https://www.altinkaynak.com/
altın fıyatlarına burdan bakmak lazım..gercek pıyasa bu gr altında
Printable View
https://www.altinkaynak.com/
altın fıyatlarına burdan bakmak lazım..gercek pıyasa bu gr altında
Abd enflasyon sonrası DXY düşüyor, altın piyasası yukarı coşuyor ama AltınS1 denen saçma şey hiç tepki vermiyor. Hatta düşüyor. Bu kadar saçma bir enstrümanı neden çıkarırlar? Bizim gibi kekler dolara gitmesin diye mi? Bu kadar saf mıyız?
Hisse şu an bankadan daha ucuz.
Çünkü tencere doğurmuştu; şimdi de rahmetli oldu.
bugun icin Üçü icinde en avantajlisi gün sonu kapanis rakamlarına göre zgold.
M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burdaki alstıns1 ı ben park etmek ıcın alırım. dolarda anı bır zıplama, ons altında anı bır yukarı-asagı hareket durumda veya ongorulmesı durumda kazançlı cıkılabilir..park ettıgınızde kısa sureli park edersenız, park ucretı pek alınmaz..uzun surelı parklarda altın veya dovız yukarıysa , ıyıkı park ettım dersınız..dovız almak yerıne sankı avantajlı gelıyor bana altıns1 bu zgolda olabılır. baska bır altın da
Ek 29292 5 ton vardı 10 tona kadar daha altın geliyor.
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Darphane Sertifikası ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Darpane nominal ihraç tavanı 10 Ton 0,995 Saflıkta Altın olan Darphane Sertifikasını halka arz edecek.
darphane için temiz kaymaklı iş ,
ziraat yatırımında işine geliyor kuralı koyan o ,
parada da mal da onda...araya oltaya takılanlar gelsin...
kuvvetli alımlara fiyatı olması gereken fiyattan , % 7-8 primli yaptılar...
ondan sonra bir haber (ekstra arz haberini bilmiyorladı canım , devlet bankası -kurumu vatandaşa kazık atar mı ) fiayatı ,malları adeta kusturdular...
bir ara fiyat iskontolu bile oldu...
Sert hareketler kapanırsa dogru oluyor.. Sabah ons altın fiyatı geceden degiştiyse yine sert hareket oluyor
kapalı çarşı esnafı tahtada cirit atıyor gibi :he:
hareketler bazen mantık dışı oluyor :kahkah:
xau/usd tahminim 1840 geri çekilip güç toplatacak
sonra basıp 2000 e gidecek :he:
gibi gibi :)
Laki graf atarsa bakarız, ben çömezim ve yeniyim :)
altın ve petrol 23 de iyi perf çizecek gibi, bakalım :)
bu yılki çorba paramız çıksın yeterli :he:
saygılar
İş yatırım yılbaşından buyana #gldtrf ve #gmstrf topluyor ısrarla...
Çok büyük oranlarda...
Fon mu yoksa siyasi bir reaksiyon mu isbankasi olunca ister istemez akla geliyor. https://t.co/hDBETHdRWw
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2023 dünyada metallerin yükseleceği beklentisi var
Ayrıca usd çok ucuz kaldı
Bu sebeple topluyordurSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın.s1 fiyatı gördüğüm kadarıyla ortlama 0 - 50tl lik farklarla fiyatlaması var. Sizce bu fark ilerki dönemde -100 ile +100 gibi farkların oluşmasına neden olur mu ? Yada daha fazla bir marj
Yoksa ziraat bankası müdahale ederek fiyatı regüle ediyor mu bu tip durumlarda?
Altın ithalatı yasaklandı. Ne olacak şimdi? Altın.S1' i etkiler mi?
Altın.S1 i ne etkiliyor bir bilen açıklasa da aydınlansak.
Altın ilgilileri nerelerde?
Buraya bilgilerinin çeyreğini aktarsalar da istifade etsek..
Sevaptır.. :yes:
Bankalara carpilmayin...altın fonlarına dair herşey...
#altıns1 #gldtrf #gmstrf #zgold #usdtrf altın, gümüş ve dolar fonları
#altın, #gümüş ve #dolar fonlarına dair herşey
https://t.co/LozJ20DYKb
Soru 5: Darphane Altın Sertifikalarını fiziki altına dönüştürebilir miyim?
Darphane Sertifikaları sertifikaların ilk ihraç tarihinden 4 ay sonra yani 21 Mart 2023'ten itibaren fiziki altına dönüştürülebilecektir...
...................
fiziki çekip kasaya koymaya değer mi ?
çekme parası ...
k.çarşı ile arasındaki bariz makas
yatırm için alırken kazanmak prensibine aykırı bir durum var...
heyecan arayan için
ziraat yatırıma sırtını dayayıp (şimdilik) ,manuplasyon kuvvetine güvenmek isteyenler için bir tercih sebebi olabilir...
yoksa bunu aldın
ekstra masraf ettin
k.çarşıya getirdin sana hiç bir esnaf kiloda 30-50 bin lira arasında manuple edilmiş bu asete üzerinde TC Darphane maldır diye ekstra PRİM, falan ödemez...
grafik
https://www.tradingview.com/x/HyasmX0J/
not :yatırım tavsiysi değildir...
Gerçek altın 1340, S1 1430 şu anda.
İnsan kendine soruyor, 1340 lira olan herhangi bir şeyi 1430'a neden alayım?
Fiziki altın hırsızlar tarafından çalınabilir, banka kasalarından da çalınabilir. Altınların hepsini tek başına fiziki tutmak da büyük risk.
Ayrıca altın sertifikası da istendiği zaman fiziki teslimatı oluyor.
Alim satım makası yok, diğer döviz fonları gibi %10 stopaj yok. Daha ne olsun...
Altın fonları Altın sertifikası gibi değil fonlar maalesef merkez bankasının açıkladığı döviz kuruna göre belirleniyor. Zaten kapalıçarşıdaki fiziki ile merkez arası ikili kur oluştu. Böyle olunca altın fonları da getirisi merkez kuruyla belirlendiğinden düşük oluyor. ama AltınS1 sertifikası fiziki fiyatlandığından bu risk şimdilik yok.
Ben çeşit olsun diye bir miktar tutuyorum. Tek başına fiziki de risk depremde gördük..
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Fiyatlamada fiziki ile hiç bir bağı kalmamış ki. Bunu diyorum. Şimdi aldım 14.62'den. Yarın öbür gün bu fiziki altın fiyatına eşitlenirse tümden zarar edeceğiz boşu boşuna. 5 tonla piyasa yapıcılık yapmaya kalkarsan böyle kopuşlar olur, ayrı bir ticarethaneye döner burası ki öyle olmuş zaten. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadım açıkcası.
Ben sattım tüm pozisyonumu kapattım borsaya girdim bu şekilde fiyatlama devlete meydan okumak ve fırsatçılıktır çıkartır 5 ton daha altın koyar herkes dağılır benim ticaret mantığıma uygun değil bu şekilde fiyatlama.
Fiyatı normal olduğu zaman tekrar gelirim. Haksız da çıksam düşüncem budur.
Bu nasıl bir mantık ya ;) devlete meydan okumak ne demek? Dur sen şimdi borsaya girmişsin ya piyasaya meydan okuyorsun bekle ağzının payını bir kaç güne piyasa verir.
Fırsatçılık konusu ise zaten tam komedi e sen şimdi bugün %16 yukardan satıp fırsatçılık yapmamissan kim nereden satınca fırsatçılık yapmış olacak bekle kardeşim 5 ton daha altın koyunca satsaydin gram altınla fiyatlar esitlenice satardin niye şimdi satıp firsatcilik yaptin demezler mi?
Ha bu arada bende dün sattım çıktım ama böyle saçma sapan cümle kurmaya gerek yok. Dersin ki arkadaş ben buradan daha azla yukarı gideceğini düşünmüyorum borsaya girdim de geç. Yada başka bir enstrüman aldım de geç.
Bütün altins1 pozumu kozaa yaptım maliyet 37 şu an %10 zararım var. Altins1 satışım maliyet 14.5 oldu.
Açık açık yazıyorum pozisyonu izle bakalım ne olacak :)
Evet doğru bu arada bu fırsatı değerlendirmiş 200 kademe farkla malımı vermiş oldum, yani bu durumun devam edeceğini düşünüp ısrarcı olmak devlete meydan okumaktır diye düşünüyorum, benim işim para kazanmak kendimiispat etmek değil forumda ego tatmin ediyoruz. Sayın temel analizci. İzle bakalım:)
Hayırlısı olsun takip edeceğim :) usdtr yi takip etmenizi öneririm. Borsadaki herhangi bir şirkete karşı altıns i tutarken altınsnin yükselişine güvenmiyorum borsanin tutunamayacagina güveniyorum yoksa bende altıns de değil usdtr deyim.
Bugün iyi düştü, yarın da devamı gelecek gibi gözüküyor. Altının onsu 1986 dolara kadar gerilemiş.
Bu akşam Bloomberg kanalında Aysun Karaytuğ adlı bayana altın soruldu. Cevap şöyle altında düşüş beklermiş 1870-1920 ons aralığına gelebilirmiş. Lakin bu ay sonu itibari ile tekrar yükselişe geçermiş. Neymiş 1150 gram fiyatından alınabilirmiş. Sanırım bayan altınsız kalmış. Bu mantığa göre dolar yükselmeyecek ki on s düştüğü için gram da düşecek. Ben hiç bir şey anlamadım. Anlayan varsa beri gelsin.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...GyWna9tYQ&s=19
Altın fiyatlarının serbest piyasada 1 gr 1300 TL olduğu bir yerde borsadaki bu sertifikasının fiyatının 1450 olmasının bana mantığını açıklayacak var mi?
Bence ilk başlarda çoğu kişi ve kurum hedge olarak kullandı, daha sonra ipin ucu kaçtı ziraat de muhtemelen aksiyon almada geç kalınca fiyat yükseldi. Ayrıca bu Altın S1 liste fiyatından fazlaya satın alınan 2.el otomobil gibi, bulunması ve alım satımı çok kolay. Bununla birlikte fiziki olarak almak istesen darphaneye para kazandırmış oluyorsun.
şu anda pahalı ama belki 2 haftaya kalmaz çok ucuz olabilir
yanlış....
916 dediğiniz 22 ayar altın. altın külçeleri 22 ayardan olmaz ! Ya .995 milyemdir ya da .0999 milyemdir...
serbest piyasa ile borsadaki makasın arasının açık olma sebeplerinden birisi de , taşıma , saklama , gitti- geldi maliyetidir. onu da hesaba katmalısınız. istanbul kapalıçarşıdaki .995 has altın satış fiyatından, bandırma'da oturan bir bir yurt paydaşı çarşıya çıktığında alamaz ki... kıysalama yaparken istanbul kapalıçarşı merkezli fiyatı baz alırsanız yol masrafını da hesaba katmalısınız.
mesela çorum'da ahlatç kuyumjculuk yoğun bi şeklilde etkin... orada belki fiyatlar istanbul kapalıçarşıya yakın olabilir bilemem ...