O halde 5,70 dip olur..
Printable View
Endeks 142 sent. Turco ,44 sent.
6,30 a götürüp ordan anlamsızca 3,30 kadar bastıklarınıda gördük. Haaa ne vardı o dönem ; 1- santral kârlı çalışmıyordu 2- döviz bir anda 1 dolar sıçramıştı ve 90 küsür milyon euro açık pozisyon ile yakalanmışlardı… Demem o ki, nerede dip yapacağını kestirmek zor. Biz şirketin işine odaklanalım.
Hisse senedi ve fiyatları geri çekildi ama bu hisse senedi destek yok mu acaba
Artık endekse, hisselere doviz bazlı bakmak bana hiç rasyonel gelmiyor. Yeni bir hikaye olmadan doviz bazlı bakmak adamı uzer.
Hiç bir hikaye olmadan elektrik demandın dustugu, mobilitenin olmadıgı ortamda 90 cent gören trcas, bu ortamda maximum 50 cent den satış yedi..
90 sentler tamamen yan tahta rallisi idi.
TL , bir varlığın 3 ay 5 ay sonraki değerini ölçebilecek bir para birimi değil maalesef. Onun için TL bakmıyorum. Akaryakıt sektöründeki satın almalara bakın, birde el değiştiren santrallerin kaça gittiğine.. Bizde yüksek tutarlı varlıklar hep dolar ile ölçülür
soyle bir tablo hazirladim
sol taraf shell trcas
sag taraf RWE
alt kisimsa dolar degerleri( esasinda yillik ortalama dolar kurlarini alarak ya da her ceyregi ayri ayri yapip sonra onlari toplamam cok daha dogru olurdu ama bu hisseye bu kadar zaman harcamak bile aptalca oldugundan ugrasmaya usendim)
en altta da dolar cinsinden is kollarinin toplam karlari
https://www.linkpicture.com/q/EE1CCE...869DCCC76F.png
Spek olmadan hiçbirşey olmaz.
Bir hisse biz aldık diye performans göstermez.Spek gelince gösterir.
Şöyle bir örnek vereyim.
Ditaş alıyorum.
20 milyon dolar piyasa değeri.
10 milyon dolara düştü.
Yedek parçacılarla konuştum abi biz bu fiyattan alırız şirketi bedava diyorlar.
Yüklendim.
20 milyon oldu zarardan kara geçti.
Ama 50 milyon doları mac ın gelmesiyle gördü.
Gelmeseydi 30 milyonda kalırdı.
Aynı şey Turco içinde geçerli.
2017 de 50 centten aldum.
90 lara çıktı satmadım.
2019 da 20 centten aldım.
90 a çıktı satmadım.
45 centte mac geldi.
Kar geldi.
İlk üç ayda o kadar fazla kar sorun oöuşturdu bence.
250 gelseydi şimdiye 10 lira civarındaydık diye düşünüyorum.
Ağustosta üç aylık karın biraz üstü ve kasımdada altı aylığın biraz üstü ile sanırım 2023 nisanda 90 centi görürüz.
Bide opsiyon olursa 1.5 dolar hedefim gerçekleşir.
Bunun için endeksin 5 dılar olmasınada gerek yok😂🧿
Spekulasyon ile manipulasyon ayni sey degil
bizlerin alimi da spekulasyon. Zaten alinan her pozisyon spekulatiftir
ama tahtayi suni alislarla itmek veya satislarla bastirmak manipulasyondur. Zaten spk duzenlemerinde bunun tanimi net
Manipulasyona karsi kazanma sansi dusuktur. Karsindaki elindeki kagitlari sayar. Spekulasyonda ise gorusunuzun temel verilerle olan uyumu ile orantilidir
En basindan beri yerli ve yabanci kurumlarin gelmesini istarla yazmamin sebebi hissenin (be bizletin) manipulatorlerin elinde oyuncak olmamasi. Godot'yu bekler gibi birisini bekliyoruz. Kendi yarattigimiz bir hapisanenin mahkumu haline donusuyoruz. MAC'in gelmesi olumlu ama MAC in aldiklari yabanci takasindan gelen hisseleri dengeledi, Su anda MAC da bizim gibi yanliz. Birilerinin gelmesini bekliyor. Ama bizlerden farki bir "hesabinin" olmasi.
https://www.haberturk.com/yazarlar/a...nacak-tek-oyun
2022 ilk 6 ayın dünya genelinde tablosu. Tek kelime ile berbat
Çok güzel bir yazı olmuş.🙏
Bundan sonra para bulmak hele hele ucuz maliyetli çok zor.
Önümüzce uzunnca bir süre yüksek faizli dönem var.
Şirketler zor yatırım yapar.
Yatırımı bitmişler ve borçsuzlar önemli bizimki fibi:))
Oöumlu bakalım.
Bu uzun dönemde istikrarlı bir lar ile temettümüzü alalım yatırım zaten düşünülemeyecek.
Misss.
Yanlışmı düşünüyorum acaba??
İki arada bi derede kaldım.
0.60 cente hepsibenimmi
0.40 cente turcomu
Bunalıma gircem
ilk defa satıştan sonra sabırlı davrandım ve bunun da faydasını gördüm. Normalde o gün yada ertesi gün hemen yerine koyardım.
Açıkçası satışlar genele yayıldı ve hala devam ediyor. Herhangi bir yükseliş birileri tarafından satış fırsatı olarak değerlendiriliyor bu hoş değil.
mesela bugün hiç bir gerekçe olmamasına rağmen %1 artı endeksi - %1,5 yapmaları benim için sürpriz olmdı.
Dususun bu boyutta olmasi iyi degil.
Alicilarin kalmadigina isaret. Diyelim 6.80 lerden gelsin. Oradan alanlar 7.50 bilemedin 8.50 den sattiklarinda kim alacak o hisseleri. Ya da alanlar Gedik'in kustugu gibi kusmak zorunda kalmayacak mi?
Karin fazla gelmesinden bile yatirimcilarin rahatsiz oldugu bir sirket
Gelebilecek en iyi bilanco geldiginde bile dogru duzgun yatirimci cekememis.