Net Dönem Karı veya Zararı
189.075.557 / 88.552.143
kar güzel.
Printable View
Net Dönem Karı veya Zararı
189.075.557 / 88.552.143
kar güzel.
Aztek Teknolojileri'nin satış hasılatı ilk 9 ayda %149 büyüme kaydetti02/11/2022 07:13:29
Aztek Teknolojileri'nin satış hasılatı 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 149 büyüme kaydetti.
Şirketin satış gelirlerindeki artışta yüzde 72,4’lük adet büyümesi etkili oldu. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde satış hasılatı 2022 yılının ikinci çeyreğine göre %54, 2021 yılının üçüncü çeyreğine göre de yüzde 172 arttı.
Aztek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Hüseyin Ütebay, "Teknolojiye ve insan kaynağına yapmış olduğu yatırım sayesinde Şirketimiz bu çeyrekte de karlılığını ve satış hasılatını artırmıştır." dedi.
Ütebay, 2022 yılı ilk 9 aylık finansal sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ekonomide devam eden enflasyonist ortam ve kurdaki dalgalanmalara rağmen 2022 yılının ilk üç çeyreğinde başarılı sonuçlar elde etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde görüş belirtti.
Ütebay şöyle devam etti:
"2022 yılının Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz başarılı halka arzımızda vermiş olduğumuz taahhütlerimizin hepsini yerine getirmek amacıyla tüm gücümüzle çalışmaktayız. Bu kararlılıkla karlı büyümemizi sürdüreceğimize inanıyor ve bizimle beraber bu başarıda emeği olan tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize, tedarikçilerimize ve elbette ki değerli yatırımcılarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Finansal sonuçlara ilişkin notunda şu bilgiler verildi:
"Şirketin brüt kar marjı 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre belirgin bir artışla %18,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. (9A’21: %13,4) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde brüt kar marjı hem 2022 yılı ikinci çeyreğinin hem de 2021 yılının üçüncü çeyreğinin üzerinde %22,2 seviyesindedir (3Ç’21: %11,6 – 2Ç’22: %12,9) Brüt kar marjındaki iyileşme temel olarak görece daha yüksek kar marjına sahip ürünlerin satıştan aldığı paydaki artıştan kaynaklanmaktadır.
Şirketin FAVÖK marjı 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre oldukça belirgin bir artışla %15,5 seviyesinde gerçekleşmiştir (9A’21: %10,5) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde FAVÖK marjı hem 2022 yılı ikinci çeyreğinin hem de 2021 yılının üçüncü çeyreğinin oldukça üzerinde %19,3 seviyesindedir (3Ç’21: %9,1 – 2Ç’22: %10,4). FAVÖK marjındaki belirgin artış, benzer şekilde görece daha yüksek kar marjına sahip ürünlerin satıştan aldığı paydaki artıştan kaynaklanmaktadır.
Şirketin 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde kaydettiği 3 milyon TL tutarındaki net kur farkı gelirinin olumlu etkisinin yanı sıra, net faiz giderlerindeki %160 oranındaki artış sebebiyle net finansal giderler kaleminde geçen senenin aynı dönemine göre %109’luk artış olmuştur.
Şirketin net karı 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre %337 artış kaydetmiştir. Söz konusu net kar, %10,7 oranında net kar marjına işaret etmektedir. (3Ç’21: %6,1 – 2Ç’22: %7,1) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde net kar 2022 yılının ikinci çeyreğine göre %195, 2021 yılının üçüncü çeyreğine göre de %643 artmıştır. Net kardaki artış, net finansal giderlerdeki artışa rağmen şirketin operasyonel verimliliğindeki artıştan kaynaklanmıştır."
Toplam net finansal borç 30.09.2022 itibariyle 129 milyon TL olup 0,4 Net Borç/FAVÖK çarpanına işaret etmektedir.
Şaştım düştüm inşaALLAH iyi kar getiren hissedir
AZTEK halka arz ile aldim su anda Mevduat karsiligi 520%
Şirketimiz 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde 2021 yılının aynı dönemine göre Satış Hasılatı'nda 2,5 kat, FAVÖK'te 3,7 kat ve Net Kar'da 4,4 kat büyüme kaydetmiştir.
Şirketimizin 2022 yılı performansının, hisselerimizin halka arzı öncesinde yayınlanan Fiyat Tespit Raporu'ndaki (*) 2022 yılı projeksiyonlarının üzerinde seyretmesi sebebiyle, Şirketimizin güncel durumunu sağlıklı biçimde yansıtmak adına 2022 yılına ilişkin güncel tahminlerinin kamuoyu ve yatırımcılarımızla paylaşılması gereği hasıl olmuştur.
Bu doğrultuda; mevcut performansımıza göre revize ettiğimiz 2022 yılına ilişkin beklentilerimiz aşağıdaki gibidir:
• Fiyat Tespit Raporu'ndaki %65'lik satış hasılatı büyüme beklentisi %200 -%220 aralığına yükseltilmiştir.
• Fiyat Tespit Raporu'ndaki %64'lük FAVÖK büyüme beklentisi %270 -%290 aralığına yükseltilmiştir.
• Fiyat Tespit Raporu'ndaki %12,2'lik FAVÖK marjı beklentisi %14 - %16 aralığına yükseltilmiştir.
(*) Halka Arza Aracılık Eden Kuruluş Tarafından Hazırlanan Fiyat Tespit Raporu; 05.08.2022 tarihinde KAP'ta duyurulmuştur.
demek ki son çeyrek cirosu 3. çeyreğin 2 katı olacak
seneye de bu karlılık ve piyasa büyümesi ile f/k :3 olur(prospektif)
Bakalım nereye kadar düşürecekler
Halka arz dan itibaren su andaki yeri %286
Ne iş yapar bu şirket , penta gibi mi
Günlük 50 lot 50 lot alalım bakalım ne olacak
Al sata çevirecekler hisseyi
Kaç gündür 2 ileri 1 geri mehter yürüyüşüne bağladı mübarek ..
--------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir.
Endex desteğini kırdı kıracak bundan sonrası çokta hoş olmayabilir
Fiyat düşüyor ama bir yandanda malı toplatan birileri var
Vestel sattım yanlış karar verdim 72.8 fiyatla manası sattım ortalama 63 le 70 arası gitti çok az da olsa var satmıyorum onlari 3000 lot civarı bu hisseyi arz olduğundan beri takip ediyorum düşük gördüğüm fiyattan alıyorum buna benzer halka arzına yüksek katılımlı yüksek talepli olan hisseler hep listemde var ne zaman ceza yerse tavan serisi bozulur düşerse o zaman düzeltmesini yapmasını bekleyip bu tip hisseleri pörtföy katmaya çalışıyorum çok abartmadan kısaca böyle msj nı okumuştum cvp yazmadım daha önceden belirttiğim sebeplerden dolayı
Tuğçelik vardı sattım cusanın üstüne kattım panelsan yok aztek az aldım çok değil yani burada yazdığıma bakma
Aztek in yıldız pazara geçtiğine moderatörlerde inanmıyor ki aztek hala burada
Bir şirketin hissesi gün içi %7.8 yukarı gidip tekrar başladığı yere geliyorsa bu duruma ne şirket yönetimi nede spk bişey demiyorsa burada Bi organize ne vardır sizce
Boş Bi hisseymiş iyi hisseler böyle geri çekilen endekslerde atmıyorsa bile güçlü durur düşüşe direnir bu yaprak gibi rüzgarı ilk alan boynunu ilk büken tırı vırı Bi hisseymiş
Bu hisse Şekerimi düşürdü gidip şeker alayım biraz
Bu gün gittim sdttr aldım tabandan birazda ondan girsin dedim
kap üretemiyor yani arada 1 ~ 2 kap gönderse hisse buralarda olmazdı şimdi bilanço önemli oldu o iyi gelmezse tirışka olur
Yarın astor gevşer mi acaba
Bazı firmalar önden imzaladıkları niyet mektuplarını bile kap para atıyor
Ben inanmıyorum bu şirketin halka arzına 200 000 yatırımcının iştirak ettiğine düpedüz düz yalan 29 katta talep görmüştü güya ulan o talebin 1\50 ni her gün talep etseler bu hisse her gün tavan yazar hepsi palavra
Ne zaman gelsem baksam topiğine maksimum 2 kişi oluyor çoğu zaman 0 kişi Bi kere 200 000 yatırımcı katılan olsaydı enazından 200 000 ide bir kerede olsa Bi iki Bişeyler söyliyeyim rahatlıyayım demek içinde olsa gelirdi buraya veya başka sosyal medya mecralarına ugrarlardı
Takipteyim hisseyi ama ölü sessizliği hakim... YTD
Kademedeki alış satışlara bak toplam işlem hacmine bak sonra bu hisseye 30 kat talep gelmiş mindir gelmemiş midir Bi düşün vaya 200 000 yatırımcı halka arza katılmış mıdır katılmamış mıdır siz karar verin sdttr veya oscsm veya tnztp veya astor sayamadım şimdi hepisini onların kademeleriyle Bi karşılaştır en azından yaptıkları tavanları Bi kıyasla Bi kere böyle bir halka arzın en az 10 tane tavan yapması lazımdı o da yok bildiğin üç kağıt
Bilanço açıklama tarihi belli mi
Tek şansı var zaten o da bilançoda fark yaratmak iyi bir bilanço olursa işler değişir bu gün çocuğu kursa bıraktım 10 tane jbl kulaklıklı çocuk gördüm sanırım bu jbl moda olmuş
Diğer Bi sıkıntı endekse ayak uydurması en kısa zamanda endeksten yarışması lazım endeksin düşüşlerinden etkilenmemeli