hisseyi baskılayan kişilerin elindeki malları bitmeli...her ihtimale karşı kademeli alımlar uygun olacak düşüncesindeyim...ihracatçı bir şirkettir megmt...sektörü de sanayinin can damarı....
Printable View
Freni patlamış kamyon mübarek. Nerden bulaştım bu hisseye.
zaman sıkışıyor. borsada ne alırsan gidecek zamana giriyoruz. pozitif ayrışma yaşayacağımızdan eminim :rtfm:
İnşallah ustam. Tez zamanda bu zarardan çıkıp kâra geçeriz inşallah.
Baskılayan citi an itibariyle 565k malı kalmış. Dün ve bugün sattıklarıyla elinde yaklaşık 150k kaldı. İnşallah bittiğinde yükseliş olur
Tahtaya alıcı gelmiyor.Ufak satışlarla sert düşüyor.560 bin lot pek ciddiye alınacak bir rakam değil.Hangi kurum olursa olsun 100-150 bin lotla tahtayı aşağı gönderebiliyor.Atesleyecek bir haber geldi iki defa daha önce ama onuda satis fırsatı gördüler.Ne olacak bu şekilde bilemiyorum.(Yatırım tavsiyesi değildir)
Uzun zamandır takasini takip ediyorum.Bofa citynin malını satıyordu.Citynin mali 4.5 milyon lot kaldığında bu lot yapı krediye geçmişti.Tahminim oraya virmanladı.ilk beş kurum hemen hemen ayni lotlarda kaldı.Bofa tahtayı haber eşliğinde sert yukarı süruyor sert aliyor fakat aşağı verirken lotlari azar azar satıyor ve yedirerek tahtayı surekli aşağıda tutuyor Evet tahtanın insicamini bozan bofa.Su an mali az kaldı .Bu mallarin citynin malları olma ihtimali yüksek .Top çeviren garanti iş vakıf Ziraat başrol oyuncusu bofa.(Sadece tahmindir yatırım tavsiyesi değildir)
Bu hisseye biri coin değil senet olduğunu soylemeli😁
Citinin 341k lotu kaldı.
Aldığım günden beridir, devre kesici hariç hiçbir kap bildirimi gelmiyor. Neden düşüşlerde en önde bi açıklama varmı arkadaşlar.
arkadaşlar ben burada düşüncelerimi söylüyorum...önemli olan o düşünceler ışığında belli bir strateji geliştirmektir (tabi eğer kafanıza uyuyorsa ?? )....benim pozisyonumdan çok bu düşünceler önemlidir...neden bunu söylüyorum...?? çünkü her zaman doğru yerde alıp doğru yerde satamayabiliyorum...görüyorsunuz atatp 170 i görmesine rağmen ben ancak 123 ten stop oldum...stop olduktan sonra da bu gün görüyorsunuz ki tavan olmuş ..büyük bir ihtimalle de yoluna devam edecek ama ben içinde olmayacağım...
yine geçmişte ben gesanın önemli bir kısmını 65 ten satmıştım...kalan son hisselerimi de 230 dan satmışken yakın bir dostum tüm hisselerini 440 civarlarından sattı...
bazı şeyler kısmettir...illa ki benim pozisyonumun aynısını almanıza gerek yok..herkesin riski farklıdır...belki de benim göremediklerimi sizler görüyor olabilirsiniz....o yüzden de pozisyonumu açıklamam bazen sizler için kardan çok zarar olabiliyor...kimseye zarar vermemek için müsadenizle pozisyonumu açıklamak istemiyorum...ama düşüncelerim bellidir...karar da daima sizlerindir...
bakır fiyatlarına baktığımda çok güzel bir çıkışın devam ettiğini ve son bir yılın en yüksek fiyatına ulaştığını görüyorum...biliyorsunuz bakır ekonomilerin barometresidir....bakır fiyatlarının çıkması elektronik ve teknolojik ürünlere talebi artırır...ekonominin artık canlandığını gösterir....bakır fiyatlarının çıkması demek megmt in ürünlerine olan talebin yükseleceğini bunun da ciro ve karı artıracağını gösterir...önümüzdeki bir kaç ayda emtiya hisselerine talebin çok artacağını göreceğiz...megmt de teknik olarak toplamanın biraz daha olgunlaşması lazım...dibini görüp yavaş yavaş çıkması lazım...
megmt ,sarky ile aynı işi yapıyor ..sarky ile megmt buyume karlılık ciro, teknoloji, vs konularda kıyaslanabilirmi?
megmt mi ?? sarky mı ?? ben özelikle gümüş kaplı bakır üretimi ile süper ince telin geleceğin ürünleri olan elektrikli otomobil, şarj istasyonları, yenilenebilir enerji santralleri ,beyaz eşya ve diğer elektronik ürünlerine hitap etmesi ve halka açıklığının sarkuysana göre daha az olması ges yatırımlarını yapacak olması ve 2025 yılında enerjide özgür olacak olmasından dolayı megmti tercih ettim...hisse de daha bakir bence...
tahtada taşlar yerine oturduğunda olası emtiya rallisine en hazır olacak hisselerden biri olarak görüyorum....
2023 yılının son çeyreği ekonomilerin en durgun olduğu çeyrekler olduğunu tahmin ediyorum...o yüzden de şu anda görülen karlar bana göre bu hissede dip olan karlardır...bundan sonraki çeyreklerde giderek artacak ciro ve karları tahmin ediyorum...ama asıl sıçrayış ekonomilerin faiz indirme sürecine girdiği ve emtiyaların ralliye gireceği vakitte olacağını düşünüyorum...bir kaç ay erken pozisyon almak bence güzeldir...trenlerin vagonlarında önlerde yolculuk yapmak daha risksizdir...kocaerde de 17,5 tan ilk defa aldığımda öyle düşünmüştüm...hatta ben aldıktan ilk bir kaç ayda dahi hisse çok durgundu...ben bile düşüncelerimden şüphe etmeye başlamıştım...sonradan piyasa potansiyeli gördü ve gereğini yaptı...ileride daha da yapacak...
çünkü emtiya rallisine bakır, gümüş, petrol,demir çelik...v.b sektörlerin hepsi katılacak...kocaer ve megmt bu kulvarda iyi iş çıkaracaklarına inanıyorum...
emtiya rallisinde petrol fiyatları da çıkacaktır...bu durumda hem petrol ile ilgili iş yapan firmalar güzel karlılıklara ulaşacak...hem de öbür yandan petrol pahalı olduğu zaman yenilenebilir enerjiye de talep artacaktır...buda yenilenebilir enerji şirketlerinin bir kez daha çoşmasına neden olacak ve bir çoğu eski zirvelerini görecek ve belki de bazıları geçecektir...
bu düşüncelerim bir kaç ay önceden tahmin edilen öngörülerdir arkadaşlar....karar daima sizindir...
sorunu bu şekilde alırsam...
MEGMT günlüklerde bir sıkışma içinde.. kulyutmaz yeşil yatay ve bir süre daha pişmesi gerekebilir.. mevcur sıkışma ile sert bir feyk atma olasığı çok yüksek.. 50.15 CRLN 50.75 DR9 BEYAZ.. bu aralığı geçerse bu çocuk adam olur..
ilk ve ciddi sınavı 47.10
SARKY 29.52 kırılırsa 26.80 aktif olur.. 34.44 34.70 aralığı geçilirse bu çocuk adam olur.. haftalıkları saldım çayıra modunda..
tercih yapmam gerekirse megmtin sert feykini göz ucu ile takip ederdim.. (tabi malsız çulsuz)
NOT TATGD yı 22.42 21.36 aralığına kadar dövebilirler.. forma yazarsam beni döverler..:kahkah:
teşekürler abi.....
Keko üstad sessizlik oluştu burada, acaba pozisyonunuzda bi değişiklik oldu mu?
hisse iyi duruyor....hisselerin elimde olup olmaması önemli değil arkadaşlar...benim gerçek ve samimi düşüncelerim ne ise onları söylüyorum...atatp elimde yok ama iki gündür tavan gidiyor ve daha da gidecek görünüyor...yani gidecek hisse doğru bir hisse ise kekoya bakmayacaktır...
pozisyonum bazen ky dostlarımı yanıltabiliyor..o yüzden de müsadenizle pozisyonumu tam olarak açıklamak istemiyorum...ama düşüncelerim bellidir...bu düşüncelerimden bir gram geriye düşmedim...
gözümüz aydın arkadaşlar tavan olmuşuz...bakın arkadaşlar bu hisse tavan olduğunda keko hissede mi değil mi diye sormadı...demek ki piyasa da bazı şeyleri görüyor ki hisseyi alıyor...
nakitim olsaydı bu hissede kademeli olarak kesinlikle pozisyon alırdım...madem pozisyonumu tam ısrarla olarak öğrenmek istiyorsunuz o halde şefaflığım bunu açıklayayım...
arkadaşlar benim elektrik elektronik mühendisi bir yeğenim var...kendisi piyasada henüz hiç inşaat işinde iş bitirmemiz..kendisi ve kardeşleri bekardır...ben de kendilerine destek olmak amacı ile iki ay önce eğer bir inşaat işine girecekseniz ben de size destek olurum sözüm olmuştu...kendileri de bana güvenerek bir site yapımına mütahit olarak giriştiler..bana da pay vermek üzere ortaklık davetiyesi gönderdiler..ben de söz verdiğim için atatp hisselerimi sattım....öncesinde bir miktar megmt ve pltur pozisyonlarım da vardı...sözümü yerine getirmek adına atatp ,megmt ve pltur pozisyonlarımı bozdum...megmt ve pltur dan neredeyse çok fırsat vermelerine rağmen çok minik bir kar ederek çıktım...bu üç hissenin satışından artan kalan çok az bir nakiti de berkosana kaydırdım..
şu anda elimde sadece kocaer ve berkosan hisselerim var...çıkardığım sermayem tüm sermayemin yüzde 40 ı kadardı...inşaat projesinin gerçekleşmemesi için son günlerde çok dua ediyordum çünkü megmt li çok sevmiştim...şu anda da nakitim olsa tekrardan pozisyon almak için fırsat kollardım...
durumum bu şekildedir arkadaşlar...inşaat işinde 14 ay sonra %70-100 kazanma ihtimalim kuvvetli..ama hisselerde olsaydım muhakak daha çok kazanacaktım...gerisi de nasiptir diyorum...
Akıllıca bir tercih olabilir mutehatlik borsada tüm sermaye taşımak her zaman risk kazancı çekip arsa gayrimenkul vb.yatirim yapmak mantıklı.. Faizlerin yükselmesi inşaat işinde en zor zamanlar altından kalkmak için ciddi sermaye lazım umarım kazançlı olur. Atatp ve megamtl de olsun tahtalar sabredene hakkını veriyor
enflasyondan beni korusun yeterdir....öyle ahım şahım bir kazanç beklemiyorum ordan...zaten kar marjları bellidir öyle borsadaki gibi bir yıl içinde 2-4 kat kazanayım olayı yok...(son bir yılda ben 3-4 kat borsadan kazanmıştım :) ) amacım biraz da yeğenime destek olmak idi...ben olmasam öyle bir işe girişemezdi...o sayede piyasada tanınacak ve kendi başına da iş yapabilecektir...dediğim gibi evlenmesi gereken bir kaç tane de kardeşleri vardır...amacım ona hayırlı bir kapı açmaktır....
https://madencilikturkiye.com/camad-...esmen-basladi/
Bu linki iyi okumak lazım...megmt in ruhu ve özel beklentileri bu linkte gizli...
https://www.google.com/amp/s/www.dun...e-otesi/720986
Bu linkte de güncel bir analiz var...bir önceki linkte paylaştığım bilgileri teyit edecek niteliktedir..
https://www.ekonomim.com/ekonomi/bak...-haberi-714607
Bu linkte de bazı analistlerin raporları var...bu analistlere göre bakır fiyatlari 2025 yılında 12000_15000 dolarları görebilir...halihazırda bakır fiyatları 9000 dolar seviyelerinde...
İşte emtialarda ralli olacak dediğim ve beklediğim şey budur...bunun bariz işaretlerini önümüzdeki bir kaç ayda göreceğimizi düşünüyorum ..
Yukarıdaki linki iyi okumak lazım .bakirda yaşanacak bir ralli megmt gibi hisselerde etkisi katlanacaktir...