Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan'ın görevden alındığı yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ'ın getirildiği iddia edildi.
**
başka sorunuz var mı ?
*
görmemek için kör olmak lazım.
Printable View
şuan davutoğlunun gittiği $ € endeks etrafındayız.
*
bu sefer binali kovuluyormuş ?
-
yerine bilal.
*
of of of
2002-2008 imkansız. Özelleştirme o dönemde yoğun bir şekilde yeni başlamıştı. ÖZel sektör borcu bu kadar devasa boyutta değildi. Ha mutlaka USD piyasa yapıcılarının aklında bir plan vardır. Üzerinde ki yükü mutlaka bir şekilde atmak isteyecektir . Faiz konusunda ise çok üst noktalara kesin gideceğiz. Tahvil piyasası ise bariz bir şekilde tutuluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
uyku tutmadı.
**
gelecek olan geliyor.
şuan algoritma değişti. izle. çok ince sonlanma paterni geçti.
*
algortmanın incede değil kalında değiştiğini anlamak için meraklısına.
3,4325 erken uyarı
3,45 uyarı
3,48 kırmızı alarm.
*
gören göz.
şuan doların olması gereken fiyat normali 3.59
şuan doların dalglanma halinde düşük olması gereken fiyat normali 3.51
şuan gören göz için ballı şekilde algoritmik köpük var.
-
algoritma bunu neden yapıyor ?
çünkü bunu yapmasa idi 3.53 de sabit kalsa idi log grafikçi leblebiciler şuan 3.10 ve 2.80 hedef veremeyecekti. peki benim düşündüğüm gibi hiç inmeden 3.47 bozulmadan devam etsse idi bu sefer 3.44 ve 3.40 leblebicileri yaya kalacaktı. demek ki algoritmanın hesabına göre bu hareketle daha çok leblebi yakalama şansı oldu.
*
gören göz.
.
çok yazdım. algoritma ve patterncilerin hedefi olacağım.
*
ara verelim.
Su anda dolarin uluslararasi ticaret verilerine ve dunyadaki ilk 50 ulke enflasyon, buyume ve faiz oranlarina gore degeri Turkiye icin 2.80 dir. Ustu siyasi ve jeopolitik risk primidir. Yerliler surekli dolar aliyor ve dolar fiyati geriliyor. Tam olarak 2002-2008 yillari arasindaki pattern kendini tekrar ediyor. Buyuk resme bakin.
Fiyat hareketleri aynı , hikaye farklı olur..
Bu seferde başka birşey bulurlar..
O zamanlarda da dolar 2.5 olacak idi..Düşmez düşemez battık haberimiz yok idi..Çok iyi hatırlıyorum.
Enflasyon düşemez idi.İmkansız idi.
Faizler hele..
Hemen dolar almak lazım idi..
Borsada sıfır olacak kendiliğinden kapanacak idi..
Gel gel yapıyorlardı..:oleyo:
aynı yaaa ...15 sene sonra yine aynı teraneler..
Butun bunlari gectim. FED in butun tarihinde olusan toplam bilanco buyuklugune bakin, 2008 sonrasindaki bilanco buyuklugune bakin.
Hani denizde kum derler ya, su anda dunyadaki dolar miktari denizde kum, piyasada dolar misali. Ama FED faiz artiracak, parayi cekecek, bilancoyu kucultecek beklentisi var. O beklenti simdi Fischer'in istifasi, Trump'un FEDe adam atayacak olmasi, issizlik/buyume verileri ileyavas yavas eriyor.
Piyasa beklentisi, artiracaktan artirmayacaga donerse siz gorun dolarin fiyatini.
Inanin euro dolar paritesi 2 hic de uzak degil. Buyuk resme bakan gozler goruyor ama algoritmik yakin gozlukle 5 dakikalik grafiklere bakan gozler gormuyor haliyle.
ben sizleri algılamakta sıkıntı çekiyorum. halen fed bilmem ne dolar miktarı dünyaki kıl tüy yazıyorsunuz.
.
bizim fed ile herhangi bir ilişkimiz yok.
*
size asrın yazarı yılmaz babadan bir yazıyla veda ediyorum.
-
şuan bu ülkede neler olduğunu görmemek herhalde fed e pas atmak valla anlamıyorum.
*
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...saati-2002937/
OOOOOOOo sözcü ve yılmaz özdil
Hemen dolar almak lazım bunlar yazıyorsa :oleyo:
Tabi aslında gören gözler için sıkıntı büyük ama o da ne dolar düşüyor..
Yok abi bilerek basıyorlar..Herşey iyi imiş gibi gözükmek için..
Haa yani basacak güçleri var..
Eee yoktu da dolar 5 6 7 8 gidecek idi..
eeeüüühhh..
Abi yabancı çıksın diye doları basıyorlar işte anlasana..
Heee yani işler kötü bunu herkes görüyor ama doların bu kadar basılmasına ragmen bir allahın kulu (zavallı vatandaşı saymıyorum) dolar almıyor herkes izliyor..
Yüzde 4000 bedelsiz açıklayacak olan bir şirket var diyelim bende fiyat basmaya çalışıyorum..
Ne kadar ne süreliğine başarılı olurum..
Siz bu hikayeler ile daha çok yol alırsınız benden söylemesi.
Siz Turkiye'yi uzayda falan mi saniyorsunuz? Dunyada ne oluyorsa burada o oluyor. Bize ozel bir durum yok. Sizin gordukleriniz sadece icerde kilif olarak soyledikleri seyler. Acin uzun vadeli USD CNY grafigine bakin. Ne dedigimi anlarsiniz. Sermayenin yonunu bilen parayi kapar. Siz hala Turkiye'deki dolarin fiyati Turkiye'de belirleniyor, Yilmaz Ozdil kotumser olunca tum dunya kotumser oluyor saniyorsunuz.
Sermaye tum dunyada bir yola girdiyse ne sizin liderinize bakar, ne iktidara, ne rejime.
Iyi de her öngörünün bir temele oturtulması Şart Şunlar Şunlar olucak ve bunlar olursa USD 8 sene bu şekilde sabit kalacak gibi.. Yoksa grafik üzerinde benzerlik çok bulunur. Benim gördüğüm özelleştirmede gidilecek yerin kalmadığıdır. Türkiye'nin büyüme motoru olan inşaat Sektöründe 1 milyon konut stoku mevcut. Bu alanda gidilecek pek bir yol yok. Kısacası bize hikaye Lazım. Ancak 2 yıl olmasına rağmen sadece başkan kim olucak düzleminde kısır Tartışmalar var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
açıkcası sizle uzatmak istemiyorum.
trilyonlarca dolar rezervleri olan çin ile 30 milyar dolar net rezervimiz acaba var mı yoksa gerçekten yok mu belli olmayan ülkenin hangi grafiğinden bahsediyorsunuz ? yıllık 40 milyar dolar açık veren ülkeden saman ithal eden ülkeden ihracat yaptığımız ülkelerle kavga edip acaba ne zaman fişi çekeceklerin belli olmadığı rejimden mi bahsediyorsunuz ?
*
kusura bakmayın aynı frekansta değiliz.
Az önceki yazınızda da kısaca bahsetmişsiniz..sadece özelleştirme değil, bankalar dahil özel sektör borcu da doyum noktasına ulaştı..dolayısıyla bu kanallardan pek fazla döviz girişi olamayacak..sanki döviz girişi için bir tek yol kalıyor..oda yüksek faiz ve ardından gelecek sıcak para girişi..artık dua etmekten başka çare yok, global ortam bu şekilde devam etsin..enterasandır, edecek gibide gözüküyor..selamlar..
Ben paternciyim yazılara göre poz almıyorum ama bu yazıların gerçek olmadığını göstermez.
-
dolarda pattern algoritma değişti. 3.3998 stop olmak kaydıyla geri çekilmeler hayırlı olsun.
-
Gelecek olan geliyor.
Beşar esad ı yıkmaya gidenler esad savaşı kazanınca gündem değişsin diye rotayı arakana çevirdi. arakan nerde haritada baktınız mı ? bulmak bile vakit alıyor nerede olduğunu. az ilerdeki suriye de neler yaptınız ?
-
gören göz görüyor.
*
ülkenin tüm birikimini geleceğini heder ettiler.
*
gelecek olan geliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=9TL3phLOjI0
varlık fonu borsayı hüpletip doları gümletiyordu.
*
baktılar gören vatandaş hiç sallamıyor. dolarını alıyor köşesine çekiliyor borsa nın b sine uğramıyor. paralar akıyor karşılık bulamıyor. istendiği sonuç alamıyorlar çünkü %49 artı gören gözlerin %51 içerisindekiler uzak duruyor.
-
güm varlık fonu başkanı görevden alınır. kur borsa yalanı mola alır. algoritma devreden çıkarılır.
*
gören göz.
odada toplantı sürüyor.
herkes ne yapmalıyız diye tarşıyor.
çayı bitenlere çay servisi geliyor çaycı bıyığı bitmemiş genç.
*
kazayla kulak misafiri oluyor;
"efendim 3.53 e kuru sabitledik. ama olmuyor vatandaşımız sermaye piyasalarına gelmiyor ne tahvil ne bono ilgi çok yetersiz borsa hiç yok döviz altın alıyorlar.
ne yapmalıyız ?
efendim aşşağı doğru kırmalıyız grafiği bu sayede şelale algısı oluşturup dth lar çözülebilir.
ne gerekli ?
**** kadar para lazım efendim.
eminmisiniz ? sonuç alabilirmiyiz?
efendim herşey düzeliyor algısıyla oy bile toplarız.
tamam yapalım.
3.50-47 bandını aşşağı kırın.
tamam efendim."
*
gece geç saatlerde kavga sesi.
çay ocağı yıkılıyor.
çaycı kulak misafiri
"efendim grafiği aşşağı kırdık vatandaş oralı değil kimse inanmıyor. vatandaşımız teveccüh göstermiyor aksine daha da alıma geçiyorlar malesef."
"sizin ben .............."
-
agnostik çaycı
efendim chp nin banka....
arakanlı müslümanların cumhuriyet kurulurken savaş varken gönderdiği paralarla kurulan banka hangisi ?
*
müslümanlar olarak bankamıza ne zaman kavuşacağız ?
-
milli olmayan kurumlar malesef.
-
gören göz.
*
çok çok yazdım. gaza getirdiler. elveda.
Çaycı alemsin vesselam :oleyo:
Yahu kuru basarak 160M dolardan kaç milyar gelecek..
10 ?
15 ?
Bir yandan adamlara paye veriyorsun doları borsayı faizi tutuyorlar ki öyle kolay iş değil..
10 15 milyar dolar çözülsün diye yapılacak bir iş HİÇ DEĞİL..
Diğer yandan aptal çaresiz yerine koyuyorsun..
Olmadı be..
Hem usdtry yi 3.90 dan 3.40 a getirebilecek
hem cahil olacak
hem ümitsiz olacak
hemde bilgisiz..
Olmadı olmaz..
Üzgünüm..
Bunlar kahve ağzı yorumları
Böyle yorumlar görünce dayanamıyorum.
Yok 3.53 olacak mış ama kapalı kapılar ardında
"vatandaş dolar bozmuyor efendim ne yapalım..hmmm ..purosundan duman üfledi ve ekledi..kırın 3.50 yi aşağı.."
Komedi..
Vatandaşın kafası böyle mafyatik fimlerden fırlamış yalan yanlış bilgilerle dolu olarak para piyasalarına geliyor her seferinde de zarar ediyor..
Yazık bu zararlı fikirler yayıldıkça yayılıyor..Bunla mücadele etmek lazım..
Hep diyorum şubeler kapanmış 2 tl den 25 kuruşa düşmüş aman satmayın malınızı patron malınızın peşinde diye yazanlar işte bu fikirlerin mamulü..
Başkan geç bunları..
Bak senin Yazış stilini birisine benzetiyorum ama o kişi bu kadar cahilce yorumlar yapmıyordu..
İlginç..
https://i.hizliresim.com/PO4zPN.png
Bak başkan adam 3.94 den 3.40 a düşmüş uçurumdan uçuruma sürüklenen bir ülkenin para biriminde 1.5 kuruş basıyor GÖREN GÖZLERİN hiç birisi bu satışı karşılamıyor..
Ha yukarıda bi E harfi dikkatini çeker..
Nedir acaba o E harfi..
Neden sonrasında bu kadar satış yemiş..
https://pbs.twimg.com/media/DJPjaGoXoAA1bdq.jpg
amerikan sermayesine 2012 2013 de not için ülkeyi peşkeş çeken bu arkadaşlar şimdi wanted.
-
hayat garip.
*
fin
ordada uzay gemisi var mı ? biz brezilyada yaşamıyoruz burdaki fantezileri izliyoruz napalım. tabi ki geyik yazdığım ama gerçeğinden pek farkı varmıdır ? bilemeceğiz.
-
brezilya beşar esad ı yıkmak için operasyon çekiyor muydu ? en son 3 günde şama giriyorduk kaç yıl geçti 30 milyar dolar gitti diyorlar. valla rahmetli erbakan ın kemikleri sızlıyordur heralde 1 milyon tl için neler geldi başına şimdi 30 50 milyar dolar gömüyorlar alkış tutuyor tempolu slogan atılıyor.
*
hayat çok garip. insanlarda mı sorun var nedir anlamak zor.
*
feto pkk ile görüşen chp oldu ne açılımcılar ne fetöcülere destekledikleri günler hatırlanıyor.
-
sıra chp de.
ve
varık fonunda para bittiyse hedef...
-
kılıçdaroğlu ekibiyle de buna çanak tutuyor sanki.
valla anlamak mümkün değil tımarhane.
çizgileri bugün twitte gördüm ekleyelim fikrimize paralel.
Aksel Kibar, CMT†@TechCharts Sep 6
https://resmim.net/f/F9WgJb.jpg
bu grafik ne diyor ?
*
Ülkemizi yöneten asrın yönetimi çökmüştür.
Suriye de savaşı esad kazanmıştır.
Esad ile barışmaktan başka çare yoktur.
-
daha da ne diyor ?
bankacılık sistemimiz ağırlıklı abd avrupa sermaye bankaları avrupa abd sermayesi yolcudur.
yerine çin sermayesi anlaşılabilirse o da tefeci faiziyle gelecektir gelirse !
-
daha daha ne diyor ?
tüm politika ve ekonomik hayaller suya düşmüştür. suçlanacak birileri aranmaktadır. bu enkaz bir şekilde mağduriyetle kurtulmaları gerekmektedir. ve para bittiği için bir yerlere çökülmesi gerekmektedir. 1000 odalı yaşamalar uçaklar lüksler mercedeslere alışılmıştır.
lüks arabalara lüks herşeye elveda yaşasın kominizm e trol tayfaların hazır olmasından bahsediyor.
tefeci faiziyle borç bulduk bulduk bulamadık 17.50 nin ucu açılır diyor.
*
gören göz
*
gelecek olan geliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=2vuYQXMaUHA
putin yer mi bunu be ? zannediyor musunuz rusya ile ilişkiler iyi ? milyarlarca dolar alışveriş yapıp para verip karşılığında hiç satıyoruz. ruslar yer mi bunu ?
-
hezimet her yerde ama alkış slogan gırla .
*
gören göz
grafik ne diyor tüm politikalar patlamıştır. o kadar çok dönülmektedir ki her politika 180 derece. ümmetin başı döndüğünü gösteriyor grafik.
-
https://www.youtube.com/watch?v=VWSb4qxkIfA
putin ateşle oynamasın ? vay vay vay vay..
-
bir katil esed var bunun davetini kabul etmeye mecbur musunuz ?
*
gören göz.
Bu grafik ne diyor ?
*
Bugün ortaya çıktı ki afrin i sınırlamıza katan yandaş havuz medyası yazaları gelinen noktada el bab dan çekilmemiz gündeme gelmiş ? rusya iran kırmızı kartı göstermiş müslüman kardeşlerimizin olduğu idlib e operasyon yapacağımızdan bahsediliyor. oy getirir mi yeni Türkiye ye ? yer mi bunu yerler valla ne verirsen yiyorlar.
*
vay vay vay bu oyunu ne zaman bozuyoruz ?
*
buyrun müthiş grafik ne diyor haberi.
Şimdi, YENİÇAĞ okurlarına bomba haberi veriyorum:Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri Türkiye'den ayrıldıktan 2 gün sonra gizlice Ankara'ya geldi. Sabah geldi akşam tekrar Moskova'ya uçtu. Saray kaynaklarından ulaştığım bilgiye göre, Gerasimov günü karargahta geçirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü ve toplantılar yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkanı R. Erdoğan ile görüşmedi. Saray talimatı ile Rus Genelkurmay Başkanının bu kritik ziyareti medya ve kamuoyundan saklandı, duyurulmadı.Haklı olarak peş peşe gerçekleşen ve biri sır kalan temasların içeriği hakkında* ve yazının başında gündeme getirdiğim soruların cevabını isteyeceksiniz. Hem Başbakanlık hem de saray kaynaklarından tırtıklayabildiğim kadarıyla ve dilim dönebildiğince şöyle izah edebilirim:R. Erdoğan'ın TSK'yı Afrin'e zorladığı operasyona Moskova ve Tahran kırmızı ışık yaktı. Bu 2 kritik ziyaret öncesinde hem MİT hem de Genelkurmay Başkanlığı "Afrin'e operasyonun bugünkü şartlarda uygun olmayacağına" dair raporlarını Cumhurbaşkanlığına sunmuştu. "Rusya sıkıntı yaratır" da denildi.. Genelkurmay Başkanlığının sunduğu raporda İdlib bölgesine bir operasyonun daha uygun olduğu görüşüne yer verildi. Şu hususların altı çizildi:İdlip bölgesine düzenlenecek askeri operasyon büyük çaplı olmasın. El Kaide bağlantılı HTŞ'nin (Heyet Tahrir Şam) etkinliğini kıracak ve kritik bölgelerin ele geçirileceği şekilde küçük çapta olsun. Bu kritik bölgeler ele geçirildikten sonra bir koordinasyon merkezi kuralım,bölgeyi Rusya ve Suriye ile koordine edelim.Saray kaynaklarına, Afrin operasyonuna alınan ret cevabının ardından R.Erdoğan'ın yeni hamlesinin ne olacağını sordum. Şöyle cevap verildi: "Suriye konusunda devam eden Astana görüşmelerinde İdlib'e operasyon için yeşil ışık aranacak."Ancaak!.. Madalyonun bir de ikinci değil diğer yüzleri var... Bölgedeki askeri kaynaklarla her görüştüğümde El Bab'ta tutunmanın giderek zorlaştığı* ve geri dönüşün an meselesi olduğunu anlatıyorlar. Bir de son zamanlarda Moskova'ya hiç toz kondurmayan AKP iktidarının yeni yalpalamalarına çok dikkat. Bugüne kadar itina ile (!) dile getirmedikleri,sanki yeni bir şeymiş gibi ifade etmeye başladıkları* Rusya'nın terör örgütü PKK/YPG'ye yaptığı silah yardımları var!..Tabloya genel hattı ile şöyle bakmanızı öneririm:ABD'deki Reza Zarrab davası... Eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü hakkında verilen tutuklanma kararı... Çapulcu başı Barzani'nin yapacağı referandum öncesi Türkiye'nin giderek köşeye sıkıştırılması... Rusya ve İran'ın vetoları...Gerçekten, çok pis kokular geliyor!.. Sizce, gerçek sorumluları kimler?..Kaynak: Sır gibi saklanan ziyaret!.. - Ahmet TAKAN
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/si...et-44161yy.htm
*
koklayan burun
https://resmim.net/f/2DKZgb.jpg
ümmet bunları nasıl yiyor ? izmir belediye başkanı konuşmasında rte sloganı atıyor ? valla yiyorlar. sorun ümmette mi ?
*
böylece tüm topik tamamlanmıştır.
-
bundan sonrasını ümmet düşünsün.
*
fin
Amerikan 10 yıllıklar yükselince bizim borsa hangi yöne hareket ediyordur ?
Gram altında haftalıkta al sinyali geldi.
*
Gelecek olan geliyor.
Bankaların kredi tutuculuğunu aşacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle sıkıştıracağız. Devlet bankaları başta olmak üzere üzerine gideceğiz. Bankaların bu işi kolaylaştırması lazım, % 15-16'lık faizlerle olmaz. Aşağı çekilmesi lazım" dedi.
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/cumh...2/haber-659503
**
şair burada ne demek istemiş ? biz size çalışıyoruz ey hakım faizi indirmek istiyoruz ama gel görki bu bankalar düşman indirmiyor. biz iyiliğinize çalışıyoruz indiriyoruz tl yerin dibine iniyor %25-30 devalüe oluyor sonra faizler 5 puan daha çıkıyor. suçlu biz değiliz onlar.
!
-
valla her gelecek olan misafir öncesi aynı taktik.
*
bir daha kandırılmıyoruz kusura bakmayın.
*
gelecek olan geliyor.
Başka gelen nedir..Hele bi desene..?
Bi crash ci vardı 3.80 lerden doları tutturdu millete şimdilerde yok.
Öyle che resimleri ile falan takılırdı..
sorsan ben almanyadayım zaten derdi..
o zaman sana ne crash den diye de kimse sormadı.