Aksgy alasım var
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aksgy alasım var
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşlar
Migros kipa bislesmesini yorumlayacak bir teknik analizci varmi aranizda
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aman arkadaşlar patron hissesi olan göltaşa hiç bulaşmayında 6 yıldır anamı ağlattı. Saygılar ve sevgiler.
Arkadaşlar,
12 Mayısda bahsettiğim hisselerin 20 Eylül itibariyle geldiği nokta aşağıdaki gibidir:
Alark 5.87 --> 6.52 (%11)
Aksgy 3.03 --> 3.14 (%4)
Seykm 3.21 --> 4.13 (%29)
Eplas 2.14 --> 4.42 (%107)
Bu hisselerden eşit ağırlıklı bir portföyün getirisi %38 olmuştur.
Aynı dönemde Ise100 94.996 puandan 105.323'e gelmiştir. Yani %11 kazandırmıştır.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
20 Ekim itibariyle portföyün durumu aşağıdaki gibidir:
Alark 6.53 --> 7.45 (%14)
Aksgy 3.14 --> 3.11 (-%1)
Seykm 4.13 --> 5.25 (%27)
Eplas 4.42 --> 5.15 (%17)
Bu hisselerden eşit ağırlıklı portföyün getirisi %14 olmuştur. Aynı dönemde Ise100 105.523'den 108.488'e gelerek %2.8 kazandırmıştır.
Başarılı
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7 Kasım itibariyle:
Alark 7.45 --> 7.40 (-%1)
Aksgy 3.14 --> 3.30 (%5, bu ortlama ile çıkış yapıldı)
Seykm 5.25 --> 5.55 (%6, bu ortalama ile çıkış yapıldı)
Eplas 5.15 --> 5.30 (%3)
Bu hisselerden eşit ağırlıklı portföyün getirisi yaklaşık %3 olmuştur. Aynı dönemde ise100 108.488'den 112.271'e gelerek %3.4 getirmiştir.
12 Mayısda oluşturulan 1. Portföyün 6 aylık toplam getirisi %62 olmuştur. Aynı dönemde Bist100 %18 kazandırmıştır.
7 Kasım itibariyle olşuturulan 2. Portföyde çıkan hisselerin yerine aşağıdaki hisseler eklenmiştir:
Deva 4.86
Selec 3.80
Nthol 2.10
Yenilenen portföydeki 5 hisse için ağırlıklar aşağıdaki gibi düşünülebilir:
Alark %50
Eplas %15
Deva %15
Selec %10
Nthol %10
https://i.hizliresim.com/nJa4y1.png
Herkese Merhabalar ,
Uzun zamandır yazamıyordum fakat öncelikle eski dostum Hisseci16 nın yazısını öne alarak bir deneme yapmak istedim.
ALKİM de sevgili dostum bawer inde bilgisi ve emeği çok elbette
Daha önce kısaca yazmıştı sn. hisseci16
ben biraz daha ayrıntılı yazmaya çalışayım
geçen yıl başına kadar 12- 16 aralığında gezen hisse yıl içerisinde 29 tl fiyat gördü .
özellikle açıkladığı 6 aylık bilanço ile ilgi çekmişti fakat altı aylık bilançosunda vergi indirimi sebebiyle sıradışı bir artış yaşamıştı karlılıkta . doğal olarak 9 aylıkda standart karlılığına geri döndü , ve bu durum hisse fiyatını olumsuz etkiledi ve bence çokda makul seviyelere geri döndü
Temelinde hisse başına 9 aylıkda 2 lira kar olan hissede 12 aylık beklentim bitmiş olan yatırımlar sebebiyle daha yüksek .
Bu yıl yanlış bilmiyorsam 30 milyon tl yi aşan yatırımılar yaptı , bunların bir kısmı yeni bitti bir kısmı devam ediyor , dolayısıyla son çeyrek ve özellikle 2018 cirosu ve karlılığı çok daha iyi gelebilir .
Devam eden yatırımların yanı sıra planlanan potasyum sülfat yatırımı var ki eğer gerçekleştirebilirlerse olağan üstü bir gelişme , potasyum sülfatın ülkemizdeki ve yakın bölgemizdeki tek üreticisi olacaklar, üstelik potasyum sülfat hem talebi yüksek hemde kar marjı yüksek bir ürün. gerçekleşmesi halinde alkime çook katkısı olacak.
Bunun yanı sıra alka kağıdın %80 nine sahip olan alkim, alka daki pozitif bilanço ve fiyat hareketlerinden henüz etkilenmemiş görünüyor.
zaman zaman alkanın satışıda söz konusu olabiliyor ki alkanın piyasa değeri şun anda 220 milyon civarında olmasına rağmen ucuz olduğu ifade ediliyor ,üstelik ucuz olarak değerlendirilen bu piyasa değeri neredeyse alkimin piyasa değerinin yarısına denk geliyor . yani alka satılsa alkim bedavaya gelecek gibi :)
son genel kurulda hem alka nın satışı ile ilgili hemde taksim de sahip oldukları genel merkez binasının satışı ile ilgili yönetim kuruluna yetki verilmiş ki taksimdeki binanın fiyatı ne kadar olabilir bir fikrim olmamasına rağmen çok kıymetli olduğuna şüphem yok . Dolayısıyla gerek bina tarafında ve gerekse de alka ile ilgili satış planlaması ve niyetleri var ki gerçekleşmesi halinde fiyata katkısı fazlasıyla olacaktır
Özetle temelinde finansal problemi olmayan karlılığını ve cirosunu artıran ve büyüme iştahı fazla olan şirket yatırımları ile ortaklarını memnun ediyor , üstelik yatırım yaparken ortaklarına önemli oranlarda temettüye de devam ediyor .
Sonuç olarak büyüme isteği olan , hikayesi olan , temettüsü olan , sektöründe ülkemizde ve yakın coğrafyada bazı alanlarda tek ve lider ,sağlam mali tablolara sahip olan bana göre de ucuz kalmış kıymetli bir hisse
herkese bol kazançlar..
https://hizliresim.com/2EpP1E]https://i.hizliresim.com/2EpP1E.png
Herkese merhabalar ,
PETUN
Sektör de para kazanmak oldukça zor olsa gerek ki , şirketlerin büyük kısmı zarar açıklamış. buna rağmen petun istikrarla kar etmeye devam ediyor üstelikde kazanmanın zor olduğu gıda da hisse başına en fazla kar etmeyi de başarmış , üzerinde 10 kat özkaynak varlığına ulaşmış olduğu halde fiyatlarına yansımamış.
esasen tahtası sürekli sığ olan ve fiyat volalitesi yaşanmayan uyku da kalmış hisseyi günlük haftalık değerlendirmek , bilançolarını dönemsel karşılaştırmak yerine daha uzun periyorlarda bakmak daha doğru geliyor bana .
evet mesela çeyreklerde olağan üstü artışlar gelmese de 2013 de 38 milyon kar ve 333 milyon özkaynak ile 2014 il çeyreğinde 10 lira üzerinde fiyatlar ile işlem görmüştü. aradan geçen 4 yıldan sonra kar 60 milyonu aşacakken 450 milyon özkaynak varlığına yaklaşmış iken fiyat 4 sene önceninde altında kalmış .
Diyelim ki geçen yıl 10 tl den işlem görüyordu ve yıllık karı 38 milyon idi, ancak bu sene kar 60 milyon üzerinde geldi fiyat ne olurdu acaba
Çte yandan 4 yıl öncesine kadar 10 liralardan yüklü alım yapan yabancıların dolar karşısındaki kayıplarını düşününce telafi etmeleride kaçınılmaz olmalı
özetle 4 sne öncenin bilançosuna göre fiyatlanmış olan petun da artık yeni bilanço değerlerine göre bir fiyat güncellemesi yapılmalı piyasa tarafından bence ...
Gıda sektörünün en karlı şirketi olduğu halde en düşük fk ile işlem görmeye ne kadar devam edebilecek bakalım , ayrıca düzenli olarak fiyatına oranla yüksek temettü verimliliğide atlanmaması gereken bir ayrıntı bence
herkese bol kazançlar...
Öncelikle herkese iyi seneler,
Uzuuun yıllardır forum da iyi bir okur zaman zaman da yazar olmaya çalıştım. Burada okur yazar olmaktaki esas amaç var olan doğru bilgilerime yenilerini eklemek ve yine varsa yanlış bildiklerim onlarıda düzeltmek oldu. Çokda öğrendim fakat en çok tüm iyi niyetiyle ve bilgisiyle benimle aynı fikirde olmayan arkadaşlardan öğrendim. İyi niyetiyle neden farklı düşündüğünü anlatmak medenice eleştirerek neden hatalı düşündüğümü anlatan arkadaşlara da fazladan teşekkür ederim. ( sadece eleştirmek için yok bilgisiyle temelsizce ve usulsüzce cevap veren okur yazarları tenzih ederim.)
Kazanıp kaybetmek tamamen nasip kısmet fakat öğrenmek, paylaşarak öğrenmek (bilmek kazanmak için yetmeyebilir..) öğrenirken zaman geçirmek güzel bir duygu.
Bu mana da öğrenerek ve eğlenerek geçirdiğim uzun yıllarda biriktirdiğim sn. Bawer, foton, cefaks gibi kıymetli dostlara katkılarından ve tüm paylaşımlarından dolayı teşekkür ederek,
Tüm forum okurlarına sağlıklı, huzurlu ve bereketli seneler dilerim...
Herkese bol kazançlar...
güzel başlık. canlı tutulmalı
Herkese merhabalar
eski bir çalışma
http://www.hisse.net/topluluk/showth...33#post1293433
bu da yenisi
olmaz olmaz da ya tutarsa
https://i.hizliresim.com/NZYVZk.png
herkese bol kazançlar
Topik hayirli olsun ustat...
Ege profil bütün yatırımları bitti 2-3 yıl içinde hedef fiyat 3 haneli rakamlar inceleyin derim,benden bu kadar...
Aksen i incelemenizi tavsiye ederim. Artan karlılığı ve tesis satışlarından gelen karlılığa bağlı olarak güzel bir bilanço açıklayacaktır. Yurt dışı yatırımları da meyvelerini vermeye başlamıştır.
Daha bugün düşen yerli kömür teşvik haberi de cabası :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
sn hisseci44 zahmet olmazsa ayes temel analiz yapabilirmisin
Herkese merhaba,
MRDIN çimento geçen sene 38 mn TL net kar edip 29,8 mn TL temettü vermişti.
Bu sene 9 aylık karı 36,3 mn, yıllık kar beklentim 50 mn TL, temettü beklentim de 41 mn TL..
piyasa değeri 462 mn TL
%9 gibi tahmini temettü verimi olabilir..
Irak'a 5 milyar $ kredi açıyoruz ülkenin yeniden inşası için, ciddi bir inşaat malzemesi ihracatı artışı olabilir İŞİD sonrası o bölgeye, bence güzel temettü veren ve son 3-4 sene bölgedeki İŞİD karışıklığı yüzünden karlılıkları buralara düşen MRDİN enteresan olabilir, incelemenizi tavsiye ederim..
Bu topic bence herkesin iyi kotu faydalanabilecegi cok onemli bir topic. Herkesin yuzlerce hisseyi takip etmesi imkansiz. Herkes takibinde olan kisitli sektor ve hisse bilgilerini burda paylasirsa o sektore ve hisseye yabanci bircok yatirimcinin dikkati cekilebilir.
Bende buraya LOKMAN Hekimi eklemek isterim. Akay hastanesini de alarak Ankaranin en cok yatak kapasitesine sahip ozel hastanesi oldu...Van ve Erbil de yatirimlari var. Universite hastanesinide kurma surecinde. Yatirimlardan dogan finansal borclari bittigi zaman yukselisini bekliyorum.
Tartisisilir bir konu ama ben yonetimin halen hisse geri alimi devam ettirmesini cok takdir ediyorum. Gittikce yaslanan nufus ve artan saglik harcamalari da dusunulunce bence 5-10 sene vade icin gercek bir UVY kagidi.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIM nasıl olur?
Anadolu Holding ve iştiraki Çelik Motor ile ilgili düşüncelerimi yazdığım iki yazım aşağıdadır.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-icin-ne.html
https://suphecikimse.blogspot.com/20...cin-ne_29.html
YTD
Sitemde yazmış olduğum diğer yazılar ile ilgili de yorumlarınızı alabilirsem çok sevinirim...
https://suphecikimse.blogspot.com/
Şimdiden teşekkürler..
SELGD hakkinda yorum yapabilecek, bilgi paylasabilecek bir üstad var mi? yakin izlemeden cikacak gibi.
https://i.hizliresim.com/4jWd3Q.png
herkese merhabalar,
endeks zorlu bir noktada fakat kanal üzerinde kalmayı başarırsa ki bence kalacak önce 110 arkasından 116 test edebilecek..
bu vesile ile başlattığım ancak uzun zamandır yazamadığım başlığa da belki bir hareket gelir :)
herkese bol kazançlar..
PETUN Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 62117389 Yıllık Değ%:5
Lidfa. ,,,,,sermaye 45 özsermaye 163 piyasa değeri 97 milyon .fiyatı 2.16 defter değeri 3.67 .Batık olsaydı şimdi 10 lira civarı olurdu.Borsada adalet mantık aramam ama eninde sonunda birileri bunu keşfedecektir.Ayrıca safirde ki gayrimenkulünü satsa ve değerlendirme yapsa bu defter değerini 5 e katlar.Ytd
ALARKO kur farkı zararı sıkıntısını doviz kurlarının artış hızının azalmasıyla atlattı gibi.
Haziran bilanço güzel kâr açıkladı.
Devamının gelmesi temennilerimizle.
endeks 110 bin zor kardeşim, kimde taze para var , bende borsada kimsede taze olmaz , gömülmştür mala, bide daldan ,dala zıpılıyorsa işi bitik , zengiler 1' ileri, 2 geri malı götürüyor.bır yıldır,yüz bini test edip geri geliyor,endeks, 2 dolar böle gider uzun bist,30,50 zarar yazmaz , fikir beni , tavsiye ,ytd değldir
Baslikla alakasiz olduysa ozur dilerim.
Belirli bir tarih itibariyla endeksteki tum kagitlarin piyasa degerlerini tek bir excel dosyasi veya benzer formatta veren bir site var mi? Varsa link alabilir miyim?
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Ek 23381
Ege Gübre'nin bir gübre şirketi olmadığını gerçek değerinin Konteyner ve Dökme/Sıvı Yük Limanından geldiğini sürekli vurguluyoruz.
Yukarıdaki tabloda Türkiye'nin konteyner limanları var. Kapasite olarak bakıldığında konteynerde Türkiye'nin 10.büyük limanı. Potansiyel olarak bakıldığında ise diğer tüm limanları geçebilecek kapasiteye sahip, bölgede yükler artarsa kapasiteyi genişletmesi çok kolay. Çünkü 700 dönüm (kendine ait) +50 dönüm (dolgu) alana sahip. Sanıyorum ilk 10 konteyner limanın ortalama arazi büyüklüğü 300-400 dönüm arasındadır. Liman operasyonunda liman geri sahası kritik öneme sahip, ne kadar büyük alan varsa iş hacmini o kadar büyütmek mümkün.
Yine önemli bir husus listedeki ilk 10 şirketin bazılarının arsası kendine ait değil, bazıları da belirli süre ile işletme hakkına sahip. Süre bitince limanı devlete geri vermeleri gerekiyor. Ege Gübre ise kendine ait arazi üzerinde operasyonlarını yürütüyor. Dünyada da kendi arazisi üzerinde operasyon yapan az sayıda liman vardır. Çünkü liman yatırımları çok maliyetli olduğundan altyapı devlet tarafından yapılıyor ve belirli süreler ile işletmeye kiraya veriliyor.
Değerlere gelince kapasite olarak Ege Gübrenin 2 katı olan şirketler 1 milyar dolarların çok üzerinde fiyatlarla el değiştiriyor. Bu fiyatlarla el değiştiren şirketlerin ayrıca ciddi finansal borçları da var. Ege Gübre'nin ise halihazırda finansal borcu yok, konteyner liman iskelesi kadar bir de dökme ve sıvı yük iskelesi var. Ege Gübre'nin şu andaki piyasa değeri 65 Milyon Dolar.
Ege Gübrenin ve Aliağa Bölgesinin şu andaki dezavantajı bölgedeki kapasite fazlası sebebiyle liman hizmet bedellerinin düşük olması, ama Aliağa bölgesi Türkiye'deki diğer tüm bölgelerden daha hızlı büyüyor, Türkiye konteyner iş hacminden aldığı pay her geçen gün artıyor. Bu durum gelecek yıllarda daha yüksek fiyatlarla hizmet verilmesine olanak sağlayacak ve şirketin ciro ve karı daha da artacak.
Eskiler zaten malının kıymetini biliyor, bu sebeple fiyat zirve seviyesine gelmesine rağmen satıcı yok gibi. Ama yeni gelecekler de aldıkları malın değerini bilsinler isterim.
Naçizane tavsiyem borsada 30-40-50 TL gibi fiyatlarla veya salt grafiklere bakarak (zirve yapmış alınmaz vb) alım satım kararı vermeyin, şirketin olması gereken gerçek değerine odaklanın derim.
Tavsiye değildir.
Başlığa uygun olsun diye kısa keseyim......Gsdho,Petkim ve Goodyear........
Erbosan,çok baskılıyorlar ama mızrak çuvala sığmıyor......yakın zamanda 31-36 TL olabilir........
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...alik-dava.html
Davada KURUCU hisselerin geçmesi önemli...
Padişah Reşat'ın hissedar olduğunun tespit edilmesi durumunda, adına kaç adet kök hissesinin bulunduğunun tespit edilmesini de istediklerini kaydeden Doğan, bankadan, kök hissesinin bedelli-bedelsiz sermaye artırımları sonucunda bugün kaç kurucu hisse, A tertip hisse, B tertip hisse ve C tertip hisse yaptığının belirlenmesini de talep ettiklerini ifade etti...