Okadar seçmen de/nüfus da yok :he:
Printable View
Okadar seçmen de/nüfus da yok :he:
Sen de çok mezarcısın dicem.
De.
Ben de çok mezarcıyım.
Bir türlü EREGL nasip olmadı takipteyim. 29 30 demiyorum ama aradığım giriş koşulu oluşmadı benim koşulum fiyat değil.
Çünkü, hocamın dediği gibi, topun olduğu yer bizim için pozisyon!
Ofsayt taktiği diye bir şey, yok!
Tehlikeli yerde herkesin adamı BELLİ!
Herkese, hayırlı ramazan bayramı ve kutlu mutlu 23 Nisan dilerim, ne güzel çifte bayram.
Türk milleti için her şeyin en güzeli olsun inş.
Türkiyede artık fiilen sarmal fiyat artış sendromu başlamış durumdadır.....Gider ve maliyetler arrtmasa bile şirket ve işletmeler fiyat artırmaya devam ediyorlar....Benim en şaşırdığım husus ise iktidarın bu manüpilativ piyasalara karşı takındığı cılız tepki ve göz yumma politiksıdır ....70'li yılların karaborsa dönemlerinden bile bugünki durumdan daha sıkı bir piyasa denetimi vardı.....ister istemez insanın aklına cevapsız bazı soru işaretleri düşmeye başliyor
-Acaba bu vurgun piyasalarında iktidara yakın bazı üst düzey yönetici ve siyasetçi takımıda işin içindemidirler...?
-Yoksa ilgili Bakanlar ve kurum yöneticileri kendi görev alanlarında bu kadar vasıfsiz, bilgisiz ve yeteneksizmidirler ?
-Yoksa bu zor kriz koşullarında seçim öncesi işsizlik artmasın DİE iktidar sermaye sahiplerinin işletme ve fabrikaları üretime devam edebilmek için fahiş kar marjlarına göz mü yummuyor?....
En basit bir örnek....Gavurru kazıklamak helal diye Turistik işletmelerde yeme içme fiyatları, Yunanistan, italya ve İspanya yı ezip geçmiş durumda....Ama Turistik bölgelerdeki bu fahiş fiyat menüleri binlerce km uzaklıktaki Artvin ve Hakkaride ki resturan menülerini bile etkiliyor. aslında.
Özetle ben bu işten bir şey anlamadım......Anladığım tek şey şudur...Bu denli denetimsiz vahşi piyasaları olan bir ülkede elektrik, gaz ve petrolü süresiz bedava bile verseniz enflasyon dünya ortalamalarının üzerinde yine yüksek kalmaya devam edecektir.......
Benim penceremden,
Almanya Enflasyon -> 50
Türkiye enflasyon -> 250
bence böyle. Almanyada grevler başladı, zamlar kaçınılmaz.
Zam gelince tekrar enflasyon kaçınılmaz.
Türkiye kadar şiddetli olur mu, bilmem ama sarmala girdiği kesin.
Bi 1m euro borç alabilsem, umurumda olmaz da, bakalım nasip.
Opel, ww, reno, tofas, stoklar üst seviyede
Piyasada araba yok
Dövizde beklenen %25 artış..
Fabrikalar, bayiler araba satmıyor..
Hükümet seyrediyor..
Abicim Türkiye 4 kişilik tatile 10.000€ çekiyor. Kafayı yemişiz? Kafayı yemişiz kim niye sana gelip de salak salak 1 hafta otelinde yatsın? Sokağa çıksan köpekten yürünmüyor, restorana gitsen boru gibi kazık, aynı doğa ispanya italya hırvatistan yunanistan da da var amacın nedir?
Yeme içme avrupadan pahalı.
Ya kurlar yanlış, ya fiyatlar yanlış, yanlış hesap bağdattan döner böyle sürmez ülkemizde bi çeki düzen gelmesi gerekiyor işletmelere ipin ucu kaçmış. Konutta balon düşüncesine katılıyorum artırıyorum hizmet sektörümüzde de balon oluşmuş bi kendimize gelmemiz gerekiyor!
Ticaret bakanı Avrupa dan Fiyatı 1000-10000 euro arası 2. el 500 bin araba ithalatına izin versin bakalım...O zaman görürüz Türkiye de sıfır ve 2.el araba piyasasının nasıl adam gibi hizaya geldiğini..... Hükümet sıfır ve 2.el araba piyasasını çok kötü yönetliyor..
Kazançlarını şey edeyim onların.. İsviçre fiyatı çekip, bangladeş ors. gibi ödeme geçiyorlar.
Aç gözlülüğün de ayarı var !
Evet...Hemde çok kötü bir piyasa denetimleri ve yönetimleri var....önceki mesajımda ben buna kendimce 3 olası neden öne sürmüştüm.....onun için böyle başıboş bir piyasa düzeni olan bir ülkede siz ticari ve sanayi işletmelerine elektrik, Doğal Gaz, petrolü süresiz bedava bile verseniz hatta üstüne birde personel sigorta primlerini de ödeseniz bu ülkede enflasyon yine dünya ortalamasının üzerinde seyretmeye devam edecektir diyorum...
Taş toprak ve sermaik sektöründen bir örnek vereyim....Geçen yıl Küresel kok kömür fiyatı 1500 dolardan 4000 dolara çıktı diye fiyatlarını 3 kat artırdılar...50 kg gri çimentonun fiyatı 40 tl den 120 TL ye kdar fırladı....
Şimdi küresel kok kömür fiyatları yeniden 1500 dolara düştü...üstüne birde hükümet sanayi elektriği ve dogal gazına indirimler yaptı.......ama bizim Taş, Toprak ve Seramik sektörü ürün fiyatlarından bir kuruş dahi düşürmediler.....Bu piyasa şartlarında kimse konut fiyatlarında bir düşüş beklemesin....Türkiye de dünya ya göre ucuz kalan tek şey Borsa hisseleridir..
Enerjide ton başına, kömür için 15 usd indirim..
Odas, alark, zoren, ptkim, tupraş..
İsmi geçenler..
Dubai dünyanın en pahalı şehirlerinden biri ama örneğin 3.500 tl ye aldığınız Adidas ayakkabı orada 1.300 tl artık sadece kira değil herşeyin fiyatı Avrupa ile yarışıyor neredeyse ama alım gücü aynı değil bu da sürdürülebilir değil... Ama
Araba fiyatlarında %25 artış bekleniyor..?!
Arkadaşlar günaydın herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.
Bir konuya değinmek istiyorum, Kkm işi bence bitti neden derseniz artık ikili üçlü kur sistemi oluştu ülkede Bankalarda döviz bürolarında kapalı çarşıda ayrı ayrı kurlar var. Bankada dövizi olan çıkmak istediğinde bankadaki kur üzerinden bozdurmak zorunda. Alım satım neredeyse 1 TL ye yakın eee gidip kapalı çarşıdan döviz almaya kalksa 1 TL ye yakında ordan zarar ediyor. Vatandaşın dövizi varsa niye bankalardan 19 a bozdursun gider döviz bürolarına kapalı çarşıya vs. 20.60 20. 80 e bozdurmak varken.
Satıcı, süreklilik kazanan enflasyon ortamında imalatçıdan 25 liraya satın alıp 30 liraya sattığı malın yerine yenisini 25 liraya alamayacağını gördüğünde satış fiyatını 40 liraya yükselterek kendisine kâr edebileceği bir garanti aralığı yaratmaya çalışıyor, bu da fiyatların daha da yükselmesine neden oluyor (zarardan kaçma çabasının piyasa bozucu etkisi.) Burada sorumluluk satıcıyla birlikte yanlış ekonomi politikasının yarattığı belirsizlik ortamıdır.
sanayi üretimi mallarda hammadde maliyeti işçi gideriyle hadi bir nebze açıklanabilir
yahu köylü kendi bahçesindeki cevizi toplayıp pazara getiriyor ,ceviz aynı her hafta fiyat farklı
pazarda çorum leblebisi satıyor çuval aynı ,leblebi aynı sebepsiz fiyat artırıyor ..sebep ne diye soruyor kadıncağız
kulak misafiri oluyorum leblebicinin verdiği cevap ''dolar kaç para oldu biliyon mu abla''
işimiz çok zor ... üretenden çok satanın yarattığı extra süper enflasyon var piyasada
şimdi bazı arkadaşlar bu sene Turist gelmez dolar 50 olur filan iması yapıyorlarda ..rakamlar pek öyle değil tabii
Veriler, Mart 2023’te doluluk oranının %33.1 düzeyinde olduğunu gösterirken, geçen yılın aynı ayına göre %11.1’lik bir artış oldu. Doluluk oranları Ocak ayındaki %26.6’lık düzeyiyle, geçen yılın aynı ayına göre %54.7 oranında, Şubat ayındaki %23’lük düzeyiyle de %54.4 oranında daha yüksek seviyede gerçekleşti. İlk üç ayın 2022’ye kıyasla ortalama artış oranı ise %33.3 düzeyinde hesaplandı.
2023'te 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir hedefliyor.
gelirler gelirler ..
ben de de dolar var ..o kadarda uzun boylu değil
İyi haftalar herkese.
Seçim öncesi 8-10 günlük güzel bir çıkışla taçlandıralım İnşallah.
Bol kazançlar.
burda tabi önemli olan Turistin niteliği değil
tahmin edilen beklenen hedefe ulaşılması.. o verilerde o nitelikte turiste göre hesaplanmıştır ..
Buna sevindim. Bize hitap etmedi kendi ülkemiz, ülkemize 1.5 ay ziyarete geleceğiz tatile başka yere gideceğiz nasipse.
Bu arada düzelteyim ömrü hayatımda 1 tek doları yatırım amaçlı alıp taşımışlığım alıp satmışlığım yoktur ihtiyaç olunca aldık sadece. Yani demek istediğim orta - üst sınıfa yönelik esnafın gözü dönmüş anormal fiyat çekiyorlar bu kategori, oteller boş kalır gibime geldi.
2,000 dolarmı ? :)
keşke 2,000 dolar olsa...
adamlar almanyanın bim marketinde bizim ülkenin tatili satıyorlar...
gidiş dönüş 600 euroya...
https://i.hizliresim.com/3wt6mks.png
bu sene zebil gibi turist yağar
şu anda bedavadan az pahalıyız
millet akıyor
düşündüğüm gibi olursa mayıstan sonra bedavadan beleşe geçeceğiz.
yağacak turist
şuraları bekliyorum...
https://i.hizliresim.com/la4tc0c.png
Bulut Tofaşları verdim.
Benim Teknik hedef 232 çıkmıştı yazıştığımızda ama buradan froto takası yaptım.
Kısmet bakalım, bol kazançlar.
Günaydın esnaf, hayırlı işler bol kazançlar dilerim.
Paragöz abinin ptesi mutlaka fışkırttırır tezi yine pilav yedi,
Her Ptesi fışkırttırmak zorundamısın pala :)
Abi inanılmaz bir istatistik ya son 9 ayda en fazla 3-4 kere kırmızı açmıştır , geri kalan 30 hafta yemyeşil...
Kötü haber haftaya Pazartesi kolay para yok borsa kapalı...
Dur daha, dolarize olmuş millet bu ortamda bile 25-30'ları bekliyor dolarda...
Neymiş ihracatçı malını satamıyormuş...
İhracatçısını da, dolarize olanı da...
Herkes pozisyonuna göre konuşuyor...
Herkes kafayı sıyırmış...
Garip bir toplumuz vesselam...
Gerçi imam ... cemaat .... derler, vaziyet tam olarak bu...
%32 faiz teklif etmiş banka SMS ile.
Demek ki alsan 35 alırsın yüklü paraya.
Bu faizde, ne dolar ne borsa tat vermez bence.
Seçime bu kadar sıkı bir ortamda giriyorsak seçim sonrası daha da sıkılaşabilir.
İyi düşünmek lazım benim ALTINS1 pozumu da azaltmayı düşünüyorum da parayı ne yapacğaımı bulamadım çok uçuk makas oluşmuş bu şekilde sürmez gibi geliyor.
öğlene kadar satmadıysan vadeliyi, akşama başa-baş veya eksiye geçiyorsun..
bakalım aynı stil bugünde devam mı