını borsadan kazandıkları için aile ve borsayı uyum içinde götürebiliyorlar, ama mesela doktor olup borsada günlük alım satım yapanlar ne iyi bir doktor ne iyi bir borsacı ne iyi bir eş ne iyi bir anne baba olabiliyorlar.
Meslek, "bir yola girme, bir yol tutma" anlamına gelir.
"Denge" doğru yaşamın anahtarı olan sözcüklerden biri. Bu sözcüğü "beslenme" kavramıyla yan yana düşünürüz genellikle.
Biraz önce haber aldım beraber okuduğumuz bir arkadaşımın trafik kazasından gencecik yaşta vefat haberini. Allah rahmet eylesin.
Sözün başladığı yerdir ölüm, zira ölene duadan başka ne gelir elden?
Biz her zaman paçayı sıyırabiliriz dünyada, ama... Biliyorsunuz hiçbir kurnazlığın işe yaramadığı yeri.
Öldüğümüzde çocuğumuz olmadıkları hâlde kendilerini öksüz ve yetim hisseden insanlar bırakmıyorsak ardımızda, yaşamış olmamızın bir anlamı kalır mı? Bunu adamakıllı düşünmemiz lazım.
Al sat, al sat, al sat, al sat, al sat... Bu mu yaşamak sadece?
Şiirim, beğeninize:
GERİ SAYIM
Penceremize konan güneş der ki bizlere
Siz dünyadan başka değer tanımıyorsunuz ama
Günleriniz geri sayımda
https://i.hizliresim.com/6y4z1o6.jpg
Dün kayınpederimi hastaneye götürdüm, yaşı 86, işitme kaybı var biraz. Yarın da kayınvalidemi hastaneye götüreceğim kontrol için. Portföyümdeki, Allah'ın izniyle, en sağlam yatırımlar bunlar. Bunları bana nasip edene şükürler olsun... Her şey harcanınca biter, iyilik ve güzellik harcandıkça çoğalan yatırımlar. Hem ekran da takip etmiyorum, ne güzel. Bana bol bol vakit kalıyor yaşamak için.
Mekânın cennet olsun arkadaşım, biliyorum okuyorsundur bu şiirimi:
VEFAT HABERİ
Biraz önce haber aldım vefatını
Gencecik bir arkadaşımın
Allah rahmet eylesin
Sözün başladığı yerdir selalar taziyeler zira
Elden ne gelir gidene duadan başka
Vefat ettiğimizde
Çocuğumuz olmadıkları hâlde
Kendilerini öksüz yetim hisseden insanlar
Bırakmamışsak ardımızda
Anlamsızlaşmaz mı yaşamış olmamız
Dünyada her zaman paçayı sıyırabiliriz fakat
Neyse siz de pek iyi biliyorsunuz
Biliyorsunuz öyle değil mi
Kurnazlığın işe yaramayacağı yeri
Biraz önce aldım vefat haberini
Kıymetli benden birkaç yaş küçük bir arkadaşımın
Fakültede kendisiyle aynı yurtta kaldığım
Günaydın... Şöyle bir şiirimi bırakayım masaya:
BAVUL
Çalışıp çabalıyorsunuz da Hakk'a bakmadan
Götürebileceğiniz bir bavul yok dünyadan
https://i.hizliresim.com/a6qedfu.jpg
Merhaba... Yazmadığımda misafir gibi hissediyorum sayfada kendimi. Pencereleri açayım biraz, havalansın içeri. Bir çay koyayım çaycıya. Masada bir ay öncesinden kalma grafik çalışmaları, yarım kalmış bir bardak ve şiir...
Mert45 abi, sayfaya uğramış, bir itibar puanı vermiş. Mutlu oldum, teşekkürler...
Aslında BİST'le ilgili yazacak yeni bir görüşüm yok. BİST'in yükseleceğine dair görüşlerimi önceki sayfalarda yazmıştım zaten. Ekran izlemiyorum. Bugün yeni açtım bir ekonomi kanalını ve sadece rakamlara baktım, kapattım.
Tamam Koray abi.
Geçen ay sinirlerim çok yıprandı, malum. Sonrasında yaralarımı sardım ve beklemeye, sabra, umuda yeniden başladım.
Ne diyordu bir borsa bilgesi abimiz: "Borsada fırsatlar bitmez." (Bozkurt abi)
Bu arada her yer bembeyaz (Yaşam borsanın yanıp sönen ışıkları kırmızı ve yeşilden ibaret değil.) Üç beş gün öncesine kadar kar yoktu şehirde. Köyden geldiği belli bir Toros gördüm caddede, üstü bir metre kardı. Beni bir sevinç aldı. Dedim, karın gelmesi yakındır buralara.