Sayın Arpacı onlar size vurmaya kalkarsa bende onlara saldırırım tetikte bekliyorum :) yılsonu yılbaşı ortalık karışırsa diye hazırım komutanım :)
POCO F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Tüm arkadaşların yeni yılını kutlar, 2021 yılının sağlık , mutluluk ve bol kazanç getirmesini dilerim.
Arkadaşların yeni yılını kutlar, 2021 yılının sağlık , mutluluk ve bol kazanç getirmesini dilerim.
Bütün sarky severlere iyi yıllar :)
Daha öncede yazdığım duşunduğum kurgu olarak olabileceğini varsaydığım olaylar mı gerçekleşiyor.
Hissenin gerçek sahipleri mı geri geliyor(Melih bey ortaklar ve geçmişteki gelişmeleri ve izahatı yeniden yazmanızı istiyorum)
Çaycı da bir oyunun içindeki oyuncu mu dediğim mi gerçekleşiyor.
Bu mart çok çetin ve kavgalı mı geçecek
Virgül zamanı pd=ciro yaklaşıyor mu
Kilimci ve bektaşların hareketleri
İkiside 1er milyon ile sahne aldı.
Haydı hayırlısı..
B
Neler oluyor net birleyen söylemek zor. Ben ara ara alım yapıyorum adam deliriyor basıyor aşağı. Bassın bakalım.
Baba kilimci elindeki %9 hisseyi dağıttı. Yani iki kilimcide %9 ar dan %%18 pay vardı şimdi kayıtlarda sadece biri var, sanıyorum mirasçılara dağıtıldı.
Burdan çaycı kendine pay çıkarmaya çalışır ama artık zor. Bu fiyatlardan malı toplamaya çok istekli var. Belli bir toplama sonrası işler açılacak...:)
Ben de aldıkça düşürüyor bu ********.
9 dan 30... alış girdim vermedi, ben de yukarı sürüp alabildim.
Bu hissenin hakkının burası olmadığını hepimiz biliyoruz.
Ya şimdi ya sonra, ya da daha daha sonra, ama muhakkak yukarı sürmek zorunda .
Satışlardaki artış, faaliyet ve dönem karındaki artış sürdükçe tutamazlar buralarda. Kendileri de biliyorlar.
Ben tahminimi söyleyim: Önceki hafta 10.70 tavan yaptıkları gün verdikleri malları 9.00 altında toplamak istiyorlardı.
Tabi mallar geri gelmediği gibi gelen mallaın büyük bir kısmını da piranhalara kaptırdılar. Yükselen borsada kıvranıyorlar şimdii.
Adama ne miras kalmış be
Yuvaya dönme vakti.
Nerden yazarsan veriyor. Şimdilik kıçın kıçın gidiyor toplamak için ideal.
Bu SARKY speği mi artık spekleri mi her neyse çok çakalca hareketler ediyor.
Beni bile usandırdı, götürmek zorunda olduklarını bildiğim halde yarısını verdim. Kalan yarısı da az değil ama sağlık olsun. Belki geri çekilirse geri yerine koyarım.
Neden çakalca diyorum?
-Buyurun dünyada bakır fiyatları. Her yükseliş SARKY için ciro artışı demek.
https://i.hizliresim.com/GdvHWY.png
Bakır fiyatlarının yükselmesinin şirkete faydası olmaz. Sadece ciro büyür.
Çünkü sarkuysan en büyük işlenmiş bakır ihracatçısı olduğu kadar hurda ithalatçısı.
Ama yıllardır kadtamonu hanönü nde iki bakır madeni ruhsatı var ve bakır çıkarılması işi vardı bu ara ses seda çıkmıyor. Ordan iyi bir haber gelirse durum değişir. Fakat ses seda yok.
Eflasyonun da bize dönüşü...
Ciroya bağlı olarak karın artması.....
Sermayeye göre küçük kalacak olan rakamlar..
9.ay sonu itibari ile 737 milyon stoğun % 10 ile dönse en az 75 milyon karın çıkabileceği...
....
Ama Hanönü başka
Madende az da olsa olabilen Altını ayrıştırabilecek tesisin dahi olması
Direk 100 TL demek...
O zamana hazırlar mı henüz değil
Virmanlar miraslar toplamalar bir bitsin hele
Ancak anlamadığım benim gördüğümü onların görmüyor olmayacağı......
Çünkü Ky de sağlam güzel giriş yaptı.
Genel kurulda da bizde biraz hisse ile bulunabilirsek o zaman akıllarının kenarında acaba mı düşünürlerse.....
Bakacağız...
Genel kurul hazurun cetvelinde yeni katılımcıları görürüz. Hatırladığım kadarı ile geçen sene 20 yabancı fonve sigorta şirketi vardı. ABD de iki fabrika başlı başına reklam yapıyor.
Kar ın ne kadar olacağı ciroya felan bağlı değil Çaycının elindeki kalem ne çiziktirirse o.
Dünyada Pandemi nedeni ile 19 trilyon dolar para piyasaya girdi ve yatacak yer arıyor. Korkuyorum türkiyede yerli yatırımcı kalmayacak. Malımız mülkümüz bedevaya gavura gidecek. Düşerken değil de çıkarken bizim yatırımcı sapır sapır dökülüyor. Üç kuruş için mal kaptırılmasından Korkuyorum.
Bu sene genel kurulda Allah can sağlığı verirse Çaycıya kök söktürmeye kararlıyım. Sorularınızı şimdiden hazırlayın,
Hanönü merakımız devam ediyor.
Kar ın ne kadar olacağı ciroya felan bağlı değil Çaycının elindeki kalem ne çiziktirirse o.
......
Yapabilecekleri ancak saklamak olur
ötelemek olur
çalabileceklerini zannetmiyorum.
......
Ancak çıkan altını ne yapıyorlar merak etmiyor değilim.
soru şu olmalı
Benim bildiğim ham madeni işleyip bakırda üretiyorlar iken illaki içinden altının da çıktığı
Çıkan altının ne yapıldığı sorulabilmeli
Yani muğlak olabilir ama acaba mı dedirten sorular
.....
Stok miktarı çok deli bir rakam.
Şimdi açıkladıkları 737 milyon stok u yok sayabilirler mi
Birde sayım yapılan stokların güvenirliği hangi esas ile yapıldığı
Bu soruya da şüphe ile bakacaklar ama güzel bir soru olmalı..
ve kuralın olduğunu spk ya vergi üsüle tabi olduklarını açıklayacaklar ....
ama mesele olsun soru sorulmalı
Çaycı yıllardır Bilançoda kar zarar, borç, stok, yeniden değerleme, gibi birçok kalem ile oynayarak faizlerden biraz üste bir temettüye denk getiriyor. Hatırlarsın 50 şer milyon dolarlık iki bina satışını bilanço içinde eritti yok etti benzer yolla.
Çaycı altın rafinerisi kurdu ama çalıştırmadı yanlış yapmışım dedi. Çünkü sarkuysan hurda bakır üzerinde çalışıyor. Ham madende altın var ama Madenden bakır işlemiyor. Ayrıca küçük olsun benim olsun politikası izleniyor. Bemka ve benzeri şirketler bile yok edildi.
Çaycı Rabak da çalışırken Anadoludan aliminyum tencere karşılığında topladıkları bakır tencere tava kazan güğüm gibi ürünlerden %2 altın elde ettiler ve iç ettiler.ve Rabak ı batırdılar. Artık yeteri kadar altın ihtiva eden bakır kalmadı. Rafine işi boşa çıktı. Bu cevapları daha çnce çeşitli şekilde almıştık.
Şimdi sorulacak soru şu; biz şirketimizin başkanını böyle gariban gibi yaşamasına , hurda bir arabaya binmesine gönlümüz razı değil. Üsten sıkıp alttan yalama, kefenin cebi yok, bir ayağın çukurda, Veli ye ve torunlara da yeteri kadar mal kalıyor , biraz şirketin şanına uygun yaşa demek olacak. :)
Anlar mı o dilden[emoji2960][emoji3166]
Birde bu altın rafinerisi işe yaramaz mı
Her yerden altın çıkıyor
Hanönünden de çıkabilir...... de......
Hakikaten sayın Çaycı
Nere götürecen bu malı..
Bizim çocukların da duasını alsan ya....
Ama
Ona da çocuklarınız şımarmasın azar azar veriyorum diyebilir..
Sayın Arpacı çaycı yakın takibe almışsınız. Bindiği arabaya kadar biliyorsunuz, neye biniyor merak ettim bu arada :)
Sarky de bilanço nasıl gelir bilemem ama, 9 aylıkta bu kadar parlakken fazla söndürürse tuhaf kaçar. Sadece döviz kurunun yılı düşük kapatması karı biraz azaltabilir.
Hissede çok profesyonel bir operasyon devam ediyor. Amacı ne, yöneteni kim bilmem ama, ehil eller işlem yapıyor o kesin.
Benim bu borsada en güvendiğim hisse sarky, portföyde revizyona gittim. Bütün parçalar yenilendi, bir tek sarky sabit.
Bis 126:)....:)
Başka kağıtlarda para kazanacağız ki sarı kızın başlık parasını ödeyelim.:)
Madencilikte dijital sistemlere yatırım
Dönmez, salgınla birlikte otonom ve dijital sistemler ile uzaktan çalışma sisteminin madencilik sektöründe de uygulanmaya başlandığını ifade etti, 5G teknolojileri ve dijital sistem yatırımlarının dünyada artarak devam edeceğini ve nikel, bakır, kurşun ve çinko gibi metallere olan ilginin daha da artacağını söyledi.
https://www.aa.com.tr/tr/politika/ba...iyoruz/2086489
Bu yılın başında temeli atılan Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi ve diğer yatırımlarla Türkiye'nin gelişmelerin gerisinde kalmayacağını vurgulayan Dönmez, "Madencilikte uç ürünle farklılaşacağız. Milli Enerji ve Maden Politikamız doğrultusunda küresel gelişmeleri dikkate alarak madencilikte yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz." dedi.
Günümüzde dünya çapında 3 milyon civarında elektrikli araç bulunurken, bu sayının 2027 yılında 27 milyona ulaşması öngörülüyor. Dünyada hızla yaygınlaşan elektrikli araçlarla birlikte bakır talebi de katlanarak büyüyor.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDE 83 KG BAKIR VAR
Elektrikli araçların en önemli bileşenlerinden biri olan yüksek teknolojili bakır teller, yüksek iletkenlikleri nedeniyle bu araçlarda yoğun olarak kullanıyor. IDTechEX tarafından yapılan son araştırmaya göre, bugün otomotivde kullanım alanına göre birinci sırada yer alan içten yanmalı motorlarda ortalama 23 kilogramlık bakır kullanılırken, bu rakam hibrid araçlarda 40 kilograma, yüzde 100 elektrikli araçlarda ise 83 kilograma çıkıyor. Yani elektrikli araçlarda kullanılan bakır miktarı, içten yanmalı motorların yaklaşık 4 katına ulaşıyor.
Elektrikli Araç Sayısı Gün Geçtikçe Artıyor
Kasım 27, 2020
2020 yılının ilk 9 ayında satılan yüzde 100 elektrikli ve hibrid otomobil sayıları belli olurken, elektrikli modellerin 261 adet, hibrid modellerin ise 9 bin 788 olduğu satıldığı gözlendi.
Medya takip kurumu Ajans Press, elektrikli ve hibrid araçlarla alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’indijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl elektrikli ve hibrid araçlar ile alakalı basına 2 bin 334 haber yansıdığı tespit edildi. Geçmiş yıllara bakıldığında ise geçen yıl bin 961, 2018 yılında ise 2 bin 653 olduğu kaydedildi.
Ajans Press’in, Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçları Derneği (TEHAD)verilerinden elde ettiği bilgilere göre, elektrikli ve hibrid otomobil satışlarının arttığı saptandı. Böylelikle 2020 yılının ilk 9 ayında elektrikli modellerin 261 adet, hibrid modellerin ise 9 bin 788 olduğu satıldığı gözlendi. Açıklanan verilere göre 2020 yılının ilk 3 ayındaki Elektrikli ve Hibrid otomobil sayısı 2019 yılının tüm satışlarını geçmiş durumda. Türkiye’de otomobil pazarında pasta payına bakıldığında hibrid araçlar yüzde 3’ünü, elektrikli araçlar ise yüze 0,1’ini temsil etti.
Alan BIST Şirketleri
12.01.2021, 07:56:41
TABLO-Aralık Ayında Dahilde İşleme İzin Belgesi Alan BIST Şirketleri
12/01/2021 07:56:41
FİRMA ÜNVANI ÖNGÖRÜLEN ÖNGÖRÜLEN
İHRACAT($) İTHALAT($)
-------------------------------------
SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİİ VE TİC.A.Ş. 93.762.500 75.000.000
Sarko Mısır piramitleri gibi keşfedilmeyi bekliyor.
Bu başlığı şu anda 6 kişi okumaktadır. (1 üye ve 5 ziyaretçi)
Bugün bir deneme daha yaptım 9.09 ikon 8/9 kademe yukarı yazdım. Benim 15 bin lotü görünce delirdi hemen geldi kaptı.
Uyur numarası yapan canavar, sakın malınızı kaptırmayın.
Güzel yem :) satıcı yok diye yükseltmediği çok bariz belli. Kademelerdeki hacime bakınca zaten olan biten fazla net. Mal toplamadan gitmek istemiyor.
Şöyle yolu bulsun diye ekmek kırıntısı mi serpelesek tavana kadar.
https://s12.directupload.net/images/210113/f3eulta4.jpg
üç aylık takas
Bunu bilerek mi söylüyorsun yoksa tahmin mi ediyorsun. Geçmiş yılları analiz ettin mi.
Bakın 1 milyon ciro yapar yüzde 10 kar marjı ile satıyorsanız 100 bin tl kar edersiniz.
Ancak 2 milyon ciro yapar yüzde 10 kar marjı ile satarsanız 200 bin kar edersiniz.
Lütfen iddianızı ispatlayarak yazarsanız ben de feyz alabilirim. Geçmiş 20 yıla bakıyorum, bakır fiyatları arttıkça şirketin cirosu da karı da artmış. Zaten çok hesap çok basit
Kar marjı da yükselir onu da anlatayım.
7000 usd iken aldığınız hammaddeyi işlediniz, satma aşamasına geldiniz , 1 ay sonra bakır yüzde 10 arttı 7700 usd oldu ise, siz mamul ürününüze bu farkı yansıtırsınız.
Bakırı 7000 usd ye alıp yüzde 10 kar koyup 7700 e satarak 700 usd kar edecekken
Bakır 7700 usd olunca yüzde 10 kar koyunca 8470 e satacaksınız ve 1470 usd kar edeceksiniz.
Bakın hem ciro arttı, hem kar arttı hem kar marjı arttı.
Daha başka türlü anlatamam yani
Birşeyi atlıyorsununuz, talep esnekligi ne durumda fiyat arttıkça alternetif ara mamuller var mı kullanilabilecek yoksa ekmek su gibi yeri doldurulamaz bir ara mamul mu bunları iyi tahmin etmek okumak lazım. Şirket pazarda satışını arttırmak için her zaman aynı kar marjı ile çalışıyor mudur ? Bunları cevaplamadan bakır artıyorsa sarky illa olumlu etkiler demek çok kestirme ve yanlış sonuçlar doğurabilecek bir tahmin olur.
Ben en çok stok pozisyonunu merak ediyorum.
[QUOTE=Cezaa;5079927]Ben en çok stok pozisyonunu merak ediyorum.[/DİPNOT 13 STOKLARGrup’un dönem sonları itibarıyla Stokları aşağıda açıklanmıştır:
Hesap Adı
İlk Madde ve Malzeme
Yarı Mamuller
Mamuller 253.396.724
30 Eylül 2020
Ticari Mallar
Stok Değer Düşüklüğü Karşılığı (-)
Diğer Stoklar
Toplam 737.363.364
244.982.214 203.636.360
12.544.539 - 22.803.527
Grup’un satın almış olduğu hammadde stokları faaliyet döngüsü çerçevesinde üretimde kullanılmak ve daha sonra satılmak üzere elde bulundurulan varlıkları içermektedir. Aktif değerler üzerindeki sigorta bilgilerine Dipnot 22’de yer verilmiştir. Teminat olarak verilen stok yoktur. Cari ve önceki dönemlerde stokların maliyetine yüklenilen finansman gideri yoktur.
Tabi ki bakır fiyatlari artınca ciro da artar kar da artar. Ve zaten yıllardır beli bir trend ile yükseliyor.
Benim dediğim özel bir artış nedeni olmuyor. Bunu yıllar önce de gördük. Piyasa değeri 50 milyon dolardan 45 derecelik açı ile bugün 350 milyon dolara geldi. Bu da ciro ve kar artışına paralel oldu. En önemli husus bu şirket gerçekte ne kar eddrse etsin Çaycı bunu kalemle ayarlıyor. Temettuyu piyasa faizinin biraz üzerinde tutuyor.
Daha 5/6 yıl önce iki tane 50 milyon dolar kim iki kıymetli bina sattı bilanço içinde eritti.