Taner nakite geçtiyse önümüz açık. Daha kötüleri var, 1 nisan 2021. Halil recber.
https://i.hizliresim.com/o8wkk5k.png
Printable View
Taner nakite geçtiyse önümüz açık. Daha kötüleri var, 1 nisan 2021. Halil recber.
https://i.hizliresim.com/o8wkk5k.png
Selçuk gönençler fibo bilgisi işime yarıyor iyi vuruyor endeks oralara dönüyoe filan..yeterli bir teknikçi selçuk beyden 1000 katı bilgili bir teknikçi gerçekten yaşıyorsa.. sadece R10 .NET VE Wmaraci .com seo destekleri de alarak harika bir web sitesi açıp editörlerle işleterek müthiş müşteri seviyelerine ulaşabilir ...yasal manada teknik analiz sinyal satışı mevzuatlara aykırı mı milmiyorum ama fon kurulabilir galiba
..1 milyar dolar kazanabilir o zaman... selçuk bey acemiyse profesör kim veya neden milyarder değil o adam ?
Hisse fiyatları enflasyon rallisi yapıyor. Malasef ülkemizde 2 sene daha enflasyon devam edecek. 1 kg tereyağ 212 lira, haftaya 259 lira afişini üretici firma hazırlamış. Bu fiyat kaliteli ürünler için. Kışın enflasyon asgari üçret ve eyt nedeni ile bir tık daha yükselecek. Hükümet değişin değişmesin bu sarmaldan kurtulmak uzun zaman alacak. Son iki senede toplam 8 adet bireysel kredi aldım. Düşük faiz yüksek enflasyon tam yol ileri. Limit açıldıkça bireysel kredi almaya devam ederim.
Sahol 40.1 den 2 Milyon geri alim yapmış.
Bugüne kadarki en büyük 2. alımı. 1 kez 2.2 M alım yapmış.
Demek ki oda çok yükseldiğinin farkında değil !
Burada KaraKemal gibi teknik dışında da piyasayı iyi okuyan, yüksek hacimli işlem yapan kulağı delik oyuncular var.
Eller açık oynanan bir oyun son 2-3 aydır ve böyle devam edecek bir süre daha.
Artık çok haber görmüyoruz şu kişi 5% sınırını geçti falan diye. Ama bakıyorsunuz bazı fonlar deli gibi alıyor bazı kağıtları. Acaba kimin için alıyor bu fonlar? Niye görünür olmuyor insanlar.
Kamulardan ekgyo, kozal, Telekom, thyao nerelere geldi? Diğerleri ne olacak acaba ?
Oyunu Sindomanın dediği gibi diğer tarafın kurallarıyla oynamayan herkes kenarda kaldı. Bakalım nereye kadar gideceğiz.
Selçuk, geçen sene kasımda endeks 1650 iken tv.de,her yükseliş satış fırsatıdır dedi...Aralıkta 2400 gördük.. Üstelik kendinden çok emindi..
Temmuzda endeks 1.34 dolar iken.. dolar bazlı dip göreceğiz ve 3/4 ay var dedi..
Sonra endeks 2 dolar olunca ,ben özeleştiri yaptım dedi,dolar bazlı hareket 3 ay önce başladı, dedi..😀
Bu adamların tüm saçmalıklarını not alırım.. 'taki bunlardan,kesin konusmalarindan etkilenmemek için..
Şahsen 3.20/3.30 dolar olunca elimde ne varsa satardım.(bu kurla bist100 de 6.000)
Bu seviye 2015 ten beri en zirve noktalardır.. ve kesinlikle secim sonucunda oluşacak dengeyi beklerim
Başka bir hesapla borsaya hedef koyabiliriz. Eğer seçimden sonra en geç devalüasyon olacaksa kurun enflasyon kadar yükselmesi gerekir diyorsanız şuan ki enag enflasyonuna göre USD 30 üstü olmalı. Ülkedeki döviz kıtlığı ilaveten ben bunun *2 olarak düşünüyorum. Böyle bir değer olduğunda piyasada sarhoş para devam eder mi. Bankacılık sistemi için kaynak tasarruf olurmu yabancı para girişi yatırım yada başka türlü girer mi bunları değerlendirmek gerekir.
Dün video izlerken FXtv de altta yazı geçiyordu. FX müşterileri %27 karda %73 zararda bu Viob olarak mı eğer hissede böyle bir zarar varsa baya zor bir iş becermişler.
Doların gerçek değeri 30 liradan az değildir. Bu fiyatlara yansıyor ama dolara baskı ile yansımıyor. 6000 veya 5000 endeks bir yerde çıkıp dolara geçmek faydalı olur. Ama bu 5-6 bin abartarak 7 binde olmaz değil. doğru zaman doğru karar önemli.
hocam bence orada hikaye yeni başlıyor. dün biraz yazmışım ama tam olmamış gibi.
sahol mevcut durumundan sıyrılıp bambaşka bir kulvara giriyor. TR her daim enerji açığı olan bir ülke oldu. nükleer falan bile yetmeyecek boyutlara ulaşabilir. şirket enerji alanına iyice yüklenmeye başladı.
ben de ufak ufak geçen hafta almaya başladım ama çok az aldım.
artık fiyata bakmadan her ay almayı düşünüyorum. tabii bu yazdığım çok uzun vadeli bir plan.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1084089
bunu dokuyan çocuk kör oldu :bravo:
Enflasyonun tecrübe edildiği yıllar.
https://i.hizliresim.com/jjtuduj.jpeg
Dün TGRT haberi izlerken hayretler içinde kaldım. Kanımca yeni dönem için pozisyon alıyorlar. Eğer TGRT de birileri görevden alınmaz kulağı çekilmezse bu düşüncem ağırlık kazanır.
Herkese hayırlı günler dilerim
Yükseliş bitti mi
Haftalik log grafik
en azında 5800 bölgesi altında kapanışlar olmalı
sonrasına sonra bakarız
https://i.hizliresim.com/liziqwr.PNG
Seçim sonrası iktidarin değişebileceğini düşünen kirli eller satışa geçer diye düşünüyorum. Bunların ne kadar pozisyonu var ne kadar sürede realize olur o da ustaların bileceği tahmin edeceği bir konu. Sayın ustalar böyle bir durumda ne kadar süre gerekir.
Sasanilere hektaşilere girip baya zarar eden varsa kredi çekip ortalamayı düşürmek isteyebilir. Belki bir el bunlara da merhem olur. Seçim öncesi borsazedelere fırsat vermeyebilir.
Arkadaşlar
Böyle bir grafik ve benzerlikde takıp ediyorum
2008 de abd endeksleri nasıl hareket etmiş
kriz benzer olursa şimdi ne olabilir
şayet benzer olursa
önümüzdeki hafta sonrası orada işler karışması lazım
sol taraf 2008
sağ taraf şimdi
bir iki gün eksik
https://i.hizliresim.com/po8799q.PNG
valla ben onu bunu bilmem bence endeks 3.5 USD civarı dirence gelince anca dusunulur pozisyon azaltayım vs tafraları !!! ama arada tabi ki türbülans olacak ... ytd
Ereğli de QNB ve Bofa ikilisi 17 M sattı 2 günde.
Kokusunu aldıkları acaba ne var?
Dün fikret önder ABD için faiz endeks Fed faiz işsizlik tahminlerinde bulundu. ABD de yılın İkinci yarasında resesyon bekliyorum dedi. Faizler düşecek buna bağlı yatırımcılar karları daha iyi olan hisselere geçecek dedi. Bununla ilgili % sel %37-130 gibi bir yükselişten bahsetti. Geçmişten örnekler verdi.
nasrullah ayan vardı endeks 1 usd diye diye gitti ama endeks 1 usd olamadı :)))
ABD de resesyon sonrası borsa %37-160 civarında yükselmiş geçmişte böyle oran verdi. Ama resesyon öncesi %15-20 kâr realizasyonu bekliyorum dedi.
Kılıçdaroğlu Borsada ütüleceksiniz dedi. Şayet seçimden önce olursa böyle bor şey Kılıçdaroğlu haklı olur RTE ve ekibi dünyaları verir böyle bir şeyin olmaması için.
Hükümet kalırsa enflasyon artarak devam edeceği için borsa yürümeye devam eder. Hükümet değişirse son 5 yılda giden yabancı geri geleceği için borsa yürümeye yine devam eder. Bence bu kez seçime göre tek taraflı poz almak gerekir. Adamlar 5 milyon fk lı sasayı 189 liradan aldılar. Borsa sasanın onda biri kadar gitse uzun seneler yatırımcıya yeter. Fakat eskiden değersizleşen bir TL varken, Şuan aşırı ve hızlı değersizleşen TL var. Hele bir asgari üçret açıklansın, asıl enflasyon orada, yani baz etkisi beklendiği günlerde gelecek.
Haftalik olarak baktığım bu veri güzel durmuyor
Biz yinede rakamlara sadık kalırız
https://i.hizliresim.com/gwx9lyy.PNG
Tacirler den Mehmet Aşçıoğlu da daha önceleri borsada yabancı yok olanlar da çok uzun vadeli kemik yatırımcılar demişti. Seçim öncesi faiz USD altın bu kadar yatayken yatırımcı sayısı bu kadar artarken bizim hedefimiz 750 bin dedi diye hatırlıyorum.
Kişisel bakışla son yazıyı yazıp kacayım
Denizin dalgaları gibi
sert ve yüksek dalgalar olmadan
Bitmez :rtfm: Bitemez:plc: NAYIR :cool:
4800 bölgesi altına inerse
Bende acabalar anca başlar
Mesela Tüpraş Ereğli ne kadar USD ye özelleşti. Koç'un aldığı paraya gelmesi için usd bazında tüpün daha %20 si var. Birde bu kadar kar etmiş böyle bakmak lazım
İktidar değişince USD serbest kalacak olması gereken ithal mallar pahalı olmalı erişilmesi güç olmalı. Daha önce ki dönemlerde Tansu Çiller döneminde %200 den fazla olmuş. Enag enflasyonuna göre bizim ki de buna yakın yada üstü olur. Ama şöyle bir durum da var. Daha önce bugünkü duruma göre devletin borcuda yoktu malı mülkü de bugüne göre doluydu. Bugün hem borç çok hem içi boş %200 kesmez.
Bakın suni kesin olarak söylüyorum bende Viob yok hiç bilmiyorum. Ben sadece hisseciyim hatta hisse de taşımıyorum. Şahna ve Pisyedili ye günlük işlem ve kâr attım daha önce. Son bir hafta hariç 20 bin TL ile 1 milyon hacim %2-5 arası günlük kâr aldım. Niye günlük derseniz para benim değil bankanın kredisi. Onun için her daim nakit olmak zorundayım. Kredi çektiğimden beri arabanın masrafları kredi kartı ödemeleri krediler vs. Her ay 8-10 bin açık buradan finanse ediliyor. Açık vermemin sebebi beyaz eşya çeyiz altın alıyorum o sebeple.
Bankaya gittim borsadan hiç anlamayan kız kontrolmatik almış ona hisse alırken neye dikkat etmeli anlatırken para çeken biri borada süper kar var dedi. Eyt liler de koşup buraya gelir mi belki gelir. Bir dalga var bir süre kimse önünde duramaz ay başlarında işsizlik emeklilik fonu var alımda bunu da unutmayın.