IRF +0,602 girilmişti saat 11:30 da.
10 dk sonra sıfır olarak değiştirildi.
Sebebini bilen var mı?
Printable View
IRF +0,602 girilmişti saat 11:30 da.
10 dk sonra sıfır olarak değiştirildi.
Sebebini bilen var mı?
aslında bir hesap yapmadım incelerken gözüme çarptı ama aylık olarak dzm neredeyse 3 katı getirmiş, 3 aylıkta da daha iyi getirmiş, risk olarak aynı görünüyorlar, bugün usd dönüşü oldu girsem mi yoksa boşta mı kalsın diye düşünüyorum.
RPD'de aynı şekilde mkk sayfasına cumartesi 00:00 itibariyle girilen fon değeri değişmiş 1,38'den 0,45'e değişmiş haliyle. Sabah bakamadım sabah kaç görülüyordu ilk saatlerde.
ırf keyfimi kaçırdı açıkçası. İstanbul portföy aradım. Tatmin edici cevapta alamadım. Bugün eksi yazar, yarın artı diyorlar. Pazarlama elemanlarından başka kimseye ulaşmak mümkün değil.
1/5 oranda taşıdığım IJC dışındaki tüm döviz fonlara bugün satış verdim yine. cuma hepsini IJC yapıcam. yabancı borsalar düşerken fazla düşmeyen yükselirken onlarla aynı getiren bir tek o. değer kazanması sadece çip sıkıntısından kaynaklı olmayabilir, belkide gerçekten kar potansiyeli vardır. tek kusuru fon kuruluş tüzüğüne göre üçte bir bist hissesi zorunlu olarak içeriyor ama fort, aselsan, bilgisayar şirketleri, telekom gibi bist düşüşlerinde sağlam duran hisseler hep.
Donen para ile ne yapacaksınız ? Günlük mu bekleyeceksiniz?
St1 günlük getiri +4.30
RPD +1,26
YAY -0,43
FUB +0,27
MAC +3,82
YAS +2,72
RIK +0,68
RPD-RIK-YAY kesin veriler değildir.
Ipb nrc tcd zdz bu degiskenlerden birinde 1 yil ustu elimizde tutarsak stopaj muafiyeti var mi?
Bunu deneyen olabildi mi? Ben deneme amaçlı elimde çok eskiden beri (3 yıl) olan TCD 'den bir miktar sattım, %10 stopaj kesildi. Forumda Tacirler değişikliği yaptıktan bir sene sonra geçerliliği başlıyor dendi. Deneme amaçlı o tarihten sonra da bir miktar daha sattım, yine stopaj kesildi. İş yoğunluğu nedeniyle çok ilgilenemedim. Eğer net bir bilgi alan olur ve paylaşırsa sevinirim.
IRF resmen paraya çöküyor.
Dünün aynısı yine.
İçeriğindeki bütün fonlar artı yazarken yine eksi kapanış yaptı.
İçeriye aldılar yatırımcıyı yolmaya başladılar.
Yarın komple satış vereceğim fona.
İstanbul portföy den daha fon felan almam.
Adamlar organize çalışıyor resmen. Alış satış saati geçtikten sonra oran değiştirip eksi yazıyorlar.
Saat 14:00 te veri giriyorlar 2 gündür.
Paramızla rezil oluyoruz.
Oraya ne yazdıkları önemli değil dostum. O işler senin dediğin kadar kolay değil, tüm portföy Takas bankasında takip ediliyor, bağımsız firmalar denetim yapıyorlar, elinde bilgi olmadan ortalığı bulandırmaya gerek yok. Gerekirse SPK'ya falan bir yazı yaz, açıklama yaparlar.
nolursa olsun fon getirisini günde 3 kez değiştirme rahatlığı ciddi bir devlet yapısında olmayacak şey. yav bi şirkette bile muhasebe kaydını değiştir öyle varya işten kovulmakla kalmazsın mahkemeyi boylarsın. ne yazıkki bu ülkede bunu bir yatırım aracı kurumu yapıyor, spk açıklama yapma ihtiyacı bile duymuyor, arasanız da cevap alacağınızı hiiç sanmam. sonra da vay yabancı yatırımcı niye gelmiyor türküz diye önyargılı yaklaşıyorlar vır vır öterler.
IRF konusunda son alanlardan biri olarak ben de ummadığım bir düş kırıklığını yaşıyorum. Bu yapıdaki fon sepetinin bu piyasa koşullarında iki gündür eksi getirmesi tuhaf durum. Güncel portföyünü bilmiyoruz tabi ki ancak son portföyüne göre uyumlu değil. Açıkçası son iki aydır alfasının nasıl arttığını da tam keşfedemedim. Halka arzlara girerek mi? Fonun sürekli reklamının yapılması eylül başına göre 3 kat büyümesi dengesini bozmuş olabilir. Hantallaşabilir ancak eksi getirmesi yadırganır. Aslında son portföyüne bakıldığında pazar yeri gibi ne buldularsa koymuşlar görüntüsü var. Daha önceki portföy yapısı çok daha rafineydi. Bu nedenle fiyatının açıklanması da sancılı.
IRF gibi günde 3 defa fiyat değiştiren adam senin paranı hiç etme derdinde demektir...Si....satışı basacaksın..
Fon alırken prensip olarak yatırımcı sayısına bakıyorum..Ne kadar az adam o kadar çok getiri...
%110 getirisi 5 aylık fonum var...
O fonun adını burada hiç yazan da olmadı :oleyo:
.
Öncelikle belirtmeliyimki elimde IRF fonu yok.
Fakat benim görüşüm fon portföy dağılımını ya da aylık alım satım raporunu görmeden suçlayıcı konuşmamak olacaktır.
Nedeni ise istanbul portföyde bazı fonların fiyatları saat 12-1 gibi belli oluyor, özellikle bazı serbest fonlarda.
Örneğin IIS fon fiyatı 12-1 gibi belli oluyor. IRF içerisinde de bu ve buna benzer fonlar varsa günde birden çok güncelleme ihtiyacı olabilir.
Merak ettiğim diğer konu ise anladığım kadarıyla son 3 gündür negatif ayrışıyor piyasadan. Peki bundan önceki dönemde pozitif getirdiği günlerde de bu şekilde gün içinde fiyat değişiklikleri oluyor muydu ?
Yoksa 3 gündür negatif getirdikçe bu fiyat değişiklikleri rahatsız mı etmeye başladı ?
Benim bankamda TEFAS kendi bankam olmayan küçük portföy şirketlerinin Para Piyasası fonu işlemleri genelde 15:45 te tamamlanıyor. Bu normal bir durum mu? Gecikme bankadan mı yoksa portföy şirketlerinden mi yoksa Takasbank tan mı sizce? Yoksa para piyasası fonlarının normali mi böyle?
Sizin tecrübeleriniz nasıl?
belki endeksin düşüşüne yüksek bir opsiyon yaptıkları için terste kaldılar ve endeks yükseldikçe patladılar. aklıma gelen bir ihtimal. Bugün endeks eksi kapatacak, yarın bu teoriyi de test etmiş olacak. Buna göre benim için game over olur.
Daha önce saat 11:30 da giriliyordu fon değeri ve değişmiyordu.
Son 2 gündür oluyor bu olaylar.
Mantıken alış satış saatleri bitmeden fiyatın belli olmasıdır. Bu duruma göre alış satış kararı verilebilsin.
Saat 14:00 ten sonra fiyat değişimi ilk kez görüyorum. Yüzlerce fon var saat 12'ye kadar giriliyor oranlar.
Fon içerisindeki bütün ensturumanlar 2 gündür artı iken eksi getirmesi çok çok düşük ihtimal.
Bana artık hiç güven vermiyor. Yarın fiyatına bakmadan satışı yazacağım. Zaten fiyatı 4-5 kez değiştiriyorlar bakmanında anlamı yok.
bunların kurumsallıkla alakaları yok. Teknik birime ulaşamıyorsun. Ben aradım Müge isminde bir bayana yönlendirdiler. Diyor ki , bugün cıkar yarın iner. aylık bakın falan filan. wow inanılmaz bir bilgi paylaşımı. Neden diyorum bu fon fiyatı değişiyor, olur böyle seyler arada diyor. Teknik biri yok mu fon yöneten diyorum sorsam. Aynı seyi soyler diyor. Ya sabır ya sabır dedirtiyor insana.
Son rapora göre IRF içinde 71 tane farklı fon var.
71 fonu hesaplamak zor oluyor demekki.
Ayrıca viop'ta terste kalmışta olabilirler.
TL mevduat faizi %55'e kadar çıkmış.
Az da çıkarsa borsa için sıkıntı yaratabilir.
%55 kim veriyormuşki. banka mevduatı borçlanma araçları fonlarını geçmişmi yani? günlük getiri bazında mevduat karşılığı en iyi olan %49 NZH. hele eskiden beridir banka mevduatıyla bire bir aynı giden PPZ bile %35. gerçi mk oranını ordaki günlük getiriyi 365 ile çarparak buluyorum ya onu da doğru hesaplıyorsam tabi: )
ben para piyasası fonu olarak PPZ yi tercih ediyordum. Alım satım saat 3 ten sonra tamamlanıyordu. Tam saatine hiç dikkat etmedim. Sonra getirisi biraz daha düşük olsa da garantiyi kullandığım için garantinin PPF sine geçtim. Alım satım hemen gerçekleşiyor, beklemiyorum.