alımları tamamladık sür artık aslann.
Printable View
bu hisseyi ben de çok beğendim arkadaşlar...bu hissede sermayemin bir kısmı ile maliyet yaptım...üçüncü çeyrekte yolladığı bilanço güzeldi....istanbul finansın servis ihalesini alması da prestij açısından çok güzel...servis işleri zaten tabiatı gereği karlı bir iş...bir de bünyesinde 5000 e yakın araç var..bunları eğer son çeyrekte değerlemiş ise ??(bu konuyu şirkete sormak istiyorum) öz sermayesi çok artar...çünkü bir kaç yıl önce çok ucuza alınan araçlar 2023 yılında kat be kat değerlendiler...
karlılığını beğeniyorum...defter değeri bilanço ile birlikte çok ucuzlayacaktır...ayrıca hükümete yakın olmaları seçimler dolayısı ile kiraya verecekleri araçlardan güzel kazançlar yapma ihtimali yüksektir...başka bir konuda araç kiralama iş hacmi her yıl artıyor olması lazım...çünkü çevremden daha önce araç kiralamanın ne olduğunu bilmeyenler artık araç kiralayacam demeye başladılar...şirketler de araç almak yerine kiralama yoluna gidiyorlar...
kısacası sektörü güzeldir..her daim kazanç getirecek bir sektördür..giderek de yaygınlaşıyor...gürsel gibi şirketler güzel primler yaptılar...platform turizm de güzel bir bilanço eşliğinde bu yola girebilir...iki hafta önce 19,27 dir...bakalım neler olacak ??
2023 yılı ...........3,çy.........2.çy.........1.çy
ciro..................630 mil.....483 mil......476 mil
net kar.............205 mil......69 mil........50 mil...
görüldüğü üzere üçüncü çeyrek itibari ile net ciro ve karda büyük bir sıçrama olmuştur...bu güzel bilançonun 2023 yılı son çeyrekte de devam etmesini bekliyorum...
22.12.2023 tarihli kap duyurusu ile kesinleşen ihale kararını bildirdiğimiz 2023/969152 ihale kayıt numaralı İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AFET ve ACİL DURUM BAŞKANLIĞI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık Ankara Personel Taşıma ihalesi işinde hizmet verilecek gün sayısında değişiklik olmuştur. Son durumda 222 gün üzerinden hizmet verilecektir. İhale mevzuatı kapsamında 19.755.780,00 TL bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır.
İşin başlama tarihi 10.02.2024'tür.
Kamuoyuna ve değerli yatırımcılarımıza saygıyla duyurulu
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1247766
bu kap haberinden de görüldüğü gibi hükümetten güzel işler alıyor...
Türkiye'nin en stratejik projelerinden birisi olan İstanbul Finans Merkezi projesinin personel taşıma operasyonları firmamız tarafından yürütülecektir.
Belirli fazlarla yürütülecek olan proje uzun vadede günlük ortalama 1500 araçla 30.000 personelin taşınması potansiyelini taşımaktadır.
Türkiye Varlık Fonu İstanbul Finans Merkezi Gayrimenkul, İnşaat ve Yönetim Anonim Şirketi ile projenin ilk fazındaki personel taşıma işine ilişkin 3.735.000,00 TL + KDV'lik sözleşme yapılmıştır.
Kamuoyuna ve değerli yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1238624
oldukça prestijli bir iş almışlar yakın zamanda...kısacası şirket iyi yolda...karlılığı artıyor...son çeyrekte de çarpıcı bir güzel bilanço gelirse herşey mümkün olur...
şimdi bakıyorum da o kadar iş kapı atmış ki hepsini burada paylaşmak çok zor...ben bunu da paylaşmak istiyorum...bu iş kapı çok yüklü....tam 519 milyonluk...https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1230881
Daha önce kesinleşen ihale kararını bildirdiğimiz 2023/1260647 ihale kayıt numaralı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık Personel Taşıması ihalesi işi ile ihale mevzuatı kapsamında 519.337.221,00 TL +KDV bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır.
İşin başlama tarihi 01.01.2024'tür.
Çok abartılı olmuş yazı. Şahıslar araç kiralama işi çok yapmaz. Türk toplumunun ilk önceliği bir ev ve arabadır. Evi arabası olan kraldir. Bu pltur şirketlere araç ve kurumlara servis taşımacılığı yapıyor.. Hedef kitle kurumlar ve şirketler. Kurumlar ve şirketler için araç kiralamanin çok avantajı var..
Bitti mi bu kağıdın da işi? Sırada hangi kağıt var?
Bilanço ne zaman gelir tahmini?Şirketten pek kap haberi de gelmiyor.Hayırlısı...
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı sektörde oldukları halde, Gürsel'deki karlılık neden bunda yok?:Sad:
Şirketimizin 2011 yılından itibaren hizmet verdiği Pakistan ülkesi Pencap Eyaleti resmi ulaşım otoritesi olan "The Punjab Mass Transit Authorıty" İdaresi ile Pakistan'ın İslamabad şehrinde metrobüs ile toplu taşımacılık hizmeti işi sözleşmesi imzalanmıştır.
Söz konusu iş, 68 adet metrobüs ile 3 yıl süreli hizmet verilmesi şeklinde olup, sözleşme büyüklüğü yaklaşık 25.000.000-Dolar'dır. İşimizin 3 yıl daha devam edecek olması Şirketimizin Pakistan'da artabilecek hizmet ihracatı faaliyetine olumlu etki sağlaması beklenmektedir.
Özet Bilgi
Kar dağıtımı Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Karar Tarihi
11.06.2024
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi
11.07.2024
Kar Payı Dağıtımı Konusu Görüşüldü mü?
Görüşüldü
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli
Peşin
Para Birimi
TRY
Pay Biçiminde Ödeme
Ödenmeyecek
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
Stopaj Oranı(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREPLTU00010
Peşin
0,0598569
5,98569
10
0,0538712
5,38712
B Grubu, PLTUR, TREPLTU00028
Peşin
0,0598569
5,98569
10
0,0538712
5,38712
Kar Payı Ödeme Tarihleri
Genel kurulca, nakit kar payı dağıtım tarihinin/tarihlerinin belirlenmesi konusunda şirket yönetimi yetkilendirilmiştir.
Pay Olarak Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL)
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREPLTU00010
0
0
B Grubu, PLTUR, TREPLTU00028
0
0
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 11.06.2024 Tarih ve 2024-6/B numaralı Yönetim Kurulu Toplantısında
01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait sermaye piyasası mevzuatı hükümlerine göre hazırlanan finansal tablolarımızda 39.570.774 TL, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre düzenlenen yasal muhasebe kayıtlarımıza göre ise 44.024.362,56 TL net dönem karı bulunmakta olup;
Vergi Mevzuatı kapsamında 01.01.2023 – 31.12.2023 hesap dönemine ait Yasal Muhasebe Kayıtlarına göre 85.330.352,73 TL oluşan Dönem Karından, 41.305.990,17 TL "Dönem Vergi Gideri" ayrıldıktan sonra 44.024.362,56 TL tutarında "Net Dönem Karı" oluştuğu, bu tutardan TTK'nun 519. maddesinin 1. fıkrası uyarınca hesaplanan 2.201.218,13 TL tutarında "Genel Kanuni Yedek Akçe" düşüldükten sonra, 41.823.144,43 TL tutarında "Net Dağıtılabilir Dönem Karı" oluştuğu görülerek,
- Kar dağıtımında 01.01.2023- 31.12.2023 hesap dönemine ait Yasal Muhasebe Kayıtları'nın esas alınmasına,
- Bu çerçevede; Yasal Muhasebe Kayıtları'nda yer alan 41.823.144,43 TL tutarındaki 2023 yılı "Net Dağıtılabilir Dönem Karından" ortaklara 14.650.000 TL tutarında birinci kar payı dağıtılmasına,
- TTK'nun 519. maddesinin 2. fıkrasının (c) bendi uyarınca 241.250 TL tutarında "Genel Kanuni Yedek Akçe" ayrılmasına,
- Bu çerçevede, kar payı dağıtımına başlandığı tarihte "küsurat" konusunda geçerli olan, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. kurallarına uymak suretiyle, "Çıkarılmış Sermaye"nin %5,99'u oranında brüt 14.650.000 TL kar payı dağıtılmasına,
- SPK ve KGK düzenlemeleri çerçevesinde, TMS ve TFRS'ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolarına göre yukarıda bahsi geçen yasal ve özel karşılıklar ayrıldıktan sonra yasal kayıtlara göre 26.931.894,43 TL ve SPK mevzuatına göre 22.478.305,87 TL tutarındaki dağıtıma tabi tutulmayan karların "Olağanüstü Yedekler" hesabına alınmasına,
Bahsi geçen kar dağıtım hususlarının 2023 yılı şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortaklarımızın onayına sunulmasına ve Kar Dağıtım Tablosunun ekteki gibi düzenlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
Eklenen Dökümanlar
Takasları incelediğimizde 2 kurumun son 3 ay içinde aşağılardan gelip ilk 4 ün içine girerek 8 milyon adet mal alındığını görüyoruz. Aylığa baktığımızda 4 kurum arasında 2 kurumun satışlarını düştükten sonra yine o 2 kurumun 4 milyon adet artıda olduğunu görüyoruz. Kısacası toplamda 4 kurum arasında 20 milyon adet mal vardır, ve bunun 8 milyon adedi son 3 ay içinde alınmıştır. Deyim yerindeyse takaslar 10 numara 5 yıldızdır.
Platform Turizm'in 2024 yılı 9 aylık konsolide net karı 370.094.164 TL (2023/9 aylık: -233.027.235 TL)
Forum boş ama bilen varsa iki sorum var.
1-) Son çeyrekteki brüt kar marjının sebebi ney? Kalıcı olabilir mi?
2-) Bu sene yeni aldığın işlerin ne kadarı gerçekten "yeni". Örneğin 3 yıl önce belediyenin 3 yıllık ihalesini almıştır ve bu sene de aynı ihaleyi yeniden almış olabilir.
2024/1083650 ihale kayıt numaralı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılan Araç Kiralama Hizmet Alımı işi 3.060.871.676,25 TL + KDV bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir.
İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir.
Konu: Yeni İş İlişkisi ve Ortak Girişim :
Şirketimiz, SOS HAVACILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ile ortak girişim yaparak, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI' nın ambulans uçak kiralama hizmet alımı işi ihalesini kazanmıştır. Kesinleşen ihale kararı iş ortaklığına tebliğ edilmiştir. Sözleşmeye davet beklenmektedir.
Ortak Girişim Detayları :
PLATFORM TURİZM TAŞIMACILIK GIDA İNŞ.TEM.HİZM.SAN. VE TİC. A.Ş. : % 75
SOS HAVACILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ : % 25
Sözleşme Bilgileri:
İhale kapsamında, 3 yıl süreli 4.000 saat kullanılacak en az 2 (iki) hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti gerçekleştirilecektir. İhalenin toplam bedeli 16.316.000-(OnAltıMilyonÜçYüzOnAltıBin) Amerikan Doları + KDV'dir.
İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 36 (OtuzAltı) aydır.
Sözleşme imzalanıp işe başlama tebligatının yapılmasına müteakip en geç 180 gün içerisinde iş başlayacaktır.
Finansal Etki:
Bu ihale, şirketimizin finansal durumu üzerinde olumlu bir etki yaratacak olup, proje süresince elde edilecek gelirler ve karlılık oranları üzerinde önemli bir katkı sağlayacaktır.
Stratejik Önemi:
Bu ihale, şirketimizin faaliyet alanlarının genişletilmesi doğrultusunda önemli bir adım olup, uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacaktır.
SON ALDIGI buyuk ihalelerden ikisi aynı işi yapan borsadaki şirketler roketledi grsel ve turex bakalım sıra buna gelecekmi....
cuma ülkerlerimin bi kısmını bozmuştum bugunde tamamını pltur cu oldum hayırlısı bakalım...
merakla bekliyorum bilançoyu ...
dün gelir gelmez artıdan hemen elime verdiler bakalım bugun ne yapacak..
çokda kötü kapatmadık haftayı...
Turex, Escar, Lider, Grsel gibi sektörün diğer hisseleri uçuk fiyatlara gittiler. En ucuz sen kaldın Pltur, hadi yap hareketini, bekliyoruz.
fena başlamadı haftaya bakalım...
dünkü yukseliş sonrası kendine gelemedi bugun bakalım akşama toparlıyacakmı...
iki gundür saçmasapan harketler yapıyor olumsuz bir haber yok ama tahtacı dökmeyemi çalışıyor elemi veriyor belli degil...
Hareketleri yorumlayabilecek var mı?
Pltur:
2024/1497248 ihale kayıt numaralı SARIYER BELEDİYESİ DESTEK
HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılan Araç Kiralama Hizmet Alımı
işi 419.050.800,00 TL + KDV bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır.
İşin başlama tarihi 01.01.2025'dir.
Pltur 2:
2024/1848430 ihale kayıt numaralı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK
HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılan Personel Taşıma Hizmet
Alımı işi 233.217.676,00 TL + KDV bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır.
İşin başlama tarihi 01.01.2025'dir.
Hedefleriniz nedir dostlar ?
Bir türlü üstündekileri atamadı, millet kene gibi yapıştı. Bu nedenle silkeledikçe silkeliyor tahtayı.