arkadaşlar sizce bu fiyatlar alım için uygun mu. kafama yattı bu fiyatlar ama şirket hakkında bilgiye sahip değilim. düşünüyorum bakalım. sizin bu hisse hakkındaki fikirleriniz nelerdir arkadaşlar
Printable View
arkadaşlar sizce bu fiyatlar alım için uygun mu. kafama yattı bu fiyatlar ama şirket hakkında bilgiye sahip değilim. düşünüyorum bakalım. sizin bu hisse hakkındaki fikirleriniz nelerdir arkadaşlar
%90 i yabancıda, 2013 te 58 tl görmüş daha ne olsun...
Bence ucuz kaldı, zaten dibi 9 dolar bakalım ne olacak...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben işbankasının endeks üstü getiri tavsiyesine uyarak 1 y kadar önce 36 Tl ye yakın bir fiyattan aldım ben aldıktan sonra düştükçe düştü. Düşüşüne de bir anlam veremedim çıkışına da. Herhangi bir tavsiyede bulunamam ben sadece hareketlerini takip ediyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
topikte in cin top oynuyor. bu hissede küçük yatırımcı oldukça az olmalı.yada buraya yazmıyorlr. hisse hakkında yorum yapanlar neredeyse yok denecek kadar az.borsadan çok anlamam. neyse ben cefaks abiden son bir ayda kimler almış satmış bir isteyeyim. bakalım bakalım neler olmuş.
http://fs5.directupload.net/images/170508/8irzlz4k.jpg
aylık alanlar
teşekkurler cefaks abi
Zarar acikladiktan sonra topladım bakalım. Yukarılara giderse kola içerim :)
citibank satmayı ne zaman bırakacak yoksa al gülüm ver gülüm mü. ama oran citide baya satış fazla son bir aylıkta.
citi ile deutsche..
aefes.te ve burada al gülüm ver gülüm.e devam..
ama günlüklerde ısrarla alım yapan bir deutsche ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum..
sistematik olarak haftalardır sürüyor..satışa geçmelerini bekleyeceğiz..
100m zarar aciklamis, yillardir da belini dogrultamadi. Hala 3 5 araci kurum potansiyel yuksek diyor (gel gel operasyonu) Bist30un en cok kaybettiren hisselerinden biri. Ikinci ceyrekte ne yaparsa yapsin ilk ceyregin zararini cikaramaz. KY olarak kesinlikle uzak durulmasi gereken hisse.
bugun de kendini yukarı attın ama..
bi güzellik yap..çok üzdün yatırımcını..
yukarı gidip gidip aşağıda kapatmak iyi bir huy değil..:)
bugun gün içi en yükseğinde veya yakınında bir kapanış..dünya devi markana ve kimliğine yakışır..
tamam doce alıyor amma velakin docenin aldığının ortalama 2 katı citi satıyor. var bir alicengiz oyunu ama bekleyeceğiz bakalım.bakalım bugun de aynı klasik duruşunu bozacakmı.
kar veya zarar hiçbirşeyi değiştirmiyor bu hissede ilginç... tarihi rekor kıran bir borsa da ccola enkaz görünümünde. üretimi pazar payı yatırımları reklamları vs vs herşey artarken hisse yerinde sayıyor.
Endeksin geriye doğru sarkması halinde bugün ki görünümü verenlerin ky' yi daha da zorlayacağını düşünüyorum. YTD...
Dostum, son 1 yila gore BIST'in 30% asagisinda...2013-2015 de karini yapmis yapacagi kadar. Tum babalarda durumun farkinda zararlarini azaltmak icin 2 yildir al-sat'larla zarari azaltmaya calisiyorlar. Hisseyi bir kenara koy, sirket surekli zarar acikliyor zaten. 1 ceyrek 100milyon zarar aciklamis, o zarari su icmeyi birakip sadece kola icsen bile cikartamazsin... insanlar artik asitsiz icecege yoneliyor, icetea sektoru hersene buyurken kola pazari daraliyor.... stop loss'dayiz. Bizde araci kurumlarin oyununa geldik( potansiyel soyle, potansiyel boyle) kademeli olarak satip kacmaya calisiyoruz :)
Eklemeyi unuttum, bu sirketin satislarinda Turizm ve oteller cok onemli. E zaten son 2 yildir turisti kim kaybetmis ki biz bulacagiz. Hani yazin satislar artarda bizde kar yapariz beklentisi varsa simdiden uyarayim :) 36nin uzerine cikamaz, ciksada tutunamaz zaten... teknik ne anlatir bilemem, cizgiyi herkes farkli yerden farkli yere ciziyor... Teknikle is cozulecek olsaydi, teknikci tum arkadaslar multimilyoner olurlardi :) girdiysen cik, girmediysen uzak dur. Biz yandik siz yanmayin :)
cevap ve açıklayıcı bilgiler için teşekkürler kardeşim.
Fakat asitli içeceklerin zararlarının henüz kabul görmediği ya da anlaşılamadığı pazarlara yöneldiklerini yatırım yaptıklarını satış grafiklerini yükseltiklerini takip ettim. Gazlı ve gazsız içecek üretim dağıtım ve pazarlamasında Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan da faaliyet göstermekte ayrıca gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmakta oldukları resmi sitelerinde yazmakta... yani icetea büyüyorsa ccola da büyüyordur. Turizm konusunda ise sanırım en kötü yıllarının 2016 olması gerekirken 2016 son çeyreğinde ciddi bir kar açıklamıştı. Şubat ayında Endeks 85 civarında iken 39' u test edip burnunu aşağı çevirdi bir daha da doğrultmadı. Bir baskı var yerli ortakları mı yabancılar mı bankalar mı bunu bilemiyorum anlamsız geliyor... birçok şirket için 2017 yılı ilk çeyrek bilançolarının kötü gelmesi beklenti altında kalması yada zarar açıklamalarının döviz kuru ile ilgili olduğunuda düşünmekteyim. Döviz bu şekilde ve herşey normal giderse 2Ç bilançolarda marjlar değişir inancındayım. Yatırımcıyı, hisse de olanı olumlu olumsuz etkilemek istemem hatam olduysa affola. YTD.
Saygılarımla.
temettü öncesi..
neredeyse tüm kağıtlar 2017 yılı için sert hareketler yaptı..
sıra sende..perşembe son gün sanıyoruz..
o güne kadar en az bir 38 yakışır..:)
Konjonktürel Dışı Tüketim sektöründe 9,16B gibi dev bir piyasa değeriyle faaliyet yürüten ccola aynı sektörde faaliyetlerine 4,13M piyasa değeriyle devam eden FRIGO kadar yatırımcısına kazandırmadı... yazık.
çk az ya buna temettu demesek bence. devede kulak bile değil.
doce alışa citi tam gaz satışa devam ediyor. bakalım kim kazanacak. ama unutmayalımki citi takaslarda lider. bakalım nereye götürücek bizi.citi satmasa iyi olurdu da neyse . borsa bu bilemiyosun neler döndüğünü. herkese iyi geceler.
CCOLA HAFTALIK DOLAR....
https://i.hizliresim.com/DPanO3.jpg
HAFTALIK PARA GIRISI
https://i.hizliresim.com/DPaQo3.png
HAFTALIK PARA CIKISI
https://i.hizliresim.com/m3nQq4.png
HAFTALIK ALAN
https://i.hizliresim.com/j8o9zW.png
HAFTALIK SATAN
https://i.hizliresim.com/EgZXQg.png
Neden Oyle dusnuyorsunuz anlayamadım... Siz sanırım al sat yapan gunluk yada haftalık hisse olarak dusunmem diye kast ettiniz...
2015 ilk ceyrek zararı 115 mlyn iken yıl sonu kar 126 milyon acıklamıstı.
Binacosuna baktıysanız zaten 20 milyona yakını ertelenmis finansman giderleri olusturuyor.. Seytan ayrıntılarda gizlidir.
Biriktirip atın siz kenara derim herseyinizi yatırın degil ama... duzenli olarak alın...
Bilanco rasyolarına gore kotu degil ve ustelik yabancının sevidigi kagıttdan uzun vadede zarar gelmez yatırım tavsiyemdir. Size uzun vadede biriktirin dostum...
Arkadasım hayali seyleri anlatmanıza gerek yok! Bilancosu ortada acın bakın satabiliyormu satamıyormu? Durmadan yaıtırım yapılıyor. Varlıklarını degerlerini artıtırırken cola icilmiyor demek bence birazcık ezebere konusmadır. Ustelik ccola icecek zaten kola satmıyor!
borsa tamamıyla bilanço demek olsaydı birçok şirketle birlikte hisse sahipleri de batmıştı.
Yok hayir beni yanlis anlamadiniz. Gunluk veya haftalik degil, uzun vadede onermiyorum. 1 yildir neredeyse kagidi tutuyorum ufak ufak aliyorum da dustukce. Zarar durumumu sana anlatamam. Kacan firsat maliyetimi hele hic anlatamam. Biz yandik siz yanmayin diyorum. Hisse super gel gel yapmiyorum. Gerci oyle yapsam daha iyi olur mantiken fakat KY kac paralik hisseye girebilecek de hisse fiyati filan yukselecek... bu sebeple. Filler tepisir cimler ezilir....zararimin birazini karsiladigim anda kosarak kacacagim bir daha da birak bu hisseyi, bu hissenin su yorum sayfalarina bile girmeyecegim
8-12 Mayıs net para çıkışı olan hisseler :
https://i.hizliresim.com/m3m2BY.jpg
vay be geçen hafta para çıkmış amma yukseldi hisse. bu nasıl iş ben anlamadım. varmı anlayan.
Zararin bir kismini karsiladi bugun. Bence carsamba gunune kadar bir firt daha artarsa artar, carsamba aksam ustu kapanistan 1 saat evvel keriz silkeleme, yine cakilir...
geçen gün 36 üzerine çıkamaz çıksada tutunamaz dedin senin yuzune sattım hisseleri. nolcak şimdi soyle bakalım :)Jamemre bey senin yuzune gitti paracıklar
Ciddi degilsin umarim :) mesajima dikkat. Yatirim degil yatirmama tavsiyesi verdim :)
bende bugun 36.5 ve 37 den hisselerimin 2/3'unu satip ciktim. Yarin 37.5 emir verecegim, eger satabilirsem bu mesaj bu ccola forumunda benden goreceginiz son mesaj olacak... satamazsam arada bir yatirmama tavsiyesi vermeye devam ederim. Ben yandim siz yanmayin :)