İyice bayılttı yatırımcıyı, uşak seramik bile %6 yaptı, sen bunca iyi finansallarla, ihracatla süründürtmeye devam et.
Valla bugün de en kötü 3,60 ları devirmezse şirkette bilmediğimiz bir sakatlık var demektir.
Printable View
İyice bayılttı yatırımcıyı, uşak seramik bile %6 yaptı, sen bunca iyi finansallarla, ihracatla süründürtmeye devam et.
Valla bugün de en kötü 3,60 ları devirmezse şirkette bilmediğimiz bir sakatlık var demektir.
Hisse hiç yükselmeden düzeltiliyor, %1,15 ekside, endeks ralli olduğu sürece 1 gün bile %1 artı yaptın mı pislik, bunu yapanları da düzeltecek birileri çıkar elbette.
Çıkmaz kardeşim.
Bu hisse bugün 4 olsa Pazartesi 3.30 olur. Çıktığı yerde durmaz. Endeks yükselirken umurunda değildir. Düşerken herkesten önce davranır. Yükselen hisselerde kar realizasyonu normaldir de, sidik zoruyla giden hissede neyin realizasyonudur bilinmez.
Tek bir gerçek var.
Ki bu hisseyi uzun süredir takip edip arada uzun vade arada kısa vade alıp satmışlığım vardır.
Bu hisseden hiç bir halt olmaz. 1 ayda 5 TL olsa bile bu görüşüm değişmez.
Boşuna sinirinizi yıpratmayın.
Psikolojik savaş borsanın ruhunda vardır da, bu k. k...doğurduğu hisseye bulaşmayın. Bulabildiğiniz en iyi kar noktasından satmaya bakın.
Orta vadeli düşen kanalı kırsam mı kırmasam mı noktasında...
Bir haftadır aynı noktalardayız...Kanımca bilanço ya göre yön belirleyecek, ama her durumda yukarı veya aşağı sert bir hareket gelecektir. Ama hala bir ipucu yok. Herzaman bilenler bile bilmiyor daha anlaşılan.
1200 işlem gününde 2,5 ile 5,00 arası dolanıp durmuş. Bin ikiyüz işlem günü! Bu karlılıktaki bir senette bunu yapabilmek büyük marifet! 👏👏👏
Şimdi artık bilançoyu bozması gerekecek, yoksa sermayesine yakın yıllık karla fiyatın 3,70 te tutulması imkansız diye düşünüyorum ama .. onu da yapar diyorum gene de!
*ege seramik'in vergi dairesine sunduğu tabloda 2018 yılı dönem net karı 50.217.320 tl
(15/02/2019 - 17:13:20)
Beğenmediler karı...bak,bak...satıyorlar 3.45 e kadar verdiler...F/K olmuş 3.84...bedava bu fiyat bedava! insanları avanak mı sanıyorlar.Geçen yıl vergi bildirimi 41.378...yani spk bildiriminde net kar yine 60 milyona yaklaşır.
Şu anda Adnan'ın çöplüğü 50 milyon dolar bile etmiyor bu durumda...
bu şirketteki küçük yatırımcı sayısı bir elin parmaksayısını geçmiyor sanırım milleti kaçırmışlar uzak durmakta fayda var
Valla öyle, gören de zarar etmiş sanacak.
Utanmazlar hiç hisseye sahip çıkmıyorlar, yatırımcı yok zaten bir oyun oynayan kendilerinden başkası değil.
Konsolide gelsin, temettü oranı beli olsun sonra tekrar değerlendiririz, ama hissenin şimdi 4 üstünde olması gerekirdi.
https://i.hizliresim.com/OvaWAn.png
Egser artık ihracat şirketi olma yolunda kabuk değiştiriyor,tren yolu-liman bağlantısının tamamlanması,son yıllardaki iyileştirme yatırımları, hammadde kaynaklarına yakınlığı özellikle ihracatta büyük avantaj sağlıyor.İç piyasanın daraldığı dönemlerde de mevcut trendini geliştirerek karlılığını sürdürebilir.
3.çeyrekte iç satışlar ve ihracat rakamları incelendiğinde trend değişimi açıkça görülüyor.
Sn.bawer toplam 9 aylık bazında değil 3.çeyrek bazında incelerseniz değişim çok açık,2017nin 3.çeyrekte yurtiçi satışlar 56,7 milyon,yurtdışı 37,5 milyon..2018 in 3.çeyreğinde yurtiçi satışlar 48,2 milyon,yurtdışı 70,4 milyon ihracatın payı %39dan %59 a yükselmiş,dikkatleri çekmek istediğim husus bu..müthiş bir trend değişimi,üstelik ihracat teşvikleri sürekli artırılıyor,belki %70-80leri de göreceğiz.
Uşak seramik 2018/12 bilançosunu açıkladı,9 aylıkta toplam 12,3 milyon dolar olan ihracatını yıl sonunda 20,2 milyon dolara yükseltmiş,32 milyon tl olan esas faaliyet karı da 52 milyon tl ye yükselmiş,en kötünün beklendiği 4. çeyrek başarısı inanılmaz.Ancak çok borçlu olduğundan finansman gideri sonrası net kar 4,5 milyon tl ye düşmüş.Benzer durum Egserde de yaşanmışsa,en kötünün beklendiği zamanda ihracat ve esas faaliyet karı patlaması gibi..finansman gideri de yok yıl sonu net karı siz düşünün süprizlere gebe..
sayın efe sirketin ana sözleşmesindeki maddeyi yazmış olsaydınız bizde öğrenirdik.ben yanlış mı biliyorum işbankasındada bu tip durumlar vardır. benim tanıdığım adnan polat ve babası ibrahim polat bir dadaş olarak küçük ayak oyunlarıyla başkasının hakkına gözdikecek bozuk bir şahsiyet değiller.bu dadaşlarda şirketin çok değerlenmesini isterler tabiiki. aslan payı onların.%33 hisseye gözdikecek kadar adi olamazlar.zaten böyle bir durum onların asaletine dadaşlığınada yakışmaz. koskoca galatasaray takımın başkanlığını yapmış ünlü bir iş adamı bu şirketin başı.yatırımlarıyla şirket çok önemli aşamaları tamamlıyarak bu gün ege seramik bir dünya markası olmuştur.arkadaşların yazdığı gibi bir ihracat şirketi haline dönüşmüştür.2019 yılından itibaren egeseramik şirketi patronuyla küçük yatırımcısıyla çok kazanan bir şirket olacaktır inancındayım.çiddi yatırımlarını tamamladı.şirketi çok eskiden tanırım.konjoktür gereği iniş çıkışlar olsada bu şirket yatırımcısına kazandıracaktır inancındayım.belki bir hektaş olamaz ama hiçdeğilse onun yarısı düzeyine en kısa zamanda ulaşır diliyorum.şahsen şirket en az 30 kuruş temettü verir ümidini taşıyorum.belkide önemli oranda bedelsiz hisse verecektir. herkese bol kazançlar dilerim.hisse başı 30-40 kuruş temettü verse hisse 7-8 tl bandına gelir . böylece şirkettte değerlenir.
SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beyler bakıyorum da hala zorlama ümitler devam ettirilmeye çalışılıyor, 'eğer son çeyrekte' si mi kalmış?? 9 aylıkta açıklanan 58M kar, vergi dairesine sunulana bakarsak 12 aylıkta 50 ye inmiş. Yani son çeyrek -8M yazmış!! Diyeceksiniz ki ; o vergi dairesi bildirimi, peki o bildirim herşey çok iyiydi de neden 80 M değil de 50 diye sorarım o zaman.
Zorlama ümit falan değil, senelik bilanço fiikir verir ancak, ben vd dairesi beyanemesiyle değerlendirme yapmam şahsen, sadece uşak'ın ihracat kalemiyle kıyaslama yaptık, bunun da ihracatı artıyor sürekli.
Zaten hisse iyi gelen 3. çeyrek bilançoyla 3,64'e kadar gitmişti, şimdi onun da biraz altında, çok büyük kayıp yok yani.
2016/12.........vergi dairesi karı..25.124.912 tl
2016/12.........spk karı..............29.125.872 tl
2017/6...........vergi dairesi karı..19.785.819 tl
2016/6...........spk karı...............24.318.164 tl
2017/12 ... vergi dairesi 41.378.xxx
2017/12 ..spk karı 47.941.xxx
Son çeyrek bilanço zayıf galiba, geçen yıl doğal gaza üst üste yapılan zamlar ile artan maliyetler ve düşen döviz kurları ihracat gelirlerini düşürmüş olabilir. Böyle bir durumda hisse zaten sürünüyor sürünmeye devam edebilir. Adnan bilançoyu bilinçli olarak bozmak isteyebilir mi diye düşünüyor insan.
Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
Uzun yıllardır çok parlak bilançolar açıklamasına rağmen bunu hisse fiyatına bir türlü yansıtamamış hissenin 2019 ilk çeyrekte zarar açıklaması (2018 4. Çeyreğe göre düşünüldüğünde yüksek ihtimal) durumundaki fiyatlamasını düşünmek bile istemiyorum , yaşayıp göreceğiz..
sayın Gogos egeseramiğin 4, çeyrekte zarar açıklayacağını ve 2019 ilk çeyreğinde zarar açıklayacağı sonucunu nereden çıkardınız?belkide süpriz yapıp beklenenin çok üstünde karda açıklayabilir.her yıl ihracat artışı gösteren bir şirket neden zarar açıklasın ?ege seramik yatırımlarını tamamlamış çok güçlü mali yapısı olan bir şirket.
Dokuz aylıkta 333 milyon degil mi satıslar .vergi dairesine sunulan satıslar 400 milyon üzeri yüzde 30 satıslarda artıs var .konsolide daha yüksek gelir ali cengiz oyunları olmazsa.60 65 aralıgı makul .brüt kar 115 ten 141 e yükselmiş 12 aylıkta .son ceyrekte olumsuz bir durum tabloya göre yok .burası türkiye güven olmaz derseniz ona saygı duyulur.az kaldı konsolideye bekleyelim görelim
Babalar baskı yapıp kelepir toplamak peşinde,küçükleri dökmek için biraz mal feda etmekten çekinmiyor,karşı çıkacak babayiğit de kalmadı.Oysa şirketin esas faaliyet karı son yıllarda durgunluktan etkilenmeden katlanarak büyüyor,kur farkı zararından geçici en kötü bilanço fırsatları oldu.Yıl sonunda sermayenin 2,5 katı esas faaliyet karı,sermayesinden fazla da net kar açıklayabilir.Kurlar uzunca süre yatay yukarı olursa 2019 karı muhteşem olur,versinler bakalım..
2,5 ay önce Karel topiğine yazdıklarımdan,özellikle buraya yapıştırdım.Çok olumsuz yazanlar vardı 3,58 e düşürdüler,süründürdüler sonra ikili dip yapıp yürüdü,ben güvenerek almaya devam ettim,bugün 6,25 i gördü.
Egserde de 4.çeyrek zarar gelecek tarzı olumsuz yazılar var,ben düştükçe endişesiz alıyorum,bilançoya çok az kaldı,bekleyip göreceğiz.
Sayın Bozoklu,
2016/12.........vergi dairesi 25.124.xxx
2016/12.........spk 29.125.xxx
FARK : % 16
2017/12 ......... vergi dairesi 41.378.xxx
2017/12 ...........spk. 47.941.xxx
FARK : % 16
Son iki yıllık 2016 ve 2017 yıllarının 12 aylık bilançolarında vergi dairesine sunulan rakamın %16 üstü rakamı spk ya sunulan bilançoda açıklamış. 50*1,16 = 58 M eder. Bu da 3. Çeyrekte açıklanan karın üzerine son çeyrekte bişey koyamadığı anlamına gelir.
Sizin de söylediğiniz gibi YATIRIMLARINI TAMAMLAMIŞ BİR ŞİRKET için normal mi?
Ve bu hesaba göre yine siz söylemişsiniz SÜPRİZ yaparsa ..bilemem.
asıl olan asıl bilonçoya göre şekillenecek herşey. şahsen ben çimbomun eski başkanına güveniyorum .bende bir cimbomluyum. dadaşlar küçük yatırımcının ekmeğine tenezzül etmezler diye bilirim.
mevla görelim neyler- neylerse güzel eyler.
Sayın bozoklu ve sayın çiftçidede,
Ben tespitimi rakamlar üzeinden yapıyorum, şirketin açıklanmış resmi rakamları üzerinden. Bu tespitimde ne CİMBOM , ne de DADAŞ ne de KAREL faktörü var.
Karel de yanılmadıysanız artık hiçbir kararınızda yanılmayacağınızı düşünmüyorsunuzdur umarım, ama yazınızdan böyle anlaşılıyor..en azından ben böyle anladım.
Cimbom ve dadaş lık üzerinden değerlendirmeye ise nutkum tutuldu. Biraz araştırırsanız, İbrahim Polatın neler yaptığını bizzat oğlunun ağzından öğrenebilirsiniz.
Küçük yatırımcıyı dökmek için yapılan bir hareket diyenlere de rakamla cevap vereceğim;
19 şubat 2015 kapanış rakamı 3,73
19 şubat 2016. 3,68
20 şubat 2017. 3,20
19 şubat 2018. 4,00
18 şubat 2019. 3,46
Uşak seramik bilançosundaki en kötünün beklendiği 4.çeyrekdeki inanılmaz iyileşme bedelli artırımın başarısı için makyajlama değilse ,benzer iyileşmenin Egserde de olması normali,iyimser beklentimizin nedenlerinden biri de bu,umarım yanıltmaz.