Çok teşekkür ederim..
Printable View
Çok teşekkür ederim..
https://twitter.com/Ayhan_Ozcn/statu...y44vov6CA&s=19
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri
arasında KDV hariç 1.337.970,40 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi
imzalanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu sözleşme ile birlikte halka arzdan sonra şirketin imzaladığı sözleşme büyüklüğü 11,337.000 usd ye ulaşmış oldu. Üstüne bir tanede 100 mw lik ges ihalesi kazandı.
Şirket sosyal medya sayfalarında hücre fabrikası hakkında bi şeyler paylaşmaya başladı. santralin kurulumu hakkında bilgilendirmeler başlarsa iyi şeyler olur diye düşünüyorum
Hazirana kadar temel atılır diye düşünüyorum. Yatırımcı iliskileri çok seffaf, bilgi alabilirsiniz, direkt telefon numarasi ile ulasilabiliyor. SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Santralla ilgili gelişmeler için soruyu mail attım. Fabrika ile ilgili de şu an zemin etüt çalışması aşamasında olduklarını en kısa sürede mühendislik aşamasına geçileceğini öğrendim .bir arkadaşın attığı maile gelen cevaptan evet şirketin şeffaflığı güzel.
Şirketimiz
ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında KDV hariç 7.550.164,25 ABD
Doları bedel üzerinden fotovoltaik güneş paneli satışına istinaden yurtiçi
satış sözleşmesi imzalanmıştır.
Bu sözleşme ile birlikte halka arzdan sonra şirketin imzaladığı sözleşme büyüklüğü 18.887.000 usd ye ulaşmış oldu.
Panel üreticisi, talebi yatırımla karşılayacak
Elektrik fiyatlarındaki artış ile yeşil enerjiye dönüşümün hızlanması güneş paneli ve ekipmanlarına talebi artırdı. Yoğun taleple karşılaşan güneş paneli ve ekipman üreticileri, kapasitelerini artırırken, yeni fabrika yatırımları gerçekleştiriyor.
Dünyada enerji fiyatlarının yükselmesiyle birlikte yenilenebilir enerjiye talep ve ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye’de de artan enerji maliyetleri sanayicileri yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlendiriyor. Özellikle güneş enerjisi hem sanayicinin hem de bireysel kullanıcıların yeşil dönüşüm tercihinde ilk sırada yer alıyor. Lisanssız GES ve RES yatırımlarında sağlanan teşviklerin yanı sıra 5 bin metrekare üzerindeki konutlarda yüzde 5’lik yenilenebilir enerji zorunluluğu bu alanda yatırımları artırdı.
Yapılan son teşviklerle birlikte güneş enerjisi santrallerinde yoğun talep yaşandığını ifade eden Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Başkanı Halil Demirdağ, “Sektörde yoğun hareketlilik var. Sanayicilerimiz fabrikalarına çatı GES kurmak için yoğun mesai harcıyor. Güneş enerji ekipmanları üreten şirketlerimizde hep kapasite artırımına gidiyor hem de yeni fabrika yatırımları gerçekleştiriyor†dedi. Güneş enerjisi ekipmanları sektörünün dünyada 150 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını ifade eden Demirdağ, “2030 yılında bu büyüklüğün 4 trilyon dolara çıkacağı öngörülüyor. Türkiye’de bu pazardan en az yüzde 1 pay alacak ve 40 milyar dolarlık bir pazar oluşacak†diye konuştu.
Hücre üretimi için fabrika kuruyor
Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı da olan Halil Demirdağ, şirket olarak bu süreçte üretim kapasitelerini artırdıklarını ifade etti. Demirdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: “Artan taleple birlikte yeni hücre üretim tesisi kurmaya yönelik yatırım gerçekleştiriyoruz; 2022 yılında bu üretim tesisinin faaliyetlere başlamasını planlıyoruz†diye konuştu.
https://www.dunya.com/ekonomi/panel-...-haberi-650394
İlk günden beri gelen kap haberlerine yukarı gitmemek için direniyor gelen haberlerin baya ederi var ama ne oluyor ben anlayamadım bir bilen varsa bizide aydınlatırsa memnun oluruz.
Genel takas ne durumda acaba.
Sn ata 306 size bu güne kadarki geçen sürede bıraktığı intiba nedir.
YTD
Haberler güzel, sektör güzel, şirket güzel ama bana göre ileriki yillarda ki büyüme potansiyeli göz önüne alinarak bir miktar pahalı arz edildi.
Bu sebeple ilk önce bunu bir sindirmesi lazim.2022 yılı bence bu hissede toplama biriktirme yılı olması lazım. 2023 yılı tam bir büyüme yılı olur.
ben de sıkıldım ama al sat bende yapıyorum bunda ama bir gün bir satacağım elimde kalmayacak tam da o sıra kaçacak belki de yapmak istedikleri tam da bu ya birileri hakimiyet kurdu al sat yaparak döküyorlar ki ilerde karşılarına yüklü lotlar ile kimse çıkmasın ki rahat rahat götürecekler ama şu üç aylık kar rakamları görmek lazım belki de ondan sonra karar verecekler takipte kalmakta fayda var çok çok da yüklenmeden başka hisselerde de olmakta fayda var
yine bir kap yine şımarık hareketler doldur boşalt devam ediyor koparsa pis kopacak
Halka arzdan bugüne 21.36 mln tl oldu satış sözleşmeleri.
gerçekten de kopuyor mu ne
artık kopması lazım dı
adam gibi tavan tavan gitmesi gereken şirketti halka arz dan beri bezdirdi umarım bu tavanların devamı gelir
Yurt içinde ki büyük bir müşteri o kadar güneş panelini ne yapacak acaba , sanırım fason mal üretecek
güzel gidiyor görüyorum kuşlu sitede çok yazan çizeni var herpsi bu kopuşu bekliyormuş dökülen döküldü önü açıldı sanırım çok ağır abi kalmadı sanırım satacak yatırımcı kaldı bundan sonra bir sıkıntı viop tarfı sıkıntı
Bu kadar gunes paneli dediginiz simdiye kadar kapa yollanan satis anlaşmaları 70-75 mw civarinda. Yani devede kulak bile degil. Şirketin yillik kapasitesi 1200 mw.
Şirketin geçtiğimiz hafta aldigi ges ihalesi 100 mw.
Teşekkür ederim balıkadam hocam
keyifli mi çıkan hisseyi izlemek döküldünüz mü be ya hiç kimseden ses yok param olsa hissenin bayasını toplarım gider patronu karşıma alır bu şirketi daha nasıl büyütürüz konuşurum
Bozdu demirci döveni gibi dövdü üç beş kişiye saldırdım vurdum vurdum doymadım diyor
Ata bey nasıl bir kapanıştı bu anlayabildiniz mi? Elimizdekini geri aldı gitti.Mal çıkmaya mı uğraşıyor mal kapmayamı.
Böylesi olaylar çok gördüm ben hatta tavandan taban yapanları bile gördüm birde eskiden marj %20 idi asıl o zaman para kaybı da yabancı da oluyordu sabah ayrı öğle iki saat mola vardı günün yarınını analiz edip çarşı pazarda işini hallederdin şimdi sırf kumarhane kazanıyor komisyon veri üçerti felan yani bu ortamda bunu yapanlar dün hızlı aldılar 5 iken bugün. De sabah açılışta sönüktü sonra tavana doğru sürdü satışları kaldırdı fakat maliyetli oldu sonra dayanamadı verdi yada oyuncular arasında kavga çıktı bilmiyorum çok karma karışık anlattım galiba işin özü bu şirket bir kaç dolar bazlı kap daha atsın yeni fabrika ile ilgili bir kaç kap gelsin karda yazsın bu hareketi yapanlar ah vah der mi topladığı malı böyle hoyratça satmaz üç kuruş kar ile
Yönetim kurulu başkanı Sn Halil Demirağ a para da canlı yayina katılmış.
Link aşağıda, yayini geri sarıp izleyebilirsiniz. Gayet güzel aciklamalar var.
https://youtu.be/pQ3vK3Ea1q0
hisseyi dö-t etmek budur işte sağdan soldan dayak yedik yine
Yeni kap haberi
" Yeni İş İlişkisi
SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gönderim Tarihi : 22/04/2022 14:32:05
, Güneş enerjisi elektrik santrali projesine ilişkin mühendislik, tedarik ve kurulumuna istinaden KDV hariç 673.500,00 EUR ve 837.500,00 ABD Doları bedel üzerinden sözleşmeler imzalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ..."
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, Güneş solmadıkca kim senin önünde durabilir...
bizi anlatıyor mu
https://www.youtube.com/watch?v=QMFlEuWE1p8
Yeni kap haberi
" Yeni İş İlişkisi
SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gönderim Tarihi : 25/04/2022 12:45:28
hariç 1.204.711,20 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "