para girişi
http://imageturko.com/?di=AAPS
para çıkışı
http://imageturko.com/?di=EA20
Printable View
para girişi
http://imageturko.com/?di=AAPS
para çıkışı
http://imageturko.com/?di=EA20
ANALİZ-Gübre Fabrikaları Teknik Analiz(ICBC Yatırım)
ICBC Yatırım ( http://www.icbcyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
"Teknik Öneri: GUBRF - AL UPDATE 4.68 Üzerinde : 4.78-4.8 4.87-4.9
Önerimiz sonrası 4.64'deki gap seviyesini kapatan hisse 4.68 seviyesini geçememişti. Mevcut durumda yıllık ortalama sınırı olan 4.58'leri yeniden test eden hissede bu seviyenin üzerinde tepki güç kazanabilir.
4.68 üzerinde verilecek dirençler 4.78-4.8 4.87-4.9 seviyeleridir.
Kısa vadeli göstergelerde ikinci diplerin daha yukarıda oluşumu teyit edilebilir.
(Kısa vadeli göstergelerde ikili dip oluşumu sonrası güçlenme devam edebilir :önceki)
10-22 günlük ortalamalar 4.48-4.47 bandının güçlenebileceğini düşünüyoruz.
MACD sıfır çizgisi üzerinde AL konumuna geçebilir..
Yeni alımlar için 4.58 üzerinde kalıcılık / yada 4.67 4.68+ bandında güçlenme referans alınabilir."
Zıpzıp arkadaş haklı çıkacak herhalde :ok:
petrol fiyatları 70 doları test etti geri geldi 62 dolarlara....62 dolardan güç alan brent petrol hedef 85 dolar görünüyor....2016 yılında 5 dolar 10 dolar olur mu denen brent için 85 dolar olasılığı güçlendi...bu normal şartlarda emtialarda artış demek ama bizim gübre fiyatlarında artış çok yavaş oluyor....gübre arzı acaba gübre tüketimine oranla daha fazla mı arttı ki fiyatlar yavaş artıyor bunu zamanla göreceğiz....
bu dönem geri kalmış bist 50 hisselerine kısmi geçiş olacak gibi bakalım.....doas-brisa-gubrf zirvelerine göre özellikle çok aşırı geri kalan hisseler....
Çok değil geçen sene bu zamanlar gübre ile Thy eşitti hatta xtrader arkadaş değişsekmi acaba ama çok zarar açıkladı diye yazmıştı, şimdi thy 20 tl özel emirle alıyorlar [emoji846]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bana gübreyi aselsan ya da thy ile kıyaslamak biraz elma ile armudu kıyaslamakmış gibi geliyor. Bir kere çok farklı sektörler. Gübreyi endeksin genel performansı ile kıyaslarsın ama alakasız şirketlerle kıyaslamak çok mantıklı gelmiyor. Her Allah’ın günü burada yazan arkadaşlardan biri de (kimse üstüne alınmasın lütfen) çıkıp şu anki hisse fiyatına göre bu şirket gerçekten ucuz mu analizi yapmadı. Demek istediğim tabi ki kimseden benim için analiz yapsın değil. Böyle birşeyi istemek haddim de değil. Ama madem ki burada fikir alışverişi yapıyoruz şimdiye kadar biz bu hisseye ucuz diyoruz ama gerçekten ucuz mu yoksa ederi mi bu veya çok mu daha yüksek fiyatlarda olmalı bilmiyoruz. Şirket değerlemesi tabi ki çok zor ve riskli bir konu. Dünyadaki aynı sektördeki veya ülkemizdeki aynı sektörlerdeki şirketlere göre gübretaşın çarpanları rasyoları nasıldır mesela? Ben kimse yapsın bedavadan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama en azından bu tip şeyler paylaşırsak daha yardımcı oluruz birbirimize. Keza teknik analiz de bu sayfada neredeyse yok gibi
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=AMOHhttp://imageturko.com/?di=W3G5
Açıklamalar
Şirketimizin sırası ile 08.07.2015, 14.04.2016 ve 04.08.2016 tarihli KAP*duyurularında;*
• * *İran'daki Razi Petrochemical Co.'nun (Razi) hisselerinin*satın alınmasında konsorsiyum ortağımız olan Tabosan'ın; İran İslam Cumhuriyeti*Özelleştirme İdaresi'ne (İPO) olan özelleştirme borcunun tamamı için şirketimiz*ve diğer konsorsiyum üyelerinin birbirlerine müteselsil kefil oldukları ve yine*Şirketimizin, Tabosan'ın özelleştirme peşinatı için Türkiye'deki bankalardan*kullandığı peşinat kredisinin de müşterek borçlusu ve müteselsil kefili olduğu,
• * * *2011 yılı Mart ayında konsorsiyum üyelerinden Tabosan*aleyhinde verilen iflas kararının 2013 yılının Mart ayında hukuken*kesinleştiği,
• * * Tabosan'ın İPO'ya ödenecek taksitli özelleştirme*borçlarının Tabosan payına da şirketimiz müşterek borçlu ve müteselsil kefil*olduğundan, Müflis Tabosan'ın İPO'ya ödemediği taksit borçlarının*42.694.783,76-TL'lik kısmının kefil sıfatıyla şirketimiz tarafından Tabosan*adına Türkiye'deki bankalara ve İPO'ya ödendiği,
• * * 5.439.672,28-Euro karşılığı olan alacağımızın (iflas tarihi*itibariyle 12.102.126,13-TL), Tabosan'ın Razi nezdindeki %1,31'lik hissesinin*şirketimize devrini talep ettiğimiz davamıza konu edildiği,
• * * *Hisse devri talepli davamıza konu alacağımız*dışındaki bakiye alacağımız olan 30.592.657,63-TL için İflas İdaresine alacak*kaydı talebinde bulunulduğu ve 08.07.2015 tarihinde bu tutarın*25.278.225-TL'sinin tahsil edildiği,
• * * *Hisse devri davasında yerel mahkemenin şirketimiz*aleyhine vermiş olduğu red kararı, Yargıtay tarafından aynı gerekçelerle*şirketimiz aleyhine onanmış olup Şirketimiz tarafından Yargıtay ilamına karşı*yasal süre içerisinde karar düzeltme başvurusunun yapıldığı ve bu hali ile*hukuki sürecin devam ettiği,
• * *Yukarıda bahsi geçen 25.278.225 TL'lik tutara ek olarak*04.08.2016 tarihinde 5.548.879,78 TL'lik bakiye alacağımızın İflas İdaresi*tarafından hesaplarımıza yatırıldığı ve bakiye alacağımızla ilgili tahsilat*sürecinin devam ettiği,*
kamuoyunun bilgisine sunulmuştu.*
**
Şirketimiz tarafından hisse devri davasına ilişkin Yargıtay ilamına karşı*yapılan karar düzeltme başvurusu Yargıtayca reddedilmiştir.*Bunun üzerine şirketimiz, hisse devri davasına konu olan tutarı tahsil etmek*üzere, alacak olarak iflas masasına kaydettirmek için gerekli başvuruda bulunmuştur.*
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://fertilizerworks.com/sites/def...ary%202018.pdf
haftalık üre fiyatı....
iyice kasmaya başladı hisse dağıtıyorlar desek dağıt dağıt nereye kadar şirket üretiyor satıyor burada hiçbir sıkıntı yok...sıkıntı olma şansıda yok neden yok tarım kredi afrikada pazar oluşturuyor yurt içi olmaz yurt dışı olur ama üretilen mal elde kalmaz....belkide daha iyi olur dövizle girdi dövizle çıktı kur riski olmaz...çoktan hissenin 5 tl üzerinde olması gerekirdi....
en son kap a düşen tabosan haberi boş bir haber...kimse itibar etmedi etmeyecekte boşuna laf olsun diye kap a bildiriyorlar....somut bir haber yok hep yalanlar ile yatırımcıyı uyutmaya çalışıyorlar ama yatırımcı yemiyor artık....umarım şirket kendine çeki düzen verir....
ilk 9 aylık kıyaslama;
2008 satış ......1 milyar
2008 net kar......201 milyon
2017 satış....... 2,5 milyar
2017 net kar...... 9,9 milyon
Adam 500 lotun peşine düşmüş,bana bak bo.çu bana ettirdiğin zararları 100 le çarpıp cezayı kesecem sana,zıpzıp ı hiç unutmayacaksın,ytd
1 tane olumlu yatırımcı çekecek haber gelmiyor ortak....yatırımcı ne yapsın 500 tane hisse var sırf ucuz diye hisseye giren çok az olur....bir beklenti lazım o da yönetimden gelmiyor malesef...hisse sonu olmayan bir yolda yol alıyor gibi kaderine terk edilmiş birgün bir haber gelecekte hisse çıkacağa dönmüş durumda....yeni gireceklere kesinlikle tavsiye etmiyorum bu hisseyi....en büyük sebep yönetimin yatırımcıyı iplememesi....ben kendi adıma uzun süre hissedeyim o yüzden çıkamıyorum ama aklımdan geçmiyor değil....net kafamda geçmeyi düşündüğüm hisse yok o yüzden kararsızım....
vestel le aynıydı bir zamanlar vestel 11 tl lere çıktı bu hisse 2010 seviyelerinde yazık içler acısı bir durum var....
hektas yönetimini tebrik ederim bir şirket nasıl yönetilir örnek gösterilecek şirket oldular.....ibrahim yumaklıyı hetaş bünyesinde 2 yıl asgari ücretle staj yaptırmak lazım sonra en alt kademeden başlatmak....genel müdürlük onun için zor iş görünüyor limitleri boşuna zorluyor hem kendine hem biz yatırımcılara zarar veriyor....bir an önce bizden uzaklaşması lazım...bu şirkete değer katmak için gelmemiş onu çok net anladık....
Ortak hektaş yöneticilerinin koltuklarında kalıcı olmaları için kafalarında sadece çalışmak vardır daha çok nasıl kar edebiliriz vardır. Sonuçta patronun baktığı ne kadar kar ettiğidir.
Gübretaş yöneticilerinin o koltuklarda oturmaları için daha çok politika daha çok yardakçılık yapmaları gerekiyor. Patronun baktığı ise daha çok oy.
Fark budur.
afrika ayağa kalkıyor bizim adi yönetim hala fosfat işini beceremedi...afrikada pay kapan kapana...birşey kalmayınca mı kapacaksınız....ne kadar beceriksiz yönetim arkadaş...ortaklar gübretaş için bir proje hazırlayıp biz mi sunalım hükümete bu beceriksizlerin ya ufku dar ya da dünyadan bey haberler....ucuz gübre diye diye şirketi toprağa gömdüler...dolara endeksli hammadde olduğu sürece sen buna çözüm üretemedikten sonra darbe her taraftan gelir....
Thy gene bugün %3.5 çıkmış bizim uyuz eşşek düşmüş...
Çıkan çıkmaya düşen düşmeye devam ediyor arkadaş sonu yok bunun....
hedef 25 tl görünüyor biz alsak o da kurur...25 tl yi hakedecek birşey yok ama ortak....burası bist fiyatlamalara akıl ermiyor....bir gaz geldi mi allah muhafaza gidiyorda gidiyor....3.havalimanı açılınca thyao kar patlaması mı yapacak yok ama bu olumlu fiyatlanıyor.....kar nasıl olur uçak sayın artar sefer sayın artar öyle....şuan ki pozisyonunda mevcut havalimanı buna engel mi yok....eldeki uçak sayısıyla bu kadar.....geriye ne kalıyor uçak alacaksın borca gireceksin büyüyeceksin kar yazacaksın....
ortak hektaşa bak her yıl temettü veriyor üstelik temettü verimi % 7 civarı....hisse performansı zaten kopmuş gidiyor...sermayesi kadar neredeyse kar açıklıyorlar....yöneticilerini ödüllendirmek lazım....biz resmen boka battık...yöneticilerde bok beş para etmez...yatırımcı düşmanı iş bilmez insanlar...önceden al sat yapardım para kazanırdım...dedim gubrf de yatırımcı olacağım ama malesef bizim borsa uzun vadelik değil çakalların cirit attığı bir platform....çok nadir kazanmak bul karayı al parayı misali....
ben bazen söylüyorum gübretaşın durumu neyse ülke tarımının durumuda o diye.... savunma sanayi iyi aselsn iyi..ulaştırma iyi thyao iyi..buda aynı....gubrf iyi değilse tarımın durumunun kötü olacağı hayat pahalılılığı devam edeceği anlamı taşıyor...adamlar gıda enflasyonunu düşüremedi millet tarımı unuttu bu sefer tarım ürünlerinin enflasyonda ki oranını düşürdüler yine düşmedi....eski enflasyon hesaplaması olsa gıda enflasyonu daha yüksek biz biliyoruz yutan yutuyor ben yutmam...
Kasada para yokmu hayvancılığa birseyler yapmaya çalışıyorlar.yap gübrenin yanında hayvan yemi gübretaşın ismi pazarda dünya pay alır.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ortaklar afrika turuna tarım bakanı da gitmiş Cezayir var senagalde var tunusta var bunların birinde fosfat yatırımı cıkarmı inşallah diyelim...umut fakir......
ortak tarım bakanıda fos çıktı fazla ümidin olmasın...cb eşlik ediyorlar başka bir numara yok....burada en can alıcı ülke tunus du oradan birşey çıkmadı....tarım bu hükümetin çözüm üretemediği bir bakanlık yeni değil fosfat konusu bir sorun ama çözüm yok sorun yeni değil çözümde üreten yok....cengiz holding fosfat madeni kurdu ama yeterli değil kapasite sınırlı mutlaka yurt dışı yatırım lazım ama vizyon sahibi bakanda olmalı sadece gübretaş veya tarım kredi yöneticileri ile olacak iş değil....
cari açık büyüme ile artmaya devam ediyor....fosfat da cari açık sebebi ama önlem yok olacağınıda sanmıyorum...delinin biri zamanında bir taş attı gelen yöneticiler dillendiriyor ama hedeften çok çok uzaktalar....
Ortak ekonomi bakanı da dillendiriyo demekki konuşuluyo diye düşünüyorum ihtiyaç var..
ihtiyaç var evet ama yeni bir olay değil....kafayı kumdan çıkarmak gerekiyor....kafa kumda ihtiyaç var demeyle çözüm olmaz....bu sektör kurdan etkilenen bir sektör...ucuz gübre türk çiftçisine verilmek isteniyorsa bunun yolu hammadde kaynağında yatırım.bunun başka yolu yok ..kar marjını sürekli eriterek çiftçiye ucuz gübre verilemez verilirse şirketin dengesi bozulur ileride bu şirkete pahalıya patlar....
bagfs güzel bilanço açıkladı bakalım bizim acemiler ne yapacak...
Raziden 1 milyon 793 bin lira temettü gelmiş.bozdur bozdur harca.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam geçmiş adından belli fiyatlandı zaten bizim derdimiz gelecekle....gelecek olumlu olmasını düşünüyoruz özellikle razi fabrikasında bu yıl rakamlar dibin 2017 yılında sonlandığını gösteriyor...bundan sonrası yönetimin başarısı veya başarısızlığı....2018 yılı için 200 milyona yakın yatırım planı var elbet birgün bu yatırımların meyvesi olacak boş yere yapılmıyordur.....
Raziden bizim bilancoyu etkiliyen tek kalem bu temettümü?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app