--vay be ummadığım fiyatlardan mal verdiler, teşekkürler (burayı okuyarsanız)
Printable View
--vay be ummadığım fiyatlardan mal verdiler, teşekkürler (burayı okuyarsanız)
piyasa değeri 5.3 milyar..a goody... yıllık cirosunun 3 de biri bile değil....
3-5 kademe için verenler kıvransın dursun...
Buralar dutluk dediklerinden. Yıl sonu Döviz aşırı yükselmedikçe
Goody çok ucuz.
piyasa değeri 5.2 milyarı da gördü...
bütün parasız kumarcılar bu hissede toplanmış sanırım...buralardan bana mal verdiklerine göre...
--ben memnunum...beraber olalı daha 3 ay bile olmadı...ben 3 yıl vadeli alıyorum...
22 maliyetle ben de de var. Ama seçim öncesi vadeli'den gelecek param var. Goody için ilave alım yaparım diyemiyorum. Mesela Alarko da var 94 ile yeni maliyetlendiğim,Mart sonu bu seviyelerde kalırsa ilave alım yapabilirim.
Sizin ilave alım yapma planınız var mı ft-2 hocam?
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
--ayrıca hissede parasız gün içi açığa alıp veren de çok sanırım....o nedenle dengesiz bir hisse....
--düşen trendde açığa almak intihar etmek demektir...zaten kuvvetli bir alıcı yok.. spek, kolay para kazandırır mı?
--piyasa değerimiz 5.13 milyar...
zorlu gurubuna hiç bulaşmadım...zamanında Vestel de bir operasyon çekmiş olduklarını biliyorum...o nedenle uzak durdum..
--VAY BE...170 MİLYON DOLAR PİYASA DEĞERİNE DÜŞTÜK...fabrikayı bugün kurmaya kalksanız...en az 500 milyon dolar...
750 milyon dolar ciro 170 milyon dolar piyasa değeri...bu verenler ya sayı saymayı bilmiyor ya da ???
piyasa değerimiz 6 çeyreklik FAVÖK...
--piyasa değeri 4.98 milyara düştü..
Yazık cidden.
Fd/favök =2.5 altında.
Bakalım nereye kadar verecekler
Bir sanayi şirketinde bu oranlari görmeyeli yıllar olmuştu
Teşekkürler
--bu kadar düşmesinin sebebi...kumarcı çok hissede...
Züğürdün tesellisi çok olur
Düşen bıçak tutulmaz
Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti
Defalarca devletten vergi kaçırma girişimlerinde bulunan bir şirketin piyasa üstünü kara kalemle çizer. Devletten kaçırmaya kalkan bize ne yapmaz diye düşünür. Nitekim hissenin yıllara sair performansına bakılacak olursa sadece piyasada ki kumarbazların o da trend olduğunda rağbet ettiği, hiç bir kurumsal veya bireysel değer vs yatırımcısının umurunda bile olmadığını görürsünüz.
Günün sözü; İyilik yap denize at, Halik bilmezse Malik bilir!
--Önce Halik in anlamını bir öğren ve Atasözünü doğru düzgün yaz!
--hadi gooddy ye rağbet yok da BRİSA ya niye yok...o çok mu iyi...
Benim hisse fiyatlarıyla işim sadece temettü dönemlerinde aldığım temettüler ile yatırım yaptığım hisselerin sayısını arttırmak istediğimde oluyor ft2. Brisa Ford gibi şirketler benim için sadece temettü verdikleri bana tatminkar nakit akışı sağladıkları için kıymetli. Bunun haricinde benim şirketlerin beklentileri vs leri ile işim yok. Haliyle fiyatları inmiş çıkmış bana faydası olmadığı için umurumda da olmuyor. Çıkınca satmayacağım düşünce almayacağım için hiç umrumda olmuyor. Her yazdığıma zar zar cevap vereceğine kendini sigaya çek. Ben nerede yanlış yaptım diye amansızca eleştir kendini. Bu işler artık öyle aldığını gazlamak sattığını kötülemek gibi 90 model borsa yıllarında yapılan ucuz reflekslerle yürümüyor. Devirde nesilde değişti. Şimdiki temel analiz ile değer yatırımı yapan nesil hangi şirket düzgün hangisi değil çok iyi araştırıp öğrenip ona göre liste yapıyor kendine. Goodyear diye yazıyor ilkin Google a, bir bakıyor çarşaf çarşaf vergi kaçırma girişimleri cezalar falanlar filanlar. Anında kapayıp sayfayı direkt şirketin üstünü çiziyor. Bunu yapmayanlar kimler ? Elbette kumarbazlar. Hah işte onlar cirit atıyor böyle hisselerde. Onlar için de fiyat alıp satmaktan barbut sallamaktan gayrisi yalan. Sen sabah akşam gazlamaya devam edip dur. Anca kendini eylersin.
--hissenin çoğu yabancı, yatırım fonu ve emeklilik fonlarında...
Ric dede buraya da gelmiş.
Hem üzüldüm hem sevindim.
Senin gelip karaladığın senetler genelde senden sonra harekete başlıyor.
Nefesin kuvvetli maşallah.
Ama geçen gün sana bir doktora görün Alzheimer başlangıcı olmasın demiştim
Atasözünü karıştırman beni daha da endişelendirdi. Üzüldüm..
4.65 milyara düşmüşüz..158.7 milyon dolar.
son dört çeyreğin dolar bazında net ciroları:
192.968
229.637
166.708
160.190
tek çeyreğe düşen ortalama 174.5 milyon dolar.
son 4 çeyreğin dolara bazında brüt kar marjı= 130.147 milyon dolar ortalama tek çeyrek 32.536 milyon
satış-pazarlama+ genel yönetim giderleri 4 ayın toplamı 38.536; ortalama tek çeyrek 9.589 dolar.
3-5 sene önceki bilançolarda diğer faaliyet gelir-gideri ile finansman gelir-gideri çoğunlukla pozitif ya da çok çok az eksi olmuş...
finansal borcu çok az, gelecek sene pozitife döner,...1 sene sonra
net esas faaliyet karı vergi önecsi kar olur...
yani 32.5-9.5 miyon dolar=23 milyon dolar vergi öncesi kar olur...3 milyon dolar da vergiye gider...
her çeyrek 20 milyon, yılda 80 milyon dolar net kar mümkün...
yılda 80 milyon dolar net kar getirme potansiyeli olan şirketin olası piyasa değeri ne olur ya da ne olmalı??
3-5 sene önceki bilançolarda diğer faaliyet gelir-gideri ile finansman gelir-gideri çoğunlukla pozitif ya da çok çok az eksi olmuş...
dolar bazında
2016=604
2017=(-576)
2018=919
2019=12.675
2010=(-10.245)
2011=(-15.221)
2022=(-48.858)
2023/9=(-56.091)
--önümüzdeki dönemlerde, brüt kar marjı ve ciro artacak; diğer faaliyet ve faiz-kur farkı gelir-gideri azalıp pozitife döneceğini düşünüyor-tahmin ediyorum...
--izleyip göreceğiz...son 4 yıldaki bu negatif durumun sebebi, modernizasyon-enerji yatırımları ile vergi cezaları için ayrılan karşılık, stok maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle... ciddi yatırım kalmadığından kauçuk-çelik ve enerji maliyetleri stabil-düşüş eğiliminde olması nedeniyle ciddi bir faiz-*kur farkı zararı bundan sonra giderek azalacaktır..diye düşünüyor ve temenni ediyorum...
Evladım ben ne buraya ne de bu sektöre yeniyim
Sektörü de sektörün şirketlerini de evelallah çok iyi tanıyor ve biliyorum
Bu goody bu sektörün halka açık en kötü yönetilen şirketi
Marka değerine laf edemem ama patronaj felsefesi iğrenç
Ne kazandığını bilançosunda gösterir ne yatırımcısına istikrarlı temettü dağıtır ne doğru düzgün büyür...hiçbiri yok!
Geriye insanların da yatırın yapmasına gerekçe kalmıyor zaten.
Ancak Kıbrıs'a gitmeye vakti olmayanlar için güzel bir Black Jack slot makina diyebiliriz.
Atasözü/Deyimleri bu kadar çok sevip hassas olduğunu bilmiyordum
Doğrusu mutlu oldum
O halde ric dedenden sana bir atasözü yanında da bonus Namık kemal ikiliği gelsin
''Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış''
''Çıktın armut ağacına, toplayamadın armutları
Düşersen görürsün ..................''
Öpüldün.
--GOODY, eski goodyear değil, hem amerikada hem de avrupada yönetim ve sahiplik (şirkete hakimiyet) değişti-değişmeye devam ediyor..yeniden yapılandırmaya gidiyor..şirket daha düzgün yönetilmeye başlandı...türkiyede de genel müdür değişimi oldu...daha iyi daha düzgün yönetiliyor...
--GOODY, borsanın en ucuz ve en beklentili sanayi şirketi..gelecek dönemlerde 1-2 yıl sonra yüksek ve düzenli temettü vereceğini düşünüyorum...
Goody gün boyu eksi seyredip eksi kapatırken
Brisa tavan oldu %5 primli kapattı
Ne dedim size; Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti!
Anlayana yeter.
Benim ekran sektörel dağılım ile tasnifli. Brisa ve Goody alt alta. Benchmarklar arası performansları izlemeyeceğiz de ne yapacağız. Ben fiyattan ziyade bilanço bazında izliyorum ama şu günlerde piyasa pek çok şirketi çok tuhaf fiyatlamalar ile ele aldığı için fiyatları izliyorum şu sıralar.
Yarın brisa düşmüş düşmemiş portföyümde olmasına rağmen benim umurumda olmaz. Çıkınca satmayacağım, düşünce almayacağım için bizim gibi sabunluklara her yol Angara. Fiyata dair yatırım yapmadığım için çok rahat her yerde görüş beyan edebiliyorum.
Ama sen öyle değilsin, en ufal eleştiri ve gerçeklerin yazılmasına dahi tahammül etmekte zorlanıyorsun. Yaptığın yatırımdan dolayı rahat olmadığın sen aksini iddia etsende seni ele veriyor. Yanlış fiyattan erken girdiğini sende fark ettin, yiğitliğe leke sürmemek adına hatanı savunuyorsun ısrarla. Ben goodyear kötü şirket demiyorum sahibi olan amerigalı sahtekar diyorum. Mantalitesi bozuk ve yatırımcı dostu değil diyorum, paylaşmayı sevmiyor diyorum. İstediğin kadar böyle değil de. Tüm piyasa gerçekleri biliyor ve buna göre fiyatlama yapıyor.
Benim vaktim kıymetli, arada bi o da keyfim eserse yazarım. Unumuzu elemiş eleğimizi asmışız biz. Seneden seneye temettülerimizi tekrar hisselerimize yatırıp ihtiyacımız olanı ayırıp yemekle geçiyor ömrümüzün şu son baharı. Sana yatırımında başarılar. Kötülüğünü istesem bunları yazmazdım ama sen anlamadın beni.
--burada çok sinsi çalışan bir gurup var...kötü havayı kullanarak alabildikleri kadar ucuzdan fazla mal alma peşindeler...
--yayı ne kadar gerersen o kadar uzağa gider...2024-2026 yılları goody li yıllar olacak...
Yapısal maliyetleri düşürmek ve rekabetçi konumumuzu geliştirmek için almamız gereken zor ama gerekli bir karar. Fulda tesisinin boyutunun küçültülmesi, maliyet yoğun kapasiteleri azaltmamıza ve diğer EMEA üretim lokasyonlarındaki tesislerin kullanımını optimize etmemize olanak tanıyacaktır.
Bugünkü duyurumuzun, çok markalı ürün portföyümüzde yer alan Fulda lastik markası üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Fulda lastikleri EMEA'daki çeşitli üretim tesislerinde üretilmekte ve Almanya ve diğer EMEA pazarlarındaki müşterilere teslim edilmeye devam etmektedir.
https://www.gummibereifung.de/goodye...ren-fahrwasser
Fulda lastikleri EMEA'daki çeşitli fabrikalarda üretiliyor ve Almanya ve diğer pazarlardaki müşterilere sunulmaya devam edecek. (akl)
https://www.gummibereifung.de/goodye...oduktionen-ein
GOODYEAR daki yeniden yapılandırmadan en olumlu etkilenecek bölge-fabrika-şirket bizim GOODY olması çok muhtemel...kapasite artışı-tam kapasite çalışmak, maliyetlerde düşüş, karlılıkta artış demektir.
--yolcudur abbas formasyonu mu oluşuyor acaba??
Cuma günü karanlık odadan 50 kademe yukarıdan yani karanlık odanın tavanından kapatmış. İlkkez böyle bir durum gördüm. Hayırdır İnşallah....
M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.